Nieuws
De zomer is hier! Al laat het weer ons soms nog een beetje in de steek, wij vieren het met intrigerende tentoonstellingen van Willum Geerts, Koos Buster én een prachtig collectieoverzicht bij Jan Cunen blijft thuis. Aanvullend hebben we ook een zomerprogramma samengesteld vol activiteiten voor jong en oud. Sluit je dag af op ons terras in het park met een heerlijk drankje of een van onze nieuwe gerechten. 

Families met kinderen en vriendengroepen ontvangen bij een bezoek gratis het Museum Dobbelspel (t.w.v €3,-), dat je ook kunt spelen in andere musea. De leukste manier om samen het museum te ontdekken!
 
KOOP NU JE TICKET

Ons zomerprogramma


Boordevol activiteiten

Komt u nader door Liedfs

21 JULI T/M 22 AUGUSTUS
Komt u nader is een theatrale eenmansinstallatie die vragen stelt over hoe mensen nader tot elkaar komen. Wat is er nodig voor nabijheid? Is nabijheid altijd lichamelijk? En wat doe je als je naar nabijheid verlangt, maar nader komen niet kan of lukt? De installatie is elke dag gratis toegankelijk met geldig museumticket. Op zondagmiddagen zijn de makers aanwezig om te zorgen voor een volledige totaalervaring. Kijk voor aanmelden voor de zondagen op onze website.

Wijnproeven met Jean-Pierre
7 JULI 
Het museum serveert een huiswijn, maar heeft ook een wijnkenner-in-huis! Hoofd hospitality Jean-Pierre Vincken verzorgt een wijnproeverij van drie Duitse wijnen. Voor één proefglas betaal je €2,50, voor de hele proeverij €7,50. Heerlijk in combinatie met een borrelplankje van Café Cunen. Vooraf reserveren is niet nodig.


Leren over hedendaagse sieraden
8 + 21 AUGUSTUS
Doreen Pijnenburg-Timmers (Galerie Door) verrijkte onze archeologische opstelling met hedendaagse sieraden. Op 8 en 21 augustus is ze zelf te gast: met meer informatie, meer unieke creaties én ze biedt je de mogelijkheid om de sieraden zelf te passen. Je kunt aansluiten met museumticket, zonder te reserveren.

Workshop art-based learning
1, 22, 26 AUGUSTUS | 5, 19, 23 SEPTEMBER
Iets leren over jezelf terwijl je kijkt naar prachtige kunst? Tijdens de workshop art-based learning kun je dichter bij jezelf komen door intensief te kijken. Aan de hand van onze tentoonstellingen denk je na over datgene dat je bezighoudt. Of dit nu over je carriere, liefdesleven of je goede voornemens gaat.. ABL biedt verrijking. Lees meer over de workshop en het aanmelden op onze website.

Foto: Peter Cox

De prehistorische jurk bij Nieuwsuur

Een hele bijzondere gast: de reconstructie van de prehistorische jurk. Nieuwsuur kwam langs om een item te maken over het verhaal achter deze reconstructie, want hoe is ontdekt dat mensen 3000 jaar geleden zich zo kleurrijk kleden? Je kunt het item hier terugkijken.

Landelijke steun voor nieuwe publieksgerichte koers

Wij maken ons op voor een nieuw avontuur. Met het meerjarenproject Jan Cunen is van OnSS gaan we actief op zoek naar onze Osse roots.

Het project Jan Cunen is van OnSS komt voort uit de 100 Dagen Brief van directeur Herman Tibosch. In deze brief spreekt hij zich uit voor een laagdrempelig museum, meer zichtbaarheid en een innovatieve programmering, geïnspireerd op het roemrijke verleden van Oss en het Maasland. De brief werd omgezet naar een meerjarenaanvraag, en deze werd gehonoreerd door drie fondsen. VSBfonds, Mondriaan Fonds en het BankGiro Loterij Fonds omarmen onze ambities en honoreren Jan Cunen is van OnSS met een totaalbedrag van 390.000 euro: verdeeld over drie jaar en uitsluitend bedoeld voor de beschreven transitie. Absolute eyecatcher van het project is de Wonderkamer van Oss, die de stadsgeschiedenis een actueel gezicht geeft. De Wonderkamer toont een verrassende keuze uit vele Osse hoogtepunten en vormt de machinekamer voor de nieuwe programmering. 
‘Museum Jan Cunen is ooit opgericht om er voor élke Ossenaar te zijn. Dat klinkt logisch, maar ik vind dat we daarin nog veel stappen kunnen zetten. Jan Cunen is van OnSS zie ik daarbij als een onmisbare aanjager, die zich hopelijk vertaalt in veel nieuwe, Osse trots.’ - Herman Tibosch
 
Effenaar

Aangekondigd

Genre: DANCE

VR 22 OKT - 50 JAAR WEEKENDER: JOOST VAN BELLEN

Dance icoon komt draaien op ons feestje!

Genre: drum 'n bASS

Za 23 OKT - 50 JAAR WEEKENDER: BLACK SUN EMPIRE

Drum 'n bass helden naar 50 jaar Effenaar Weekender.

Genre: ROCK

ZA 4 JUN 2022 - WOLFMOTHER 

Rockende Aussies maken er een feestje van ter gelegenheid van onze 50ste verjaardag. 

Genre: roots

ZA 9 OKT - AIDAN & THE WILD

Eindhovenaar Diederik van den Brandt presenteert nieuw album in Café Wilhelmina.

Nieuws

Dagindeling Eindhoven Metal Meeting + start verkoop dagtickets

Nu de wereld weer aan het ontwaken is, kan het aftellen naar Eindhoven Metal Meeting 2021 beginnen. We zijn verheugd om de dagindeling te onthullen. Dit is ook meteen het moment dat de festival dag-tickets in de verkoop gaan. 

Lees verder

EFFENAAR ZOEKT HORECAMEDEWERKERS

Lees verder
 

Vakantie of bijna vakantie? We wensen je een hele fijne zomer toe! In augustus kun je nog genieten van theater en lekker eten bij de Zomer van Dertien in het Parktheater met o.a. muziek van de Slampampers, een spannend moordspel en een opera-avond met Thomas de Bruijn.

We kijken ook alvast vooruit, want in september starten we het nieuwe theaterseizoen. Het najaarsprogramma staat online, de kaartverkoop is gestart.

Graag tot snel!
Parktheater Eindhoven

 

Lisa Ostermann & Dolf Jansen
Nieuw programma
september, oktober, november 2021
Kaartverkoop gestart

Dans, cabaret, opera, muziek en jeugdvoorstellingen. Er is weer volop keuze in het nieuwe theaterseizoen. Blader door de website, bekijk het programma en maak je keuze. 

Wil je graag een overzichtelijke lijst van voorstellingen? Bekijk dan het chronologisch overzicht in een handige printversie.

Bekijk het programma

Best verkochte voorstellingen 
Bekijk het hele programma
foto Rundfunk - Todesangstschrei Parktheater Eindhoven
Todesangstschrei
Rundfunk
wo 29 sep 2021 - vr 1 okt 2021

Het cabaretduo Rundfunk brengt absurd, ontwapenend en brutaal cabaret over een ongemakkelijk onderwerp.

Tickets
Introdans Tutti in Parktheater Eindhoven
TUTTI
Introdans
di 12 okt 2021

Introdans viert met Tutti het 50-jarig bestaan, een gouden feest, met alle dansers in balletten van Sidi Larbi Cherkaoui en Mauro Bigonzetti en de geweldige zangers van Assurd. 

Tickets
Omdenken - Zoals verwacht loopt alles anders
Berthold Gunster
za 16 okt 2021

Dit leven kan leuk zijn, maar waarom gaan de dingen zo vaak anders dan we zouden willen? Leer omdenken! Hoe kun je op een ja-en-manier in het leven staan. 

Tickets
Gold
Dutch Eagles
do 18 nov 2021
De Dutch Eagles brengen o.a hits van de Eagles. Sluit je ogen en smelt weg in de meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s. 
Tickets
The Mousetrap met Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom in Parktheater Eindhoven
The Mousetrap
Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom e.a.
di 23 nov 2021
Agatha Christie’s legendarische moordmysterie is terug! Wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld.
Tickets
Dofl Jansen - Oudejaars 2021
Oudejaars 2021 - Het Jansen Vaccin
Dolf Jansen
wo 24 nov 2021

Het Jansen Vaccin is de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen. Dat is veel, maar voorlopig krijgt niemand hem stil.

Tickets
Zomer van Dertien in augustus

Op het programma staat muziek, cabaret, spellen, opera en nog veel meer! Voor en na de voorstellingen, die plaatsvinden in de sfeervolle Kameleonzaal, kun je lekker eten en borrelen op het zomerse terras van Smaaktheater Dertien. 

De voorstellingen vinden plaats binnen in het theater. Testen voor toegang is niet nodig. Vanwege de maatregelen is er beperkt plek. 

Bekijk programma
Nieuws
Expositie Heldenketting in het Parktheater
Vanaf 9 september te zien in het Parktheater: expositie Heldenketting. Het Zuidelijk Toneel is in samenwerking met kunstenaar Joshua van Iersel de afgelopen maanden op zoek geweest naar niet-alledaagse helden van Eindhoven.
Lees meer
Parktheater zoekt horecatoppers
Ben je op zoek naar een hele leuke bijbaan in de horeca? We zoeken gezellige, sociale en een beetje (te) gekke mensen om onze gasten het verschrikkelijk naar hun zin te maken.
Lees meer
Parktheater onderzoekt nieuw huisgezelschap
We onderzoeken of er interesse is om een huisgezelschap, bestaande uit ouderen uit Eindhoven en omgeving, op te zetten. Het gezelschap zal worden geleid door theatermaker Michèle Rijzewijk. 
Lees meer
Tip voor de zomervakantie: Kinderdoeboek
Even geen inspiratie wat je met de kinderen moet doen? Wij hebben een leuke tip! Laat ze aan de slag gaan met het Parktheater Kinderdoeboek. Leuk voor alle kleine en grote theatermakers. Thuis op avontuur, iets onderzoeken, iets uitproberen en over iets nadenken.
Lees meer
Maandagenda
Deng Boy
do 29 jul 2021 20:00
Smaaktheater Dertien
Deng Boy
Zomer van Dertien

Je klapt dubbel van het lachen met dit charismatische cabaret duo!

Tickets
Typisch Eindhoven
zo 1 aug 2021 - zo 22 aug 2021
Smaaktheater Dertien
Typisch Eindhoven de Liveshows
Zomer van Dertien | Stichting de Kleurrijke stad i.s.m. Oscar de Boer

In 1920 annexeerde Eindhoven vijf randgemeenten. Deze gebeurtenis inspireerde tot een cultureel project, met muziek en theater.

Tickets
Bier & Liefde
vr 6 aug 2021 20:00
Smaaktheater Dertien
Bier & Liefde: de zomersessies
Zomer van Dertien | Bende van Oz

Laat je verassen door muziek en theater over de liefde.

Tickets
za 7 aug 2021 20:00
Smaaktheater Dertien
The Slampampers
Zomer van Dertien

The Slampampers laten overal waar ze optreden een diepe indruk achter met hun spectaculaire performances.

Tickets
Lisa Ostermann & Dolf Jansen
do 12 aug 2021 20:00
Smaaktheater Dertien
Lisa Ostermann & Dolf Jansen
Zomer van Dertien

Cabaretiers Lisa Ostermann en Dolf Jansen spelen ieder uit hun eigen cabaretprogramma.

Uitverkocht
Moordspel
vr 13 aug 2021 18:00
Smaaktheater Dertien
Moordspel: Bal Masque
Zomer van Dertien

Probeer er met een team achter te komen wie de dader is. Het Moordspel is Cluedo en een Escaperoom in één. 

Tickets
zo 15 aug 2021 14:30
Smaaktheater Dertien
Thomas de Bruijn e.a.
Zomer van Dertien | Presentatie opera's 21/22

Welke opera's zie je dit theaterseizoen? Kom luisteren naar de opera-presentatie van Thomas de Bruijn. 

Tickets
Glodi Lugungu & Jasper van der Veen
do 19 aug 2021 20:00
Smaaktheater Dertien
Glodi Lugungu & Jasper van der Veen
Zomer van Dertien

Cabaretiers Glodi Lugungu en Jasper van der Veen spelen een set uit hun debuutvoorstellingen.

Tickets
vr 20 aug 2021 18:00
Smaaktheater Dertien
Pubquiz
Zomer van Dertien

Een ouderwetse pubquiz zoals je ‘m gewend bent met ervaren quizmaster Ramses van Oers.

Tickets
Polly & Bruce
za 21 aug 2021 20:00
Smaaktheater Dertien
Polly & Bruce
Zomer van Dertien
Live muziek doordrenkt met landelijke geuren, klanken en teksten waar heimwee, hoop en liefde doorheen schijnt.
Tickets
 
Effenaar

Genre: MODULAR SYNTH

ZA 23 OKT - 50 JAAR WEEKENDER: COLIN BENDERS

Eén van de grootste muzikale avonturiers die Nederland momenteel rijk is.

Genre: pop

ZO 24 OKT - 50 JAAR WEEKENDER: FROUKJE

Als je jarig bent wil je dansen, en dat wil Froukje ook!

Genre: DANCE

ZA 23 OKT - 50 JAAR WEEKENDER: KLANGKARUSSELL

De makers van de zomerse wereldhit Sonnentanz.

Genre: Blues

VR 22 OKT - 50 JAAR WEEKENDER: JUNGLE BY NIGHT

9(!) koppige instrumentale band laat heel Europa swingen op hun spannende grooves.

Nieuws

EFFENAAR ZOEKT HORECAMEDEWERKERS

Lijkt het je tof om te werken bij een optreden van De Jeugd van Tegenwoordig of tijdens de Eindhoven Metal Meeting? Tijdens een clubnacht van Nachtcollege of bij Suzan & Freek? Ben je gastvrij en weet je wat hard werken in een team is? Dan zoeken we jou!

Lees verder

Gluren bij de Buren: LEIF DE LEEUW BAND In domusdela

Deze jonge, nu al legendarische, blues rockband speelt op 21 augustus de zon uit de hemel tijdens de Muziekgebouw Zomerconcerten in de prachtige binnentuin van DomusDela. Misschien dat De Waaghals, die daar op de Paterskerk staat, al die tijd op dit moment gewacht heeft!

info en kaarten

Verder op de agenda

zo 25 jul
 
comedy nacht
Ma 26 JUL THE SESSIONS: FUMAGE
Bekijk de complete agenda
woensdag, 21 juli 2021 09:38

Pathé Nieuws Kom afkoelen bij Pathé! ☀️🍿

Written by
 
 
 
 
Ben jij toe aan verkoeling? 🎥 🍿
Ben jij toe aan verkoeling? 🎥 🍿
Geniet van de nieuwste films in een heerlijk koele zaal. Vanaf deze week zie je de keiharde actiefilm Hitman's Wife's Bodyguard, de verfrissende komedie van eigen bodem Meskina, en de avonturen van de bazige baby in De Boss Baby: Familiezaken. Plan nu snel je filmuitje!
Actie Actie Actie
Actie Ook in IMAX en 4DX Actie
Hitman's Wife's Bodyguard
Na het succes van The Hitman’s Bodyguard zijn top-bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) en huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) terug en er wacht hen opnieuw een gevaarlijke missie.  Tijden & Tickets ›
Comedy Comedy Comedy
Meskina
Een moderne komedie over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk.  Tijden & Tickets ›
Animatie Animatie Animatie
Animatie Kinderfilm Animatie
De Boss Baby: Familiezaken (NL)
Tim en zijn kleine broertje Boss Baby Ted zijn volwassen geworden en uit elkaar gegroeid. Maar een nieuwe Boss Baby staat op het punt om ze weer bij elkaar te brengen...  Tijden & Tickets ›
Thriller Thriller Thriller
Old
Een gezin ontdekt tijdens hun vakantie dat het afgelegen strand waar ze zich bevinden ervoor zorgt dat ze op mysterieuze wijze snel verouderen... ineens duurt hun hele leven nog maar één enkele dag.  Tijden & Tickets ›
Actie Actie Actie
Actie Ook in IMAX Actie
Snake Eyes: G.I. Joe Origins
Nadat de strijder Snake Eyes het leven van de troonopvolger van de Japanse clan Arashikage heeft gered, leert de Arashikage, Snake Eyes de manieren van de ninja-krijger.  Tijden & Tickets ›
Heb je ook zo'n zin in een filmuitje?
We hebben een breed aanbod aan films, dus er is voor ieder wat wils! Plan je bezoek en vergeet niet je tickets online te kopen. Tot snel! 🍿
André Rieu: Together Again
André Rieu: Together Again
De koning van de Wals zie je bij Pathé!
Halloween Kills
Halloween Kills
Michael Myers is terug!
 
 
 
 

Er zijn weer volop activiteiten in het Parktheater. De eindmusicals van de groepen 8 van verschillende basisscholen vullen de zalen. De Zomer van Dertien is losgebarsten en gaat door! Wegens de aanscherpingen hebben we de voorstellingen verplaatst naar de Kameleonzaal in het Parktheater.

En natuurlijk hebben we in september, oktober en november een prachtig najaarsprogramma. Heb je al een kijkje genomen? 

Graag tot snel!
Parktheater Eindhoven

Lisa Ostermann & Dolf Jansen
Nieuw programma
september, oktober, november 2021
Kaartverkoop gestart

Dans, cabaret, opera, muziek en jeugdvoorstellingen. Er is weer volop keuze in het nieuwe theaterseizoen. Blader door de website, bekijk het programma en maak je keuze. 

Wil je graag een overzichtelijke lijst van voorstellingen? Bekijk dan het chronologisch overzicht in handige printversie

Bekijk het programma

Bijboekingen en highlights najaarsprogramma
Bekijk het hele programma

Introdans Tutti in Parktheater Eindhoven
TUTTI
Introdans
di 12 okt 2021

Introdans viert het 50-jarig bestaan met alle dansers in balletten van Sidi Larbi Cherkaoui en Mauro Bigonzetti.

Tickets
Bijgeboekt:
Het dreigt volslagen goed te komen
Jasper van der Veen
vr 15 okt 2021 - try-out

De winnaar van de Jury- en Publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2019 maakt zijn eerste avondvullende cabaretshow.

Tickets
Berthold Gunster
Omdenken - Zoals verwacht loopt alles anders
Berthold Gunster
za 16 okt 2021

In een wervelende mix van pijnlijke humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berhold zijn visie op het omdenken van problemen.

Tickets
Bijgeboekt:
Nijntje de Musical
zo 31 okt 2021 - zo 31 okt 2021

Hoera: Nijntje komt naar het theater! Een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes. Geinspireerd door de boeken van Dick Bruna.

Tickets
Gold
Dutch Eagles
do 18 nov 2021
Deze tributeband combineert de hits van de Eagles met juweeltjes van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek. 
Tickets
The Mousetrap met Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom in Parktheater Eindhoven
The Mousetrap
Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom e.a.
di 23 nov 2021

Na 20 jaar is Agatha Christie’s legendarische moordmysterie terug. Wie de werkelijke moordenaar is het best bewaarde geheim in de toneelwereld..

Tickets
Dofl Jansen - Oudejaars 2021
Oudejaars 2021 - Het Jansen Vaccin
Dolf Jansen
wo 24 nov 2021

Het Jansen Vaccin is de 32e Oudejaarsvoorstelling van Dolf Jansen. Voorlopig krijgt niemand hem stil.

Tickets
Leve de Koning door Stedelingen in Parktheater Eindhoven
Bijgeboekt:
De koning is dood; leve de koning!
Stedelingen
di 14 dec 2021 - wo 15 dec 2021
Mensen met een verstandelijke beperking krijgen een podium in deze voorstelling gebaseerd op drie werken van Shakespeare over macht, liefde, waanzin, goed en slecht. 
Tickets
Zomer van Dertien in juli en augustus
Bekende cabaretiers, lokale muzikanten, quizzen en spellen. Kom genieten van intieme voorstellingen en lekker eten.
Vanwege het wijzigen van de coronamaatregelen vinden alle activiteiten binnen plaats, in het restaurant of in de Kameleonzaal. Je kunt vooraf eten in het restaurant.
Testen voor toegang is niet nodig, uiteraard gelden de huidige coronamaatregelen. 
Bekijk programma
Nieuws
Eindmusicals groep 8
Maar liefst derrtien basisscholen uit Eindhoven en omgeving zijn de komende weken te gast in het Parktheater voor hun jaarlijkse eindmusical van groep 8. 
Lees meer
Onderzoek naar nieuw huisgezelschap

We onderzoeken of er interesse is om een huisgezelschap, bestaande uit ouderen uit Eindhoven en omgeving, op te zetten. Het gezelschap zal worden geleid door theatermaker Michèle Rijzewijk. Heb je interesse? Kom dan donderdag 15 juli een kopje koffie met ons drinken. 

Lees meer
Corona-update

Alle voorstellingen gaan door! Naar aanleiding van de aangekondigde beperkingen worden de voorstellingen van programma van Zomer van Dertien naar binnen verplaatst. 

Testen voor toegang is in het Parktheater niet nodig, uiteraard gelden de huidige coronamaatregelen.

Lees meer
Betaal kaarten met je voucher
Voor de voorstellingen in 2020 en 2021 die geannuleerd zijn vanwege corona, hebben we aan kaarthouders vouchers verstrekt. Heb je nog een voucher? Hiermee kun je nu eenvoudig nieuwe toegangskaarten kopen en betalen.
Lees meer
Tip voor de zomervakantie: Kinderdoeboek
Even geen inspiratie wat je met de kinderen moet doen? Wij hebben een leuke tip! Laat ze aan de slag gaan met het Parktheater Kinderdoeboek. Leuk voor alle kleine en grote theatermakers. Thuis op avontuur, iets onderzoeken, iets uitproberen en over iets nadenken.
Lees meer
Veilig naar het theater
Veiligheid staat voorop in het Parktheater!We houden ons aan de maatregelen van RIVM en de overheid en hanteren het protocol van de VSCD (koepel van theaters) om een veilig bezoek aan de voorstelling mogelijk te maken.
Lees meer
Maandagenda
do 15 jul 2021 18:00
Steven Brunswijk & Gerrie Smits
Zomer van Dertien

De Brabantse comedians Steven Brunswijk en Gerrie Smits betreden allebei het podium.

Tickets
Moordspel
vr 16 jul 2021 18:00
Moordspel: The Gamemaster
Zomer van Dertien

Ben je goed in puzzelen en handig in het ontcijferen van codes? Misschien los jij de moord dan wel op!

Tickets
za 17 jul 2021 - za 17 jul 2021
Philipszaal
De Troostprijs
Krachtvoer Theater

Een poëtische film waarmee regisseur Maddy Kok het verlangen naar onderling contact in dit jaar van sociale isolatie voelbaar maakt. 

Tickets
za 17 jul 2021 18:00
Leif de Leeuw & Sem Jansen
Zomer van Dertien

Geniet deze zomerse avond van Leif de Leeuw en Sem Jansen en hun Americana songs. 

Tickets
Martijn Crins & Maarten Westra Hoekzema
do 22 jul 2021 18:00
Martijn Crins & Maarten Westra Hoekzema
Zomer van Dertien

Martijn Crins en Maarten Westra Hoekzema spelen ieder uit hun eigen cabaretprogramma's.

Tickets
Bier & Liefde
vr 23 jul 2021 - vr 6 aug 2021
Bier & Liefde: de zomersessies
Zomer van Dertien | Bende van Oz

De Bende van Oz zorgt voor muzikale zomerklanken.

Tickets
za 24 jul 2021 10:00
Bolistas The Making
Corpo Maquina
Workshops met freestyle voetbal en dans van de straat.
Tickets
The Switchbacks
za 24 jul 2021 18:00
The Switchbacks
Zomer van Dertien

Een zomeravond vol opzwepende bluegrass muziek. Traditioneel en soms origineel.

Tickets
Deng Boy
do 29 jul 2021 18:00
Deng Boy
Zomer van Dertien

Je klapt dubbel van het lachen met dit charismatisch cabaret duo. 

Tickets
Typisch Eindhoven
zo 1 aug 2021 - zo 22 aug 2021
Typisch Eindhoven de Liveshows
Zomer van Dertien | Stichting de Kleurrijke stad i.s.m. Oscar de Boer

In 1920 annexeerde Eindhoven vijf randgemeenten. Deze gebeurtenis inspireerde tot een cultureel project, met muziek en theater.

Tickets
za 7 aug 2021 18:00
The Slampampers
Zomer van Dertien

The Slampampers laten overal waar ze optreden een diepe indruk achter met hun spectaculaire muzikale performances.

Tickets
Lisa Ostermann & Dolf Jansen
do 12 aug 2021 18:00
Lisa Ostermann & Dolf Jansen
Zomer van Dertien

Cabaretiers Lisa Ostermann en Dolf Jansen spelen ieder een eigen cabaretvoorstelling.

Tickets
Moordspel
vr 13 aug 2021 18:00
Moordspel: Bal Masque
Zomer van Dertien

Probeer er met een team van minimaal twee en maximaal vier personen in acht rondes achter te komen wie de dader is.

Tickets
zo 15 aug 2021 14:30
Thomas de Bruijn e.a.
Zomer van Dertien | Presentatie opera's 21/22

Welke opera’s zijn er komend theaterseizoen te zien in het Parktheater? Kom luisteren naar de opera-presentatie van Thomas.

Tickets
Glodi Lugungu & Jasper van der Veen
do 19 aug 2021 18:00
Glodi Lugungu & Jasper van der Veen
Zomer van Dertien

Cabaretiers Glodi Lugungu en Jasper van der Veen spelen een set uit hun debuutvoorstellingen. 

Tickets
vr 20 aug 2021 18:00
Pubquiz
Zomer van Dertien

Kom, met je team van maximaal 4 personen, ouderwets quizzen met quizmaster Ramses van Oers. 

Tickets
Polly & Bruce
za 21 aug 2021 18:00
Polly & Bruce
Zomer van Dertien

Live muziek doordrenkt met landelijke geuren, klanken en teksten waar heimwee, hoop en liefde doorheen schijnt.

Tickets
Effenaar

Aangekondigd

Genre: dance

VRIJ 30 JUL - PIÑA EINDHOVEN XS - OPENING PARTY

De lekkerste reggaeton, latin hits gemengd met merengue, bachata, dembow, salsa, dancehall en meer caliente klanken!

Genre: TECHNO

zA 31 jul - FOLLOW THE WHITE RABBIT

Eindelijk weer dansen en zweten op pompende techno beats!

Genre: rock, singer-songwriter

ZA 6 nov - anneke van giersbergen

Eindhovens trots met speciaal concert in de Effenaar. Kaartverkoop start vrijdag 2 juli om 10.00 uur. 

Genre: ROCK

wo 23 mrt - MAYBESHEWILL

Terug van weggeweest; deze unieke combi van elektro, rock en filmische muziek. 

Nieuws

Effenaar = 50 jaar!

De Effenaar is jarig en dit laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Vanaf september 2021 vieren we ons jubileum dan ook groots, gedurende 10(!) maanden. Hou onze kanalen in de gaten voor de eerste toffe aankondigingen en maak je op voor nog veel meer moois!

GEZOCHT: ONLINE EN FREELANCE FESTIVAL MARKETEER

De marketing afdeling van de Effenaar is op zoek naar twee nieuwe collega's! Nieuwsgierig naar meer informatie of wil je reageren? Klik dan hier

EXTRA KAARTEN S10

Voor het concert van S10 op woensdag 8 september zijn extra kaarten vrijgekomen! De tickets voor de Vlinders albumtour van S10 in de Effenaar zijn vanaf NU te koop via onderstaande link!

KOop tickets

Verder op de agenda

vrij 2 jul The Sessions: Bunker Bass (ALLEEN LIVESTREAM)
ma 5 jul THE SESSIONS: ROEL C. VERBURG
Bekijk de complete agenda
Effenaar

Aangekondigd

Genre: DRUM 'N BASS

VRIJ 2 EN 9 JUL - THE SESSIONS X BUNKER BASS

Underground drum 'n bass party in je woonkamer!

Genre: COMEDY

zo 25 jul - comedy nacht

Comedian Hermes Ahmadi neemt je mee door het Nederlandse cabaretlandschap. Met: Oscar Smit, Stephen Bell, Thjum Arts en Silvester Zwaneveld.

Genre: POST-PUNK, NEW WAVE

ZA 4 SEPT - PALAIS IDEAL SUPPORT VOOR WHITE LIES

Energiek en gebouwd op de fundamenten van post-punk en new wave bands!

Genre: ROCK

ZA 8 jan 2022 - Physical Graffiti

50 Years Of Stairway To Heaven met The Ultimate Led Zeppelin Experience.

Nieuws

THE SUMMER OF '21 IN DE EFFENAAR

Ook de Effenaar versoepelt binnenkort de regels! Klik hier om te zien wat we deze zomer gaan doen en ook wat JIJ moet doen om zonder de 1,5 meter afstand naar de Effenaar te kunnen komen, hiep hoi! Tot snel, we kijken er enorm naar uit om jullie weer te zien! 

EFFENAAR 'T WASVEN: BORRELEN IN HET GROEN

Ook deze zomer slaan Effenaar en 't Wasven traditiegetrouw de handen ineen op het gezellige terras van Groendomein ’t Wasven. Op vijf donderdagen in juli, augustus en september ben je welkom voor een fijne borrelplank en verse drankjes, met een muzikale omlijsting. 

Lees verder

GEZOCHT: Medewerker Technisch Gebouwbeheer en Onderhoud

De Effenaar is op zoek naar een nieuwe collega die samen met het team van vaste medewerkers en freelancers, garant staat voor soepel lopende producties. Interesse? Klik dan hier

Extra kaarten shows in september

Voor Uit de Riolen van Eindhoven, Snaren 90 en Rex Pharao zijn extra kaarten vrijgekomen. De tickets zijn vanaf NU te koop! 

koop hier je kaarten!

Verder op de agenda

zo 27 juni COMEDY NACHT
ma 28 juni THE SESSIONS: FUMAGE (alleen livestream)
di 29 juni the hiphop sessions: kleine viezerik
Bekijk de complete agenda
donderdag, 24 juni 2021 09:38

Pathé Nieuws Tijd voor een filmuitje 🍿💛

Written by
Misschien ontdek je deze week wel jouw nieuwe lievelingsfilm bij Pathé! Zo zie je de avontuurlijke sci-fi film Chaos Walking, of geniet van de Nederlandse rom-com Zwaar Verliefd! 2. Ben jij benieuwd naar het vervolg van A Quiet Place? A Quiet Place Part II zie je ook vanaf deze week bij Pathé. Tot snel!
Avontuur Avontuur Avontuur
Avontuur Science Fiction Avontuur
Chaos Walking
In een niet al te verre toekomst ontdekt Todd Hewitt (Tom Holland) het mysterieuze meisje Viola (Daisy Ridley) dat op zijn planeet is gecrasht. Op deze planeet zijn alle vrouwen verdwenen en worden de mannen geteisterd door ‘The Noise’...  Tijden & Tickets ›
Comedy Comedy Comedy
Comedy Romantiek Comedy
Zwaar Verliefd! 2
Ruben en Isa zijn terug! In Zwaar Verliefd! 2 maakt romantiek plaats voor intimiteit, maar ook voor dagelijkse sleur. Isa en Ruben zijn nog steeds dolverliefd, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen.  Tijden & Tickets ›
Ook in 4DX, IMAX en Dolby Cinema Ook in 4DX, IMAX en Dolby Cinema Ook in 4DX, IMAX en Dolby Cinema
Ook in 4DX, IMAX en Dolby Cinema Thriller Ook in 4DX, IMAX en Dolby Cinema
A Quiet Place Part II
Het vervolg op de succesvolle horrorthriller uit 2018. De familie Abbott heeft hun huis verlaten en moet de gevaren van de buitenwereld onder ogen komen. Het gevecht om te overleven moeten zij in stilte vervolgen nadat ze gedwongen worden zich op onbekend terrein te wagen.  Tijden & Tickets ›
Pathé Music Pathé Music Pathé Music
Bon Jovi From Encore Nights
Rock & Roll Hall of Fame-band Bon Jovi komt naar het grote doek bij Pathé met Bon Jovi from Encore Nights. Het nooit eerder vertoonde concert is live opgenomen in New Jersey.  Tijden & Tickets ›
Black Widow
Black Widow
Kan Natasha afrekenen met haar schuldgevoelens uit het verleden?
Niks vreemds aan
Niks vreemds aan
Onverwachte ontmoetingen en een zoektocht naar passie...
Till Death
Till Death
Voor altijd aan elkaar gebonden... of toch niet?
Minari
Minari
Het Koreaanse gezin Yi wil de "American Dream" waarmaken.
Effenaar

Aangekondigd

Genre: afstudeershows

di 8 - Do 10 juni - school's out

Drie dagen vol livestreams van de afstuderende muzikanten van Rock City Institute.

Genre: metal / rock

ZO 13 juni - metal record fair

Scoor de beste metal CD's, vinyl en merch van diverse distro's, labels, mailorders en particuliere collecties. Zoek en gij zult jouw metal vinden!

Genre: comedy

ZO 27 JUNI - COMEDY NACHT

Nederlands cabarettalent in comedyclub Effenaar, met Arbi El Ayachi, Arie Koomen, Rami Nima en Roel C. Verburg

Genre: ROCK, POP

ZA 2 OKT - 
ANNE SOLDAAT

Anne Soldaat als herboren: "Ik ben terug!"

Genre: ROCK

VR 15 OKT - TIM AKKERMAN & THE IVY LEAGUE

Met eigen band en een gloednieuwe plaat.

Nieuws

Werken bij de effenaar?

YES! We mogen open. Om weer vele smachtende muziekliefhebbers te kunnen ontvangen zoeken wij; horeca medewerkers, productieleiders en meer….Klik hieronder voor meer info en reageer snel!

Lees verder

The sessions weer met publiek!

De kogel is door de kerk, er mag weer beperkt publiek aanwezig zijn in de Effenaar! Zodoende wordt voor The Sessions vanaf 14 juni de kaartverkoop (weer) opgestart.

Lees verder

WORD EEN CULTHELD!

Doneer of doe zelf een ludieke actie om jouw vrienden, familie, collega’s en achterban te mobiliseren. Dankzij jouw bijdrage steun je de hard geraakte Brabantse cultuursector. 

Lees meer!

Verder op de agenda

vr 4 jun THE SESSIONS X HOUSE THE VIBE (ALLEEN LIVESTREAM)
MA 7 JUN THE SESSIONS: MOUFLON (ALLEEN LIVESTREAM)
di 8 jun - do 10 jun SCHOOL' S OUT
Bekijk de complete agenda
Pagina 1 van 2