Parktheater Eindhoven | Corona update | nieuws | theater thuis-tips

Beste theodoor jongmans,

Naar aanleiding van de persconferentie op 13 oktober jl. hebben we helaas weer een stapje terug moeten doen, nu het Parktheater maximaal dertig personen in een ruimte mag ontvangen. We zijn druk bezig om te kijken of we bijvoorbeeld voorstellingen voor dertig personen kunnen opvoeren of dat een voorstelling verplaatst kan worden. Maar we kijken ook naar online initiatieven. Alles om je toch te kunnen laten genieten van theater! 

In deze nieuwsbrief online theatertips, crowdfundingsacties, een nieuwe blog en de laatste nieuwtjes.

Tot ziens in Parktheater Eindhoven!

Gaan de voorstellingen door?
Wat betekenen de nieuwe maatregelen voor de voorstellingen in het Parktheater? Bekijk de meest actuele berichten over het programma en de maatregelen.
Lees meer
Nieuws
Nieuwe blog van Loes
Onze content-dirigent Loes Barkema heeft een nieuwe blog gepubliceerd: Waarom je je ticket áltijd paraat moet houden. Een blog over theater in coronatijd, over dansende stenen en over geduld en vertrouwen.
Lees meer
Crowdfunding thinX-maker Anne van der Steen
Afgelopen mei zou de voorstelling Tussen schutting en vrees van thinX-maker Anne van der Steen te zien zijn geweest in Pand P. Vanwege corona is de voorstelling verzet naar mei 2021. Door deze langere aanlooptijd vallen de kosten hoger uit.
Lees meer
Theatertips voor Thuis
Nu we weer even wat minder mogen, brengen we het theater toch gewoon opnieuw naar je toe. We zetten de leukste kijk- en luistertips voor jou op een rij! Met onder andere de nieuwe podcast van Theo Maassen, de lockumentary van Hans Teeuwen en nog meer familievoorstellingen.
Lees meer
Steun ons
We krijgen regelmatig van onze bezoekers de vraag of er ‘iets’ gedaan kan worden om de theatersector te steunen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je blijft komen in ons theater zodra het weer mogelijk is.
Lees meer
Binnenkort
Livestream: De complete voorbeschouwing
De Amerikaanse Verkiezingsshow
ma 26 okt 2020

Amerika-kenners, journalisten en correspondenten vertellen je alles over de spannende strijd die losbarst op 3 november.

Tickets
foto van Mama Marlene
Mama Marlène
Sophie van Winden en Eva Marie de Waal
vr 30 okt 2020 - Natlab

Twee actrices doen auditie voor de rol van hun leven. Die van Marlène Dietrich. Ze was Ubervrouw, sekssymbool voor zowel mannen als vrouwen, oermoeder én feministisch boegbeeld.

Tickets
Gonnie en Gijsje samen op stap
Katiuscia
zo 1 nov 2020

Met liedjes van Ageeth de Haan beleven Gonnie en Gijsje een muzikaal avontuur voor jong en oud. Leeftijd 2+

Tickets
Dikkie Dik en de Taart
Kira Kool
zo 1 nov 2020

Zing en roep lekker mee met nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Leeftijd 2+

Tickets
A Medicine Show
Ashton Brothers
do 19 t/m zo 22 nov 2020

Rebels, onverschrokken, muzikaal en hilarisch. Een ongeëvenaard medicijn tegen de misère en losjes gebaseerd op hun succesvoorstelling Charlatans, a medicine show.

Tickets
Swan Lake
Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag + Tomoko Mukaiyama
do 26 t/m za 28 nov 2020

Wat gebeurt er als je het eigenzinnig en internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni loslaat op de balletklassieker Het Zwanenmeer? Dan krijg je Swan Lake: een remix van de klassieker op drie locaties in het Parktheater.

Tickets
Login om te antwoorden

Effenaar | The Sessions, extra show Rondé, Hannah Mae, Snaren 90, Nathan Gray, Native Harrow & EMM naar 2021

Effenaar

Aangekondigd

Genre: post metal

MA 12 OKT - THE SESSIONS: TRUST US, WE'RE LIARS

Seated headbangen op energieke post-metal/hardcore!

Meer info

Genre: audio-visuele kunst

zo 18 okt - THE SESSIONS: PHASING WAVES (ALBERT VAN ABBE & RICKY VAN BROEKHOVEN)

The Sessions DDW special.

Meer info

Genre: audio-visuele kunst

ZO 25 OKT - THE SESSIONS: CHAGALL- ADVAITA

The Sessions DDW special.

Meer info

Genre: pop

ZA 21 NOV - HANNAH MAE

Het zijn de ‘Little Things’ die het doen! 

Meer info

Genre: indie

ZO 15 NOV - RONDÉ (vroege show)

Utrechtse indiepopband voegt tweede show toe.

Meer info

Genre: rock

ZA 12 DEC - SNAREN 90: MET LIVE ONCE (PEARL JAM TRIBUTE)

Houthakkersbloes, Dr. Martens aan en zittend rocken op de beste alternatieve hits van de jaren 90!

Meer info

Genre: rock

ZA 6 MRT - NATHAN GRAY + TWIABP

Nathan Gray overwint zijn angst en duikt in het diepe als solo-artiest.

Meer info

Genre: roots

WO 12 MEI - NATIVE HARROW

Klinkt alsof er een warme deken om je heen wordt gegooid!

Meer info

Nieuws

Eindhoven Metal Meeting verplaatst naar 2021

Het hardste festival van Nederland is vanwege de bestrijding van Covid-19 verplaatst. De 12e editie van Eindhoven Metal Meeting vindt zodoende plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2021. 

Lees verder

CORONAVIRUS: WAT BETEKENT DAT VOOR MIJN BEZOEK AAN EFFENAAR

Lees in dit nieuwsbericht wat de maatregelen betekenen voor jouw bezoek aan de Effenaar.

Lees verder

Corona update: concerten en uitgaan

Hieronder houden we de lijst bij met tot nu toe door de Corona crisis verplaatste of afgelaste shows. Deze lijst wordt dagelijks bijgewerkt. 

Lees verder

Instagram van de week

@baschz

While organizing at home I ran into these coins I picked up for a while, while sweeping the floor after concerts at De @Effenaar, a club in Eindhoven.

In the nineties I worked there for years (practically lived there) as a volunteer and had many great times, working different jobs. From collecting glasses and building decor to designing flyers and booklets, doing the lights at dance events and finally as the head of the decor dept together with Franklin. These papers bring back many good memories!

Login om te antwoorden

Bij Pathé zit je warm en droog met de beste films

De Schooltuin
Van de makers van De Wilde Stad. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen.  Tijden & Tickets ›
Made in Italy
Een eigenzinnige kunstenaar en zijn vervreemde zoon reizen naar Italië om het huis dat ze van hun overleden echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen.  Tijden & Tickets ›
De Grote Sinterklaasfilm
Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden.  Tijden & Tickets ›
Honest Thief
Tom (Liam Neeson) is een een beruchte bankovervaller én een hopeloze romanticus. Hij wil niet dat zijn relatie met Annie op leugens is gebaseerd en besluit zichzelf aan te geven.  Tijden & Tickets ›
100% Wolf
Freddy en zijn familie bewaren al eeuwenlang een groot geheim. Overdag zijn ze gewone mensen, maar ‘s nachts transformeren ze in weerwolven. Normaal zou Freddy op zijn veertiende verjaardag ook transformeren in een weerwolf, maar dat loopt fout.  Tijden & Tickets ›
Casanova's
Journalist Bas gaat undercover om een datingcoach te ontmaskeren. De datingcoach heeft namelijk een boek geschreven waarmee hij beweert incompetente mannen te kunnen transformeren in casanova's.  Tijden & Tickets ›
After We Collided
Het vervolg op het populaire After (2019). Hardin en Tessa verwerken hun break-up op hun eigen manier. Hardin valt terug in slechte gewoontes en Tessa begint aan haar droomstage.  Tijden & Tickets ›
Meld je gratis aan
Meld je gratis aan
Ben jij nog geen Pathé All Stars member? Dan loop je veel korting en zelfs gratis producten mis! Meld je snel aan om alle voordelen te ontdekken.
Six Minutes To Midnight
Six Minutes To Midnight
Een meeslepend oorlogsdrama.
The Craft: Legacy
The Craft: Legacy
Vanaf 29 oktober bij Pathé!
Login om te antwoorden

Nieuws Muziekcafe met o.a. het programma van november 2020

Momenteel is het ‘ondernemen met hindernissen’ voor Muziekcafé. Het wisselend aantal toegestane bezoekers vormt een uitdaging voor bijvoorbeeld het aantal tickets dat aangeboden wordt. De variërende verplichte sluitingstijden is ook lastig om mee te werken. Maar die feeststemming maken we nog altijd zelf! En afgelopen zaterdag tijdens het optreden van Spandau Ballet-tribute Steal werd dat maar eens bewezen. Wat een geweldige sfeer. Alsof de gezelligheid gecomprimeerd werd in het kortere tijdsbestek. Met slechts 30 bezoekers hoeft de gezelligheid er beslist niet onder te lijden.

Het LIVE-programma staat in ieder geval als een huis. Tot en met maart 2021 zit de LIVE-agenda zo goed als vol. Veel is terug te vinden op de site en op facebook. En er is geen enkele intentie om ook maar iets te veranderen aan dit programma.

Tip 1: kijk ook eens een paar maanden vooruit in onze agenda en dan zie je een aantal geweldige ontdek-bands! Scoor tijdig je tickets voor interessante evenementen, want met de huidige capaciteit is een evenement al snel uitverkocht.

Tip 2: Als je naar een evenement gaat, check dan even van te voren of er iets gewijzigd is m.b.t. het programma en de aanvangs- en sluitingstijden.

Tip 3: Heb je een vloerlijst gekocht, dan ligt je strippenkaart voor gratis optredens klaar bij Muziekcafé. Een kleine lijst geeft gratis toegang tot 1 optreden, een grote lijst geeft toegang tot 10 optredens. Kom echter niet op de bonnefooi aan, maar reserveer van te voren een (gratis) ticket bij Debbie of Marcel.

INTERESSANTE EVENEMENTEN

Zaterdag 5 december @ Muziekcafé Helmond

LIVE: The Lucifer Principle + Icons of Brutality

The Lucifer Principle staat al zo’n 15 jaar garant voor een opzwepende, breed toegankelijke portie Stomping Death Metal.  TLP was te zien op festivals zoals, De Zwarte Cross, Alcatrazfest (B), Loud From The South, Stonehenge, Graspop (B), Brutal Assault (CZ) en bijvoorbeeld Dokkem Open Air. Icons of Brutality gaat niet voor de fijnzinnige aanpak. De sound is (lekker) lomp en doet nogal Zweeds aan. Toch weet de band er voldoende subtiliteiten in te leggen waardoor het geheel toch wel catchy wordt.

Toegang is € 6,-

https://www.facebook.com/events/835975740269683/

Zaterdag 19 december @ Muziekcafé Helmond

LIVE: Black Bottle Riot + Copperhead County

Met een titel als ‘waarschijnlijk Europa’s beste southern rockband’ kom je goed binnen. Black Bottle Riot is een gitaarband in hard en nieren, iets wat tegenwoordig zeldzaam lijkt te zijn. Van grote podia zoals Rockin Park, Zwarte Cross, Eurosonic / Noorderslag en Down The Rabbit Hole, BRR voelt zich op elk podium thuis. Copperhead County brengt voornamelijk eigen werk in de stijl van Blackberry Smoke en The Outlaws, overgoten met de rauwe stem van zanger Corvin.

Toegang is € 6,-

https://www.facebook.com/events/2568614550050330/

PROGRAMMA NOVEMBER 2020

VR

It's that 70's time again! - 18:30 of 20:00 of 22:00

06

Iedereen kent vast nog wel de wijde pijpen, het lange haar en de felle kleuren. Maar de jaren 70 boden meer dan alleen de foute mode. Je had disco en later de punk.

DJ Frogson / Toegang is gratis

https://www.facebook.com/events/340091267316363/

ZA

LIVE: Clearance Clearwater Revival, tribyte by CCSurvival - 19:00 of 20:30 of 22:00

07

Iedereen kent natuurlijk de legendarische hitmachine Creedence Clearwater Revival met o.a. de songs 'Bad Moon Rising', 'Suzie Q', 'Proud Mary' en 'Rocking all over the world'…

DJ Frogson / Toegang is: € 5,00

https://www.facebook.com/events/1205330373165645/

VR

LIVE: Volbeat, tribute by Volbeer - 18:30 of 20:00 of 22:00

13

Deze geweldige Volbeat-tribute stond zo'n 10 jaar geleden al eens in Muziekcafé. Motto van de avond: "Contact the living, Remember the dead."

DJ Sikkie / Toegang is: € 5,00

https://www.facebook.com/events/553933425224043/

ZA

 LIVE: Boaz and the Band - 19:00 of 20:30 of 22:00

14

Boaz, geboren in Franeker, getogen in Zuid-Afrika en begonnen als singer/songwriter. Terug in Nederland met een stel jonge muzikanten speelt en zingt Boaz met zijn magistrale “voice” alles van blues tot rock.

DJ Frogson / Toegang is: € 4,00

https://www.facebook.com/events/328385038349394/

VR

Smells like a 90's party - 18:30 of 20:00 of 22:00

20

90s are back. Nirvana, Primal Scream, Pearl Jam, 2 Unlimited, Britney Spears, Backstreet Boys. Het kan alle kanten op gaan, maar het is wel altijd mega gezellig.

DJ Frogson / Toegang is gratis

https://www.facebook.com/events/391921525141065/

ZA

LIVE: Komodo, "vintage exotic rock-‘n’-roll" - 19:00 of 20:30 of 22:00

21

Dit vijftal maakt vintage exotic rock-‘n’-roll, stevig geworteld in de 50's, 60's en 70's, maar extra op smaak gebracht met stijlelementen en instrumenten uit verre windstreken. Exotisch, dus. Denk aan: surfrock, woestijnblues, rumba en Indiase raga.

Toegang is: € 4,00

https://www.facebook.com/events/675454409712167/

VR

A Night of Deep Blue Funk - 18:30 of 20:00 of 22:00

27

Een avondvullend programma dat bol staat van funk, soul en 'kinky songs'. Denk aan Tricky, Rick James, Portishead, Funkadelic, Marvin Gaye en Massive Attack.

DJ Frogson / Toegang is gratis

https://www.facebook.com/events/970739246772061/

ZA

LIVE: The Glamrocks - 19:00 of 20:30 of 22:00

28

The Glamrocks brengt je de allerbeste Glamrock uit de vroege jaren zeventig. Van Sweet, Slade, David Bowie en Gary Glitter tot Alice Cooper, Mud, T-Rex, Mott The Hoople en nog veel meer!

Toegang is: € 6,50

https://www.facebook.com/events/970739246772061/

Login om te antwoorden

Van Abbemuseum | Open call Theodora Niemeijer Prijs 2021

Header persbericht TNP

Enige stimuleringsprijs voor vrouwelijke kunstenaars viert eerste lustrumeditie

Het Niemeijer Fonds en het Van Abbemuseum organiseren gezamenlijk de Theodora Niemeijer Prijs, een stimuleringsprijs voor beginnende, vrouwelijke beeldende kunstenaars. Het is de enige Nederlandse beeldende kunstprijs speciaal voor vrouwelijke kunstenaars. De prijs wordt in 2021 voor de vijfde keer uitgereikt. De stimuleringsprijs werd in 2012 geïntroduceerd omdat werken van vrouwelijke kunstenaars nog steeds sterk in de minderheid zijn in tentoonstellingen en museale collecties. 

De winnende kunstenaar ontvangt niet alleen een geldbedrag van € 10.000, maar krijgt ook de gelegenheid om een project in het Van Abbemuseum te realiseren. Het doel van de prijs, is om bij te dragen aan de ontwikkeling van talent en het bevorderen van gelijke kansen tussen mannelijke en vrouwelijke kunstenaars in de kunstwereld. De winnaar van de vijfde editie wordt op 8 maart 2021 (Internationale Vrouwendag) bekendgemaakt. De winnaars van de vorige edities waren Sarah van Sonsbeeck (2012), Sachi Miyachi (2014), Sissel Marie Tonn (2016) en Josefin Arnell (2018). 

"Eigenlijk wilde ik helemaal niets inzenden voor de Theodora Niemeijer Prijs, want ik wilde niet als ‘vrouwelijke’ kunstenaar worden gezien. Het besef dat dit een zelfopgelegd vooroordeel was, overtuigde me om wel mee te doen. Ik moedig iedereen aan om dergelijke vooroordelen terzijde te leggen."
- Sarah van Sonsbeeck.

De inzendtermijn voor de projectvoorstellen loopt van 1 oktober 2020 tot en met 1 januari 2021. Een deskundige jury beoordeelt de voorstellen. 

Deelname aan de Theodora Niemeijer Prijs kan als wordt voldaan aan de volgende criteria:
– Vrouwelijke beeldend kunstenaar;
– Wonend en werkend in Nederland;
– Maximaal 5 jaar geleden afgestudeerd;
– Beschikbaar tussen eind september 2021 en eind maart 2022 voor de realisatie van het project;
– Beschikbaar tijdens de uitreiking van de prijs op 8 maart 2021.
Meer informatie over de open call

English version

PC

Sole incentive prize for women artists celebrates its first lustrum edition

The Niemeijer Fund and the Van Abbemuseum jointly organise the Theodora Niemeijer Prize, an incentive prize for emerging women visual artists. It is the only Dutch visual art prize for women artists only. In 2021, the prize will be awarded for the fifth time. The incentive prize was introduced in 2012 because works by women artists are still underrepresented in exhibitions and museum collections. 

The winning artist will not only receive a cash prize of € 10,000, but will also get the opportunity to realise a project in the Van Abbemuseum. The aim of the prize is to contribute to the development of talent and to promote equal opportunities between male and women artists in the art world. The winner of the fifth edition will be announced on March 8, 2021 (International Women's Day). The winners of the previous editions were Sarah van Sonsbeeck (2012), Sachi Miyachi (2014), Sissel Marie Tonn (2016) and Josefin Arnell (2018).

“Initially, I was hesitant to submit anything for the Theodora Niemeijer Prize, because I didn't want to be seen as a 'female' artist. The realisation that this was a self-imposed prejudice convinced me to participate. I encourage everyone to put such prejudices aside.”
- Sarah van Sonsbeeck.

The submission period for the project proposals runs from 1 October 2020 to 1 January 2021. An expert jury will assess the proposals. 

Participation in the Theodora Niemeijer Prize is possible if the following criteria are met:
- Woman visual artist.
- Working and living in the Netherlands.
- Graduated no more than 5 years ago.
- Available between the end of September 2021 and the end of March 2022 for the realisation of the project. 
- Available during the award ceremony on March 8, 2021. 
More information about the open call
Plan je bezoek / plan your visit
Van Abbemuseum
Bilderdijklaan 10 Eindhoven

Beeld: Peter Cox
afmelden/unsubscribe
Bezoek / visit
Dinsdag t/m zondag 11 uur - 17 uur
Boek je online tickets vooraf op vanabbemuseum.nl/tickets

Tuesday until Sunday 11 am - 5 pm
Book your online tickets in advance on vanabbemuseum.nl/tickets

Het van Abbemuseum wordt onder andere ondersteund door / is supported by:
Sponsoren en Partners
Login om te antwoorden

Subcategorieën

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook

xenos