Bloosnieuws oktober 2020

Bloosbrief oktober

De nieuwe maatregelen die sinds 28 september van kracht zijn betekenen voor Bloos helaas weer een stapje terug. Op 1 oktober heeft de veiligheidsregio Midden - en West-Brabant besloten om ons geen ontheffing te geven van de coronaregels. Dit betekent dat wij voorlopig niet meer dan maximaal 30 personen mogen toelaten bij voorstellingen, films en andere bijeenkomsten. Spijtig, want september en oktober zaten helemaal vol. Desalniettemin gaan we onverminderd door met onze activiteiten, al is het met een kleiner gezelschap dan normaal.

Mondkapje per direct verplicht
Om jouw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen is het dragen van een mondkapje per direct verplicht. Alleen als je op je stoel zit mag je deze afdoen. Ga je naar de bar of het toilet? Dan zet je het mondkapje weer op totdat je weer op je plek zit. Zonder mondkapje kan de toegang worden geweigerd.

Alle coronamaatregelen op een rij
Een bezoek aan Podium Bloos is volledig coronaproof. Klik hier voor een volledig overzicht van de maatregelen die wij in tijden van corona nemen om een veilig bezoek voor iedereen te garanderen. 


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Vlaamse choreografe Ann van den Broek genomineerd voor meest indrukwekkende dansproductie 2020

Op 1 oktober werden de VSCD Dansprijzen 2020 uitgereikt. In verband met corona was er dit jaar geen prijsuitreiking, maar enkel nominaties. Onder hen ook één van onze huisvrienden: het gezelschap WArd/waRD van de Vlaamse choreografe Ann van den Broek. Haar voorstelling Memory Loss – die deels tot stand kwam tijdens een repetitieproces in Podium Bloos – is genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansproductie 2020’. We zijn trots dat we hier een bijdrage aan hebben mogen leveren!

Op 7 oktober was er een digitale variant van Memory Loss te zien tijdens de Nederlandse Dansdagen Digitaal, deze werd eind september opgenomen in Podium Bloos. Première gemist? Kijk hem hier terug!

Foto: Rio Staelens
PRA terug in Breda met nieuw muziektheaterproject
zo 18 okt 15.30 uur | € 5,- | Koop kaarten (max. 30 beschikbaar)

Hoe kun je anders kijken en luisteren, op wat voor manieren kun je contact leggen en hoe ga je samen het avontuur aan? Elkaar ontmoeten met een onbevangen blik – dat staat centraal bij het nieuwe improvisatieproject van PRA Muziektheater. 
MOMENTUM is een even muzikale als dansante voorstelling waarin mensen van verschillende generaties elkaar ontmoeten. Mensen die elkaar niet zomaar zouden tegenkomen, omdat hun levens volkomen van elkaar verschillen. Deelnemers uit alle hoeken van Brabant, van jong tot oud en van amateur tot professional, musici, dansers en zangers, nemen het publiek mee op reis. Ook onze buren van Theaterwerkplaats Tiuri gaan de uitdaging aan op 18 oktober!
Ogentroost gaat door, live en coronaproof!
vr 6 nov | 20.00 uur | € 12,50 | Student: € 7,50 | koop kaarten (max. 30 beschikbaar)

Verlang je na al dat digitale vermaak ook zo naar een live ontmoeting en kunstbeleving? Kom dan op 6 november naar Ogentroost. Op het programma: de intieme dansvoorstelling The Lost Art of Grief van choreografe Marie Goeminne en het muziekproject Sounds from Boghym Island van het ensemble Gum Boy Orchestra (Dyane Donck). We hebben plek voor slechts 30 bezoekers, dus wees er snel bij!
NIEUW: 39° Winterschool
Start: 19 oktober (herfstvakantie)
Meer info & aanmelden: www.39graden.nl

Naast de Summerschool introduceert 39Graden dit seizoen ook een Winterschool. In dit 39Graden LAB creëren jongeren een eigen voorstelling, gebaseerd op de 90’s cultfilmhit GUMMO. Hierbij worden ze begeleid door regisseur en schrijver Jorg van den Kieboom en Anna Verkouteren Jansen, eveneens regisseur. GUMMO - de voorstelling wordt gepresenteerd tijdens Cultuurnacht Breda (januari) en Festival 39Graden (februari). Repetities vinden plaats in de herfst- en kerstvakantie en in de weekenden.

Belcrum Bios, de gezelligste 1,5 meter bioscoop van Breda

Ook al mogen we momenteel maar maximaal 30 filmliefhebbers ontvangen, Belcrum Bios is nog steeds nét zo gezellig als voorheen. In oktober zie je St. Vincent (13 okt) en The Life Aquatic with Steve Zissou (27 okt). Beiden met Bill Murray in de hoofdrol. Gezien het beperkt aantal beschikbare plaatsen raden we je aan om vroegtijdig een ticket te reserveren via belcrumbios.nl

Belcrum Bios is een initiatief van Chassé Cinema en Podium Bloos.

Vijf nieuwe instromers Fonds Podiumkunsten uit bedreigde PLAN

Talentontwikkeling in theater, dans, circus krijgt in Noord-Brabant succesvol vorm door de inzet van PLAN Talentontwikkeling Brabant, waar ook Podium Bloos onderdeel van uitmaakt. Op Prinsjesdag werd bekend dat vanaf 2021 maar liefst vijf PLAN-initiatieven met structurele Rijksondersteuning van het Fonds Podiumkunsten kunnen gaan werken. Eva Line de Boer Producties, Sanne Nouws, This is not a show - Katja Heitmann, The100Hands en Corpo Máquina (o.l.v. Guilherme Miotto met makers Evangelos Biskas, Shane Boers en Simon Bus) stromen als nieuwkomers met hun gezelschap in. 

Minder rooskleurig is de toekomst voor PLAN zelf, en daarmee de toekomst van de talentontwikkeling voor theater, dans en circus in de provincie. Als aanvrager voor 'ontwikkelingsinstelling' bij de BIS werd het combinatieplan van PLAN en DansBrabant zeer positief beoordeeld maar wegens overvraging in deze categorie waren er geen middelen beschikbaar. Dat dit bewezen initiatief nu dreigt te verdwijnen, baart zorgen voor de kansen van de nieuwe generatie makers in Zuid-Nederland. Het is een zorg die door de brede zuidelijke podiumkunstsector en opleidingen wordt gedeeld.

Klik hier voor uitspraken van de betrokken makers en uitgebreide informatie over PLAN.

Beeld: uit Een feest om te janken van Sanne Nouws, copyright Simon Wald-Lasowski.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Agenda oktober

16 okt  Sound of Europe (geannuleerd)
17 okt  Sound of Europe (geannuleerd)
18 okt  PRA Muziektheater | MOMENTUM
19 okt  Start 39° Winterschool


Agenda november

06 nov  Ogentroost | Marie Goeminne en Gum Boy Orchestra
Login om te antwoorden

Nieuws Cinema Paradiso

 

NIEUWS

7 oktober 2020

Beste filmliefhebber, 

In deze weer spannende tijden van Corona blijft de bioscoop een plek waar het heel gemakkelijk is anderhalve meter afstand tot anderen te houden. Ruimte genoeg en prima ventilatie, alles perfect op orde, met uw medewerking. We hopen dan ook zeer dat sluiting van bioscopen deze keer niet aan de orde zal komen, mochten er weer extra maatregelen nodig blijken.

Ondertussen blijven we proberen u te lokken met mooie films. Extreem hoge waardering voor Adam en Der Fall Collini laten zien dat dit best goed lukt. Laatstgenoemde film staat nu bovenaan in het jaaroverzicht, met 9,72. Hij is vanavond nog te zien in Etten-Leur. 
Het programma van onze nieuwe folder, ook te lezen op de website, start deze donderdag met de geweldige, hartverwarmende film Babyteeth (bovenste foto), uit Australië. Triest thema, maar wat een energie, echt een ode aan het leven. 

Gli anni più belli (De mooiste jaren), vanaf 15 oktober te zien, is een heerlijke, typisch Italiaanse film over de levenslange vriendschap tussen drie mannen. De mooie Gemma fladdert er omheen en roept van alles op.

In de zelfde speelweek hebben we de Barn (kinderen). Een ruzie tussen twee klasgenoten op een Noorse middelbare school heeft fatale gevolgen. Op precieze wijze wordt de nasleep van het incident getoond, waarbij de werkelijkheid ingewikkelder blijkt dan je zou denken. Heel intrigerende film. 
Luchtig en smakelijk houden we het in de week vanaf 22 oktober bij Love Sarah, over een patisseriezaak in de Londense wijk Notting Hill. 

Controleert u, als u kaartjes koopt via de website van de bioscoop, even of uw Cinema Paradiso lidmaatschap nog geldig is? Mocht dit niet zo zijn, koop dan toch gerust kaartjes met korting, als u dan maar wel even een nieuw pasje bij ons ophaalt voor de voorstelling. De kosten gepast meebrengen in een envelop met uw naam en adres is handig. Dat beperkt het contact tot een minimum. 

Tot gauw bij een voorstelling, 

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
 
 


 
Login om te antwoorden

Bloosbrief september

Bloos in coronatijd

Het zijn roerige tijden. Ondanks de coronacrisis en de grote druk op de culturele sector gaan we bij Bloos onverminderd door. Het is druk. Zo wordt er in ons pand volop gerepeteerd door makers, waren we betrokken bij een literair project van Tilt, toveren we ons plein tweewekelijks om tot buitenbios en helpen we bedrijven bij de organisatie van 1,5 meter events. Kortom, we zitten niet stil bij Bloos! 

September is volledig volgeboekt en ook de agenda voor oktober loopt snel vol. Maar niet getreurd, in november en december hebben we nog voldoende beschikbaarheid voor zowel artistieke als zakelijke activiteiten. Ben je op zoek naar een repetitieruimte of een coronaproof locatie voor een zakelijk event? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 076-5720805.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Structurele steun van het rijk voor 39Graden

Fantastisch nieuws! Voor het succesvolle jongerenplatform 39Graden ontvangt Podium Bloos de komende vier jaar structurele steun van het rijk. Dat maakte het Fonds voor Cultuurparticipatie op 31 augustus j.l. bekend. Hiermee kunnen we voor de periode 2021-2024 rekenen op een bedrag van €260.000. We zijn heel trots en dankbaar voor het vertrouwen dat het fonds in ons plan heeft getoond. 

Uit het adviesrapport: “De aanpak waarin jongeren zelf verantwoordelijk zijn, zorgt ervoor dat ze hen serieus neemt. De commissie ziet deze aanpak als de toekomst van educatie en waardeert de zeer bijzondere bijdrage die 39Graden levert aan de infrastructuur voor talentontwikkeling.” Lees verder

Nieuw seizoen
De werving voor het nieuwe seizoen is inmiddels gestart. Jongeren tussen de 15 en 21 jaar kunnen zich aanmelden via www.39graden.nl.
NIEUW: 39° Winterschool
Start: 19 oktober (herfstvakantie)
Meer info & aanmelden: www.39graden.nl

Naast de Summerschool introduceert 39Graden dit seizoen ook een Winterschool. In dit 39Graden LAB creëren jongeren een eigen voorstelling, gebaseerd op de 90’s cultfilmhit GUMMO. Hierbij worden ze begeleid door regisseur en schrijver Jorg van den Kieboom en Anna Verkouteren Jansen, eveneens regisseur. GUMMO - de voorstelling wordt gepresenteerd tijdens Cultuurnacht Breda (januari) en Festival 39Graden (februari). Repetities vinden plaats in de herfst- en kerstvakantie en in de weekenden.
Winnaars 39Graden 2019, Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen, overdonderen jury Holland's Got Talent

De werking van 39Graden is niet onopgemerkt gebleven. Winnaars van de jaarlijkse Gouden Thermometer vinden steevast hun weg in het kunstcircuit. Zo waren recente winnaars Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen afgelopen zaterdag nog te zien bij Holland’s Got Talent met een tot tranen toe geroerde jury. Hun optreden maakte zo’n grote indruk dat ze direct door zijn naar de liveshows.
Optreden gemist? Kijk hier het fragment terug.
Bloos inspiratie voor verhalenbundel Tilt Inc.

Vijf jonge schrijvers. En vijf Bredase bedrijven. Wat gebeurt er als je die combineert? Als je literaire talenten in dienst neemt? En ze loslaat op een nieuwe werkvloer? Neerzet bij de koffieautomaat? Met de directeur laat wandelen? Door gangen laat dolen? Dan krijg je vijf unieke ervaringen. En vijf korte verhalen. Die gebundeld zijn in het boek Tilt Inc. Vanaf nu te koop in alle Bredase boekhandels. 

Schrijfster Dieuwke van Turenhout ging begin dit jaar in tijdelijke dienst bij Bloos en liet zich voor haar verhaal inspireren door de magie van het theater. In onderstaande video vertelt zij over haar ervaring.
Première reindier
het zuid land


December vorig jaar was er al een preview van reindier van het zuid land, bestaande uit theatermakers Jorg van den Kieboom en Hidde Brouwers, te zien tijdens Ogentroost. De voorstelling is nu klaar en gaat op 4 september in première in De Nieuwe Vorst. In aanloop naar deze speciale datum zetten de heren in Bloos de puntjes op de i en speelden ze een besloten try-out. Meer speeldata zie: www.hetzuidland.nl.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Uitverkochte "zalen" voor Sunset Cinema! 

Na vier uitverkochte edities van Sunset Cinema op ons plein mogen we spreken van een daverend succes! Op 15 september toveren we ons plein voor de laatste keer dit jaar om tot buitenbios. Te zien is dan de 4K-restauratie van Spike Lee’s Do The Right Thing. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan snel een ticket via chasse.nl/sunsetcinema

Sunset Cinema is een initiatief van Chassé Cinema, Podium Bloos, Radio Pannekoek en Belcrum Bios.

Agenda september

15 sep  Sunset Cinema: Do The Right Thing

Agenda oktober

16 okt  Sound of Europe (uitverkocht)
17 okt  Sound of Europe
19 okt  Start 39° Winterschool
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Login om te antwoorden

Nieuws Cinema Paradiso 28 augustus 2020

NIEUWS

28 augustus 2020

Beste filmliefhebber, 

Corona heeft onverwachte gevolgen. Filmfestivals kunnen door de maatregelen veel minder bezoekers ontvangen dan normaal. Onder het motto ‘als de mensen niet naar het filmfestival kunnen komen gaat het filmfestival maar naar de mensen’ heeft Film by the Sea dit jaar een uitgebreid decentraal aanbod bij de zogeheten satellieten van het festival. Wij zijn erg blij dat wij er daar in Cinema Kiek in de Pot (BoZ) één van zijn. We hebben negen titels, allemaal films die nog niet uitgebracht zijn. Vier dagen lang, van 17 t/m 20 september, zijn er iedere dag in drie tijdblokken in totaal zes films te zien. U kunt dan steeds kiezen uit twee parallel vertoonde films. Dat wordt geweldig. Kijk voor informatie op deze speciale pagina die we op onze website geplaatst hebben. De kaartverkoop is gestart en de ledenkorting is gewoon van kracht.

Dat laatste geldt niet voor de acht premièrefilms van het Nederlands Film Festival die van 25 sept tot 1 okt in de grote bioscopen van Nederland te zien zijn, waaronder Cinema Kiek in de Pot en de nieuwe City in Roosendaal. Onder de noemer NFF Festivalpremières kan tijdens het festival in bijna 100 zalen tegelijk naar dezelfde film gekeken worden, iedere dag een andere. De titels zijn te vinden op onze website, kaartverkoop is gestart via de bioscoop. Prijs is €11 per film.
De eerste speelweek in de nieuwe City bioscoop in Roosendaal zit er al weer op. Het is een prachtige bioscoop geworden, waar u zeker snel eens moet komen kijken. Het was er ouderwets druk bij De beentjes van Sint-Hildegard, die we zondag en woensdag in twee zalen tegelijk moesten vertonen. De film is tot dinsdag nog te zien in het reguliere bioscoopprogramma in Roosendaal.

Deze week, inclusief de zondagochtend, hebben we La vérité, met Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke, vanaf donderdag gevolgd door de mooie Deense film A Perfectly Normal Family en de briljante Macedonische zwarte komedie God Exists, Her Name Is Petrunya.

Natuurlijk is alles over ons programma te lezen op de website en in de programmafolder

Tot gauw bij een film! Behalve natuurlijk wanneer u verkouden bent of een Corona-patiënt in de omgeving hebt. We blijven voorzichtig, en doen er met de C-Cinemas en uw medewerking alles aan om de bioscopen veilig te houden. 

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bekijk dit mailbericht in uw internet browser

Copyright © 2020 Cinema Paradiso,
 u ontvangt dit bericht omdat u zich aangemeld heeft voor de Cinema Paradiso nieuwsbrief.

U kunt uw gegevens wijzigen or zich afmelden voor deze nieuwsbrief

 


Login om te antwoorden

Nieuws Cinema Paradiso augustus 2020

NIEUWS

16 augustus 2020

Beste filmliefhebber, 

De website is zojuist bijgewerkt met de films die we vertonen tot begin oktober. De nieuwe titels staan ook beschreven in de nieuwe programmafolder, waarvan een papieren versie in de maak is. Over onze deelname aan Film by the Sea melden we nu alleen nog de datums: 17 t/m 20 september. Er zullen dan veel splinternieuwe films te zien zijn in Cinema Kiek in de Pot.  

Het andere grote nieuws is de verhuizing van City Roosendaal naar Nieuwstraat 2. Komende donderdag wordt De beentjes van Sint-Hildegard de eerste film die we in de nieuwe bioscoop vertonen. Het zal vast nog even wennen zijn, onder andere met toegewezen plaatsen - bij de on-line kaartverkoop kunt u binnenkort zelf uitkiezen waar u wilt zitten. Vanwege de Coronamaatregelen zullen lang niet alle plaatsen in de verkoop gaan. De koeling belooft in ieder geval heel veel beter zijn dan u in Roosendaal gewend bent. 

In BN-de Stem staat een mooi artikel over de geschiedenis van de oude bioscoop, die in gebruik was vanaf 1913. 

Vanaf volgende week gaan we ook weer terug naar de volledige programmering, dus in Bergen op Zoom op zondag om 11.15 en 18.45, maandag en dinsdag 20.30, in Roosendaal op donderdag, zondagochtend (11.15) en woensdag. In Etten-Leur zullen de voorstellingen op zondagochtend slechts twee weken terug zijn. Vanwege de geringe belangstelling voor filmbezoek op dat tijdstip blijft de Cine-Service bioscoop voorlopig, ingaand per september, zondagochtend gesloten en vervallen dus ook onze voorstellingen. De woensdagavond blijft natuurlijk. 
Natuurlijk is er ook voor donderdag nog een film te zien. Maandag in Bergen op Zoom en woensdag in Etten-Leur hebben we A White, White Day, een lekker stug IJslands drama over rouwverwerking. De week na De beentjes van Sint-Hildegard, vanaf 27 augustus, vertonen we La vérité, met Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke. Een heerlijke Franse film, gemaakt door een geweldige regisseur uit Japan: Hirokazu Kore-eda. 

Tot gauw bij een film! Behalve natuurlijk wanneer u verkouden bent of een Corona-patiënt in de omgeving hebt. We blijven voorzichtig, en doen er met de C-Cinemas en uw medewerking alles aan om de bioscopen veilig te houden.

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Login om te antwoorden

Here we are again: BUTFF 2020 coming up!

BUTFF2020 program online!


Holy shit! 15 years...


A special BUTyear


Because of The Virus everything will be a bit different, in any case it will be BUT. On top of that we are proud to present a splattering great filmprogram. Look at our website, because the program is online, next saterday, 1 August.

Nieuwe Veste and Chassé Cinema are still our main venues. In Chassé in the regular cinema, but will be limited to 35 people. In the Nieuwe Veste the Theaterzaal will have room for 25 people. Unfortunalty our small cinemas and the musicprogram had to be cancelled this year.

On the BUTsquare the terras will be smaller than before. This year we turned it into a waiting space for the public. Only if you have a filmticket for the next film, you are allowed at the terras 15 minutes before the start of the film. You can take a seat and enjoy the fine art, the occasional performances and of course you can buy a bottle of BUTbeer (or something else) while waiting.
After the movie you unfortunately have to leave the terrain, but we found a nice alternative BUTFF hangout at café Het Hijgend Hert (The Panting Dear) at a short distance from both cinemas. Where they have BUT art and serve the BUTbeers too ;)

On Friday and Saturday we have a drive-in on the parking lot next to STEK, on the Veilingkade. Through your car radio you can receive the sound of the movie. A screen measuring no less than 8 x 13 meters ensures a great viewing experience.
Tickets for the drive-in are separate from passe-partouts and day tickets and are available for EUR 15,- per car.

For those who stay at home, we have a live stream film programme with our friends from Cinematig Film Festival throughout the festival. And an online panel discussion about the European underground scene on sunday afternoon. 

And there will be a speed date for filmmakers.
And some BUTTshirts and BUTbags.

We're gonna have fun anyway!!

 
No hugging

The corona rules are taken very seriously by the BUTFF-team. We don't want you to get sick and we want to stay healthy ourselves.

So even during the BUTFF: stay at home if you have a cold, or have a fever. Keep a distance of 1.5 meters. Cough in your elbow. And wash your hands more often!

We will keep it clean by cleaning the halls after every film, by permanently having someone by the toilets to clean in between, by having a hand cleangel in different places and by keeping our distance.

And last but not least: pin only!

 

Let's hope that next year we can fall into each other's arms again with dedication!
Facebook
Instagram
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
TICKETS
ATTENTION!
Passe-partouts & day passes are only for sale in the name of the cardholder
BUTFF wordt mogelijk gemaakt door de gewaardeerde medewerking van:

     
 
Login om te antwoorden

Subcategorieën

Breda 52

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook

xenos