Plusmode | De Yoek sale in de Yoek outlet tot 50% korting

youkoutlet

De Yoek sale in de Yoek outlet tot 50% korting
Onze online grote maten outlet is speciaal voor jou het hele jaar geopend. Shop trendy plus size kleding in de sale met hoge kortingen op de Yoek collecties.

Grote maten sale
In de Yoek outlet vind je moderne grote maten kleding voor vrouwen, van maat 38 tot en met maat 58. Van speciale aanbiedingen tot promoties: de Yoek mode met korting. De sale geldt op plus size broeken, grote maten jeans, warme jassen in grote maten en onze moderne jurken in grote maten. We hebben geweldige looks voor lage prijzen in onze outlet. Dress for less!

 Naar deze outlet

Theater de Bussel | Thuis genieten van theater

Heerlijk theater in jouw huiskamer

Beste ,

We blikken terug op carnaval 2021 en we kunnen zeker stellen dat het een klassieker was! Met ut Kaais Walhalla, de Kaaiendonkse Kerenevals KennisKwis en De Ballade vur Kereneval hebben we met jullie toch kunnen genieten deze eenmalige thuiseditie. Volgend jaar op straat, bij ons en in de andere leuttempeltjes, weer saome as vanouds. 

Werken aan de toekomst; in de komende periode vinden er verschillende test-evenementen plaats. In het Beatrix Theater was vorige week de aftrap met een congres, komende zaterdag 20 februari zal er een test-voorstelling van Guido Weijers plaatsvinden. Voetbalstadions en de Ziggo Dome zijn binnenkort aan de beurt, wij volgen deze ontwikkelingen op de voet want we snakken ook naar #backtolive.  

Ondertussen kijken we graag naar wat we wel kunnen doen, omdat we er van overtuigd zijn dat muziek, dans, toneel en cabaret, kortom theater, juist nu het leven een beetje leuker en fijner kunnen maken. Daarom komt zangeres Nina June vrijdag 19 februari naar Theater de Bussel om alsnog haar betoverende concert ‘Minimal’ te geven in onze zaal. Dit concert gaan we livestreamen via Theaterthuis, zodat jij en jouw huisgenoten live thuis kunnen meegenieten.

Goed nieuws voor de oudere dansliefhebbers: Gouden Dans biedt nu gratis online danslessen. Gouden Dans is ontstaan om mensen op leeftijd samen in het theater te laten dansen. Een gezellige groep mensen die met wekelijkse dansrepetities werken richting een prachtige dansvoorstelling. De eerste groep Gouden Dansers hebben vorig jaar januari bij ons op de planken gestaan, en wat was dat een groot succes. Er is veel animo voor nieuwe danslessen met een voorstelling. Omdat we nu nog niet live kunnen dansen gaan we online dansen! 

Verder hebben we nog een aantal mooie Busseltips voor je op een rijtje gezet. 

We wensen je veel online theaterplezier. En we hopen je snel weer live te mogen begroeten in ons en jouw theater.

Met warme groet,

Team Theater de Bussel

Minimal
Nina June
vr 19 feb 2021 - vr 19 feb 2021
GROTE ZAAL (ongeplaceerd)
In een wereld waarin alles draait om “meer meer meer”, is zangeres Nina June (winnaar Zilveren Notekraker 2018) op zoek naar minder. Tijdens “Minimal” komt de zangeres tot de kern.
Bestellen

Busseltips

Thuis de voetjes van de vloer met Gouden Danslessen
Ook zo'n zin om heerlijk te dansen met leeftijdgenoten? Dat kan met de open online danslessen van Gouden Dans. Elke zaterdag- en zondagochtend wordt er online gedanst via een Zoomsessie van Gouden Dans. Deelnemen is gratis en elke week zal er een ander muzikaal thema in de spotlight staan.
Lees meer
Op zoek naar Maria
Wie wordt Maria?
Goed nieuws voor alle musicalliefhebbers! Na zoektochten naar Evita, Joseph, Zorro en Mary Poppins wordt er nu gezocht naar Maria. Slechts één van de tien Maria’s in spé wint de felbegeerde hoofdrol in de musical The Sound of Music.
Lees meer
'Fenomeen' van Rayen Panday zaterdag op tv
Een fenomeen beschrijft de wereld zoals we die ervaren, niet per sé zoals die bestaat. Het kan ook duiden op een bijzonder begaafd persoon of opvallend verschijnsel. Rayen Panday vindt zichzelf absoluut geen fenomeen. Hij beschrijft alles zoals het is, maar dan wel op fenomenale wijze.
Lees meer
Scapino Ballet Rotterdam streamt het betoverende 'Pas de Deux'
Een betoverend en romantisch dansconcert. Dat is moderne dansvoorstelling Pas de deux van Scapino Ballet Rotterdam. In Pas de deux komen volgens het programmaboekje van Nederlands dansbiënnale ‘kristalhelder pianospel van Michiel Borstlap en oogstrelende choreografieën van Ed Wubbe samen’.
Lees meer
Login om te antwoorden

Theater de Bussel We dromen de zalen vol. Droom je mee?

We dromen de zalen vol. Droom je mee?

Beste ,

Wat begon als een hoopvolle tekst geschreven voor één theater, werd al snel omarmd door de gehele culturele sector en groeide uit tot een poëtisch statement. Aan alle mensen die theater een warm hart toedragen. Aan ons publiek. Aan jou.

Het kunstwerk getiteld DE BELOFTE, bestaande uit een prachtige column geschreven door Jan Beuving en een ontroerend mooie video, gaat over de belofte van een lege zaal, waarin de magie van wat straks weer kan en mag sluimert. De 400 theaters, podia, producenten, impresariaten, academies, sectorinstellingen, festivals, koren, orkesten, ensembles, dans- & theatergezelschappen kijken reikhalzend uit naar dat moment.

Het filmpje van De Belofte:

"Wij zijn klaar om te spelen.
Wij wachten – met u – op de rook."

Winactie: De theatersector belooft alvast 400 kaarten voor de bezoekers te reserveren. Je maakt kans om 2 kaarten voor een voorstelling of concert te winnen, wanneer straks de deuren weer helemaal open gaan. In een volle zaal, waarmee de belofte werkelijkheid wordt.

Kijk hier voor meer informatie over DE BELOFTE. Volg de actie via Facebook, Instagram en Youtube.

We hopen je snel weer live te mogen begroeten in ons en jouw theater.

Met hoopvolle groet,

Team Theater de Bussel

De Belofte

Samen met 400 andere culturele instellingen dromen wij de zalen alweer vol. Droom jij mee?

Lees meer
Login om te antwoorden

Nieuws Cinema Paradiso december 2020

 

NIEUWS

6 december 2020

Beste filmliefhebber, 

Natuurlijk bepaalt u zelf hoe voorzichtig u door het leven gaat in deze tijd, maar we moeten zeggen, de strenge maatregelen die in de bioscopen gehanteerd worden, met maximaal 30 bezoekers, mondkapjes (tot u op uw plaats zit, ver van onbekenden, en het ontbreken van horeca, voelen extreem veilig. Er kan weinig, zeker op cultureel gebied, en dan is het heel fijn wel samen naar een film te kunnen kijken.

Deze speelweek, tot en met woensdag, hebben we nog twee hele mooie films.
Corpus Christi (dinsdag in BoZ, woensdag in Etten-Leur) is een heftig verhaal over een jonge crimineel die zich uitgeeft voor pastoor en een Pools dorp op zijn kop zet. 
Été 85 (foto hierboven) van meesterfilmer François Ozon gaat over een tragische jeugdliefde. Helemaal in de stijl van de tijd waarin het verhaal speelt. Deze hele mooie film is vandaag te zien om 18.45 en maandag 20.30 in Bergen op Zoom, woensdag in Roosendaal. 
In laatste speelweek van het jaar hebben we vanaf donderdag The Personal History of David Copperfield. Het is een verrassend komische verfilming van de klassieker van Charles Dickens. 

Als je een Kajillionaire bent ben je wel heel erg rijk. Dat word je niet zomaar, zo zien we in de briljante, redelijk absurdistische familiefilm van de Amerikaanse filmmaakster Miranda July. Haar film bereikte in korte tijd een cult-status. Reden om deze film ook op te nemen in het HZ cult programma van de HZ University of Applied Sciences. 
Tijdens de kerstvakantie moet u het, net als in eerdere jaren, even zonder Cinema Paradiso stellen. Vanaf maandag 4 januari gaan we dan weer verder met het vertonen van mooie films. Welke dat zijn zullen we binnenkort bekend maken. 

Bekijk de programmafolder of de website voor alle details over de vertoningen. Kaartjes kunt u kopen via de website van de C-Cinema bioscopen.  

Als u uw lidmaatschap wilt verlengen, breng dan het te betalen bedrag contant in een envelop met uw naam en adres mee, dan hoeven we alleen een pasje te overhandigen en beperken zo het contact.

Mede Naamns alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
 
 


 
Login om te antwoorden

Bloosnieuws december

Bloosnieuws december

Na een korte sluiting mochten we afgelopen donderdag gelukkig weer open. Dat betekent dat je in december weer bij ons terecht kunt voor repetitieruimte en kleinschalige theater- en filmavonden.

En er was nog meer goed nieuws, de provincie Noord-Brabant liet ons weten dat we de komende vier jaar opnieuw structurele steun ontvangen voor 39Graden. Een welkom lichtpuntje in deze tijd! Samen met een recente toekenning van het rijk kan 39Graden de komende jaren flink groeien en nog meer betekenen voor een nieuwe generatie jonge talenten.


Daarnaast werden er flinke stappen gezet in het proces rond de gebiedsontwikkeling van cultuurcluster Klavers Jansen, het terrein waar Podium Bloos is gehuisvest. De gemeente gaat in de versnelling door een vervolgopdracht te geven aan de initiatiefnemers Chassé Theater, Nieuwe Veste en Podium Bloos om de plannen samen met makers en gebruikers concreet uit te werken. In het voorjaar moet er een definitief ontwerp liggen, inclusief beheerstructuur en programma. De realisatie van het cultuurcluster is een belangrijk onderdeel van CrossMark, het grootste stedelijke project van Breda voor de komende jaren. Lees hier meer over de recente ontwikkelingen. 

We zitten dus zeker niet stil bij Bloos en hopen je snel in goede gezondheid te ontmoeten!
 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.


4-jarige ondersteuning van de provincie voor 39Graden

Afgelopen week liet de provincie Noord-Brabant ons weten dat we de komende vier jaar opnieuw structurele steun ontvangen voor het succesvolle jongerenplatform 39Graden. Hiermee kunnen we voor de periode 2021-2024 rekenen op een bedrag van €160.000. Samen met een recente toekenning van het rijk kan 39Graden de komende jaren flink groeien. Dat is fantastisch nieuws voor een nieuwe generatie talenten. Aan het komende festival, dat vanwege COVID-19 een alternatieve vorm kent, wordt hard gewerkt. Zet de data alvast in je agenda: 4 t/m 7 februari 2021. Lees meer
 
Ogentroost verplaatst naar januari
vr 15 jan | 20.00 uur | € 12,50 | Student: € 7,50 | koop kaarten (max. 30 beschikbaar)

De uitgestelde editie van Ogentroost is verplaatst naar vrijdag 15 januari 2021. Het programma is onveranderd gebleven en bestaat uit de intieme dansvoorstelling The Lost Art of Grief van choreografe Marie Goeminne en het muziekproject Sounds from Boghym Island van het ensemble Gum Boy Orchestra. We hebben plek voor slechts 30 bezoekers, dus wees er snel bij!

 
reindier van het zuid land in reprise in Chassé Theater
do 17 dec | 19.30 uur | € 14,50 | koop kaarten (max. 30 beschikbaar)

Op 17 december presenteren we in samenwerking met het zuid land een reprise van reindier in het Chassé Theater. Een monoloog voor volwassenen, gespeeld door een dertienjarige jongen. Over de kracht van de verbeelding en de tomeloze liefde van een moeder voor haar kind. "Misschien wel de grootste troef van de voorstelling is het spel van de dertienjarige (!) Lucas Siljée. Trefzeker, beheerst en met een uitmuntende tekstbehandeling geeft hij de relatief complexe monoloog prachtig vorm. Dat vraagt niet alleen om lef, maar vooral om vakmanschap." (Theaterkrant.nl). Lees meer

Belcrum Bios, de gezelligste 1,5 meter bioscoop van Breda

Ook al mogen we momenteel maar maximaal 30 filmliefhebbers ontvangen, Belcrum Bios is nog steeds nét zo gezellig als voorheen. In december zie je Mi Vida (2 dec), Sorry we missed you (8 dec) en Little Women (22 dec). Vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen raden we je aan om vroegtijdig een ticket te reserveren via belcrumbios.nl

Belcrum Bios is een initiatief van Chassé Cinema en Podium Bloos.

PLAN Corona Noodfonds keert €140.000 uit aan jonge makers

PLAN Brabant, waar wij ook deel van uitmaken, presenteert een Corona Noodfonds van €140.000 voor jonge makers die bij PLAN-partners in Brabant aan het werk zijn. Met de middelen mag geleden schade opgevangen worden of (extra) ruimte voor de voortgang van lopende ontwikkeling gemaakt worden. PLAN heeft hiermee (Bredase) theatermakers als Jorg van den Kieboom & Hidde Brouwers (het zuid land), KNOT Kollektiv, Mees Walter & Anoek Oostermeijer en Dyane Donck kunnen steunen. Lees meer

Foto: Constructions of my interior van Sam Scheuermann, copyright Lara Maassen

 
Agenda december

02 dec  Belcrum Bios: Mi Vida
08 dec  Belcrum Bios: Sorry we missed you
17 dec  het zuid land | reindier @Chassé 
Theater
22 dec  Belcrum Bios: Little Women


Agenda januari

15 jan Ogentroost | Diverse makers
 
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Login om te antwoorden

Nieuws Cinema Paradiso november 2020

 

NIEUWS

24 november 2020

Beste filmliefhebber, 

We zijn blij dat we weer films aan u kunnen laten zien. Extra gelukkig zijn we met het initiatief van de C-Cinema bioscopen om Rocks, een van de films die we wegens de opgelegde sluiting niet konden vertonen, als extra Cinema Paradiso voorstellingen te programmeren. Wees er bij in Bergen op Zoom (do, ma, di, wo 18.45) of Roosendaal (do, ma, di 18.50). Kaartjes zijn te koop via deze link
Rocks werd door VPRO Cinema treffend samengevat in een 5 sterren recensie: "Het verhaal is hartverscheurend, maar de film heeft een onstuitbaar hoopvolle toon en zit vol met humor en aandoenlijke details".
We zullen zelf niet bij alle voorstellingen aanwezig kunnen zijn om leden in te schrijven, maar laat dat de pret niet drukken. Het zou fijn zijn als u ook jongeren in uw omgeving kunt wijzen op deze briljante, bruisende film. Wij waren onder de indruk.
Wel oorspronkelijk gepland is Un fils, een ontroerend verhaal uit Tunesië ten tijde van de Jasmijnrevolutie. Veilig was het zeker niet in het verscheurde land, zo ervaart een jong gezin. Klik hier voor kaartjes. 
Momenteel is het IDFA, het International Documentary Filmfestival Amsterdam, gaande. Goed moment om een belangrijke documentaire te programmeren. Collective, over misstanden in de gezondheidszorg in Roemenië, is een niet te missen verhaal. Zo (18.45) en ma in BoZ, volgende woensdag in Roosendaal. Kaartjes zijn hier te koop.  
Op donderdag 3 december hebben we om 15.30 een extra vertoning van de Poolse film Corpus Christi, over een bijzondere carrièreswitch: van crimineel tot priester. Marjeet Verbeek van Spirit in Roosendaal verzorgt een inleiding en nagesprek bij deze indrukwekkende, alom bejubelde film, die ook op 's avonds en op andere tijdstippen die week te zien zal zijn. 

Bekijk de nieuwe folder of de website voor alle details, en voor de andere film die u dit jaar nog bij ons kunt zien. 

Als u uw lidmaatschap wilt verlengen, breng dan het te betalen bedrag contant in een envelop met uw naam en adres mee, dan hoeven we alleen een pasje te overhandigen en beperken zo het contact.

Mede Naamns alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 


 
Login om te antwoorden

Nieuws Cinema Paradiso

NIEUWS

17 november 2020

Beentjes
De sluiting van de bioscopen was aangekondigd voor twee weken, en gelukkig blijft het daar ook bij. Met andere woorden: vanaf komende donderdag kunnen we weer films aan u laten zien. Zeker in deze tijden is dat belangrijk. Bovendien gebeurt het op een hele veilige manier, met maximaal dertig bezoekers per zaal. We pakken de draad weer op met de hervertoning, op veler verzoek, van De beentjes van Sint-Hildegard. Velen hebben deze tragi-komedie met Herman Finkers al gezien, maar wie hem gemist heeft of nog eens wil - grijp snel uw kans en koop uw kaartjes via deze link
De andere titel in de eerste speelweek na de sluiting is Lara. Een werkelijk prachtige Duitse film over obsessieve vrouw die een extreem gedenkwaardige zestigste verjaardag beleeft. Zondag 18.45 en maandag 20.30 in Bergen op Zoom, woensdag in Roosendaal. Zeer aanbevolen. Kaartjes via deze link.

Vanaf volgende week donderdag hebben we een ook erg mooie film uit Tunesië: Un fils. Net als in de andere film die week, de Roemeense documentaire Collective, spelen misstanden in de gezondheidszorg een grote rol in het dramatische verhaal. 
De films die we aankondigden maar niet konden vertonen bewaren voor volgend jaar. Bekijk de nieuwe folder of de website voor de andere film die u dit jaar nog bij ons kunt zien. 

We vragen het voor de zekerheid nogmaals: als u uw lidmaatschap wilt verlengen, breng dan het te betalen bedrag contant in een envelop met uw naam en adres mee, dan hoeven we alleen een pasje te overhandigen en beperken zo het contact. Voor de veiligheid.  

Tot gauw!

Mede Naamns alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Login om te antwoorden

Subcategorieën

Breda 53

winkelbeter koopjeshoek

koopjeshoek

Al doende komen we bij het maken van Winkelbeter niet alleen aantrekkelijke aanbiedingen tegen, maar ook sites die zich specialiseren op de verkoop van producten tegen lagere prijzen. Het gaat dan om bijvoorbeeld gecontroleerde internetretouren , restpartijen en speciale aanbiedingen . Omdat het leven al duur genoeg is verzamelen we dat alles in onze speciale koopjeshoek. Doe er je voordeel mee!

Naar de winkelbeter koopjeshoek

 

N