HEMA: Sale met korting tot wel 50%

Bloosbrief september

Bloos in coronatijd

Het zijn roerige tijden. Ondanks de coronacrisis en de grote druk op de culturele sector gaan we bij Bloos onverminderd door. Het is druk. Zo wordt er in ons pand volop gerepeteerd door makers, waren we betrokken bij een literair project van Tilt, toveren we ons plein tweewekelijks om tot buitenbios en helpen we bedrijven bij de organisatie van 1,5 meter events. Kortom, we zitten niet stil bij Bloos! 

September is volledig volgeboekt en ook de agenda voor oktober loopt snel vol. Maar niet getreurd, in november en december hebben we nog voldoende beschikbaarheid voor zowel artistieke als zakelijke activiteiten. Ben je op zoek naar een repetitieruimte of een coronaproof locatie voor een zakelijk event? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 076-5720805.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Structurele steun van het rijk voor 39Graden

Fantastisch nieuws! Voor het succesvolle jongerenplatform 39Graden ontvangt Podium Bloos de komende vier jaar structurele steun van het rijk. Dat maakte het Fonds voor Cultuurparticipatie op 31 augustus j.l. bekend. Hiermee kunnen we voor de periode 2021-2024 rekenen op een bedrag van €260.000. We zijn heel trots en dankbaar voor het vertrouwen dat het fonds in ons plan heeft getoond. 

Uit het adviesrapport: “De aanpak waarin jongeren zelf verantwoordelijk zijn, zorgt ervoor dat ze hen serieus neemt. De commissie ziet deze aanpak als de toekomst van educatie en waardeert de zeer bijzondere bijdrage die 39Graden levert aan de infrastructuur voor talentontwikkeling.” Lees verder

Nieuw seizoen
De werving voor het nieuwe seizoen is inmiddels gestart. Jongeren tussen de 15 en 21 jaar kunnen zich aanmelden via www.39graden.nl.
NIEUW: 39° Winterschool
Start: 19 oktober (herfstvakantie)
Meer info & aanmelden: www.39graden.nl

Naast de Summerschool introduceert 39Graden dit seizoen ook een Winterschool. In dit 39Graden LAB creëren jongeren een eigen voorstelling, gebaseerd op de 90’s cultfilmhit GUMMO. Hierbij worden ze begeleid door regisseur en schrijver Jorg van den Kieboom en Anna Verkouteren Jansen, eveneens regisseur. GUMMO - de voorstelling wordt gepresenteerd tijdens Cultuurnacht Breda (januari) en Festival 39Graden (februari). Repetities vinden plaats in de herfst- en kerstvakantie en in de weekenden.
Winnaars 39Graden 2019, Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen, overdonderen jury Holland's Got Talent

De werking van 39Graden is niet onopgemerkt gebleven. Winnaars van de jaarlijkse Gouden Thermometer vinden steevast hun weg in het kunstcircuit. Zo waren recente winnaars Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen afgelopen zaterdag nog te zien bij Holland’s Got Talent met een tot tranen toe geroerde jury. Hun optreden maakte zo’n grote indruk dat ze direct door zijn naar de liveshows.
Optreden gemist? Kijk hier het fragment terug.
Bloos inspiratie voor verhalenbundel Tilt Inc.

Vijf jonge schrijvers. En vijf Bredase bedrijven. Wat gebeurt er als je die combineert? Als je literaire talenten in dienst neemt? En ze loslaat op een nieuwe werkvloer? Neerzet bij de koffieautomaat? Met de directeur laat wandelen? Door gangen laat dolen? Dan krijg je vijf unieke ervaringen. En vijf korte verhalen. Die gebundeld zijn in het boek Tilt Inc. Vanaf nu te koop in alle Bredase boekhandels. 

Schrijfster Dieuwke van Turenhout ging begin dit jaar in tijdelijke dienst bij Bloos en liet zich voor haar verhaal inspireren door de magie van het theater. In onderstaande video vertelt zij over haar ervaring.
Première reindier
het zuid land


December vorig jaar was er al een preview van reindier van het zuid land, bestaande uit theatermakers Jorg van den Kieboom en Hidde Brouwers, te zien tijdens Ogentroost. De voorstelling is nu klaar en gaat op 4 september in première in De Nieuwe Vorst. In aanloop naar deze speciale datum zetten de heren in Bloos de puntjes op de i en speelden ze een besloten try-out. Meer speeldata zie: www.hetzuidland.nl.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Uitverkochte "zalen" voor Sunset Cinema! 

Na vier uitverkochte edities van Sunset Cinema op ons plein mogen we spreken van een daverend succes! Op 15 september toveren we ons plein voor de laatste keer dit jaar om tot buitenbios. Te zien is dan de 4K-restauratie van Spike Lee’s Do The Right Thing. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan snel een ticket via chasse.nl/sunsetcinema

Sunset Cinema is een initiatief van Chassé Cinema, Podium Bloos, Radio Pannekoek en Belcrum Bios.

Agenda september

15 sep  Sunset Cinema: Do The Right Thing

Agenda oktober

16 okt  Sound of Europe (uitverkocht)
17 okt  Sound of Europe
19 okt  Start 39° Winterschool
Facebook
Twitter
Instagram
Website
Login om te antwoorden

Nieuws Cinema Paradiso 28 augustus 2020

NIEUWS

28 augustus 2020

Beste filmliefhebber, 

Corona heeft onverwachte gevolgen. Filmfestivals kunnen door de maatregelen veel minder bezoekers ontvangen dan normaal. Onder het motto ‘als de mensen niet naar het filmfestival kunnen komen gaat het filmfestival maar naar de mensen’ heeft Film by the Sea dit jaar een uitgebreid decentraal aanbod bij de zogeheten satellieten van het festival. Wij zijn erg blij dat wij er daar in Cinema Kiek in de Pot (BoZ) één van zijn. We hebben negen titels, allemaal films die nog niet uitgebracht zijn. Vier dagen lang, van 17 t/m 20 september, zijn er iedere dag in drie tijdblokken in totaal zes films te zien. U kunt dan steeds kiezen uit twee parallel vertoonde films. Dat wordt geweldig. Kijk voor informatie op deze speciale pagina die we op onze website geplaatst hebben. De kaartverkoop is gestart en de ledenkorting is gewoon van kracht.

Dat laatste geldt niet voor de acht premièrefilms van het Nederlands Film Festival die van 25 sept tot 1 okt in de grote bioscopen van Nederland te zien zijn, waaronder Cinema Kiek in de Pot en de nieuwe City in Roosendaal. Onder de noemer NFF Festivalpremières kan tijdens het festival in bijna 100 zalen tegelijk naar dezelfde film gekeken worden, iedere dag een andere. De titels zijn te vinden op onze website, kaartverkoop is gestart via de bioscoop. Prijs is €11 per film.
De eerste speelweek in de nieuwe City bioscoop in Roosendaal zit er al weer op. Het is een prachtige bioscoop geworden, waar u zeker snel eens moet komen kijken. Het was er ouderwets druk bij De beentjes van Sint-Hildegard, die we zondag en woensdag in twee zalen tegelijk moesten vertonen. De film is tot dinsdag nog te zien in het reguliere bioscoopprogramma in Roosendaal.

Deze week, inclusief de zondagochtend, hebben we La vérité, met Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke, vanaf donderdag gevolgd door de mooie Deense film A Perfectly Normal Family en de briljante Macedonische zwarte komedie God Exists, Her Name Is Petrunya.

Natuurlijk is alles over ons programma te lezen op de website en in de programmafolder

Tot gauw bij een film! Behalve natuurlijk wanneer u verkouden bent of een Corona-patiënt in de omgeving hebt. We blijven voorzichtig, en doen er met de C-Cinemas en uw medewerking alles aan om de bioscopen veilig te houden. 

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bekijk dit mailbericht in uw internet browser

Copyright © 2020 Cinema Paradiso,
 u ontvangt dit bericht omdat u zich aangemeld heeft voor de Cinema Paradiso nieuwsbrief.

U kunt uw gegevens wijzigen or zich afmelden voor deze nieuwsbrief

 


Login om te antwoorden

Nieuws Cinema Paradiso augustus 2020

NIEUWS

16 augustus 2020

Beste filmliefhebber, 

De website is zojuist bijgewerkt met de films die we vertonen tot begin oktober. De nieuwe titels staan ook beschreven in de nieuwe programmafolder, waarvan een papieren versie in de maak is. Over onze deelname aan Film by the Sea melden we nu alleen nog de datums: 17 t/m 20 september. Er zullen dan veel splinternieuwe films te zien zijn in Cinema Kiek in de Pot.  

Het andere grote nieuws is de verhuizing van City Roosendaal naar Nieuwstraat 2. Komende donderdag wordt De beentjes van Sint-Hildegard de eerste film die we in de nieuwe bioscoop vertonen. Het zal vast nog even wennen zijn, onder andere met toegewezen plaatsen - bij de on-line kaartverkoop kunt u binnenkort zelf uitkiezen waar u wilt zitten. Vanwege de Coronamaatregelen zullen lang niet alle plaatsen in de verkoop gaan. De koeling belooft in ieder geval heel veel beter zijn dan u in Roosendaal gewend bent. 

In BN-de Stem staat een mooi artikel over de geschiedenis van de oude bioscoop, die in gebruik was vanaf 1913. 

Vanaf volgende week gaan we ook weer terug naar de volledige programmering, dus in Bergen op Zoom op zondag om 11.15 en 18.45, maandag en dinsdag 20.30, in Roosendaal op donderdag, zondagochtend (11.15) en woensdag. In Etten-Leur zullen de voorstellingen op zondagochtend slechts twee weken terug zijn. Vanwege de geringe belangstelling voor filmbezoek op dat tijdstip blijft de Cine-Service bioscoop voorlopig, ingaand per september, zondagochtend gesloten en vervallen dus ook onze voorstellingen. De woensdagavond blijft natuurlijk. 
Natuurlijk is er ook voor donderdag nog een film te zien. Maandag in Bergen op Zoom en woensdag in Etten-Leur hebben we A White, White Day, een lekker stug IJslands drama over rouwverwerking. De week na De beentjes van Sint-Hildegard, vanaf 27 augustus, vertonen we La vérité, met Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke. Een heerlijke Franse film, gemaakt door een geweldige regisseur uit Japan: Hirokazu Kore-eda. 

Tot gauw bij een film! Behalve natuurlijk wanneer u verkouden bent of een Corona-patiënt in de omgeving hebt. We blijven voorzichtig, en doen er met de C-Cinemas en uw medewerking alles aan om de bioscopen veilig te houden.

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Login om te antwoorden

Here we are again: BUTFF 2020 coming up!

BUTFF2020 program online!


Holy shit! 15 years...


A special BUTyear


Because of The Virus everything will be a bit different, in any case it will be BUT. On top of that we are proud to present a splattering great filmprogram. Look at our website, because the program is online, next saterday, 1 August.

Nieuwe Veste and Chassé Cinema are still our main venues. In Chassé in the regular cinema, but will be limited to 35 people. In the Nieuwe Veste the Theaterzaal will have room for 25 people. Unfortunalty our small cinemas and the musicprogram had to be cancelled this year.

On the BUTsquare the terras will be smaller than before. This year we turned it into a waiting space for the public. Only if you have a filmticket for the next film, you are allowed at the terras 15 minutes before the start of the film. You can take a seat and enjoy the fine art, the occasional performances and of course you can buy a bottle of BUTbeer (or something else) while waiting.
After the movie you unfortunately have to leave the terrain, but we found a nice alternative BUTFF hangout at café Het Hijgend Hert (The Panting Dear) at a short distance from both cinemas. Where they have BUT art and serve the BUTbeers too ;)

On Friday and Saturday we have a drive-in on the parking lot next to STEK, on the Veilingkade. Through your car radio you can receive the sound of the movie. A screen measuring no less than 8 x 13 meters ensures a great viewing experience.
Tickets for the drive-in are separate from passe-partouts and day tickets and are available for EUR 15,- per car.

For those who stay at home, we have a live stream film programme with our friends from Cinematig Film Festival throughout the festival. And an online panel discussion about the European underground scene on sunday afternoon. 

And there will be a speed date for filmmakers.
And some BUTTshirts and BUTbags.

We're gonna have fun anyway!!

 
No hugging

The corona rules are taken very seriously by the BUTFF-team. We don't want you to get sick and we want to stay healthy ourselves.

So even during the BUTFF: stay at home if you have a cold, or have a fever. Keep a distance of 1.5 meters. Cough in your elbow. And wash your hands more often!

We will keep it clean by cleaning the halls after every film, by permanently having someone by the toilets to clean in between, by having a hand cleangel in different places and by keeping our distance.

And last but not least: pin only!

 

Let's hope that next year we can fall into each other's arms again with dedication!
Facebook
Instagram
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
TICKETS
ATTENTION!
Passe-partouts & day passes are only for sale in the name of the cardholder
BUTFF wordt mogelijk gemaakt door de gewaardeerde medewerking van:

     
 
Login om te antwoorden

Cinema Paradiso NIEUWS 26 juli 2020

NIEUWS

26 juli 2020

Beste filmliefhebber, 

De films die we vorige keer aankondigden zijn allemaal al eerder vertoond. Hors normes en Parasite zouden natuurlijk door die iedereen gezien moet hebben, maar voor wie toe is aan iets nieuws: de films die we nu toegevoegd hebben op de website zijn allemaal voor het eerst bij Cinema Paradiso te zien. Al kan het natuurlijk zijn dat u De beentjes van Sint-Hildegard al in het reguliere bioscoopprogramma zag. 

Vanaf 6 augustus hebben we Proxima, een mooie ode aan ruimtevaarders die tevens moeder zijn. Een mooi, meeslepend verhaal van een Franse moeder die zich vol overgave voorbereidt op een buitenaardse reis, en tegelijk verscheurd wordt door bezorgdheid over haar dochter. 

De week erna gaan we naar IJsland. Daar volgen we een weduwnaar die zich van alles in zijn hoofd haalt over zijn bij een ongeluk overleden vrouw. A White, White Day is een indrukwekkende film, met geweldig acteerwerk, prachtige muziek en natuurlijk schitterende beelden van het ruige landschap daar. 
Tegen de tijd dat we toe zijn aan De beentjes van Sint-Hildegard, de droogkomische maar ook wel tragische succesfilm van Herman Finkers, en La vérité, is de zomervakantie weer voorbij. Dat betekent dat we dan weer terugkeren naar onze normale vertoningsdagen, dus ook op zondagavond (18.45) en dinsdag in Bergen op Zoom, op zondagochtend en woensdag in Roosendaal en woensdagochtend in Etten-Leur.  

Kaartjes voor alle genoemde films zijn nu al te koop via de website van de C-Cinema bioscopen

Tot gauw bij een film!

Mede namens alle vrijwilligers van Cinema Paradiso, met hartelijke groet,
Jan Luijsterburg, voorzitter
Facebook
Website
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Login om te antwoorden

Theater de Bussel | Start kaartverkoop theaterprogramma augutus t/m december

Start kaartverkoop theaterprogramma augustus t/m december

Eigenlijk was 2019-2020 een prachtig theaterseizoen, met heerlijke voorstellingen en concerten, uitverkochte huizen en vele gezellige avonden en middagen in ons theater, je zou het bijna vergeten door wat er daarna kwam.... Na een bizarre periode van helemaal geen theater en de deur op slot, konden we gelukkig positief af sluiten met mooie namen als Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma, Jörgen Raymann en zelfs een nieuwe klassieke concertreeks. Wat was het fijn om onze deuren weer te openen, al is het maar voor een klein gezelschap. We kijken er ontzettend naar uit in augustus weer van start te gaan met een nieuw theaterseizoen! 

Tot 8 augustus genieten we even van de zon, en laden wij ons op om daarna weer fris uit de startblokken te komen. Om te beginnen met Buitengewoon Klassiek op 9 augustus, waar al kaarten voor verkrijgbaar zijn. Dit keer zal het theaterseizoen anders dan anders zijn, omdat we nog niet weten hoe en wat we kunnen en mogen doen qua capaciteit van onze zalen. Daarom presenteren wij nu ons Bussel Buitengewoon programma wat bestaat uit de voorstellingen t/m 31 december 2020.

De losse kaartverkoop voor deze voorstellingen gaat maandag 17 augustus om 18.00 uur van start. Vrijdag 14 augustus om 18.00 uur start de voorverkoop voor huidige Liefhebbers en Vrienden van Theater de Bussel. 

Het gaat wat anders dan anders qua planning, maar één ding blijft onveranderd: we hebben een gevarieerd aanbod van mooie (kleinere) voorstellingen en geweldige artiesten waar we supertrots op zijn! Een klein tipje van de sluier: Ellen ten Damme, Annick Boer en Lone van Roosendaal, Youp van 't Hek, Murder Ballad, Dominic Seldis, Glodi Lugungu, Igone de Jongh, Kerst met de 3 J’s. We hebben er nu al zin in!

Al onze trouwe gasten, theatervrienden en cultuurliefhebbers, hartelijk dank voor jullie begrip, geduld, support, enthousiasme, lieve reacties en harten onder de riem de afgelopen maanden. Dat heeft ons erg goed gedaan en gesterkt in de gedachte dat jullie ons net zo graag zien als wij jullie!

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer in goede gezondheid, en hopen je in het nieuwe seizoen weer te zien bij één van onze theatervoorstellingen!

Met zonnige groet,

Team Theater de Bussel 

Login om te antwoorden

Subcategorieën

Breda 51

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook