Plusmode | De Yoek sale in de Yoek outlet tot 50% korting

youkoutlet

De Yoek sale in de Yoek outlet tot 50% korting
Onze online grote maten outlet is speciaal voor jou het hele jaar geopend. Shop trendy plus size kleding in de sale met hoge kortingen op de Yoek collecties.

Grote maten sale
In de Yoek outlet vind je moderne grote maten kleding voor vrouwen, van maat 38 tot en met maat 58. Van speciale aanbiedingen tot promoties: de Yoek mode met korting. De sale geldt op plus size broeken, grote maten jeans, warme jassen in grote maten en onze moderne jurken in grote maten. We hebben geweldige looks voor lage prijzen in onze outlet. Dress for less!

 Naar deze outlet

Nieuws uit Brabant

AD:den-bosch

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Omroep Brabant

Omroep Brabant: Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten van Omroep Brabant
 • De omstreden hondenfokker uit Eersel krijgt zijn 435 in beslag genomen honden niet terug. Wel mag hij de 159 honden die hij nog heeft voorlopig houden. Dat bepaalde de rechter donderdagochtend. Fokker Jan Paridaans is woedend: “Ze liegen, ik geef niet snel op.”

  De hondenfokker is boos op de gemeente, House of Animals en de NVWA. De gemeente staat de fokkerij niet toe, de NVWA heeft bij een inval ruim vierhonderd honden in beslag genomen en House of Animals eist dat de overige 159 honden per direct worden weggehaald.

  Bij een geplande controle van vorige week werden 435 honden meegenomen. De fokker had een maand eerder de tijd gekregen om de omstandigheden voor de dieren te verbeteren, maar een deel van de honden bleek er juist slechter aan toe.

  Jan en zijn vrouw eisten in de rechtbank hun honden terug. Maar donderdagochtend bepaalde de rechter dat de NVWA de dieren niet terug hoeft te geven.

  Paridaans is woest: “Als de NVWA tien woorden zegt, liegen ze er honderd”, zegt hij donderdag tegen Omroep Brabant. Volgens een woordvoerder van de toezichthouder verbleven honderden honden onder slechte omstandigheden en was er niet de juiste zorg. "Denk aan vieze hokken en drinkbakken, natte en vervilte honden en honden met schurft en tandsteen.”

  Paridaans blijft ontkennen dat hij slecht voor zijn honden zorgt. “De honden zaten helemaal niet in natte hokken. Elke dag worden de kennels schoongemaakt, elke dag krijgen ze vers water en elke dag worden de honden netjes verzorgd.”

  Hoe kan het dan dat op beelden van de NVWA iets anders te zien is? “Als je met zestig tot zeventig mensen hier binnen komt vallen worden de honden agressief en gaan ze springen. Dan vallen drinkbakken om en worden de honden nat.” De inval van vorige week krijgt nog een staartje als het aan de fokker ligt. “Ik geef niet zo snel op.”

  Woensdag was er ook al slecht nieuws voor de fokker uit Eersel. De gemeente Eersel staat geen hondenfokkerij toe aan de Grote Aardweg in Eersel. Paridaans vond dat niet eerlijk en ging in beroep. Maar ook de hoogste rechter veegde de bezwaren van de fokker van tafel. En dus moeten over zes weken alle honden weg zijn, anders volgt een boete die kan oplopen tot 25.000 euro.

  “Officieel heb ik daar nog niks van gehoord, ik moet het via de media lezen”, reageert Jan Paridaans donderdagmiddag. “Ik ben het vechten helemaal moe. Ik heb altijd gevochten maar daar heb ik geen zin meer in.” Toch wil hij niet praten over stoppen, iets wat dierenorganisatie House of Animals graag zou willen zien.

  Over die organisatie heeft de fokker geen goed woord over. “Het is maffia. Ik snap niet dat die zoveel voor elkaar kunnen krijgen.” Toch heeft Jan Paridaans op één punt gelijk gekregen bij de rechter: hij mag voorlopig de 159 honden die de NVWA achter heeft gelaten houden. House of Animals wilde via de rechter afdwingen dat deze ook in beslag genomen worden.

  Bekijk hier de beelden die de NVWA vorige week maakte bij de hondenfokker:

  LEES OOK:

  Omstreden hondenfokker vangt bot bij rechter: bedrijf moet half maart dicht

  435 honden afgepakt bij controle van 'horrorfokker' in Eersel

 • Een man van 54 uit Den Bosch wordt vervolgd, omdat hij vorig jaar juli geen hulp heeft geboden toen zijn vriend verdronk in een zwemplas in RosMann. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt. De verdachte filmde wat er gebeurde en werd aanvankelijk als getuige gezien.

  Volgens het OM zou hij zijn even oude stadgenoot in hulpeloze toestand hebben achtergelaten toen die in zwemplas Het IJzeren Kind aan de Jan Heijmanslaan in de problemen kwam. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 22 juli.

  Onder invloed van alcohol
  De twee kenden elkaar en ze hadden allebei gedronken toen het latere slachtoffer het water in liep. Hij kwam uiteindelijk niet meer boven.

  Het OM beschuldigt de Bosschenaar ervan dat hij geen hulp heeft verleend aan zijn vriend die in levensgevaar was. Dit is strafbaar. De verdenking is onder meer gebaseerd op filmpjes van de verdrinking en berichten die op de telefoon van de verdachte zelf zijn gevonden.

  De man werd na de verdrinking aangehouden en vrij snel daarna weer vrijgelaten. Wel werd hem toen verteld dat zou worden onderzocht of hem iets te verwijten viel. Het OM ziet hiervoor dus redenen. De zaak wordt op een later moment door de kantonrechter behandeld.

  LEES OOK: Man filmde verdrinkingsdood van vriend in zwemplas

 • Na een dag carnaval vieren heeft iedereen wel meegemaakt dat je thuiskomt en je oren nog suizen of piepen. Dat is een teken dat je gehoor het zwaar te voorduren heeft gehad door de herrie. Klinisch fysicus-audioloog Thijs Thielemans heeft tips om de kans op tinnitus of oorsuizen na carnaval een stuk kleiner te maken. "Je hoeft niet bang te zijn voor geluid, maar wees je wel bewust de risico's."

  Thijs Thielemans (45) is een carnavalvierder, maar ook klinisch fysicus audioloog met een eigen praktijk op de High Tech Campus in Eindhoven. Hij zorgt ervoor dat mensen met gehoorproblemen het juiste hoortoestel vinden. Ook als zij een gehoorbeschadiging hebben zoals oorsuizen en tinnitus. Alleen voorkomen is beter dan genezen, vindt hij, en daarom heeft hij vijf tips:

  1. Draag gehoorbescherming met carnaval en doe die in de kroeg of langs de optocht niet uit, ook niet even.
  2. Investeer als je vaker gaat stappen in op maat gemaakte oordoppen. Die zitten lekkerder en beschermen beter en zijn ook af te stellen op jouw wensen qua geluid.
  3. Heel simpel, maar ga zeker zonder gehoorbescherming niet vlakbij een speaker staan. Merk je dat het geluid (te) hard staat, neem dan afstand van de geluidsinstallatie of dat nu binnen of buiten is.
  4. Geef je gehoor ook rust. Als je naar buiten gaat voor die vette hap, blijf dan ook een uur of twee uur uit de herrie. En zet ook voor of na een dag in de kroeg je oortjes of stereo thuis niet keihard.
  5. Luister naar je oren. Als je al een piep of suizen hebt na een of twee dagen carnavallen, ga dan niet onbeschermd weer hossen.

  Extra voordelen
  Een extra voordeel van het dragen van goede oordoppen met filters kan zijn dat je vrienden in het café juist beter verstaat en een biertje bestellen makkelijker gaat. De oorstukjes filteren Naamlijk een deel van het geroezemoes om je heen weg.

  Normaal proberen je hersenen dit en dat kost onbewust veel energie. Je raakt dus minder vermoeid en dat is zeker met vier dagen carnaval wel handig. Een ander pluspunt is dat je ook minder hard hoeft te schreeuwen en daardoor kan je stem iets langer meegaan.

  Pleidooi voor minder decibellen
  De muziek in horeca en op concerten en festivals mag nu op maximaal 103 decibel staan. Dat is in 2018 afgesproken in het convenant 'Preventie Gehoorschade Muzieksector'. 103 decibel is een veilig volume, als je oordoppen draagt. Zonder die bescherming kan deze hoeveelheid geluid al binnen vijf minuten gehoorbeschadiging veroorzaken.

  Het gaat hier echter om een convenant en dat loopt in december dit jaar af. Er wordt nu niet streng op gehandhaafd en bij overschrijding volgen er ook geen straffen. De Gezondheidsraad pleit ervoor om het maxiMan volume te verlagen naar 100 decibel. Dit is in veel Europese landen al de norm en ook kno-artsen pleiten hiervoor.

  Carnaval gelijk aan festival
  "Carnaval kan qua geluid beschouwd worden als een festival", zegt kno-arts Jan Pieter de Mönnink van het Anna Ziekenhuis in Geldrop. "Als je met een pieptoon in je oor naar huis gaat of zelfs de volgende dag nog last hebt, is dat een teken dat het geluid te hard was voor jouw oren. Als dat vaker voorkomt is er meer kans op blijvende gehoorschade."

  Audioloog Thijs zegt dat zijn tips een gehoorbeschadiging door carnaval niet uitsluiten, maar wel minimaliseren. "Je moet je vooral bewust zijn van de risico's en jezelf beschermen. Dan kan je gewoon genieten."

  LEES OOK:

  Topdrukte bij hoorwinkels: jongeren willen tinnitus met carnaval voorkomen

  Veul Gère zet geluid tikkie zachter om gehoorschade te voorkomen

 • Toeter Jan kan zijn geluk niet op, zijn brommobiel is gemaakt. Begin deze week had iemand geprobeerd om het blauwe wagentje van Jan van de Pas (39) uit Boxtel te stelen. Dat mislukte maar het dashboard werd wel zwaar vernield. Donderdag kreeg Jan goed nieuws: “Nu kan ik weer rondrijden en overal gaan toeteren.”

  Woensdag reageerde hij nog aangeslagen. “Die wagen betekent veel voor mij, dankzij die wagen kan ik overal heen. Nu kan ik niks.”

  Om de luchttoeter van Toeter Jan Toeter kun je niet heen. Bij voetbalwedstrijden staat hij te toeteren. “Ik weet niet hoe het nu verder moet”, vertelde Jan woensdag. “Ik kan nu niet naar PSV, FC Eindhoven of Nemelaer. Dat doet pijn en verdriet. En carnaval komt in gevaar, dan rij ik altijd naar Eindhoven met mijn toeter.”

  Maar een dag later is Toeter Jan al een stuk blijer. “Ze hebben mijn wagentje gemaakt, hij is vanmorgen teruggebracht.” En dat is een stuk sneller dan gedacht. “Ik dacht dat ik hem weken kwijt zou zijn. Nu ben ik heel blij, ik weer overal naartoe kan.”

  Het blauwe wagentje van Jan kan meteen een hoop kilometers gaan maken. “Ik ga zo eerst naar de kapper en dan rij ik naar de Efteling. Dan kan ik mijn energie kwijt.” En dit weekend staat hij weer langs de lijn te toeteren. “Anders had dat allemaal niet gekund. En tijdens carnaval rij ik door de regio om overal te toeteren.”

  Toch wordt de blijdschap van Toeter Jan overschaduwd door angst. “Ik ben bang dat ze het nog een keer proberen, ik voel die angst wel. Ik kijk de hele dag naar buiten. Je bent toch extra alert, ook voor de spullen van anderen.”

  LEES OOK: Toeter Jan kan geen kant op nu zijn brommobiel is vernield: 'Dit doet pijn'

 • De ernstig zieke Thijs Slegers, bekend als woordvoerder van PSV, wordt niet meer beter. Dat heeft hij donderdagmiddag laten weten in een bericht op social media. "De artsen kunnen niet meer voor me doen."

  Slegers werd in 2020 getroffen door acute leukemie. "De afstotingsziekte die me al maanden dwars zit, is geen halt toe te roepen", laat Slegers weten. "Na een eerder geslaagde stamceltransplantatie zullen de naweeën me uiteindelijk fataal worden. De artsen kunnen niets meer voor me doen."

  Slegers stopte door zijn ziekte noodgedwongen met zijn werk als woordvoerder.

  'Noodlot accepteren'
  Hoe lang Slegers nog te leven heeft, is niet duidelijk. "Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en er mee te dealen. Mijn gezin en ik danken jullie allemaal voor de steun die we mochten ontvangen in de voorbije jaren. Dat heeft ons ontzettend goed gedaan", zegt hij in het bericht.

  In het statement schrijft Slegers met een knipoog: "Tips voor voor goeie series zijn welkom. Moet de tijd toch door zien te komen."

  'Schrijf je in als stamceldonor'
  Slegers roept zijn volgers op zich in te schrijven als stamceldonor. "Als jullie me echt blij willen maken, schrijf je via Matchis in. Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel!"

  LEES OOK: PSV en Philips zoeken bloeddonors, maar PSV-spelers mogen niet meedoen

 

 

 

 

 

 

 

Brabants Dagblad

 

Brabants Dagblad:den-bosch-vught

bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

 

 

 

 

 

 

 

Login om te antwoorden

No thoughts on “Nieuws uit Brabant”

winkelbeter koopjeshoek

koopjeshoek

Al doende komen we bij het maken van Winkelbeter niet alleen aantrekkelijke aanbiedingen tegen, maar ook sites die zich specialiseren op de verkoop van producten tegen lagere prijzen. Het gaat dan om bijvoorbeeld gecontroleerde internetretouren , restpartijen en speciale aanbiedingen . Omdat het leven al duur genoeg is verzamelen we dat alles in onze speciale koopjeshoek. Doe er je voordeel mee!

Naar de winkelbeter koopjeshoek

 

N