Nieuws uit Brabant

AD:den-bosch

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Omroep Brabant

Omroep Brabant: Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten van Omroep Brabant
 • Tijdens een feest van voetbalvereniging Beerse Boys in Middelbeers is er voor 900 euro aan consumpties afgerekend met nepgeld. De ploeg is woedend en heeft aangifte gedaan. Het is onduidelijk wie met de nepbriefjes betaald heeft. "Schaam je diep, lafaard!"

  Het moest een leuke afsluiter van het seizoen worden bij Beerse Boys, vertelt Joran Hooijen, kantinebeheerder van de club. Zoals gebruikelijk bij veel voetbalclubs werd er afgelopen zondag een seizoensafsluiter gehouden. "Dan zijn er ongeveer 300 mensen op het sportpark om een beetje te drinken met elkaar, met Naam onze eigen teams."

  En gedronken werd er, zowel in de kantine als daarbuiten. Het was een feestelijke dag, vertelt Hooijen. Maar toen de kantinebeheerder en zijn dochter een dag later het geld in de vier kassa's telden, kwamen ze erachter dat bepaalde briefjes toch wel erg raar aanvoelden.

  "Het begon bij een briefje, maar vervolgens bleken het er steeds meer. Die briefjes roken ook allemaal naar wasmiddel. Heel raar. Toen begonnen de alarmbellen te rinkelen. En inderdaad, vervolgens bleek dat meerdere biljetten geen watermerk hadden."

  In totaal gaat het om achttien briefjes van 50 euro. In totaal 900 euro dus. Hooijen heeft vrijdag aangifte gedaan en het nepgeld ingeleverd bij de politie. De club heeft nog altijd geen idee wie met de briefjes betaald heeft.

  Wel vermoedt Hooijen dat niet één dader, maar meerdere mensen met het nepgeld betaald hebben. "Want dit kun je niet alleen, lijkt me. Dan was het wel opgevallen omdat we maar vier kassa's hadden", besluit Hooijen, die op de Instagrampagina van de club een boze boodschap heeft geplaatst.

 • De aanhoudende problemen op Schiphol zorgen voor topdrukte bij reisbureau Prijsvrij Vakanties. Het hoofdkantoor in Den Bosch wordt platgebeld door mensen die zich zorgen maken over hun vakantie. Prijsvrij heeft zelfs een kantoor in Amerika geopend, zodat er ook mailtjes kunnen worden beantwoord als het hier nacht is. "We hebben onze handen er vol aan", zegt eigenaar Marc van Deursen, die zich zorgen maakt over de drukte in de zomervakantie.

  Op het kantoor van Prijsvrij Vakanties in Den Bosch zijn alle medewerkers vrijdag druk aan het bellen. Veel mensen melden zich met vragen over hun boeking. "Als het druppelt op Schiphol, dan regent het hier", legt Van Deursen uit. Klanten die bellen moeten soms wel een uur wachten. "In de twaalf jaar dat we bestaan, hebben we dit nog nooit meegemaakt."

  De meeste mensen willen weten of hun vlucht vanaf Schiphol nog wel doorgaat. Of ze willen op het laatste moment weten of ze hun vlucht nog kunnen omboeken. "In onze winkels lopen ook veel mensen naar binnen met vragen. De situatie is bijna onhoudbaar aan het worden."

  Van Deursen noemt vooral het zuur voor zijn klanten. "Ze hebben twee jaar lang niet kunnen reizen en denken dat ze een lekkere vakantie hebben geboekt. Maar nu krijgen ze te maken met al die onzekerheid en problemen op Schiphol."

  Ook Prijsvrij had zich de zomervakantie na corona anders voorgesteld. "Wij waren als organisatie na corona helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. We hebben hier volledig op ingezet en de organisatie groter gemaakt. Maar sinds Schiphol in de problemen zit, is er bij ons ook een ommekeer geweest."

  De eigenaar maakt zich dan ook zorgen voor de grote drukte die nog komen gaat. "We zien wel dat de consument zelf een oplossing zoekt, door bijvoorbeeld vanaf een andere luchthaven een vlucht te boeken. Vooral Eindhoven Airport is populair, net als de buitenlandse vliegvelden. Maar de oplossing moet voorNaamlijk vanuit Schiphol gaankomen."

  Prijsvrij probeert klanten zo veel mogelijk te helpen. "We hebben een kantoor in Amerika geopend waar 's nachts een hoop administratie kan worden gedaan, zoals vluchten omboeken en mails beantwoorden. Dan hebben we hier in Den Bosch meer ruimte om mensen telefonisch te woord te staan en dringende zaken op te pakken. We moeten creatief zijn en kijken hoe we dit kunnen oplossen."

  Wat moet je nou doen als je komende tijd een vlucht hebt geboekt die vanaf Schiphol vliegt? "Wees op tijd en wees vooral geduldig. Het is niet de bedoeling dat een vlucht zonder jou vertrekt. Als je rekening houdt met de wachttijden die je nu kunt verwachten, kun je op je vakantie gewoon genieten."

  LEES OOK: Eindhoven nog niet verzocht vluchten over te nemen van Schiphol

 • Meer dan ooit wordt in Oekraïne uitgekeken naar de nieuwste zending van de Stichting Firefighters United. Eerder deze vrijdag heeft ze voor collega’s in dit land belangeloos een complete brandweerwagen afgeleverd. Niet voor het eerst maar, vanwege de nu al drie maanden woedende oorlog in Oekraïne, zelden zo hard nodig, zo laat Jan-Toine van Hooft uit Tilburg weten.

  Van Hooft (58) en de in het Gelderse Groesbeek wonende Eric Zigenhorn (56) richtten de stichting in 2018 op. Om brandweerspullen die in ons land niet meer gebruikt worden elders een nieuwe bestemming te geven. Het materiaal komt uit heel Nederland en is onder meer met medewerking van de Stichting Brandweer zonder grenzen in Tilburg en de veiligheidsregio’s beschikbaar gesteld.

  Eerder richtten de brandweerlieden zich, met een andere organisatie, op Kirgistan, een land in Centraal-Azië, ten noordoosten van Afghanistan. Sinds een paar jaar zoekt het tweetal het iets dichter bij huis. Zo hebben ze al eens duiksets, brandweerhelmen, laarzen en een duikbus naar de Oekraïense hoofdstad Kiev gebracht.

  “We beschouwen onze reis en onze projecten niet als werk. Het is gewoon een passie. Bovendien houden we er prettige contacten aan over”, vertelt Van Hooft na de overhandiging van een complete tankautospuitwagen bij een brandweerkazerne in Polen. Vanaf deze plek wordt het voertuig overgedragen aan de autoriteiten in Tsjerkasy, een stad in het midden van Oekraïne. “Je hoeft niet te raden hoe er zal worden gereageerd”, weet hij nu al.

  Nooit hadden hij en zijn maat kunnen bevroeden dat ze eens een land in oorlog zouden helpen. Het heeft hen er geen moment van weerhouden om ook ditmaal af te reizen. Sterker nog: het project is groter en belangrijker geworden, omdat de actiebereidheid vanuit Nederland hoog is. Onder meer kregen ze medewerking van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

  Hun nieuwste initiatief komt als geroepen. “Er zijn door de oorlog een aantal voertuigen vernietigd, bij bombardementen of raketaanvallen bijvoorbeeld. Of omdat wagens op mijnen waren gelopen, zo hebben we gehoord van onze collega’s in Oekraïne”, vertelt Van Hooft.

  In Brabant Vandaag laat hij zien wat er allemaal in de wagen zit die is geschonken. Van Hooft somt op: “Redgereedschap, hoge- en lagedruksystemen, brandslangen, apparaten om bosbranden te bestrijden, ventilatoren en pompen. En er zit ook een schuimblusaanhangwagen aan vast. En in de cabine is ruimte voor vijf personen.”

  De zending bevat, helaas toepasselijk, ook middelen om mensen te bevrijden. Eerder waren al zeven trailers naar de Oekraïense stad Lviv verscheept. Als het aan de ‘firefighters’ ligt, zal het niet hun laatste operatie zijn. “De wagens en de inhoud zijn zo operationeel dat ze eigenlijk direct ingezet kunnen worden. De gebruikers hebben hoogstens even tijd nodig om aan de instrumenten te wennen”, zegt Van Hooft, die zondag met een voldaan gevoel thuis zal keren.

  “Ik weet zeker dat onze collega’s er echt heel blij mee zullen zijn. Natuurlijk heeft de brandweer daar ook de beschikking over wagens en materieel, maar die dateren nog uit de Sovjet-tijd. En ze voldoen niet bepaald aan onze standaard. Een echte aanwinst voor het korps in Oekraïne dus.”

  LEES OOK: Brandweermannen Eric en Jan-Toine brengen oude duikbus naar Oekraïne: 'Hun wagen is een huifkar'

 • Met een ultieme krachtsinspanning hebben de basketballers van Heroes een beslissingswedstrijd om het kampioenschap afgedwongen. In een thriller werd Leiden nipt verslagen 61-52. De Bossche ploeg moest winnen anders was Leiden kampioen geweest. Zondag wordt in Leiden bepaald wie kampioen wordt.

  Uitblinker was center Thomas van der Mars met 14 punten, waaronder de cruciale 55-52 en 57-52. "Ik heb er geen woorden voor. We stonden met onze rug tegen de muur, maar het was fantastisch in deze uitverkochte Maaspoort. Nu gaan we voor game 5!"

  Na een moeilijke eerste helft (29-31), draaide Den Bosch in de tweede helft het spelbeeld om. Een kleine achterstand werd al snel een kleine voorsprong. In tegenstelling tot de voorgaande drie duels had Heroes verdedigend grip op de tegenstander uit Leiden.

  "We beleven heel degelijk spelen", sprak Heroes-coach Eric Braal na afloop. "Wij, maar ook Leiden, speelden verdedigend heel goed. Als wij deze mentale discipline kunnen volhouden, hebben we zondag ook goeie kansen om te winnen."

  Bij de vierde wedstrijd in zes dagen hadden beide teams aardig wat problemen om tot scores te komen. Dat was vooral zichtbaar in de vele gemiste driepunters. Uiteindelijk was Den Bosch slimmer door aan het eind geen driepunters meer te nemen.

  Voor aanvang van de play-offs raakte Den Bosch twee belangrijke spelers kwijt door blessures. Dat Braal met z'n ploeg tot 2-2 in de finale is gekomen doet hem goed. "Ik hoop dat het zondag weer zo'n wedstrijd wordt want dan komt de spanning bij Leiden te liggen."

  De beslissende vijfde wedstrijd, zondag vanaf 15.00 uur, is in de uitverkochte Vijf Meihal in Leiden. Braal werd eerder in zijn carrière drie keer kampioen met Donar. Zo'n alles of niets-wedstrijd is wel nieuw voor hem. "Ik heb nog nooit zo'n beslissende laatste wedstrijden gespeeld. Mooi!"

  LEES OOK:

  Titel ver weg voor basketballers Heroes na pijnlijk verlies in Leiden

  Basketballers Heroes onderuit in 2e finaleduel tegen Leiden

  Droomstart voor basketballers Heroes in finale door winst in Leiden

 • De vijftigste editie van Breda Jazz Festival is van start gegaan: tot en met zondagavond vult de stad zich met live jazzmuziek. Vanwege het jubileum is er voor het eerst niet alleen muziek in de binnenstad, maar staan ook buiten de singels openluchtpodia. Liefhebbers kunnen vanuit huis alle dagen meegenieten via Jazztalk, een talkshow van BredaNu die wordt gepresenteerd door Eefke Boelhouwers.

  Breda Jazz Festival duurt nog tot en met zondag. Dagelijks worden tienduizenden bezoekers verwacht. De eerste dag was al een groot succes: in de hele stad werd volop genoten en gedanst. "Het is weer helemaal zoals het vroeger was. Heel erg leuk om hier te zijn", zei een van de bezoekers donderdag al. "Fantastisch om op elke hoek van de straat je favoriete muziekgenre te horen."

  Jazztalk live kijken
  Voormalig Omroep Brabant-radiopresentatrice Eefke Boelhouwers presenteert het hele weekend Jazztalk, live vanuit brouwerijcafé Brack in Breda. In de talkshow zie je onder meer reportages vanuit de swingende binnenstad, livemuziek en er schuiven verschillende gasten aan. Daarnaast wordt teruggeblikt op de afgelopen vijftig jaar Breda Jazz Festival, met oude beelden en verhalen.

  De talkshow is iedere dag online te zien bij Omroep Brabant, vanaf half tien. De aflevering van vrijdagavond kun je hier terugkijken:

  Benieuwd naar de uitzending van donderdag? Die kijk je hier terug. En ook zaterdag en zondag kun je vanaf half tien genieten van de talkshow.

  LEES OOK:

  Extra podia Breda Jazz Festival: 'Het was wel érg druk in de binnenstad'

  Na 2 jaar weer zweten en dansen op het Breda Jazzfestival

 

 

 

 

 

 

 

Brabants Dagblad

 

Brabants Dagblad:den-bosch-vught

bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

 

 

 

 

 

 

 

Login om te antwoorden

No thoughts on “Nieuws uit Brabant”

Anbiedingen van de week!

 


 Mmmm.. de lekkerste smoothies en sapjes maak je met de Bourgini blender!

blender.jpg

Bourgini Classic Blender Plus 1.5L

Productinformatie

Met de Bourgini Classic Blender Plus maak jij in een handomdraai de lekkerste shakes, smoothies, soepen en sauzen!

Het enige wat jij hoeft te doen? Verse ingrediënten verzamelen en in het blender glas plaatsen. Deksel erop en klaar ben je. Deze blender is zó krachtig, dat je er zelfs ijs mee kunt verMann. Welke blender recepten je ook wilt maken, dit is jouw ideale keukenhulp.

Belangrijkste voordelen

 • Luxe roestvrijstalen afwerking
 • Geschikt voor het verMann van ijs
 • Blenderglas met maataanduiding
 • Navulbaar tijdens het blenden
 • Eenvoudig en veilig in gebruik
 • Hygiënisch dankzij afneembaar glas en mes

Goed om te weten:

+ Niet geschikt voor hete vloeistoffen (er is geen afvoer voor stoom)

+ De blender mixt en pureert (het is geen vervanging voor een mes of juicer)

Oververhittingsbeveiliging, motor stopt

Dankzij een beveiliging tegen oververhitting slaat de blender na een paar minuten af. Dit kan voor komen bij het te lang laten draaien van de motor, het verwerken van harde ingrediënten of het gebruik van teveel inhoud. Haal de stekker uit het stopcontact en laat even rusten. In de handleiding lees je exact hoeveel tijd wordt aangeraden om de blender te gebruiken en hoeveel en welke ingrediënten je kan mixen.

Veilige en gebruiksvriendelijke keukenhulp

De Classic Blender Plus is de beste koop wanneer je op zoek bent naar een veilige en gebruiksvriendelijke keukenhulp. Dankzij de antislipvoetjes blijft de blender goed op zijn plaats staan. Daarnaast voeg je via de vulopening gemakkelijk ingrediënten toe tijdens het blenden en schenk je de vloeistoffen moeiteloos over met de schenktuit. En heb je de onderdelen niet goed geplaatst? Dan zorgt de ingebouwde veiligheidsschakelaar ervoor dat de blender niet start.

koopnu

HEMAkleding: stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

dameskleding: stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

dameskleding: stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

Update je garderobe met het veelzijdige en trendy assortiment dameskleding van HEMA. Vind jouw favorieten vandaag nog online! Met zo’n uitgebreide collectie dameskleding scoor je zeker een casual outfit, of juist een zakelijke look en alles daartussenin. Van werkkleding tot vrijetijdsoutfit en van comfortabel t-shirt tot ‘wauw’ maxi-jurk, HEMA heeft dameskleding voor elke gelegenheid. En zoals je van ons gewend bent, zijn we dol op alle maten en stijlen! Met een breed scala aan maten en stijlen is er altijd een perfecte pasvorm voor jou. Blijf op de hoogte van de laatste damesmode met onze wisselende collecties en vind nieuwe favorieten. Of, vul je garderobe aan met de basics die elke vrouw nodig heeft. Je outfit maak je natuurlijk af met bijpassende schoenen, een tas en accessoires. Mix en match naar hartenlust met verschillende kleuren, prints en materialen en creëer de garderobe waar jij blij van wordt. Een outfit waar je je goed in voelt, dat is waar het om draait bij HEMA.

Naar de HEMA dameskleding

hema kleintjes.png

 

Kinderkleding van de HEMA; stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

 

Babykleding

 

Herenkleding