Nieuws uit Brabant

AD:den-bosch

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Omroep Brabant

Omroep Brabant: Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten van Omroep Brabant
 • Na een spannende race heeft Annemiek Bekkering in de olympische Baai van Enoshima brons gewonnen. De Veghelse kwam met haar zeilpartner Annette Duetz als negende over de finish, dat was net genoeg voor een derde plek in het eindklassement.

  De medalrace stond eigenlijk voor maandagochtend op de planning, maar door een gebrek aan wind werd de beslissende race in de 49er FX-klasse uitgesteld. Dinsdag begonnen de beste tien zeilduo's van die klasse rond half zes Nederlandse tijd aan hun race.

  Bekkering en Duetz begonnen als leiders aan de laatste race. De opdracht om goud te winnen was echter een hele moeilijke. De Brazilianen, regerend olympisch kampioen, hadden na twaalf races evenveel punten. Het Nederlandse duo moest dus sowieso voor de Brazilianen blijven om goud te pakken. Strijdend om de medailles stonden bovendien ook Duitsland, Spanje en Groot-Brittannië in de buurt.

  De Brazilianen werden derde, achter Argentinië en Noorwegen. Met die derde plaats wisten ze hun olympische titel te prolongeren. De Duitsers veroverden door een vijfde plek het zilver. De strijd om brons werd vervolgens ook nog echt spannend. Spanje eindigde als zesde. Bij de finish kwam Frankrijk nog net voor de Nederlanders over de finish, waardoor het even rekenen werd. Het was net genoeg voor brons.

  Er was dus hoop op goud, maar die kleur medaille zat er eigenlijk nooit in voor Bekkering. In 2018 werd ze met Duetz wereldkampioen, maar de winst in het eindklassement op de Olympische Spelen was al snel uit beeld. “We hebben het heel moeilijk”, zeiden Bekkering en Duetz halverwege de race tegen elkaar. Uiteindelijk was het mede door goede prestaties van landen als Argentinië Noorwegen, die niet meer om de medailles streden, net genoeg voor een derde plek in het eindklassement.

  Supertrots
  “Het rotte gevoel overheerst”, zei Bekkering na afloop voor de camera van de NOS. “We hebben niet onze race kunnen varen waar we normaal trots op zijn, we kwamen er niet in. We hebben zo’n goede week gehad, we wilden het heel graag afmaken. Ik weet dat we dat kunnen, maar deze wedstrijd lukte het niet om de juiste beslissingen te maken.”

  Toch heeft ze een olympische medaille te pakken. “Dat is superfijn, maar nu nog even niet. We gaan het echt wel vieren. We zijn supertrots op wat we hebben gedaan, maar er had meer in gezeten.”

  LEES OOK: Moeder van zeilster Annemiek Bekkering vol vertrouwen over race om goud

 • Een 43-jarige man uit Waalwijk is maandagavond overleden na een motorongeval op een rotonde in Kaatsheuvel. Het lijkt te gaan om een eenzijdig ongeval, zegt de politie.

  De motorrijder kwam om onbekende reden ten val op de rotonde op de Bevrijdingsweg en de Jan de Rooijstraat. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Rond negen uur maakte de politie bekend dat de man is overleden.

  Traumahelikopter geland
  Er landde ook een traumahelikopter. De toedracht van het ongeval wordt door de politie onderzocht.

 • Wie kent deze jongen? Die vraag stellen de wijkagenten van de Osse wijk Ruwaard via Facebook. Als hij zich Naamlijk niet voor 12 augustus meldt, zal de politie camerabeelden delen waarop de jongen te zien is.

  Dat meldt Dtv Nieuws. Een 11-jarige jongen werd dinsdagavond 6 juli mishandeld toen hij over de Euterpelaan in Oss fietste. Omstreeks zes uur trok een onbekende jongen van ongeveer dezelfde leeftijd aan de bagagedrager van het slachtoffer en vroeg of hij achterop mocht.

  Toen de 11-jarige jongen aangaf dat hij dat niet wilde, werd hij mishandeld door de onbekende jongen. Of en welke verwondingen hij daarbij opliep, is niet bekend.

  Camerabeelden
  De wijkagenten Ruwaard hebben camerabeelden waarop de dader te zien is. Op sociale media vragen zij de ouders voor donderdag 12 augustus contact op te nemen met de politie voor een goed gesprek.

  Als de politie na die datum geen contact heeft gehad met de jongen of zijn familie, dan zal er aangifte gedaan worden en worden de camerabeelden zonder blur op social media geplaatst voor herkenning.

 • Zo'n zes jaar geleden ontdekte Jeff Pietjouw uit Bergen op Zoom een vreemde knobbel op zijn enkel. Een evenement opgeven kan pas na registratie en inloggene boel, bleek na onderzoek: het was een kwaadaardig gezwel en Jeffs been moest worden geamputeerd. Nu is een crowdfunding zijn laatste hoop op een nieuwe prothese én een pijnloos leven.

  Toen Jeff in 2015 naar de dokter ging, leek het in eerste instantie nog zonder al te grote zorgen af te lopen. Die gekke bobbel was waarschijnlijk het gevolg van een opgezette slijmbeurs. Voor de zekerheid werd de zwelling toch weggehaald. Toen hij even later hoorde dat het volgens de resultaten van het onderzoek toch om een goedaardige tumor blijkt te gaan, zit de schrik er even in. "Maar ik hoefde me absoluut geen zorgen te maken", vertelt Jeff aan ZuidWest.

  Maar de artsen hadden het mis. "Om het half jaar moest ik terugkomen voor een controle. Toen ik ook bij de tweede check aangaf dat ik nog steeds last had, werd ik doorgestuurd naar specialisten in Leiden." Daar volgde even later het écht slechte nieuws. "Een speciale vorm van kanker. In mijn weke delen."

  Even werd er voor Jeffs leven gevreesd. "Ze hebben allerlei scans gedaan om te zien of er al uitzaaiingen in de rest van mijn lijf zaten. Dan zouden ze niks meer voor me kunnen doen." Dat onheil bleef hem bespaard. "Het bleek godzijdank alleen nog in mijn enkel te zitten. Twee weken later werd mijn been al geamputeerd."

  Die operatie redde het leven van Jeff, maar sindsdien ging er geen dag voorbij zonder pijn. "Een jaar later kon ik lopen op mijn protheses en het zou allemaal goedkomen. Alleen ik bleef last houden. Ze hebben alles geprobeerd: reconstructies aan mijn stomp, verschillende prothesekokers." Het mocht niet baten.

  Totdat onlangs nog een laatste optie voorbijkwam: een osseointegratie, beter bekend als de klikprothese. Daarbij wordt een pen in het bot geplaatst, waar de prothese later aan bevestigd kan worden. "Een bijzonder zware ingreep, waar ik echt wel even over na heb moeten denken. Maar het is mijn laatste hoop."

  Inmiddels staat Jeff sinds begin dit jaar op de wachtlijst. "Maar doordat alles door corona is uitgesteld, ben ik op zijn vroegst pas in december 2022 aan de beurt. Dat houd ik echt niet meer vol." Om hem te helpen, zijn vrienden van Jeff nu een crowdfundinggestart. Als er voldoende wordt opgehaald, kan hij al eerder in een gespecialiseerd centrum terecht. "Ik ben hen ontzettend dankbaar. Zo hoop ik straks weer dingen met mijn familie te kunnen doen."

 • De brede glimlach is niet te zien, maar zeker goed te horen. Karin Bekkering, moeder van de bronzen zeilster Annemiek, is apetrots. "Ik ben zo blij voor Annemiek. We zitten hier supertrots te zijn." Dat vertelt ze dinsdagochtend aan de telefoon in het ochtendradioprogramma WAKKER! bij Omroep Brabant "Het is een geweldige prestatie!"

  Nadat de medalracemaandag was afgelast omdat er nauwelijks wind stond, ging in de olympische Baai van Enoshima in alle vroegte (Nederlandse tijd) de allesbeslissende race van start. Om vijf over zes kwam Annemiek Bekkering uit Veghel samen met haar zeilpartner Annette Deutz over de finish bij de 49er FX-klasse. Met als beloning een bronzen medaille.

  "Het was zo verschrikkelijk spannend. Halverwege de race ging het niet zo goed en zakten ze naar een vierde, vijfde plek. Ze hadden het ook lastig toen ze samen met de Fransen rondom een boei moesten zeilen. Gelukkig konden ze terug in de wedstrijd komen. Dat was super", analyseert Karin de race.

  Karin denkt dat haar dochter heel erg blij is met haar bronzen plak. "Hun ambitie was natuurlijk om een gouden medaille te winnen. Daar hadden ze ook een reële kans op. Maar het feit dat je een medaille wint op de Olympische Spelen is al heel bijzonder. Hier gaat Annemiek enorm van genieten."

  Dat doet ook het thuisfront met volle teugen. "Straks eerst nog de medaille-uitreiking en daarna gaan we de race nog eens terugkijken. Het was prachtig om te merken hoeveel mensen er vroeg zijn opgestaan om naar deze zeilrace te kijken. Om vijf over zes stroomden de appjes met felicitaties binnen. Daar genieten wij ook enorm van."

  LEES OOK:

 

 

 

 

 

 

 

Brabants Dagblad

 

Brabants Dagblad:den-bosch-vught

bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

 

 

 

 

 

 

 

Langstraat Vandaag

Nieuws uit de gemeente Heusden en gemeente Waalwijk van Langstraat Vandaag

Login om te antwoorden

No thoughts on “Nieuws uit Brabant”