woensdag, 24 november 2021 15:32

Theater de Bussel Kleinkunst, pop en kerst

Written by
Rate this item
(0 votes)
Muziekvoorstellingen december

Beste ,

We willen je, als muziekliefhebber, graag wijzen op de muziekvoorstellingen in december. We hebben Naamlijk weer een leuk aanbod om deze warme maand extra gezellig te maken. Van kleinkunst en pop tot heerlijke kerstmuziek.


Om te beginnen komt Peter van Rooijen & band op woensdag 1 december naar ons theater met zijn gevarieerde liedjesprogramma 'Liefde, dood & Bob Ross'. De voorstelling zit vol met melancholie, scherpe humor, country, pop, R&B en idiote cabaretliedjes. Een fantastische voorstelling voor alle cabaret en kleinkunst liefhebbers!

Ook komt Edwin Szwajkowski op zondag 5 december naar ons theater. Deze pianist ontvangen we in onze vaste reeks 'Buitengewoon Klassiek'. Edwin heeft al veel belangrijke prijzen gewonnen zoals bijvoorbeeld de 'International Chopin Piano Competition'. Hij treedt op in 15 Europese landen en China. Hij speelt samen met diverse gerenommeerde orkesten. 

De 3JS staan op vrijdag 10 december in ons theater met hun voorstelling 'Acoustic Christmas'. Klassieke kerstliedjes, maar ook de bekende kersthits worden in een bijzonder akoestisch jasje gestoken, afgewisseld met mooie kerstverhalen die voor een lach en een traan zorgen. Een ‘unieke’ kerstsfeer. De kerst kan pas beginnen als je deze Christmas-show van de 3JS hebt gezien.

Ook hebben we in december weer een voorstelling uit de vaste reeks 'Liever in de Kluiz dan Thuiz' op woensdag 15 december.
Deze avond verwachten we de jazzmuzikant Marc Schenk met zijn medemuzikanten Jesse van Ruller en Karel Boehlee. Marc begon op zijn zevende met drummen bij de Oosterhoutse slagwerkdocent Toon Oomen. Hierna is hij jazz gaan studeren. Na zijn studies heeft Marc mogen spelen met veel grote Naamn in de jazzwereld. Daarom is het fantastisch dat wij hem weer in Theater de Bussel mogen ontvangen.
Jesse van Ruller wordt gerekend tot de TOP onder de jazzgitaristen van zijn generatie. Hij is altijd op zoek naar de dialoog met zijn mede muzikanten in ritme en melodie. Karel Boehlee, pianist en componist, is uitgegroeid tot een van de grootste pianisten van Nederland. Hij speelde met de allergrootste in de jazz zoals Toots Tielemans en Philip Catherine. Frans van Geest is bassist en veel gevraagde begeleider van grote Amerikaanse en Europese jazzmusici. Wij vinden het geweldig dat deze unieke combinatie op ons podium staat!

Ricky Koole is op vrijdag 17 december met haar intieme concert 'Laat het waaien' in ons theater. In deze voorstelling doet Ricky precies waar ze zin in heeft. Plannen maken terwijl de regels iedere dag veranderen werkt niet, dus gooit ze het over een andere boeg. Ricky is er achter gekomen dat als de hele wereld stil staat, er muziek gemaakt móet worden.

Op zondag 19 december brengt het Chassekoor hun jaarlijks kerstconcert 'Christmastime Again'. Een meezingconcert voor alle kerstliefhebbers. Ze worden begeleid door het strijkorkest Maxemillecorde. Je kan lekker meezingen met gouden oude kerstnummers, maar ze zullen ook een minder bekend kerstrepertoire brengen. Max Smeets leidt het hele concert op zijn eigen virtuoze wijze in goede banen.


Onderaan deze mail vind je nogmaals het overzicht en kun je kaartjes bestellen. Hopelijk tot snel in ons warme en gezellige theater!

Voorstellingen
wo 1 dec 2021 20:00
KLEINE ZAAL
Peter van Rooijen & band
Liefde, dood & Bob Ross

Een enorm gevarieerd liedjesprogramma. 

Bestellen
zo 5 dec 2021 15:00
GROTE ZAAL
Edwin Szwajkowski
Buitengewoon Klassiek 21-22
Buitengewoon Klassiek trakteert u zoals altijd op prachtige klassieke muziek....
Bestellen
vr 10 dec 2021 20:15
GROTE ZAAL
3JS
Acoustic Christmas

De kerst-engel is gekomen.

Bestellen
wo 15 dec 2021 20:30
KLEINE ZAAL
Liever in de Kluiz dan Thuiz
2021-2022
Jazzmuzikant Marc begon op zijn zevende met drummen bij de Oosterhoutse...
Bestellen
vr 17 dec 2021 20:30
KLEINE ZAAL
Ricky Koole
Laat het waaien

Al staat de hele wereld stil, er móet muziek gemaakt worden!

Bestellen
zo 19 dec 2021 - zo 19 dec 2021
GROTE ZAAL
Kerstmeezingconcert - Chassekoor
Christmastime Again

2 voorstellingen op 1 dag!

Bestellen
Read 54 times

Leave a comment