Beste Verkadefabriek-bezoeker,

Vanuit verschillende woonkamers, kantoren en hotelkamers over de hele wereld ontvingen in de nacht van 28 februari Hollywood-sterren en -talenten hun Golden Globe. Tina Fey presenteerde vanuit New York, Amy Poehler vanuit Los Angeles. Het was, zoals we ondertussen wel gewend zijn, anders dan andere jaren.

Zo kun je zelfs als filmliefhebber nog niet echt meepraten over de Golden Globes. Veel films (winnaars en genomineerden) zijn door Corona nog niet in de Nederlandse bioscopen te zien geweest. Prachtige films waar we gelukkig nog naar uit kunnen kijken. Bekijk hieronder het lijstje van winnaars die, zodra het weer kan, in de Verkadefabriek te zien zijn en voeg ze gelijk toe aan je must-watch lijstje!

Nomadland
Nomadland
Beste Film - Drama
Beste Regie: Chloé Zhao

Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade.

The United States vs Billie Holiday
The United States vs Billie Holiday
Beste Actrice - Drama: Andray Day

De legendarische Billie Holiday, één van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, werd (en wordt nog steeds) aanbeden over de hele wereld. Door haar nummer Strange Fruit, een aanklacht tegen rassenongelijkheid en racistisch geweld, werd ze jarenlang het doelwit van de Federal Department of Narcotics.

The Mauritanian
The Mauritanian
Beste vrouwelijke bijrol: Jodie Foster

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantanamo Bay.

Minari
Minari
Beste Niet-Engelstalige Film

Een Koreaanse familie verhuist in de jaren tachtig naar Arkansas om een boerderij te beginnen en Koreaanse groenten te telen voor andere immigranten. De nieuwe omstandigheden zorgen voor financiële druk en spanningen binnen het gezin.

I Care a Lot
I Care a Lot
Beste Actrice - Musical of komedie: Rosamund Pike

De succesvolle Marla Grayson (Rosamund Pike) is een wettelijke voogd voor ouderen, die zelf niet langer in staat zijn om hun eigen financiën te beheren. Maar Marla heeft een groot talent om vooral de wet in haar eigen voordeel te gebruiken.

Judas and the Black Messiah
Judas and the Black Messiah
Beste mannelijke bijrol: Daniel Kaluuya

FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield) infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya), in de gaten te houden.

Internationale Vrouwendag
maandag 8 maart
internationale vrouwendag
Maandag 8 maart is het internationale vrouwendag, dus kijk je tot dan extra veel films door en over vrouwen in onze online filmzaal op Picl.

Films zoals Woman, een bijzonder portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Deux, een teder drama over twee gepensioneerde buurvrouwen en hun geheime liefde. Of Misbehaviorde kleurrijke film over een groep vrouwen die in 1970 de Miss World-verkiezing verstoorden.

Ook de nieuwe film Dear Comrades! past in het rijtje van films met een sterke vrouwelijke hoofdrol. Een prachtige zwart-witfilm over een wrede geschiedenis die jarenlang in de doofpot verdween. Julia Vysotskaja, de partner van de regisseur, is geboren in Novotsjerkassk, de stad waar dit historische drama zich afspeelt. De film is op 6 en 7 maart te zien, exclusief op Picl.

Bekijk de films hier
Uit onze (web)winkel
Tafelkleden (klein €24 / groot €35)
Tafelkleden
Dit tafelkleed is oorspronkelijk door Saskia van der Linden ontworpen voor het City Food & Film Festival van de Verkadefabriek. Het enthousiasme onder het publiek was zo groot, dat we 'm opnieuw in productie hebben genomen.

Saskia van der Linden is illustrator en ontwerper. Voor de Verkadefabriek verzorgt zij al jaren muurschilderingen, behangetjes en andere aankleding. Saskia werkt vanuit haar atelier in het centrum van Den Bosch.

Zowel voor binnen als buiten te gebruiken en verkrijgbaar in twee maten:
Een kleed met vier borden: 120 x 180 cm | €24
Een kleed met zes borden: 140 x 240 cm | €35

Ga naar de webwinkel

Verkadefabriek

Vergroot je wereld

Login om te antwoorden

No thoughts on “Verkadefabriek Weeknieuws | Films om naar uit te kijken”