Nie
 
 
Beste theodoor,

Na een sluiting van twee weken kunnen we je gelukkig weer verwelkomen in het museum! Bekijk de tentoonstelling
Victor Papanek: The Politics of Design als je geïnteresseerd bent in het belang van duurzaamheid, inclusie en democratie in design, of ontdek hoe animatie een steeds belangrijker aspect van ons straatbeeld wordt in de tentoonstelling De poster is dood.

Natuurlijk vragen we je wel om je nog steeds aan onze
coronamaatregelen te houden: bestel je ticket van te voren op de website, blijf thuis bij gezondheidsklachten en draag een mondkapje tijdens je bezoek.
 
Hedendaagse ontwerpers & Victor Papanek
Lancering Derde Verdieping Design for the Real World
De Derde Verdieping is het online platform waar je verdieping vindt bij de thema’s van onze tentoonstellingen. De vorige editie van De Derde Verdieping over het thema Posthuman was een doorslaand succes. Onder de titel Design for the Real World onderzoeken we nu hoe vormgeving kan bijdragen aan een betere wereld en wat de rol van de ontwerper is waar het gaat om duurzaamheid, inclusie en democratie. Aan de hand van artikelen, filmpjes, podcasts en interviews kom je te weten in hoeverre de ideeën van Victor Papanek nu nog relevant zijn.
 
In gesprek met designers, architecten en kritische denkers
Online debat: De veranderende rol van de ontwerper in tijden van crisis
Naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Minitiopia, ruimte voor je woonwens’ en de tentoonstelling Viktor Papanek: The Politics of Design organiseren we op 11 december samen met Rezone en nai010 uitgevers het online debat ‘De veranderende rol van de ontwerper in tijden van crisis’. Ontwerpers, architecten en kritische denkers debatteren over de veranderende rol van de ontwerper. Verwacht een verdiepend gesprek over hoe je vaste structuren kan veranderen, gewoon door het te doen.
 
Is er hier iemand normaal?
Kinderworkshops in de kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie zijn er gratis workshops voor kinderen van 8 t/m 13 jaar. Samen met onze museumdocent bezoeken ze de tentoonstelling Victor Papanek: The Politics of Design en vragen zich af: waarom worden de meeste dingen eigenlijk ontworpen voor dezelfde lichamen? En hoe moet dat als je kleurenblind bent, heel klein of juist heel groot bent, of als je een handicap hebt? In de studio gaan ze vervolgens aan de slag met fineliners en aquarelpotloden in verschillende ontwerpopdrachten.
 
Achter de schermen zijn onze conservatoren druk in de weer met de voorbereidingen voor onze voorjaarstentoonstellingen. Op de eerste verdieping is vanaf 20 februari 2021 een tentoonstelling te zien over de ontwerpers en kunstenaars die actief waren in het Oostenrijk van de jaren zestig en zeventig. Hun geestverruimende, grensverleggende en maatschappijkritische werken kwamen nog nooit eerder in Nederland samen. Op de tweede verdieping tonen we vanaf 6 maart 2021 de fantastische sieraden, wonderlijke schilderijen, raadselachtige gedichten, fabuleuze kostuumontwerpen en zonderlinge sculpturen van Meret Oppenheim.
 
Attentie feestvarkens!
Koop je cadeautjes voor de feestdagen in de museumshop
Onze vernieuwde museumwinkel is de perfecte plek om cadeautjes aan te schaffen voor de hele familie. Van unieke sieraden tot mooie kinderboeken, van warme sjaals tot trendy vazen en van leuke spellen tot bijzondere tassen. De winkel is geopend van dinsdag t/m zondag van 11 uur tot 17 uur. Je hebt geen kaartje nodig om naar binnen te kunnen.
 
Design Museum Den Bosch - De Mortel 4 - 5211 HV - 's-Hertogenbosch
Manage profile - Unsubscribe
 
Login om te antwoorden

winkelen bij de hema

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook

xenos