HEMA: Sale met korting tot wel 50%

 
Willem Twee kunstruimte
nieuws

OPENING Albert van Abbe: OMA

Albert van Abbe: OMA
29 februari – 5 april 2020
Opening: zaterdag 29 februari 2020, 15:30

In het kader van het FAQ Festival presenteert Willem Twee kunstruimte het audio-visuele werk ‘OMA’ van multimediamaker Albert van Abbe. Met bijzonder genoegen nodigen wij u uit voor de officiële opening op zaterdag 29 februari om 15:30 (inloop: 15:00).

Met het werk ‘OMA’ herschept Van Abbe met licht en geluid een persoonlijke jeugdherinnering, die in retrospectief het beginpunt vormt van zijn artistieke praktijk. Met binauraal opgenomen geluid en een lichtprojectie simuleert hij een herkenbare visuele ervaring van voorbijrijdende auto’s in een regenachtige nacht.

Albert van Abbe is bijna twintig jaar actief als DJ en producer. Hij speelde op festivals en in clubs als Berghain in Berlijn, Awakenings Festival en Faust in Seoul. Daarnaast werkte hij aan veel verschillende audiovisuele projecten. De laatste jaren zijn licht, video en de architecturale ruimte een steeds belangrijkere rol gaan spelen in zijn werk, aanvankelijk vooral ter ondersteuning van zijn muziek, maar gaandeweg ook als individuele kunstwerken. Net als zijn elektronische muziek, die zich kenmerkt door een kalmerende en hypnotiserende stijl, hebben zijn lichtinstallaties en videowerken een rustgevende en introspectieve uitwerking.

Tijdens de opening zal Albert van Abbe in zijn tentoonstelling een DJ set spelen. In aansluiting op de opening begint om 18:00 uur in Willem Twee poppodium het Boundless Festival. Tickets voor het festival zijn verkrijgbaar via de website.

FAQ Festival: 19, 20, 21 maart

FAQ Festival onderzoekt het grensgebied tussen hedendaagse, experimentele en populaire elektronische muziek, waarbij de luisterervaring centraal staat. Verschillende generaties en diverse genres vinden hier een platform. Op zaterdag 21 maart zal Albert van Abbe in de tentoonstelling een experimentele live uitvoering in reactie op zijn werk 'Oma' uitvoeren. De volledige line-up van het FAQ Festival wordt aangekondigd op faqfestival.nl.

Albert van Abbe maakt deel uit van het Talent/Music-Hub Brabant programma, een initiatief van provincie Noord-Brabant in samenwerking met Kunstloc Brabant waarbij talentvolle makers ondersteund en gefaciliteerd worden door Willem Twee studios.

Voor meer informatie: willem-twee.nl

Willem Twee kunstruimte
Boschveldweg 100
5211VD ’s-Hertogenbosch

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Login om te antwoorden

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook