Verkadefabriek Weeknieuws | Films om naar uit te kijken


Beste Verkadefabriek-bezoeker,

Vanuit verschillende woonkamers, kantoren en hotelkamers over de hele wereld ontvingen in de nacht van 28 februari Hollywood-sterren en -talenten hun Golden Globe. Tina Fey presenteerde vanuit New York, Amy Poehler vanuit Los Angeles. Het was, zoals we ondertussen wel gewend zijn, anders dan andere jaren.

Zo kun je zelfs als filmliefhebber nog niet echt meepraten over de Golden Globes. Veel films (winnaars en genomineerden) zijn door Corona nog niet in de Nederlandse bioscopen te zien geweest. Prachtige films waar we gelukkig nog naar uit kunnen kijken. Bekijk hieronder het lijstje van winnaars die, zodra het weer kan, in de Verkadefabriek te zien zijn en voeg ze gelijk toe aan je must-watch lijstje!

Nomadland
Nomadland
Beste Film - Drama
Beste Regie: Chloé Zhao

Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada gaat Fern (Frances McDormand) met een bus op pad om de wereld te verkennen als een moderne nomade.

The United States vs Billie Holiday
The United States vs Billie Holiday
Beste Actrice - Drama: Andray Day

De legendarische Billie Holiday, één van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, werd (en wordt nog steeds) aanbeden over de hele wereld. Door haar nummer Strange Fruit, een aanklacht tegen rassenongelijkheid en racistisch geweld, werd ze jarenlang het doelwit van de Federal Department of Narcotics.

The Mauritanian
The Mauritanian
Beste vrouwelijke bijrol: Jodie Foster

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantanamo Bay.

Minari
Minari
Beste Niet-Engelstalige Film

Een Koreaanse familie verhuist in de jaren tachtig naar Arkansas om een boerderij te beginnen en Koreaanse groenten te telen voor andere immigranten. De nieuwe omstandigheden zorgen voor financiële druk en spanningen binnen het gezin.

I Care a Lot
I Care a Lot
Beste Actrice - Musical of komedie: Rosamund Pike

De succesvolle Marla Grayson (Rosamund Pike) is een wettelijke voogd voor ouderen, die zelf niet langer in staat zijn om hun eigen financiën te beheren. Maar Marla heeft een groot talent om vooral de wet in haar eigen voordeel te gebruiken.

Judas and the Black Messiah
Judas and the Black Messiah
Beste mannelijke bijrol: Daniel Kaluuya

FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield) infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya), in de gaten te houden.

Internationale Vrouwendag
maandag 8 maart
internationale vrouwendag
Maandag 8 maart is het internationale vrouwendag, dus kijk je tot dan extra veel films door en over vrouwen in onze online filmzaal op Picl.

Films zoals Woman, een bijzonder portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Deux, een teder drama over twee gepensioneerde buurvrouwen en hun geheime liefde. Of Misbehaviorde kleurrijke film over een groep vrouwen die in 1970 de Miss World-verkiezing verstoorden.

Ook de nieuwe film Dear Comrades! past in het rijtje van films met een sterke vrouwelijke hoofdrol. Een prachtige zwart-witfilm over een wrede geschiedenis die jarenlang in de doofpot verdween. Julia Vysotskaja, de partner van de regisseur, is geboren in Novotsjerkassk, de stad waar dit historische drama zich afspeelt. De film is op 6 en 7 maart te zien, exclusief op Picl.

Bekijk de films hier
Uit onze (web)winkel
Tafelkleden (klein €24 / groot €35)
Tafelkleden
Dit tafelkleed is oorspronkelijk door Saskia van der Linden ontworpen voor het City Food & Film Festival van de Verkadefabriek. Het enthousiasme onder het publiek was zo groot, dat we 'm opnieuw in productie hebben genomen.

Saskia van der Linden is illustrator en ontwerper. Voor de Verkadefabriek verzorgt zij al jaren muurschilderingen, behangetjes en andere aankleding. Saskia werkt vanuit haar atelier in het centrum van Den Bosch.

Zowel voor binnen als buiten te gebruiken en verkrijgbaar in twee maten:
Een kleed met vier borden: 120 x 180 cm | €24
Een kleed met zes borden: 140 x 240 cm | €35

Ga naar de webwinkel

Verkadefabriek

Vergroot je wereld

Login om te antwoorden

Nieuws Nationaal Monument Kamp Vught - maart

Alle musea zijn nog gesloten, in elk geval tot 16 maart. We willen je graag op de hoogte houden van enkele nieuwe ontwikkelingen.
Bekijk de themapagina van de Museumvereniging voor inspiratie en virtueel museumbezoek vanuit huis.
Wij hopen dat we onze bezoekers binnenkort (weer) kunnen ontvangen; blijf gezond!
Mode op de bon beeld
Nieuwe expositie
'Mode op de bon' - vanaf 25 maart
Mantelpakjes gemaakt van herenkostuums, jurken van meelzakken en trouwjurken van parachutestof. Met creativiteit en hergebruik ontstaat tijdens de bezetting een nieuw modebeeld. De expositie is ontwikkeld door het Verzetsmuseum Amsterdam.
Lees meer
Filmpje uit 1946 nu in kleur
Herdenking in september 1946
Een medewerker van het Brabants Historisch Informatie Centrum in Den Bosch bewerkte een Polygoon-filmpje en plaatste dit op Facebook. Deze beelden waren nog niet bij ons bekend! Op de foto zie je de 'Kommandantur', nu ingekleurd.
Lees meer
Gastspreker WO2
Nieuw digitaal lesmateriaal
Het Landelijk Steunpunt Gastsprekers, Vluchtelingenwerk Nederland en het Nationaal Comité 4 en 5 mei presenteren online-lesmateriaal met als titel ‘Geef Vrijheid een Gezicht'.  Hier zie je de bijna 100-jarige, nog zeer fitte en oudste gastspreker Marie Verbraeken.
Lees meer
WORD VRIEND VAN NATIONAAL MONUMENT KAMP VUGHT
Volg ons
  • Bekijk alle (gewijzigde) activiteiten (en om up-to-date te blijven) op onze website.
  • Meer nieuws, tv-tips e.d.: volg ons via Facebook, Twitter, YouTube en Instagram.
  • Foto's van boven naar beneden: Jeroen van Zijp; BHIC; Landelijk Steunpunt Gastsprekers.
Login om te antwoorden

zondag 14 maart 14.00 uur KlimaatAlarm Den Bosch De Pettelaarse Schans

zondag 14 maart 14.00 uur  KlimaatAlarm Den Bosch De Pettelaarse SchansEvenement van KlimaatAlarm Den BoschExtinction Rebellion Den Bosch en Extinction Rebellion Brabant

Bij een klimaatcrisis hoort een serieus alarm. Want de urgentie lijkt bij de huidige regering nog niet te zijn doorgedrongen. Keer op keer kiest de overheid de kant van vervuilende bedrijven door ze te steunen met miljardensubsidies.

Het wordt tijd voor een radicaal andere aanpak: laat de grote fossiele energieverbruikers zelf betalen voor de klimaatschade die ze veroorzaken. Wij eisen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen. Daarom slaat ‘s-Hertogenbosch vlak voor de verkiezingen alarm voor het klimaat. Op 14 maart komen wij veilig en corona-proof samen op de Pettelaarse Schans om een vuist te maken. We hebben nú de kans om de wereld groener, schoner en eerlijker te maken.
Een eerlijk klimaatbeleid komt er niet zomaar.

Jouw stem is van levensbelang. Doe 14 maart tussen 14:00 en 15:00 uur mee met het klimaatalarm op de Pettelaarse Schans in ‘s-Hertogenbosch. Schrijf je in via www.klimaatmars2021.nl. 
Veiligheid staat voorop, we houden ons in overleg met gemeenten aan de coronamaatregelen. Online meedoen kan ook. Via de landelijke live-uitzending Klimaatalarm Live kan je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan.

Programma Pettelaarse Schans ‘s-Hertogenbosch
13.30 – 14.00 uur inloop
-Met DJ KoR ft. Saxophonic


14.00 – 14.30 uur  – lokaal programma
Presentatie: Hugo den Hartog
– Interview met Grootouder voor het Klimaat (Leny Cobben) en lid van Jongeren Klimaatbeweging (Joris Overmeer)
– Singer-songwriter Anne van Damme 
– Interview met klimaatdeskundige Rob van der Rijt, Klimaatplein en Emmanuel Berkemeijer van Extinction Rebellion over klimaatrechtvaardigheid
– Kunstbende: dansers Ylin en Shannon 
– Peter van de Hazel, milieuarts
– Violiste Eva van de Sterren 
En meer…
14.30 – 15.00 uur landelijk programma
Via speakers wordt het programma ten gehore gebracht dat in ruim veertig steden in Nederland zal klinken. 
15.00 Afsluiting met het Klimaatalarm
Neem wekkers, bellen, klokken of potten en pannen mee en laat je horen.
Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met 40 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van ‘s-Hertogenbosch nog van zich horen!
Wij eisen echte oplossingen voor gezinnen, boeren, kleien ondernemers en jongeren. Want iedereen verdient een gelijke kans op gezond eten, duurzaam reizen, groene banen en een goede woning. Het klimaat wacht niet. De regering heeft genoeg getreuzeld. Een Eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid komt er niet zomaar. Jouw stem is van levensbelang. Laat je horen op het klimaatalarm op 14 maart!
Tijdens de manifestatie op de Pettelaarse Schans staan we met een uitgebreid podiumprogramma vanaf 14:00 stil voor het klimaat, de inloop is vanaf 13.30 uur. We roepen alle inwoners van Den Bosch en omstreken op zich aan te melden via Klimaatalarm2021.nl!
Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid!
Ook vanuit huis, balkon of tuin kan je je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending kan je volgen hoe we verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan. Alleen samen krijgen we de klimaatcrisis er onder. Aanmelden kan via klimaatalarm2021.nl!
Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met ruim 30 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren we in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. "Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van Den Bosch nog van zich horen!"
Wij vragen alle deelnemers om zich aan de coronamaatregelen te houden, een mondkapje te dragen en thuis te blijven bij symptomen.
Vrijwilligers zullen iedereen in goede banen leiden en met stippen op de grond kan iedereen op afstand van elkaar deelnemen aan de manifestatie.
Het KlimaatAlarm in Den Bosch is een initiatief van:
Milieudefensie Den Bosch
Grootouders voor het Klimaat Den Bosch
Extinction Rebellion Den Bosch 
 
 
 
 
Login om te antwoorden

Verkadefabriek Een onvergetelijke allereerste keer

AllerAllerEerste

Beste Verkadefabriek-bezoeker,

Bied mee op de aller-allereerste keer naar de film in jouw privé filmzaal! Op de dag dat we weer opengaan ben jij de eerste, bepaal jij welke film er draait, kies je je eigen gezelschap en brengen wij met veel plezier het witte filmdoek weer tot leven.

Een ouderwets avondje uit, een aller-allereerste keer om niet te vergeten. Zie jij jezelf al zitten met je vrienden en familie? Bied mee! De veiling loopt tot vr 19 feb, 17.00 uur.

Klik hier en bied mee!
Picl Filmtip
van filmprogrammeur Jan van den Brink
Picl tip

Een prettig gestoorde psychologische thriller, waarvan je het eerste half uur niet in de gaten hebt dat het er een is...

De Griekse Aliki woont met haar man Petros en hun 5-jarig zoontje in een superluxe villa en het goede leven lijkt hen toe te lachen. Aliki loopt hard in de prachtige bosachtige omgeving, Petros ligt naast het aangename zwembad in de tuin en zoonlief snoept het nodige weg voor de HD-TV. Maar langzamerhand ontstaan er barstjes in de relatie tussen Aliki en Petros, onderstreept door kleine, bijna onopvallende incidenten. 

Het fraaie strakke camerawerk, en het ontbreken van filmmuziek dragen bij aan de zware sfeer, die over deze zomerse taferelen tot het einde toe blijft hangen…

Het Parool: "Een onderhuidse spanning die doet denken aan Parasite en Borgman"

De Filmkrant: "Een als psychologisch portret vermomde horrorfilm, met een stiekeme hoofdrol voor die gesuggereerde insluiper."

Te zien vanaf 18 feb op Picl
Te huur
Fijne kantoorruimte op een unieke, inspirerende locatie
Verkadefabriek

In de Verkadefabriek is altijd wat te doen. Elke dag, voor iedereen. In de filmzalen, het café, de theaterzalen én op kantoor. Of bij het koffiezetapparaat, het is maar net hoe je het bekijkt. Eén van onze fijne kantoorruimtes komt binnenkort vrij. Per 1 mei 2021 is er plek voor een nieuwe (culturele) huurder.

Meer weten? Lees hier verder
Uit onze (web)winkel
Pil Pil Schort (€18)
Schorten

Unieke kookschorten gemaakt van de Verkadefabriek filmbanners. Waterdicht, zeer functioneel en op ambachtelijke wijze vakkundig in elkaar gezet.

De Pil Pil schorten van Labé worden gemaakt in Het Klooster Breda, samen met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De opbrengst gaat naar Het Klooster Breda voor opvang van daklozen.

Ga naar de webwinkel

Verkadefabriek

Vergroot je wereldLogin om te antwoorden

Willem Twee concertzaal Jazzfestival Stranger Than Paranoia gaat online!

Willem Twee poppodium
nieuws

Stranger Than Paranoia gaat online

Er staan komend weekend zes concerten in Willem Twee toonzaal gepland als onderdeel van het roemruchte jazzevent Stranger Than Paranoia. Ze zijn zaterdag en zondag via YouTube te volgen. De livestream-concerten zijn gratis maar een donatie wordt zeer op prijs gesteld! Klik op de namen van de musici voor meer info, de YouTube-links en om te doneren.


Zaterdag 13 februari

15:00
Duo Han Bennink en Guus Janssen

15:45
Trio Maria’ Portugal – Jasper van ’t Hof – Paul van Kemenade

Zaterdag 13 februari
19:30
Trio Harmen Fraanje, Ernst Reijseger, Mola Sylla

20:15
Bonsai Panda


Zondag 14 februari
19:30
Prashant Samlal quartet

20:15
Smandem

Maandag 15 februari doet Stranger Than Paranoia er nog een schepje bovenop met een livestreamconcert in  Paradox.


Nieuwe datum: Inge van Calkar

Het concert van Inge van Calkar wordt verplaatst naar 18 september 2021.
Tickethouders worden via de mail op de hoogte gebracht, er zijn nog ticktet beschikbaar!

Tickets + info


Unkh wordt verplaatst

Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen wordt het concert van UNKH verplaatst, we gaan samen met de band op zoek naar een nieuwe datum. Tickethouders worden via de mail op de hoogte gebracht van de nieuwe datum. Gekochte tickets blijven geldig. Er zijn nog tickets beschikbaar!

Tickets + info

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Login om te antwoorden

Willem Twee concertzaal Stranger Than Paranoia gaat online

Willem Twee toonzaal
nieuwsbrief
zaterdag 13 februari
Stranger Than Paranoia gaat online

Er staan komend weekend zes concerten in Willem Twee toonzaal gepland als onderdeel van het roemruchte jazzevent Stranger Than Paranoia. Ze zijn zaterdag en zondag via YouTube te volgen. De livestream-concerten zijn gratis maar een donatie wordt zeer op prijs gesteld! Klik op de namen van de musici voor meer info, de YouTube-links en om te doneren.


Zaterdag 13 februari
15:00
Duo Han Bennink en Guus Janssen

15:45
Trio Maria’ Portugal – Jasper van ’t Hof – Paul van Kemenade


Zaterdag 13 februari
19:30
Trio Harmen Fraanje, Ernst Reijseger, Mola Sylla

20:15
Bonsai Panda


Zondag 14 februari
19:30
Prashant Samlal quartet

20:15
Smandem


Maandag 15 februari doet Stranger Than Pranoia er nog een schepje bovenop met een livestreamconcert in  Paradox.

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Login om te antwoorden