Paradox nieuws - The Resonators, Bandeville

Not displaying correctly? View this email in your browser
Deze week in Paradox: The Resonators en Bandeville

JFrank Gratkowski

The Resonators - vr 30 oktober 20.30 uur

Saxofonist Frank Gratkowski was al diverse malen te zien in Paradox met onder meer BikBentBraam, trio Gratkowski/De Joode/Kaufmann en Z-Country Paradise. The Resonaters is zijn nieuwste band die verder bestaat uit gitarist Sebastiaan Müller, bassist Reza Askari en drummer Etienne Nillesen. Samen brengen ze op vrijdag 30 oktober in Paradox een concert waarbij vrije improvisaties worden ondersteund door stevige grooves en invloeden uit de rock.

De leden van dit Duitse kwartet vullen en voelen elkaar aan tot in de puntjes. Samen ondernemen ze een dynamische speurtocht die varieert van agressieve meditaties tot schijnbare rust in het oog van de storm. Frank Gratkowski geldt als een van de spilfiguren uit de creatieve Berlijnse improvisatiescene. Drummer Etienne Nillesen kennen we onder meer van zijn samenwerking met pianist Jeroen van Vliet en gitarist Bram Stadhouders. Meer info

Nieuw in de agenda!
Trygve Seim 'Helsinki Songs' - vrijdag 19 maart

Maar liefst zeven albums bracht saxofonist Trygve Seim uit als bandleider op het prestigieuze ECM-label waarvan Helsinki Songs de meest recente plaat is. Helsinki Songs staat bol van lyriek, sterke thema’s en melodische vindingrijkheid. De meeste nummers componeerde Seim in Helsinki. Ze worden uitgevoerd door zijn nieuwe Noors-Ests-Finse kwartet met onder meer bassist Mats Eilertsen. Meer info
Trygve Seim

Ode aan Willy Deville - zo 1 nov 15.00 uur

Met Bandeville maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika's meest populaire muziek. Swingende Americana uit de schatkamer van zanger en gitarist Willy Deville waarin blues, country en een vleug rock op melodieuze wijze bij elkaar komen. Ook staan er songs op het programma van collega-artiesten die door Deville werden bewonderd zoals John Hiat en Ry Cooder. Op zondagmiddag 1 november stapt de zeskoppige formatie Bandeville het podium van Paradox op. Meer info

To unsubscribe or manage your opt-ins, click here.
Login om te antwoorden

Deze week in Willem Twee Toonzaal

Willem Twee toonzaal
nieuws
woensdag 28 oktober
(Lunch)concert

De bas Mohsen Masoumi en componist Farid Sheek vormen samen met Arben Ramadani en Javid Ardani het Parso Quartet: een groep muzikanten die veel lof oogsten voor het combineren van Perzische muziek met opera en jazz. Saxofonist Iván Sanchez Iglesias speelt met pianist Martien Maas werken van Bach, Schmitt en De Srasate. Helaas heeft ook de Toonzaal de horeca moeten sluiten, zodat we u geen lunch kunnen aanbieden.

Woensdag 28 oktober 12:30 uur

vrijdag 30 oktober
Ezthetic

Dit Rotterdamse kwartet werd opgericht door de talentvolle Bossche drummer Jens Meijer en staat bol van jong en aanstormend talent! Ezthetic laat zich inspireren door het metropolische Rotterdam: de stadschaos, strakke architectuur en volle straten van de Maastad vertalen zich naar cutting edge composities en improvisaties waarin schoonheid en hectiek samenkomen. Ezthetic bestaat uit: Jesse Schilderink - tenorsax, Prashant Samlal - gitaar, Stef Joosten – basgitaar, Jens Meijer – drums.

Vrijdag 30 oktober 19:30

Binnenkort
WO
04
NOV
Ta/dP LunchconCert FADOpelos2
Portugees fado - 12:30u
ZA
07
NOV
November Music: Juliet Fraser
16:00u
ZO
08
NOV
November Music: Juliet Fraser
12:30u
ZO
08
NOV
November Music: Juliet Fraser
15:30u
volledige agenda

Willem Twee Toonzaal en corona

Wij verzoeken u vriendelijk om bij een bezoek aan Willem Twee toonzaal een mondkapje te dragen dat u bij aanvang van het concert weer kunt afdoen. Op die manier proberen we uw bezoek en dat van alle andere gasten en personeel zo veilig mogelijk te houden. Wij vragen u dringend om uw tickets vooraf te bestellen via onze website. Dank voor uw medewerking!

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Login om te antwoorden

Willem Twee concertzaal Another Now, Willem Tweekaway, November music en meer bij Willem Twee!

Willem Twee poppodium
nieuws

Willem Twee en Corona

Mondkapje
Wij verzoeken u vriendelijk om bij een bezoek aan Willem Twee poppodium een mondkapje te dragen dat u bij aanvang van het concert weer kunt afdoen. Op die manier proberen we uw bezoek en dat van alle andere gasten en personeel zo veilig mogelijk te houden.

Sluiting horeca
Helaas mogen wij u bij onze concerten niet meer voorzien van een drankje. Na de aankondiging van de verscherpte maatregelen moet ook bij ons de horeca sluiten. Onze concerten gaan nog wel door voor max. 30 personen.


Verplaatst: The Great Communicators

Vanwege onvoorziene omstandigheden heeft The Great Communicators hun tour moeten annuleren.
De show is verplaatst naar 6-2-2021

zondag 1 november
Another now

Deze kersverse vijfkoppige metalcore formatie uit Eindhoven laat de maatschappij zowel de fantastische als de ziekelijke kanten van onze wereld zien. Met hun frisse combinatie van stijlen, een meedogenloze tornado van beukende riffs, abrupte muzikale u-bochten en sfeervolle melodieën, maakt Another Now muziek voor een breed doch avontuurlijk metal publiek.

15.30 - Laatste tickets
19.30 - TicketsWillem Tweekaway!

NIEUW Willem Tweekaway

Helaas hebben ook wij de deuren van ons eetcafé moeten sluiten. Daarom beginnen we vanaf maandag met de Willem Tweekaway, onze eigen afhaalservice! Helemaal Coronaproof kun je de komende weken thuis of op je werk genieten van een keuze uit 3 broodjes. Vis, Vega of Vlees.
Willem Tweekaway is mogelijk op dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur, koffies, theetjes en Sharp Sharp taartjes van 9.00 tot 14.00 uur

Bestel je broodjes telefonisch via 06-42882295
We hopen je snel te zien!


November Music

November Music 2020 gaat door ook met 30 mensen veilig in de zaal. Natuurlijk in lijn met de recente aanscherpingen.

Ga voor het programma van November Music en de concerten bij Willem Twee naar: novembermusic.net/programma


Willem Twee studios gaat samenwerking aan met Drift

Tom Trago en Animistic Beliefs gaan in Drift-residentie

Een gigantische verzameling synthesizers en machines uit de vorige eeuw vormt de komende weken de nieuwe thuisbasis van Tom Trago en Animistic Beliefs. De artiesten verblijven elk één week als Drift-resident in wat misschien wel de meest unieke muziekstudio van Nederland is: Willem Twee studios in Den Bosch. Ze werken er aan nieuwe muziek en verse ideeën, om weer naar buiten te komen met een tas vol exotische geluiden en kennis.

Meer weten? Jäger Music legt het uit: bit.ly/jäger-drift-in-residentie

Binnenkort
ZA
24
OKT
Dead Elvis – 19:30
zombie rock and roll, Garage - 19:30u
ZO
25
OKT
Profuna Ocean – 15:30
Progrock - 15:30u
WO
28
OKT
Eva van Pelt
20:30u
DO
29
OKT
Eva van Pelt
20:30u
ZO
01
NOV
Another Now – 15.30
Metalcore - 15:30u
ZO
01
NOV
Another Now – 19.30
Metalcore - 19:30u
ZO
08
NOV
Unkh – 15:30
Progrock - 15:30u
ZO
15
NOV
Nephylim – 15.30
Melodic Death metal - 15:30u
ZO
15
NOV
Nephylim – 19.30
19:30u
ZO
22
NOV
Brian de Graeve’s Realisea – 15:30
15:30u
ZO
29
NOV
Savage Beat – 15.30
Oi punk met (pub) rock & roll - 15:30u
ZO
29
NOV
Savage Beat – 19.30
19:30u
ZA
12
DEC
Subterranean Street Society – 17.30
Rock n Roll, Blues, Folk - 17:30u
ZO
13
DEC
Milky Way Gas Station – 15:30
15:30u
volledige agenda
073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©
Login om te antwoorden

Euroscoop Tilburg Kom genieten van film op het grote doek

www.euroscoop.nl

DEZE FILMWEEK BIJ EUROSCOOP

Gezellig samen naar de film? Een bioscoopbezoek aan Euroscoop is dé manier om de koude herfstdagen door te komen. We hebben een groot aanbod aan films voor jong en oud.

Alle films bij Euroscoop

BIOSCOOPAGENDA

THE RACER

Zomer 1998. De openingsetappes van de Tour de France worden verplaatst naar Ierland. De Belgische renner Dom Chabol is al eind dertig en is al twintig jaar een van de beste ondersteunende wielrenners van de Tour.

Tijden & Tickets

I AM GRETA

I Am Greta van Nathan Grossman is een zeer persoonlijke en intieme documentaire over de Zweedse activist Greta Thunberg, gemaakt in cinéma vérité stijl. 

Tijden & Tickets

CASANOVA'S 

Een Nederlandse rom-com waarin een datingcoach beweert incompetente mannen te kunnen transformeren in ware casanova's. Journalist Bas (Jim Bakkum) gaat undercover om de datingcoach te ontmaskeren

Tijden & Tickets

Little Mix Arena Show

Zie Little Mix's uitverkochte London 02 arena show nu op het grote doek bij Euroscoop! Maak je klaar voor een concert dat female empowerment viert zoals je dat nooit eerder gezien hebt! Te zien op 21 en 22 november. 

KOOP HIER JE TICKETS
Login om te antwoorden

De Nieuwe Vorst Voor een computer op de eerste rang...

Online rouwresort Memento Mori is geopend.
Trek je badjas en je slippers aan en ga mee op staycation om emotioneel te detoxen in deze Corona tijden.
Hier kun je rouwen om alles wat niet meer is.
Laat hier ook je tranen vloeien voor verloren tijden en dierbaren. 
Hier is er plek voor het sentiment van verlies om te zien wat ons dierbaar is. 

Is het niet juist de tijdelijkheid van alles wat ons leven om te leven maakt?
  • Een uur lang word je in een live-videoclip vol live-sampling en visuele effecten, en met een elektronische live-soundtrack meegezogen op een intense trip richting hiernamaals. Wat het theaterpubliek op hetzelfde moment ziet, daar kun je alleen maar naar gissen, maar dat maakt Memento Mori des te intrigerender.  

Eindhovens Dagblad

Door de intelligente lockdown leek het theaterseizoen zo goed als afgeschreven. Nineties werd gedwongen tot aanpassing van zowel concept, inhoud als vorm van hun nieuwe voorstelling. 

Maar Nineties zou Nineties niet zijn, als ze niet met een gulzige energie onbekende situaties in zouden stappen; ze bewegen gewoon mee met iedere persconferentie qua vorm en inhoud.

En dus werd Memento Mori een live geconstrueerde theatrale virtuele ontmoetingsplek, een cross-over tussen performance, dans, muziek, poëzie en web-art. Een immersief ritueel als ode aan de vergankelijkheid van de mens.
Watch the Video
INFO EN TICKETS >
  • Memento Mori is een prikkelende, meerduidige en contemplatieve ervaring

Theaterkrant
  • Bij Memento Mori zit het digitale publiek op de eerste rang.

    NRC
De voorstelling wordt in principe voor online publiek gemaakt en is volledig in het Engels.

Online
Deze voorstelling wordt 100% live gespeeld en geconstrueerd voor een (internationaal) online publiek via Zoom. Je koopt een 'online-versie' ticket via de website en bekijkt de voorstelling vanachter je eigen computer. De online locatie wordt later via een mail bekend gemaakt.

Offline
Hoewel gemaakt voor de digitale snelweg kan een beperkt aantal mensen de voorstelling 'live' gemaakt zien worden. Je koopt een 'op locatie' ticket via de website. De locatie wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.
INFO EN TICKETS>

De Nieuwe Vorst
Willem II-straat 49 5038BD Tilburg
013 - 532 85 20
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook
Twitter
Instagram
Login om te antwoorden

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook

xenos