HEMA: Sale met korting tot wel 50%

Met Willem Twee punt nul de herfst in

Willem Twee toonzaal
nieuws
vrijdag 2 oktober
Teus Nobel LIBERTY Group

Nobel wordt al jaren gezien als een toonaangevende speler aan het Nederlandse jazz-firmament. Zijn albums Flow (2012), Legacy (2014) en Social Music (2016) oogsten zoveel lof dat Jazzism zelfs stelde dat “de toekomst van de jazz is opgestaan”. Eind 2019 volgde bovendien het album Saudade, een ode aan de Braziliaanse meester-componist Antonio Carlos Jobim, een album waarop ook een groot strijkorkest te horen is. Als voorbereiding op het nieuwe album Journey Of Man besloot Teus, 10 jaar na het voltooien van zijn jazz bachelor, alsnog een jazz masterstudie te gaan volgen. In 2018 studeerde Teus cum laude af en nam hij direct daarna zijn nieuwe album op, met musici waarmee hij al jaren optrekt. Het open, modale karakter van veel van de composities op Journey Of Man geven zijn Liberty Group alle vrijheid om tot de meeste pure vorm van geïmproviseerde muziek te komen: dat gebied waar elke seconde muzikale beslissingen genomen kunnen worden die composities compleet op zijn kop zetten.

Bezetting:
Teus Nobel – trumpet, bugel
Alexander van Popta – piano
Jeroen Vierdag – bas
Tuur Moens – drums

Vrijdag 2 oktober 19:30 en 21:30

zondag 4 oktober
Sorabji: de Liszt van de 20ste eeuw

Je zou hem de Liszt van de twintigste eeuw kunnen noemen: Kaikhosrhu Shapurji Sorabji maakte uitstapjes naar orgel en orkest, maar was in de eerste plaats pianocomponist. Beiden grepen vaak terug op oude vormen en goten die in een virtuoos jasje. Maar verschil is er ook: terwijl Liszt de superster van de negentiende eeuw was, leidde Sorabji een teruggetrokken bestaan. Hij heeft zelfs veertig jaar lang verboden dat zijn stukken zonder zijn expliciete toestemming werden uitgevoerd. Beetje bij beetje wordt Sorabji nu ontdekt en wat blijkt? Hij was een unieke componist die helemaal zijn eigen weg is gegaan de woelige twintigste eeuw. Een weg van complexe ritmes, van tonaal en atonaal tegelijk, van virtuositeit en van een enorm kleurenpalet. Niet altijd even toegankelijk, maar de Toccata Seconda is juist een stuk dat wél goed is te begrijpen. De totaal verschillende delen zorgen ervoor dat je bij dit stuk van de ene verbazing in de andere valt: de Toccata Seconda is zo’n stuk waarin alles samenkomt. Het monumentale werk bestaat uit negen delen en wordt gespeeld door Abel Sánchez-Aguilera. Deze Spaanse pianist maakt in dit concert zijn Nederlandse debuut. Hij is een echte Sorabji-kenner en weet precies hoe hij alles uit dit meesterwerk moet halen.

Speciaal voor dit concert heeft de Schotse componist en Sorabji-kenner Alistair Hinton een boeiende inleiding voorbereid. Als ontdekker van Sorabji’s muziek kent hij de muziek als geen ander. Door reisbeperkingen kan hij de inleiding helaas zelf niet geven, maar namens hem zal om 10:30 Gijs van der Meijden de inleiding presenteren.

Zondag 4 oktober 11:00 uur

zaterdag 26 september
World Press Photo Den Bosch

Foto: Katie Orlinsky for National Geographic

Willem Twee muziek en beeldende kunst toont voor de vierde keer de wereldvermaarde fototentoonstelling in de Willem Twee fabriek in ’s-Hertogenbosch. Van zaterdag 26 september t/m zondag 18 oktober 2020 is de tentoonstelling open voor publiek. Entree is € 7,50. Vanwege de coronamaatregelen werken we met verschillende tijdsloten. Klik hier voor tickets.

Binnenkort
WO
07
OKT
Ta/dP Lunchpauzeconcert TriDvaRas
12:30u
VR
09
OKT
Jasper Blom & Bram de Looze
19:30u
ZA
10
OKT
Kurt Efting
16:00u
ZO
11
OKT
Dutch Classical Talent – Marion Dumeige
11:00u
volledige agenda
073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Login om te antwoorden

Paradox Tilburg nieuws - Ziv Taubenfeld's Full Sun, Paul van Kemenade neemt Cultuurprijs in ontvangst

Ziv Taubenfeld's Full Sun, Cultuurprijs voor Paul van Kemenade, nieuwe concerten in de agenda

Ziv Taubenfeld

Deze week is er op vrijdag 2 oktober knetterende free jazz van de Israëlische basklarinettist Ziv Taubenfeld en zijn band Full Sun. Op zaterdagavond is er een gratis toegankelijk kampvuurconcert van de groep Three Shades of Grey, een mix van bluegrass met country en pop. De Tilburgse saxofonist Paul van Kemenade neemt op 5 oktober in Paradox de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant in ontvangst uit handen van de kersverse Commissaris van Koning Ina Adema. De prijsuitreiking is alleen toegankelijk voor genodigden. Uiteraard is Van Kemenade komend seizoen nog meerdere malen te zien op het podium van Paradox.

NIEUW IN DE AGENDA

10 okt - Jan Terlouw Junior & The Nightclub (info)
Pakkende vocaljazz, bigbandsounds, rauwe blues en subtiele elektronica vormden de soundtrack van deze muzikale film noire.

17 okt - Shishani & Namibian Tales (info)
Zangeres, songwriter en gitariste Shishani verbindt de obscure maar rijke traditie van haar vaderland Namibië met westerse invloeden als soul en jazz.

07 nov - Sven 'Hammond' Figee Trio ft. Bert Boeren (info)
Funky hard bop en groovende jazz in de beste traditie van de legendarische Blue Note-platen.

20 nov - Tineke Postma Quartet ft. Ralph Alessi (info)
'Tineke Postma levert een meeslepende jazzplaat af met geweldig spelende topmusici’, schreef de Volkskrant over het nieuwe album Freya. ‘A Dutch saxophonist of fluid expressivity, modern to the core’ New York Times

20 feb - Manu Delago (info)
Wereldmuziek, jazz en kamermuziek smelten prachtig samen bij de 6-koppige band van Delago, een virtuoos op hang die al samenwerkte met Björk, Anoushka Shankar, Olafur Arnalds en Bugge Wesseltoft.

Sven Figee
Sven 'Hammond' Figee

Ziv Taubenfeld´s FULL SUN

Full Sun is de nieuwe band van basklarinettist Ziv Taubenfeld waarin oude culturen en vernieuwende jazzhelden inspiratie vormen voor grafische partituren, springlevende grooves en improvisaties.

Verhalen uit de eeuwenoude Natufische cultuur en uit modernere tijden klinken door in de vrije improvisaties en composities. Ziv Taubenfeld werd geboren in Karmiël, Israël. Inmiddels is hij een graag geziene gast in de Amsterdamse free impro scene. Met Onno Govaert op drums.

Date: vr 02 oktober 2020
Start: 20:30

Three Shades of Grey (kampvuurconcert)

Dit trio heeft zijn oorsprong in de eerste helft van de zeventiger jaren, toen Henry de Ridder en Moos Roovers elkaar vonden vanwege gezamenlijke muzikale interesse in de akoestische Amerikaanse volksmuziek zoals de Carter Family, John Hurt, Jack Eliot en Derrol Adams, maar zeker ook Flatt en Scruggs.

Een avond vol traditionele Bluegrass, maar ook bewerkte liedjes uit de country, folk en popmuziek.

Date: za 03 oktober 2020
Start: 20:30

Login om te antwoorden

013 Poppodium | 013 Weekly: You're Not Ready keert terug, DeWolff in onze Main en 013 zoekt handjes


POPPODIUM TILBURG
a
S
YOU’RE NOT READY KEERT TERUG!
S
Samen met First Impression presenteert 013 twee gloednieuwe edities van You’re Not Ready: het dance concept waarbij je geniet van je favoriete DJ in een audio-visuele setting waar je stijl van achteroverslaat.

Ditmaal met Moksi en later op de avond Kanine en IMANU in de hoofdrol.

MEER INFO
S
DEWOLFF
S
TICKETS


Het driekoppige psychedelische bluesrockmonster DeWolff komt naar onze Main voor een explosieve show in onze 1.5 meter setting!

S
D-STURB
S
TICKETS


D-Sturb zal onze Main omtoveren tot een hardstyle walhalla met een show die alle (audio-visuele) ingrediënten heeft die je gewend bent van een D-Sturb headline show. 

TRI POLOSKI
CLAN OF XYMOX
FRITZ KALKBRENNER
THE NEIGHBOURHOOD
A
A
A
BEKIJK PROGRAMMA

WWW.013.NL
S
open
Login om te antwoorden

Willem Twee concertzaal | Dead Elvis, Willem Twee studios lustrum & meer bij Willem Twee!

Willem Twee poppodium
nieuws
zaterdag 24 oktober
Net bevestigd: Dead Elvis

Elvis is helaas al een tijdje niet meer onder ons maar dat weerhoudt hem er niet van om net voor Halloween te komen spoken bij Willem Twee poppodium in Den Bosch! De King rockt als nooit tevoren, terug uit het graf, alleen en rauwer en primitiever dan ooit!

Info + tickets


Willem Twee punt nul:
Vanwege de Corona maatregelen zijn er slechts 40 zitplaatsen beschikbaar op veilige afstand. Er zijn beperkt duo tickets en enkele tickets.

zaterdag 26 september
Smutfish bij Willem Twee poppodium

De herfst lijkt nu dan toch echt te beginnen en daar hebben we dit weekend een prachtige soundtrack bij gevonden bij Willem Twee poppodium!
Smutfish wordt gezien als grondlegger van de Nederlandse Country Noir. Donkere Americana, voor liefhebbers van Sparklehorse, Nick Cave en het rauwere werk van Neil Young, ideaal voor het eerste herfstweekend van dit jaar!

Info + tickets


Willem Twee punt nul:
Vanwege de Corona maatregelen zijn er slechts 40 zitplaatsen beschikbaar op veilige afstand. Er zijn beperkt duo tickets en enkele tickets.


Verplaatsing concert The Bruceband | 24-10-2020

Vanwege de Corona-maatregelen kon het concert op 20-03-20 niet doorgaan. Helaas kunnen we dit concert op de nieuwe datum (24-10-20) ook niet door laten gaan.
We zijn momenteel op zoek naar een nieuwe geschikte datum. Kaartkopers houden we via de mail op de hoogte.

zondag 27 september
Willem Twee studios - 5 year anniversary

Willem Twee studios voor elektronische muziek bestaat eind deze maand 5 jaar. Om dit lustrum te vieren zal er op 27 september vanaf 16:00 uur live vanuit de studios programma gemaakt worden. Tijdens dit online programma kun je genieten van lezingen, live muziek uit de studios, interviews, prijsvragen, gearchiveerd beeldmateriaal en meer. We krijgen hulp van talloze bekenden van de studios waaronder: Anthony Child (Surgeon, The Transcendence Orchestra), Hainbach, Lolina (Inga Copeland, Hype Williams), Daedelus, Waclaw Zimpel, Jameszoo, Kohhei Matsuda (Bo Ningen), Dina Pearlman (A.R.P. Foundation), Dorian Concept. Het avondprogramma bestaat uit een talkshow, verschillende performances en studiojams en verschillende interviews, quizmomenten en videorapportages. Ook zullen er tijdens de viering verschillende aankondigingen gedaan worden m.b.t. de toekomst van de studios. De dag wordt gehost en muzikaal ondersteund door het voltallige studioteam.

Het volledige programma is op 27 september vanaf 16:00 uur te zien zijn via: https://youtu.be/s1n6_H08gwM


Chef's Special van de week

Chef's special van de week   

Brood met Parmaham met oude kaassalade
.
Willem Twee café bevindt zich in Willem Twee poppodium en is dagelijks geopend van 9 u tot 17.30 u. (zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 u)
Lunch serveren wij tussen 11.00 u en 14.00 u.

Bekijk onze menukaart hier

vrijdag 4 december
Net bevestigd: Hammond Sandwich

Rectificatie: Let op de datum voor dit concert is 4 december 2020, in een vorige nieuwsbrief communiceerden we dat dit op 4 november zou plaatsvinden.
Weinig instrumenten klinken zo onweerstaanbaar als een ronkend hammondorgel, laat staan twee hammondorgels, bespeeld door de twee toporganisten Carlo de Wijs en Arno Krijger. Samen met altsaxofonist Paul van Kemenade, trompettist Jeroen Doomernik en drummer Chris Strik vormen ze sinds 2015 de groep Hammond Sandwich. Ongecompliceerde en groovende souljazz met catchy thema’s, scheurende solo’s en een onuitputtelijke drive.

Tickets + info


Willem Twee punt nul:
Vanwege de Corona maatregelen zijn er slechts 40 zitplaatsen beschikbaar op veilige afstand. Er zijn beperkt duo tickets en enkele tickets.


World Press Photo Den Bosch 2020

De derde succesvolle editie van World Press Photo in Den Bosch krijgt een vervolg. Willem Twee muziek en beeldende kunst toont opnieuw de wereldvermaarde tentoonstelling in ’s-Hertogenbosch. Van zaterdag 26 september t/m zondag 18 oktober 2020 is de fototentoonstelling open voor publiek.

Tickets + info

Binnenkort
VR
09
OKT
Popronde Poppodium Pré Party
21:00u
ZA
10
OKT
Bouke Zoete – 21.30
Singer/Songwriter, Indie - 21:30u
ZO
11
OKT
JAHAT – 15.30
Metal - 15:30u
ZA
17
OKT
Rude Radiation – 21.30
Ska/Rocksteady - 21:30u
ZO
18
OKT
LooD – 15.30
Heavy rock / groove metal - 15:30u
ZO
18
OKT
LooD – 19.30
Heavy rock / groove metal - 19:30u
ZA
24
OKT
Dead Elvis – 21:30
zombie rock and roll, Garage - 21:30u
ZO
25
OKT
Profuna Ocean – 15:30
Progrock - 15:30u
DO
29
OKT
Eva van Pelt
20:30u
VR
30
OKT
Ezthetic
19:30u
ZA
31
OKT
The Great Communicators – 19:30
Indiepop, Rock - 19:30u
ZO
01
NOV
Another Now – 15.30
Metalcore - 15:30u
ZO
01
NOV
Another Now – 19.30
Metalcore - 19:30u
ZO
08
NOV
Unkh – 15:30
Progrock - 15:30u
ZA
14
NOV
Temple Fang – extra show
23:59u
ZO
15
NOV
Nephylim – 15.30
Melodic Death metal - 15:30u
ZO
15
NOV
Nephylim – 19.30
19:30u
volledige agenda
073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Login om te antwoorden

Verkadefabriek | Theater in oktober

Theater in de Verkadefabriek twitter facebook
 
We zijn gestart! Vertraagd, uitgesteld en verzet, maar ook vers, nieuw, jong, al dan niet aangepast en allemaal coronaproof. We blijken flexibel en creatief en hebben een manier gevonden om theater op anderhalve meter mogelijk te maken. Het is heerlijk om de theaterzalen weer bevolkt te zien met bezoekers, makers, technici.. leven!

Kom je binnenkort ook weer eens langs? Er staan ons mooie voorstellingen te wachten en een kakelvers programmaboekje voor de eerste helft van het seizoen ligt voor je klaar in de gang.

In dit berichtf:
- Hotel Modern: de grootheden van de kleine schaal bewegen door een enorme maquette van Indonesië in Ons wereldrijk.
- Tegengestelde ideologiën en wederzijdse verlangens tussen twee voormalige geliefden in Skylight van Toneelgroep Oostpool. 
- Dichtbij Matki: Bossche theatermaker Monika Kowalewska over identiteit, loyaliteit en haar eigen Poolse geschiedenis.
- De jonge makers van More Dogs in gevecht met fake spektakel in Real Boys

Bekijk het volledige programma
Tegengestelde ideologiën en wederzijdse verlangens
Skylight

Na een onverwachts bezoek, wordt de eens gepassioneerde relatie tussen leraar Tom en horecamagnaat Eva opnieuw aangewakkerd. Tom woonde jaren eerder in bij haar gezin, waar hij vertrok nadat hun affaire werd ontdekt door Eva’s inmiddels overleden man. De twee voormalige geliefden raken opgesloten in een gevaarlijke strijd van tegengestelde ideologieën en wederzijdse verlangens.

Skylight is een van de meest succesvolle toneelstukken van de afgelopen jaren. Het stuk van de Britse toneelschrijver David Hare won een jaar na verschijning in 1995 de award voor ‘Play of the Year’. Vijfentwintig jaar later is de inhoud actueler dan ooit en draait regisseur Jeroen De Man de rollen om. Hij zet daarmee de genderverhoudingen op scherp.

Theaterkrant: 'Well made play met geweldige cast blijft moeiteloos twee uur boeien'
★★★★ Trouw: "Actrice Marie Louise Stheins gooit zich er vol in. Zij laat de voorstelling knetteren met razendsnelle wissels van gekwetste woede, aaibare hunkering, onderkoeld sarcasme tot snijdende spot. Haar Eva is een magistrale furie, die tegenspeler Chiem Vreken inspireert tot een effectieve tegenkleur van een bescheiden, bewust ietsje geïrriteerde charme. Emma Buyse is in een klein rolletje een grappig opgefokte dochter-van."

Toneelgroep Oostpool - Skylight
vr 23 okt, 20.30 uur en za 24 okt, 15.30 en 20.30 uur | Grote Zaal
Koop nu kaarten
Nederlandser dan de Nederlanders
Dichtbij Matki

Een 12-jarig meisje verhuist met haar moeder en haar hamster van Polen naar Nederland. Vanaf dan is niets meer hetzelfde. Het meisje wil de taal leren. Nederlandser worden dan de Nederlanders. En van haar Poolse achtergrond hoeft niemand te weten. 

De in Den Bosch wonende theatermaakster Monika Kowalewska studeerde met Dichtbij Matki af aan de Academie voor Theater in Tilburg en won de Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard. De voorstelling, waarbij haar eigen geschiedenis als achtergrond diende, gaat over identiteit en loyaliteit. Het tekent haar nieuwsgierigheid naar de Poolse cultuur, die ze op latere leeftijd ontwikkelde. Tegenover het Brabants Dagblad zei ze hierover: “Ik heb lang ontkend dat het autobiografisch was, maar ja, negentig procent in die voorstelling is waar.” Een van haar inspiratiebronnen was Minou Bosua, die ook de beoordeling van haar afstudeervoorstelling deed: “Minou maakt heel toegankelijk en ook oprecht theater, dat dicht op de actualiteit zit. Dat wil ik ook. Nu is dit mijn verhaal, maar het zou ook het verhaal van iemand anders kunnen zijn. Nasrdin Dchar was ook een inspiratiebron. Hij maakte een prachtige solo over ja-zeggen en waarom het zo lang duurde eer hij zijn vrouw ten huwelijk vroeg.” 

Monika Kowalewska / Wildpark - Dichtbij Matki
wo 28 okt, 19.00 en 21.00 uur | Kleine Zaal
Klik hier voor kaartjes
In gevecht met fake spektakel
Real Boys

Na Ilias, Rumspringa en Lars Doberman is er dit seizoen Real Boys: 
de 22e productie van het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers


More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten dat samen drama studeerde aan het conservatorium van Antwerpen. Ze maakten bij Orkater/De Nieuwkomers eerder de voorstelling Zeitgeber. De jonge makers zien de wereld om zich heen steeds kunstmatiger worden. Ze kijken er gefascineerd naar, maar wel met enige argwaan. Verward over wat nog langer ‘echt’ is en wat niet, wordt de drang naar een oprechte ervaring of iets authentieks groter.

In Real Boys proberen vijf Pinokkio’s echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze genderfluïditeit, popcultuur, online profilering en labovlees maar ook liefde, fake-news en Pinokkio's queeste. Ze vechten met het ‘fake’ spektakel dat hen omringt. Een tragikomische ontsnappingspoging uit de kunstmatigheid van ons bestaan.

"Het staat als een huis, de voorstelling Real boys: tegelijk een (poging tot) musical over Pinokkio, ‘the making of’ van die musical, commentaar op beide én een swingend popconcert." - Theaterkrant

Orkater/De Nieuwkomers | More Dogs - Real Boys
do 29 okt, 20.30 uur | Grote Zaal
Koop kaarten
Grootheden van de kleine schaal
Hotel Modern

Terug in de Verkadefabriek! Na de wereldwijd geprezen voorstellingen De Grote Oorlog en Kamp, waarin de loopgravenstrijd uit de Eerste Wereldoorlog en het leven en sterven in een nazi-kamp worden verbeeld, richt Hotel Modern haar blik in Ons wereldrijk op de opkomst en ondergang van ‘Ons Indië’. 

Het gezelschap probeert de koloniale geschiedenis te doorgronden. In een enorme maquette van Indonesië, dwalen ze met minicamera’s door oerwouden en rijstvelden, langs tempels, vulkanen, dorpjes en moskeeën. Met de beelden direct en levensgroot geprojecteerd, komen de eilanden en hun bewoners ter plekke tot leven.

'Zoals altijd is de animatie van Hotel Modern magisch en ingenieus. Zeeslagen en branden krijgen theatrale verbeeldingen met rook en oplichtende vuren, schepen zijn vervaardigd van kruidnagel, rijstvelden bestaan uit sprietjes gras, er vloeit volop bloed.' - Theaterkrant

Hotel Modern - Ons wereldrijk
vr 2 okt, 20.30 uur | Grote Zaal

Laatste kaarten
 
Login om te antwoorden

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook