midden brabant (6)

woensdag, 20 oktober 2021 16:42

CultuurCentrum Zundert oktober 2021

Written by

CultuurCentrum Zundert

Nieuws oktober

2021

De theaterkassa is tijdelijk gesloten

Beste ,

Deze maand zijn we na meer dan een jaar eindelijk weer gestart met nieuwe voorstellingen. Op 8 oktober was Chris Verlaan te gast in De Koutershof met zijn show 'Man in de maak'. Zijn optreden  werd door de aanwezige bezoekers enthousiast ontvangen. Het was dan ook een erg geslaagde voorstelling. Niet alleen het publiek genoot, ook Chris Verlaan was erg blij met de meelevende zaal.

In de komende weken zijn er nog twee voorstellingen en ook voor het voorjaar van 2022 zijn inmiddels enkele voorstellingen bekend. In deze nieuwsbrief lees je daar meer over. Daarnaast is er info over de wijzigingen in de kaartverkoop. En tot slot zijn we op zoek naar mensen die met ons willen meedenken over het benutten van (sociale) media, programmering van nieuwe genres en ontwikkelen van activiteiten. Verderop in deze nieuwsbrief leggen we dat wat uitgebreider uit.


Vrijdag 22 oktober:  Rob Scheepers: 'Scheepers prikt door'                     

vrijdag 22 oktober 2021

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

Rob Scheepers is ook een oude bekende in onze programmering. Dit jaar speelt hij bij ons een try-out van zijn oudejaarsconference, getiteld 'Scheepers prikt door'.

Jazeker, 2021 is dan toch eindelijk (bijna) ten einde. En aan Rob Scheepers de eer om het samen te vatten in dit volle/halfvolle/lege theater*. Een historisch jaar dat, zoals we ons vast nog wel herinneren, begon in lockdown. Maar ook een jaar dat dankzij Rutte/vaccins/Ajax/aliens* eindigde in harmonie/anarchie*.

Zet je schrap voor een avond vol grapjes/overpeinzingen/gejank* over alles wat 2021 maakte tot wat het was: een topjaar/tussenjaar/schijtjaar*, en over de welvaart/onzekerheid/crisis* die ons in 2022 nog te wachten staat.

 * doorhalen wat niet van toepassing is.

Want Rob heeft natuurlijk nog geen flauw idee waar het allemaal naar toe gaat...

Wekelijks hoor je Rob op Radio Veronica en lees je zijn columns in het Brabants Dagblad. Afgelopen zomer werd hij recordhouder van de langste onafgebroken reeks in het Philips Stadion, hij speelde 28 uitverkochte shows van zijn Stadiontour 2020.

'Lachen is bij Rob Scheepers geen enkel probleem'  (Eindhovens Dagblad).


Vrijdag 19 november:  De Gestampte Meisjes: 'Lext Nevel'              

vrijdag 19 november 2021

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

De tijd van twijfels is voorbij. De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos. Ze komen je inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen.

De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden?

Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. Echter dan dit krijgje het niet. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mens in al zijn glorie.


Vrijdag 28 januari 2022:  Aznavour mon Amour                 

vrijdag 28 januari 2022

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.

Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland) en accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog, met Jeroen Willems).
Simone Sou is drummer en percussioniste en afkomstig uit Brazilië. Ze pendelt al jaren heen en weer tussen Nederland en Brazilië. in Brazilië speelt ze met grote artiesten zoals Chico Cesar. In Nederland vormt ze een duo met haar man, accordeonist Oleg Fateev en is ze in de Jazz en wereldmuziekscène actief.
Met chansons in het Frans en een enkele (eigen)vertaling naar het Nederlands en Engels.

Ze spelen de prachtige chansons van Aznavour en vertellen tussendoor over zijn leven: zijn strijd om zanger te worden, want Frankrijk wilde in eerste instantie niets van hem weten. Zijn schrijftalent, hij schreef o.a. ook liedjes voor Edith Piaf, zijn volhardendheid, zijn engagement en zijn uiteindelijke triomf.
Van diepe ontroering naar opzwepende ritmes: van La Bohème, Hier Encore, la Mama, She, Comme ils disent naar Les Comédiens...
Emmenez-moi au bout de la Terre...

Pers over de vorige voorstellingen:
'4 sterren voor de CD Huiswaarts' (NRC, Henk van Gelder)

'Drie muzikanten van de buitencategorie zorgden voor een betoverende avond' (NH Dagblad)

'Alle Francofielen, levensgenieters en vrijbuiters hier moet je heen! Deze drie laten je even een glimp van de hemel zien' (Musicalnieuws)

'Sterk trio, schitterend album' (Jacques Klöters)


Vrijdag 20 mei 2022:  Finalisten Cameretten               

vrijdag 20 mei 2022

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

Een vaste traditie in ons programma: de 3 finalisten van het Cameretten cabaretfestival komen tijdens hun landelijke toer ook langs in ons theater.

In de voorbije jaren heeft Cameretten een aantal cabaretiers voortgebracht die uitgegroeid zijn tot toppers in de cabaretwereld.

Enkele jaren geleden was Chris Verlaan de winnaar. Hij speelde onlangs zijn eerste avondvullende show bij ons en dat leverde een erg geslaagde voorstelling op.

Wie dit jaar de finalisten zijn is nu nog niet bekend. Op 25 november vindt in Rotterdam de halve finale plaats waar de 3 finalisten bekend worden. Op 27 november wordt duidelijk wie van hen de winnaar 2021 is. Uiteraard melden we dat dan op onze website.


    

Bij het nadenken over het jaarlijkse programma van ons theater zoeken we niet alleen naar succesvolle, bekende en gevestigde Naamn, maar willen we ook nieuw talent een kans geven zich voor een publiek te tonen. Dat levert vaak verrassende voorstellingen  en enthousiaste reacties op. Maar we zijn ook op zoek naar ander talent.

Op dit moment zitten we in een overgangsperiode, op weg naar het nieuwe theater dat hopelijk in 2023 aan de Molenstraat op de plaats van de Huidge Schroef geopend zal worden. Daarom denken we ook na over nieuwe activiteiten die we daar in de komende jaren kunnen gaan uitvoeren. Daarbij zoeken we  ook de samenwerking met andere organisaties die actief zijn op cultureel/maatschappelijk gebied. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de scholen, het filmhuis, klassieke concerten in het van Goghkerkje, enz. Daarbij willen we ook veel meer gebruik gaan maken van communicatieplatforms als Facebook, Instagram, Whatsapp, enz. 

Voor het verder uitwerken van deze plannen zijn we op zoek naar nieuw talent. 

Ben jij handig met sociale media en lijkt het je leuk om ons te helpen bij het promoten van onze activiteiten? Of vind jij het leuk mee te denken over (nieuwe) activiteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou en zouden we graag kennis met je willen maken. Stuur ons een berichtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en dan nodigen we je uit voor een vrijblijvend gesprek.


Wijzigingen in de kaartverkoop vanaf 2022 

Op dit moment sturen wij bij reserveren van tickets de kaartjes niet naar je toe, maar controleren we, als je de voorstelling bezoekt, je resevering aan de hand van een lijst uit ons reserveringssysteem. Dat bespaart kosten en helpt ons om het theaterkaartje betaalbaar te houden.

Vanaf 2022 gaan we over op een nieuw, meer eigentijds ticketsysteem. Bij het reserveren kun je je toegangskaartje downloaden en opslaan en/of afdrukken. Wij kunnen je kaartje voor aanvang van de voorstelling scannen vanaf je telefoon of uitgeprint kaartje. In onze volgende nieuwsbrief zullen we uitgebreider uitleggen hoe je dit systeem kunt gebruiken. Natuurlijk zetten we die informatie ook op onze website.

dinsdag, 21 september 2021 14:20

Nieuws september Den Bolder

Written by
 

Nieuws september Den Bolder

In dit nieuws:


Help Den Bolder en koop loten van de Grote Clubactie
* Uitnodiging Gratis Relatiemiddag met theatervoorstelling
* Clubsupport Rabobank De Langstraat
* Lezing HKK Op 't Goede Spoor De Jaren Tachtig: doemdenkers en positivo's
*
Opdracht 7 - Het Mooiste Plaatje van Waspik

* Typecursus Typ4fun 
* Wijkpunt Waspik keert terug!
* En er is nog veel meer te doen in Den Bolder......
* Partners van Den Bolder

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie

Help Den Bolder en koop loten van de Grote Clubactie

Den Bolder staat op het punt het gebouw te moderniseren tot de huiskamer van Waspik; waar jong en oud gebruik van kan maken. Gemeente Waalwijk financiert deze verbouwing voor een groot deel. Den Bolder is verantwoordelijk voor de financiering van het interieur en zal proberen samen met de ondernemers in Waspik, de bezoekers van Den Bolder en haar vrijwilligers een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. De komende weken starten er diverse initiatieven. Eén daarvan is De Grote Clubactie. Zaterdag 18 september start de landelijke lotenverkoop. Den Bolder wil zo veel mogelijk loten verkopen om met de opbrengst het interieur te bekostigen. Een lot kost €3,00 per stuk waarvan €2,40 direct naar Den Bolder gaat. Behalve dat je ons helpt zijn er natuurlijk ook nog mooie prijzen te winnen!

Koop meteen een lot via deze QR code: of via deze link

Uitnodiging relatiemiddag: Gratis voor bedrijven en verenigingen

Den Bolder kan niet bestaan zonder de steun van het bedrijfsleven.      Daar zijn wij enorm dankbaar voor en doen dan ook graag iets terug.  Juist in deze tijden is het belangrijk dat bedrijven elkaar blijven treffen. Daarom bieden we jullie op vrijdag 24 september vanaf 16:00 uur iets bijzonders aan.

We gaan met elkaar een humoristische theatervoorstelling beleven: ‘Heb ik even geluk!’. Over een wel zeer actueel onderwerp, Naamlijk plezier op het werk. Wij nodigen bedrijven en verenigingen uit voor een Relatiemiddag in Den Bolder. Gratis voor bedrijven en verenigingsbesturen!

Meld je hier gratis aan

ClubSupport Rabobank de Langstraat

Een ander initiatief - naast De Grote Clubactie - om zo veel mogelijk geld op te halen voor de inrichting van Den Bolder is Rabo ClubSupport 2021. Van 4 tot 25 oktober kun jij je stem uitbrengen op Den Bolder. Wij hopen dat deze actie bijdraagt aan een mooie nieuwe huiskamer voor Waspik!

Lezing HKK Op 't Goede Spoor

De Jaren Tachtig: doemdenkers en positivo's

Lezing door Ad Rooms over het tijdsbeeld van de jaren tachtig en de impact daarvan op de maatschappij.

Ook nu weer zijn niet-leden van harte welkom, maar voor hen geldt een entreeprijs van € 3,50.

Klik op de afbeelding voor meer info

Het Mooiste Plaatje van Waspik: opdracht 7 Kleur

Laat jouw mooiste beleving van kleur zien. Het mag je lievelingskleur zijn of misschien laat je wel een bonte verzameling van kleuren zien. Wij zijn benieuwd naar jullie kleurrijke foto's! 


Klik op de afbeelding voor meer info
 

Typcursus Typ4fun

Op dinsdag 28 september om 16.15 uur start er in Den Bolder een leuke klassikale typcursus voor kinderen van groep 6-7-8.

Kleinschalig, persoonlijk, kleine groepen en korte lijntjes met de ouders, dat is waar Typ4fun voor staat! In 8 lessen leren de kinderen met 10 vingers blind typen. De lessen vinden na schooltijd plaats in Den Bolder. 

Wijkpunt Waspik keert terug!

Dit najaar leert u waarschijnlijk nieuwe sociaal werkers kennen in Waspik! Na de zomer wordt er weer opnieuw leven geblazen in het Wijkpunt  Waspik. Sinds er wat veranderingen hebben plaatsgevonden binnen ons team, ziet u nieuwe gezichten in Waspik. Tijd om ons te leren kennen! Wij zijn Joris, Janne, Hanneke, Eus, Dulcie, Naomi en Stéphanie.  

Op woensdagochtenden tussen 10.00-12.00 uur kunt in Den Bolder terecht voor allerlei vragen. 

En er is nog veel meer te doen in Den Bolder...

 
 
 
 
vrijdag, 10 september 2021 07:32

CultuurCentrum Zundert nieuws september 2021

Written by

CultuurCentrum Zundert

Nieuwsseptember 

2021


De theaterkassa is tijdelijk gesloten. 

Beste ,

Nu de zomer op zijn eind loopt en het bijzondere corso 2021 achter de rug is, pakken wij de draad weer op. De ontwikkelingen rondom corona maken het weer mogelijk voorstellingen te organiseren. Omdat de Schroef nog steeds gesloten is (en ook nog wel een hele tijd zal blijven) vinden de 3 voorstellingen die in oktober en november zijn gepland weer plaats in de Koutershof in Rijsbergen. In deze nieuwsbrief meer informatie over deze voorstellingen en over de 'spelregels' om alles corona-veilig te laten verlopen.


CultuurCentrum Zundert heet voortaan Theater Zundert  

Zoals u wellicht bovenaan deze nieuwsbrief heeft gezien is onze naam gewijzigd. De reden daarvoor is dat wij sinds enige tijd niet meer de beheerder van 'de Schroef' zijn. Wij houden ons niet meer bezig met de exploitatie van het gebouw. Onze activiteiten bestaan uit het organiseren van culturele voorstellingen en andere cultureel-maatschappelijke activiteiten. Daar past de naam 'Theater Zundert' beter bij dan onze oude naam.


3 Voorstellingen in oktober/november 2021 

Voor het najaar 2021 hebben we 3 uiteenlopende voorstellingen geprogrammeerd. Het wordt 3 avonden lang een weerzien met artiesten die eerder ook al in ons theater hebben opgetreden en waar we veel enthousiaste reacties op kregen. Vanaf voorjaar 2022 hopen we weer een volledig programma te kunnen presenteren. Aan de samenstelling daarvan wordt op dit moment druk gewerkt.


Vrijdag 8 oktober:  Chris Verlaan: 'Man in de Maak'.      

vrijdag 8 oktober 2021

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

"Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme" (De Volkskrant).

'Man in de Maak' is het debuutprogramma van deze data-analist uit Almere die in 2018 glansrijk de jury- en de publieksprijs van Cameretten won.

"Wordt autist, het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist" zong Chris in een uitverkocht Luxortheater in Rotterdam, waarop het publiek hem tot winnaar kroonde. De jury schreef: "Hij lijkt geïnspireerd door mensen als Kees Torn en Hans Dorrestijn.... Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid", en kende Chris de juryprijs toe.

In 'Man in de Maak' legt Chris de vinger op de zere plek; bij hem, bij u en om ons heen. Soms fijnzinnig, soms bitterzoet maar de liefdevolle klappen zijn altijd doordrenkt met vrolijkheid cynisme en pessimisme.


Vrijdag 22 oktober:  Rob Scheepers: 'Scheepers prikt door'                     

vrijdag 22 oktober 2021

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

Rob Scheepers is ook een oude bekende in onze programmering. Dit jaar speelt hij bij ons een try-out van zijn oudejaarsconference, getiteld 'Scheepers prikt door'.


Vrijdag 19 november:  De Gestampte Meisjes: 'Lext Nevel'              

vrijdag 19 november 2021

de voorstelling vindt plaats in De Koutershof Rijsbergen

het begint om 20.30 uur

een kaartje kost € 18,00 

kaartje kopen: klik hier

Voor deze voorstelling gelden coronaregels. Klik hier voor de actuele regels

De tijd van twijfels is voorbij. De Gestampte Meisjes hebben getraind en zijn hun beste zelf geworden: glorieus en meedogenloos. Ze komen je inspireren en intimideren. Niemand kan meer om ze heen.

De Gestampte Meisjes zijn op zoek gegaan naar de beste versie van zichzelf. Wat is een gelukkig leven? Hoe behaal ik al mijn dromen en doelen? Wanneer ben ik ooit tevreden?

Niets blijkt goed genoeg, dus vergeet al die goeroes, stop met het lezen van zelfhulpboeken en laat die ted-talk-experts maar kletsen. Echter dan dit krijgje het niet. De Gestampte Meisjes laten je de waarheid zien: de worstelende, hijgende, eerzuchtige mensen in al zijn glorie.


Kaartjes kopen voor de voorstellingen 

Kaartjes kopen 

De gemakkelijkste manier om kaartjes te kopen is via onze website. U kunt via onderstaande link naar de reseveringspagina doorklikken. Na betaling worden de kaarten voor u gereserveerd en liggen ze  op de avond van de voorstelling voor u klaar bij de ingang van de theaterzaal. klikhier om naar de reserveringspagina te gaan.

Reserveren kan ook per telefoon. U kunt daarvoor bellen met 06 21 40 64 62.


Corona-regels bij voorstellingen 2021     

Bij de voorstellingen van oktober en november 2021 hanteren wij uiteraard de corona-regels van de overheid. Op dit moment houdt dat het volgende in.

Bij binnenkomst zal u gevraagd worden om een corona-toegangsbewijs te tonen. Dat is een bewijs dat u:

 - volledig bent gevaccineerd,of

 - corona heeft gehad en daarvan genezen bent, of

 - korter dan 24 uur voor de voorstelling een negatieve coronatest heeft ondergaan

Daarbij moet u zich ook kunnen legitimeren.

U kunt het corona-toegangsbewijs via een app op uw telefoon downloaden (CoronaCheck). Deze kunnen wij ter plaatse uitlezen.

Mochten de overeidsregels in de komende tijd nog wijzigen, dan zullen wij de nieuwe regels melden aan iedereen die een kaartje heeft gekocht.


woensdag, 23 juni 2021 10:43

Nieuws Den Bolder juni 2021

Written by
Facebook
Website
Instagram

Nieuwsbrief SCC Den Bolder juni 2021

Nieuwsoverzicht:

Den Bolder. Mooier dan ooit!

Vele activiteiten in Den Bolder mogen eindelijk weer opstarten. We schenken weer een lekker drankje op ons terras en in de Ontmoetingsruimte. En er staan deze zomer geweldige evenementen op de planning.
De Soepgroep, Wandelgroep en Samen Eten gaan weer van start. Zomerkamp en Jeugdvakantieweek zijn druk met alle voorbereidingen. Er worden mooie routes gemaakt voor de Fiets-3-daagse. En de hele zomer zijn er activiteiten gepland door Eropuit Waspik. Het evenement Het Mooiste Plaatje van Waspik brengt steeds meer (amateur) fotografen op de been en levert de mooiste plaatjes op.

De beheerders van Den Bolder hebben niet stil gezeten en hebben de Rabozaal en onze vergaderruimtes een prachtige make-over gegeven. Mede mogelijk gemaakt door DELTA Fiber Netwerk en het Kickstart Cultuurfonds!

We bedanken onze vaste partners en waarderen het enorm dat ze ons trouw zijn gebleven. We  hebben ook een nieuwe partner aan ons weten te binden. We verwelkomen Bliss Hypotheken & Consultancy!

En.. Waspik krijgt Glasvezel! Meld u nog snel aan en profiteer zo samen met Den Bolder van een mooie bonus!

Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een prachtige zomer. Geniet ervan!

Glasvezel Informatiemarkt

zaterdag 26 juni 

Kom naar Glasvezel Informatiemarkt op
zaterdag 26 juni om 13.00 uur bij Den Bolder

De aanleg van glasvezel in Waspik is gestart! Heb je vragen over de aanleg? Wil je bijvoorbeeld weten waar ze gaan graven? Wat er in je meterkast komt? Hoe een tuinboring gaat? Of wil je je alsnog aanmelden voor een abonnement? Kom dan zaterdag 26 juni a.s. om 13.00 uur naar de Glasvezel Informatiemarkt bij SCC Den Bolder in Waspik aan de Schoolstraat 19. Je ontvangt alle gewenste informatie onder het genot van koffie/thee en/of een gratis ijsje!
 
Informatiestands en gratis ijs
Er zijn informatiestands aanwezig van aannemer APK, de telecomaanbieders, SCC Den Bolder en tennisvereniging Waesbeeck; hier kunt u zich alsnog inschrijven voor glasvezel.  
 
Programma:
13.00 uur: Ontvangst en gelegenheid tot het bezoeken van de informatiestands
13.30 uur: Presentatie over de aanleg en het belang van glasvezel
14.15 uur: Mogelijkheid tot het stellen van vragen
14.30 uur: Bezoeken van de informatiestands
15.00 uur: Einde
 
€ 50 voor SCC Den Bolder én zelf ook nog eens € 25 verdienen?
Den Bolder is blij dat DELTA Fiber Netwerk glasvezel aanlegt in Waspik. Dat is een belangrijke ontwikkeling in ons dorp. Aanmelden voor glasvezel, zonder extra kosten, kan nog steeds. Meld je je aan voor een glasvezelpakket van Caiway of DELTA via Den Bolder? Dan is dat goed voor jou én voor ons centrum. Jij verdient Naamlijk
€ 25,00 en Den Bolder verdient zelfs € 50,00 per inschrijving!
Met dat geld kunnen we voor Den Bolder weer veel leuke en belangrijke dingen doen. Zo kunnen wij straks al genieten van een prachtige fotowand in onze Vergaderruimte.
 
Hoe meld je je aan?
  • Bezoek onze stand aanstaande zaterdag op de Glasvezel Informatiemarkt óf
  • Ga naar onze website: wwwdenbolder.nl. Klik daar op glasvezel via de links van Caiway of Delta óf
  • Scan de QR-code hieronder met de camera van je telefoon.
                   Caiway                                    Delta

Samen Eten is weer gestart

Iedere donderdag van 17.30 tot 18.30 uur kunt u gezellig aanschuiven voor een gezond drie-gangen diner à € 5,00 pp. Graag even opgeven.
Beheerder Daniëlle vertelt: "Wat hebben we afgelopen week heerlijk gegeten en wat was het gezellig. Dik genieten! 

Donderdag 24-06 hebben we op het menu:

Kipfilet en meloen als voorgerecht
Gevuld Turks brood of gehakt-ovenschotel
Als nagerecht: heerlijke rabarber, vers uit de tuin.
Dit alles voor € 5,00. Opgeven kan nog tot woensdagochtend  25-06, 09.00 uur. Bel/mail of loop even binnen om u op te geven!!

De rabarber hebben we gekregen, heel erg bedankt daarvoor! Wij gaan hem schoonmaken en er iets heerlijks van maken.
Mocht u groenten of fruit over hebben, wij zijn hier heel blij mee. Mail mij gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."

Kom op woensdag lekker een kopje soep eten

In Corona-tijd brachten we soep rond en maakten een praatje. Nu kan iedereen weer aansluiten in Den Bolder. Woensdag 9 juni is de Soepgroep weer van start gegaan. Helaas zien wij haast geen mensen terug, waar wij al die tijd een kopje soep mochten brengen. Wellicht kunt u helpen en kent u iemand (een ouder, of buurvrouw) die wel een kopje soep een een praatje kan gebruiken en bent u bereid deze persoon te brengen naar Den Bolder. Dit maakt de drempel van Den Bolder waarschijnlijk wat lager voor deze mensen.

Een heerlijke warme maaltijdsoep met brood wordt klaargemaakt door de Toppers van Samen Top en vrijwilligers van Den Bolder, zij serveren u de maaltijd en doen ook nog de afwas!

Maaltijdsoep en brood € 1,00
De Foyer is zo ingericht dat iedereen 1,5m afstand kan bewaren.

Om het maxiMan aantal bezoekers inzichtelijk te houden vragen we u om uiterlijk dinsdag om 17.00u door te geven of u aansluit.  Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0416-311346.
Jeugdvakantieweek 2021

Van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september kun je weer meedoen aan de Jeugdvakantieweek. Geef je nog snel op via deze link

Boldertheater Mannen van naam De Duivelsbrug
mmv Roy Koopmans en Lars Gommers

Datum: zaterdag 18 september 2021
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 16,50
Meer info en kaarten alleen via onze website www.denbolder.nl 

Wandelen in de Wijk en
Fiets-3-daagse

Het mooiste plaatje van Waspik

Opdracht 5: Juni - Architectuur

Wat maakt een plek nou zo aantrekkelijk? Vaak trekken we de natuur in om te genieten van de pracht en praal van moeder natuur. Maar de mens zelf kan er ook wat van! Dorpen en steden herbergen vaak prachtige bouwwerken die een bezoek meer dan waard zijn. Een statig raadhuis, een indrukwekkende kathedraal, een oude schuur of een arbeiderswoning. Thema voor de maand juni is ‘Architectuur’. Maak jouw mooiste plaatje van een architectonisch bouwwerk; in zijn geheel, in detail, vanuit een bijzondere invalshoek: alles kan en mag. Verras ons! Meedoen kan tot en met 30 juni.

- Plaats je foto onder deze opdracht met een korte beschrijving en geef aan of je 'BEGINNER' of 'GEVORDERD' bent. Ook 'JEUGD' mag mee doen! Vermeld wel even je leeftijd.

- Voeg de hashtag #hetmooisteplaatjevanwaspik toe, of plaats hem op je sociale media en tag ons!

- Stuur je foto ook nog naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat de jury de originele foto kan beoordelen.

Veel succes!

Partners van Den Bolder

 
 
donderdag, 15 april 2021 07:36

Theater De Blauwe Kei | Films die we willen zien

Written by

Totdat we jullie weer in ons (film)theater kunnen ontvangen, geven wij graag een aantal filmtips.

We hadden het er eerder al over: de film Nomadland. Net als bij de Golden Globes, ging de film er ook bij de Bafta's met de 'hoofdprijs' vandoor. De film is dan ook met grote letters toegevoegd aan ons verlanglijstje.

Niet alleen de filmprijzen worden online uitgezonden, ook de filmfestivals. Dat maakt het mogelijk om ze gemakkelijk thuis te bekijken! Zo ook het Movies That Matter Festival, een bijzonder festival ooit opgericht door Amnesty International.

FILM NOMADLAND WEER IN DE PRIJZEN

De film Nomadland is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Bafta's, de belangrijkste Britse filmprijzen. 

Lees meer
MOVIES THAT MATTER

Als filmhuisliefhebber ben je wellicht niet alleen geïnteresseerd in films, maar ook in filmfestivals. Dan is het Movies That Matter Festival misschien iets voor jou. Het festival toont gloednieuwe inspirerende films met verdieping.

Lees meer
Theater De Blauwe Kei

Verlengde Noordkade 10-12 | 5462 EH Veghel

0413 - 342555

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag, 14 april 2021 08:17

Nieuws Openluchttheater Oosterhout Featured

Written by
 
Olto banner

"Echt" de voorstelling van 2021

Het verhaal

Albert Leenders viert zijn verjaardag. Zijn gezin zingt hem toe, verwent hem met cadeautjes en tracteert hem op zijn lievelingseten: een barbecue. Gelukkig zijn de coronaregels versoepeld, want hij mag weer meer mensen ontvangen en er komt onverwacht bezoek ...
Als kijker kom je er al gauw achter dat niet alles is wat het lijkt.

Wat is echt?
Wat is fake?
Hoe zitten die relaties in elkaar?
Is die vrouw van Albert nou écht met hem...?
Hebben die twee ...?
Van wie is dat kind ...?

affiche echt 2021
Piepend, zuchtend en krakend lijkt de wereld tot stilstand te komen door dat verMandijde coronavirus. 'Blijf thuis.' 'Vermijd contacten met anderen.'
Ja, maar, ja ... wij zijn toneelmakers. Wij willen juist net wel contact met anderen.
Wij willen niet thuis blijven, En wij willen ook niet dat U thuisblijft.
Wat doen we daaraan?
We gaan uit van het positieve.
Per voorstelling zijn vooralsnog 55 kaarten beschikbaar, als de situatie het toe laat passen we de beschikbaarheid aan.
Kaarten uitsluitend via de website. Kan de voorstelling uiteindelijk toch niet door gaan, dan krijgt u de volledige prijs terugbetaald.
We spelen twee extra voorstellingen.
De première staat gepland op vrijdag 11 juni 21.00 uur. Daarna spelen we – steeds met dezelfde aanvangstijd – zaterdag 12 juni, donderdag 17, vrijdag 18, zaterdag 19, donderdag 24, vrijdag 25 en tot slot zaterdag 26 juni. Natuurlijk blijft het totale aantal bezoekers daarmee laag. Dus als u ervan verzekerd wilt zijn, dat u een plaats heeft: reserveer bijtijds.
Kom kijken en geniet van het spel dat wij voor u – ondanks al die beperkingen bij de voorbereidingen– met heel veel plezier zullen spelen.
Tot ziens in het theater.
Regisseur Jan Schippers
De voorstellingen beginnen om 21.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op onze website.
 
facebook