mobiel:0625492100 Stuur je eigen bijdragen of aankondigingen per E-mail naar info@beterbrabant.nl

 

 
Seamus Blake Trio, Paul van Kemenade Classic Quintet, Paradox Jazz Orchestra

SB
Topsaxofonist Seamus Blake treedt zaterdag op in Paradox met drummer Jamie Peet en bassist Zack Lober

Het concertseizoen in Paradox kruipt langzaamaan richting zomervakantie, maar deze week pakken we nog flink uit. Op vrijdag en zaterdag zijn er concerten in het kader van Tilburg Sax Summit 2024. Op 31 mei stapt saxofonist Paul van Kemenade het podium op met zijn Classic Quintet met onder meer pianist Jeroen van Vliet en bassist Eric van der Westen. Een dag later is het de beurt aan topsaxofonist Seamus Blake met drummer Jamie Peet en bassist Zack Lober. De 'surprise party' van Paradox Jazz Orchestra op woensdag is uitverkocht.

Bekijk hier de volledige concertagenda van Paradox

Seamus Blake, Zack Lober & Jamie Peet (Tilburg Sax Summit 2024)

De Canadese saxofonist Seamus Blake is een 'musicans musician'. Zijn sound en frasering zijn ijzersterk, verrassend en virtuoos. Bij het grote publiek is Blake wellicht wat minder bekend, maar zijn CV is ronduit indrukwekkend. Hij maakte deel uit van de Quiet Band van John Scofield en speelde op zes albums van de Mingus Big Band. Verder stond hij op het podium met de Migration Band van drummer Antonio Sánchez en nam hij albums op met Joshua Redman, Brad Mehldau, Randy Brecker, Michael Brecker, Kurt Rosenwinkel, Dave Douglas, Joe Lovano en Jack DeJohnette. Dit jaar was hij op wereldtournee met Pink Floyd-legende Roger Waters. In het kader van Tilburg Sax Summit 2024 treedt Blake op met de Canadese bassist Zack Lober en het Nederlandse drumwonder Jamie Peet.

za 01 jun, 20.30 uur

Paul van Kemenade Classic Quintet (Tilburg Sax Summit 2024)

Saxofonist Paul van Kemenade (1957) bouwt zijn carrière in de loop van dit jaar af. 'Ik vind het dan mooi geweest, ’t is tijd voor wat anders', zo geeft het boegbeeld van de Tilburgse jazzscene aan. Maar voor het zover is, gaat de saxofonist nog een aantal maanden knallen, onder meer met zijn meest populaire groep: Paul van Kemenade Classic Quintet. Jeroen van Vliet (piano), Eric van der Westen (bas), Pieter Bast (drums) en Louk Boudesteijn (trombone) maken deel uit van de band die tekende voor onvergetelijke albums en concerten en over de hele wereld actief was. Vanavond in Paradox dus de kans om dit legendarische kwintet nog een keer live te zien.

vr 31 mei, 20.30 uur

 
Pin It

Blokker prijspakkers

Betermode

betermodereklame