mobiel:0625492100 Stuur je eigen bijdragen of aankondigingen per E-mail naar info@beterbrabant.nl

 

 
Deze week - Michiel Stekelenburg Catharsis, Radiohop, Paradox Jazz Orchestra

RH
Het jazz-funk-hiphop collectief RADIOHOP treedt zaterdag op in Paradox tijdens Club PARA

Deze week presenteert gitarist Michiel Stekelenburg met zijn 7-koppige groep zijn gloednieuwe album Catharsis, een diverse mix van jazz, indie-rock en modern gecomponeerde invloeden. Een dag later, op zaterdag, staat het jazz-funk-hiphop collectief RADIOHOP op het podium van Paradox met als speciale gast de rapper Maydien. Het optreden van Paradox Jazz Orchestra op woensdag is uitverkocht.

Bekijk hier de volledige concertagenda van Paradox

Michiel Stekelenburg Catharsis

Gitarist en componist Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de moderne jazzscene. Over zijn vorige album Layers schreef het Amerikaanse jazzblad All About Jazz. 'Stekelenburg shines as composer and guitarist, and his fine band never fails to deliver.' Nu introduceert Stekelenburg zijn nieuwe 7-koppige band Catharsis met onder meer Sjoerd van Eijck (piano), Jesse Schilderink (saxofoon), Thomas Pol (bas) en Jasper van Hulten (drums). Uit een breed muzikaal spectrum worden jazz, rock, indie en modern gecomponeerde muziek samengevoegd, waarbij de modern gearrangeerde driestemmigheid van de blazers een essentiƫle rol speelt in het totaalgeluid.

vr 29 mrt, 20.30 uur

RADIOHOP ft. Maydien - Club PARA in Concert

'Jazz is the father and mother of hiphop', zei de inventieve pianist/toetsenis Robert Glasper al eens. Bij de jonge en energieke jazzfusion-hiphopgroep RADIOHOP zijn het precies deze elementen die samen komen. Inspiratie haalt het viertal uit de muziek van J Dilla, D'Angelo, Herbie Hancock, Kaidi Tatham en Azymuth. Regelmatig werken ze samen met rappers. In Paradox komt Maydien mee als speciale gast. RADIOHOP verkent het hele spectrum tussen grooves en jazz waarbij invloeden uit de hiphop, funk en neo-soul nooit ver weg zijn. Afgelopen najaar bracht de band het debuutalbum Kill Your Darlings uit. De flow van de hiphop, onweerstaanbare Dilla-grooves en de vrijheid van de jazz maken van RADIOHOP een van de leukste nieuwe bands 'on the jazzblock'.

i.s.m. Hall of Fame

za 30 mrt, 20.30 uur

Paradox Jazz Orchestra - Honoring Kenny Napper

Paradox Jazz Orchestra is het 'huisorkest' van Paradox en bestaat uit top jazzmusici uit Nederland en Belgiƫ. De groep werd in 2019 opgericht door dirigent/saxofonist Jasper Staps en trompettist Teus Nobel om bijzondere en tijdloze jazzcomposities uit de wereld van de bigbandmuziek levend te houden en van een eigen(tijdes) draai te voorzien. Dit keer draait het om de muziek van de Engelse bassist Kenny Napper die jarenlang was verbonden aan de fameuze Ronnie Scott's Jazz Club in Londen waar hij het podium deelde met musici als Zoot Sims, Carmen McReae en Stan Tracey. Vanaf de jaren zeventig was Napper met name actief als arrangeur en componist en vestigde hij zich in Nederland. Hij arrangeerde onder meer voor The Skymasters en het Metropole Orkest. Paradox Jazz Orchestra geeft vanavond een eigen draai aan het werk van Kenny Napper.

wo 27 mrt, 19.00 uur

 
Pin It

Blokker prijspakkers

Betermode

betermodereklame