mobiel:0625492100 Stuur je eigen bijdragen of aankondigingen per E-mail naar info@beterbrabant.nl

 

 
Deze week - Fenix ft. Kika Sprangers, Meral Polat Trio, De Jongens Driest Brass Quintet

MP
Meral Polat Trio

We starten deze week op woensdag met spannende elektrojazz van de gloednieuwe band Fenix met onder meer Kika Sprangers (saxofoon) en Robert Koemans (keys). Op vrijdag is er knetterend blazerswerk van De Jongens Driest Brass Quintet en op zaterdag is er Koerdisch-Turkse psychedelische pop van zangeres/actrice Meral Polat en haar trio.

Bekijk hier de volledige concertagenda van Paradox

Fenix ft. Kika Sprangers, Robert Koemans, Willem Romers & William Barret

De nieuwe Nederlandse jazzgeneratie kent tal van inventieve en creatieve spelers die de muziek een heel eigen draai geven. Dat geldt bijvoorbeeld voor de nieuwe elektro-akoestische jazzband Fenix. De groep met onder meer saxofonist Kika Sprangers en toetsenist Robert Koemans combineert ambient synths, speelse melodieën en rauwe grooves. Fenix laat zich inspireren door artiesten als Flying Lotus, Donny McCaslin en trompettist Avishai Cohen.

wo 03 apr, 20.30 uur

De Jongens Driest Brass Quintet

Saxofonist Matt Darriau en drummer Michael Vatcher komen er speciaal voor over vanuit New York City: een heuse reünie van De Jongens Driest Brass Quintet. Invloeden uit de jazz en global music worden samengebald en overgoten met een subtiele portie muzikale humor. De groep bestaat verder uit klarinettist Janfie van Strien en trombonist Joop van der Linden, allebei bekend van Amsterdam Klezmer Band, en wordt gecompleteerd door de onvermoeibare sousafonist Arno Bakker. De Jongens Driest Brass Quintet pakt het boeltje op waar de groep een paar jaar geleden is geëindigd. Met opzwepende, originele composities creëren ze een eigen sound waarin de brasstraditie een nieuwe smoel krijgt.

vr 05 apr, 20.30 uur

Meral Polat Trio

Meral Polat Trio maakt een reis van Koerdische-volksmuziek naar protest-desert-blues, van oost naar west en terug. Songs vol intrigerende en meeslepende klanken, op eigen tekst en de gedichten van Meral Polats vader. Liederen in het Koerdisch en Turks waarin de schoonheid een plaats krijgt, naast het intense verdriet en verlangen van een onderdrukt volk. En uptempo nummers die de vrijheid en het leven vieren. Met haar album Ez kî me veroverde actrice en zangeres Meral Polat in één keer haar plek in het Nederlandse muzieklandschap.

'Anatolische folk krijgt bij Meral Polat een moderne interpretatie' ★★★★☆ de Volkskrant

'Meral Polat Trio is heftig aangrijpend en overtuigend' Jazznu.

za 06 apr, 20.30 uur

 
Pin It

Blokker prijspakkers

Betermode

betermodereklame