mobiel:0625492100 Stuur je eigen bijdragen of aankondigingen per E-mail naar info@beterbrabant.nl

 

Theater Zundert

Theater Zundert wenst u alle goeds voor 2024! We hopen natuurlijk dat u dit jaar wederom de voorstellingen van de uitstekende artiesten komt bezoeken.

Het nieuwe kalenderjaar wordt vrijdag 19 januari afgetrapt door Ekatarina Levental met haar bijzonder goede voorstelling: De Weg!

Tickets

De Weg’ vertelt het verhaal van Ekaterina Levental. Over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg door verschillende landen begon in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Door oplaaiend antisemitisme na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie kon haar familie daar niet blijven.

Een pareltje! Zo mogen we deze bijzondere productie gerust noemen. 

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

De Weg is een bijzonder en toch ook zeer herkenbaar verhaal.

★ ★ ★ ★

De Weg’ staat voor een goed verhaal, een prachtige enscenering, een vurige vertolking, heerlijke muziek; dit alles ten bate van de sleutelzin van het verhaal en dat voor elke vluchteling geldt: ‘Ik denk dat ik mijn schaamte verloren heb’. Ekaterina Levental regeert zaal en publiek. Deze voorstelling verdient de kleine zaal van elke schouwburg, van elk cultureel centrum. – Guido Lauwaert in Knack.be

Tickets

Op 23 februari vervolgen we het programma met Björn van der Doelen, Ruud van den Boogaard en Martijn Kuijten. Zij brengen je een ode aan de (Brabantse) verschoppeling. De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. De zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat ze verbindt is dat ze afwijken van de norm. In onze geschiedenis kom je dorpsfiguren van allerlei pluimage tegen, die het op hun eigen manier deden. Die anders waren. En Björn van der Doelen, Martijn Kuijten en Ruud van den Boogaard, breken daar als drie musketiers een lans voor. Een ode aan de afwijking!

Tijdens de voorstelling Vergane Glorie vertellen ze je het levensverhaal van aantal bijzondere mensen. Zoals bijvoorbeeld Janus ‘Kiepoog’, uit Den Bosch. Over hem gaan er nog steeds allerlei wilde verhalen rond over hoe hij aan zijn gezichtsverminking kwam. Zo gaat het verhaal dat hij een kind uit een brandend huis zou hebben gered, of is hij toch door zijn vader tegen een gloeiendhete kachel aangeduwd… “Ach, er wordt zoveul geluld…”, zingen ze daarom. Hoe dan ook joeg hij met zijn gelaat de mensen de stuipen op het lijf. Maar voor de Bosschenaren had hij ook iets ontwapenends. En met de carnavalsoptocht liep hij altijd pal voorop.

Voor Janus Kiep en nog zo’n acht anderen hebben ze een ode geschreven. Een liefdevolle, muzikale ode, waarin ze het levensverhaal vertellen in de vorm van een lied. Een soort serenade voor de verstotelingen, opgedragen in de plekken waar zij hun levens versleten. Van Oploo tot aan St. Willebrord.

Oploo: Tôntje d’n Dwerg Helmond: Jan Clijnk Bladel: Mie Moors Den Bosch: Janus Kiep Eindhoven: Arnol Cox Sint Willebrord: Klaveren Vrouwke Tilburg: Zot Joke Geldrop: Teun Gijssen Casteren: ‘Kruidendokter’ Willem van de Moosdijk

(Naast Vergane Glorie in het theater zijn Björn, Ruud en Martijn ook te zien in de gelijknamige negendelige serie op Omroep Brabant, geproduceerd door Van Osch Films, waarin zij op zoek gaan naar de prachtige en soms onwaarschijnlijke verhalen achter deze kleurrijke figuren uit onze Brabantse geschiedenis)

Tickets

In maarts staan er zelfs 2 voorstellingen op het programma. De voorstelling op 8 maart houden we nog even geheim, maar we beloven: het wordt zeer verrassend!

Tickets

Op 15 maart volgt een geweldig optreden van Sweet Judy Blue, dé voorkeur van onze programmeur.

Weinig andere bands hebben zo’n grote voetdruk achtergelaten op meerstemmige popmuziek als Crosby, Stills & Nash toen zij in de jaren ’60 elkaar vonden. Toen de Utrechtse singer-songwriters Gildor van Beers, Eric Kerns (US) en Richard Cejer (UK) een soortgelijk Eureka-moment hadden toen ze voor het eerst samen zongen, viel het kwartje al gauw.

‘Sweet Judy Blue’ is ontstaan uit een voorliefde voor deze tijdloze supergroep. In de basis treft het trio zelfs al merkwaardige gelijkenissen, zoals de hoge stem van Graham Nash die wordt vertolkt door de evenzo Britse tenor van Cejer. De Amerikaanse folk rock veteraan Eric Kerns kan met dezelfde overtuiging Crosby’s ‘Almost cut my Hair’ voor zijn rekening nemen, waar Gildor’s gitaarwerk en hese vocalen een mooi eerbetoon aan Stephen Stills. Met het overlijden van David Crosby komt de oorspronkelijke sound nooit live meer terug, maar Sweet Judy Blue komt zéééér dicht in de buurt Kom luisteren naar deze onwaarschijnlijk goede vertolkers van CS&N!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=CnfIwPE6C2Y

Tickets

Alle voorstellingen beginnen om 20.30 in Koutershof Rijsbergen

Voor meer info & tickets: www.theaterzundert.nl

Pin It

Blokker prijspakkers

Betermode

betermodereklame