mobiel:0625492100 Stuur je eigen bijdragen of aankondigingen per E-mail naar info@beterbrabant.nl

 

 
Logo NM Kamp Vught
bij kindermonument - foto Shirley Pellikaan
Herdenking 9 juni
Op zondag 9 juni ben je welkom bij de herdenking van de Kindertransporten vanuit Kamp Vught, juni 1943. De entree is op 9 juni voor iedereen gratis; Barak 1B is deze dag gesloten.
Het programma begint om 14.00 uur met bijdragen van Marianne Schelvis (dochter van kampoverlevende Jules Schelvis), rabbijn Menno ten Brink, leerlingen van BS De Schalm uit Vught en muziek van FIERE. We organiseren de herdenking samen met Stichting Sobibor.
Lees meer
Theater Sonny Boy - foto Annemieke van der Togt
15 juni: 'Sonny Boy'
Ter afsluiting van de tournee langs ruim 70 theaters is de voorstelling Sonny Boy te zien op het voormalig kampterrein. 14 juni is uitverkocht; er is een extra voorstelling op 15 juni.
Sonny Boy is geïnspireerd op de bestseller van Annejet van der Zijl en gaat over het liefdesverhaal van Waldemar Nods en Rika van der Lans. We beleven het verhaal door de ogen van hun zoontje Waldy. Hij zag zijn ouders voor het laatst toen ze werden gedeporteerd, omdat ze joodse onderduikers in huis hadden.
Reserveer hier
foto Kruispunt Vught - Jan Willem de Venster
'Kruispunt Vught'
In Kamp Vught waren 1.800 niet-Nederlandse gevangenen. Onze nieuwe expositie Kruispunt Vught: 36 nationaliteiten achter prikkeldraad belicht 80 levensverhalen van gevangenen van Kamp Vught, afkomstig uit 36 uiteenlopende landen. Volg de routes van de zes hoofdpersonen Anton, Djajeng, Jane, Jules, Kam Hay en Meta aan de hand van een object dat voor hen belangrijk was.
Lees meer
herdenking 4 mei 2024 - foto Farideh Ladrak
Terugblik 4 mei
Bekijk een terugblik op onze druk bezochte herdenking: een uitzending i.s.m. Omroep Brabant, foto's, de spoken word van Joshua Snijders en de toespraak van Femmetje de Wind die het boek Hij noemde me Elly schreef over Elly Blocq-Vleeschhouwer (1924). 
TV-tip: op 1 juni gaat Jeroen Pauw met Elly en Femmetje in gesprek in een speciale uitzending van Sophie & Jeroen (NPO1, 19.05 uur). 
Lees meer
De steen in mijn mond - foto Karin Jonkers
'De steen in mijn mond'
Op Bevrijdingsdag ging de voorstelling bij ons in première; er vollgden tien uitverkochte avonden. De Volkskrant: 'In De steen in mijn mond, een bitterzoete kijk op de oorlog, komen Hollandse nuchterheid en groots drama samen. Juul Vrijdag is wonderbaarlijk goed als ze het kind in zichzelf naar boven laat komen in deze ontroerende monoloog.'
Vanaf 11 september vertelt Juul Vrijdag in de gereconstrueerde kampbarak weer het verhaal van Marietje van Hapert.
Lees meer
Officiersmess - foto Jan van de Ven
Rondleiding SS-terrein
Vanaf maandag 3 juni kun je via de webwinkel reserveren voor de rondleiding vanaf zondag 7 juli 13.30 uur. Wekelijks is er plaats voor 25 deelnemers. Dit terrein is gewoonlijk niet toegankelijk, want maakt onderdeel uit van het Opleidings- en Trainingscentrum Genie aan de Lunettenlaan.
Na de rondleiding kun je het Geniemuseum bezoeken, dat extra geopend is in de zomervakantie (inbegrepen bij deelname). Dit museum is gevestigd in de voormalige kampkeuken. 
Lees meer
omslag boek fedor de beer
Verloting boek
Precies tien jaar geleden verscheen het young adult-boek Het kindertransport van Fedor de Beer, dat meerdere herdrukken en vertalingen kreeg. De 13-jarige Marit ontrafelt een groot geheim van haar oma Vliegmachien. Waarom verstuurde oma ansichtkaarten van over de hele wereld naar zichzelf? Wat betekenen de vreemde tekens en de datum in het medaillon dat Marit erft?
We verloten drie boeken. Stuur je naam, adres en het antwoord op de vraag waarom je dit boek wil winnen of cadeau geven naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor 5 juni.
  • Op 9 juni is Barak 1B gesloten in verband met de herdenking van de Kindertransporten.
  • Bekijk alle activiteiten in de Agenda. Graag tot ziens in het museum! 
Word Vriend
Volg ons
 
 
Pin It

Blokker prijspakkers

Betermode

betermodereklame

An Error Occurred: Whoops, looks like something went wrong.

Sorry, there was a problem we could not recover from.

The server returned a "500 - Whoops, looks like something went wrong."

Help me resolve this