mobiel:0625492100 Stuur je eigen bijdragen of aankondigingen per E-mail naar info@beterbrabant.nl

 

 
 
DOE MEE & DONEER →
Maak kennis met Gordina! Misschien herken je haar wel als een van De aardappeleters, het wereldberoemde Brabantse werk van Vincent van Gogh. Haar ogen vertellen de geschiedenis van de provincie: het harde bestaan op het land en de veerkracht van de Brabanders. In haar ogen zie je waar het huidige Brabant vandaan komt. Het portret van Gordina hangt nu tijdelijk in ons museum en we willen haar heel graag op Brabantse bodem houden. Ze hoort hier, in Brabant en we hebben nu dé unieke kans om het schilderij te kopen.

Het goede nieuws is: we zijn er bijna. Daarom roept het museum alle Brabanders op om deze laatste stap met elkaar te zetten. Help je mee? 

NAAR DE SITE →
over het schilderij
Vincent van Gogh maakte Kop van een vrouw in maart en april van 1885. Hij oefende met schilderen om uiteindelijk een ingewikkelde compositie zoals De aardappeleters te kunnen maken. Dat werk wordt gezien als het hoogtepunt van Van Goghs Brabantse periode.
Lees meer →
"Dit is de laatste kans om dit belangrijke erfgoed voor Brabant te verwerven, voordat het voor altijd achter gesloten deuren verdwijnt."
Jacqueline Grandjean, directeur van Het Noordbrabants Museum
wie was gordina de groot?
Gordina de Groot, beter bekend als Sien, was een boerendochter uit Nuenen en stond vaak model voor Van Gogh. Ze hadden een nauwe band. Toen zij als ongetrouwde vrouw zwanger bleek, werd Van Gogh zelfs onterecht als toekomstig vader gezien. 
naar de site →
DOE MEE & DONEER
Elke donatie, klein of groot, is ontzettend nodig. Via onderstaande button kom je terecht op de donatiepagina. Donateurs vanaf € 100 of meer ontvangen een digitaal certificaat van bijdrage: zo heb je bijgedragen aan de koop van een échte Van Gogh.
ik wil GRAAG doneren →
Tickets →
Routebeschrijving →
Openingstijden →
+31(0)73-6877 877
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook Twitter Linkedin Instagram Youtube
 
Wijzigen of uitschrijven

Pin It

Blokker prijspakkers

Betermode

betermodereklame