mobiel:0625492100 Stuur je eigen bijdragen of aankondigingen per E-mail naar info@beterbrabant.nl

 


 
<div style="text-align:right">Foto Elise van den Arend</div>

Foto Elise van den Arend

25 mei
Prikkelvriendelijke openstelling

Door prikkels van licht, geluid, geur en beeld is een museumbezoek niet voor iedereen vanzelfsprekend. Op zaterdagochtend 25 mei organiseren we daarom een prikkelvriendelijke openstelling vóór de reguliere openingstijd. Speciaal voor mensen met hersenletsel, long covid, hoog-sensitiviteit of autisme en voor mensen die simpelweg liever het museum bezoeken met minder prikkels. Tijdens deze ochtend zijn een aantal schermen uitgeschakeld, is er minder geluid op zaal, zijn er minder bezoekers en staan de lichten anders afgesteld.

Meer informatie

<div style="text-align: right;">Eigen Huis &amp; Interieur, fotografie Kaatje Verschoren voor het artikel van Marianne van Dodewaard</div>

Eigen Huis & Interieur, fotografie Kaatje Verschoren voor het artikel van Marianne van Dodewaard

Young Design
SAVED#10: Teun Zwets

Waar vind je, als jonge ontwerper of kunstenaar, inspiratie? Hoe beïnvloedt dit je creatieve proces? Tijdens SAVED op 6 juni vertelt ontwerper Teun Zwets meer over hoe hij zijn inspiratie vindt op ongebruikelijke plaatsen: “De schoonheid van andermans afval vind ik geweldig. Overal ter wereld gooien mensen hun afval in de natuur en op straat. Er is zoveel potentieel gebruik van het materiaal op straat dat mensen niet zien.” Nadat hij in 2020 afstudeerde aan Design Academy Eindhoven ontwierp hij onder andere een kamer in hotel Piet Hein Eek en ging hij samenwerkingen aan met G-star en Lensvelt. Tickets zijn 4 euro inclusief drankjes.

Bestel je ticket

<div style="text-align:right">Foto Ralph Roelse</div>

Foto Ralph Roelse

Laatste maand
Mannen, vrouwen en hun apparaten

“Je denkt op voorhand: een tentoonstelling over huishoudelijke apparaten, hoe interessant kan het zijn? Maar na dit verhaal denk ik dat we allemaal moeten gaan kijken!” Aldus Jurgen van den Berg nadat hij in radioprogramma Villa Vdb in gesprek ging met directeur Timo de Rijk over de tentoonstelling Mannen, vrouwen en hun apparaten. Elektronische apparaten vertellen namelijk verrassend meer over de rolverdeling tussen mannen en vrouwen dan je zou verwachten. De tentoonstelling is nog t/m 23 juni te bezoeken.

Meer informatie

<div style="text-align: right;">Foto Evita Copier</div>

Foto Evita Copier

Buurt naar het museum
Kinderen maken kennis met het museum

Samen met Het Noordbrabants Museum en Huis73 lieten we kinderen uit de Bossche wijken De Hambaken en Nieuw Zuid kennis maken met kunst, design en de wereld van het museum. Geïnspireerd door bekende kunstenaars en designers werkte veertien kinderen de afgelopen weken aan hun creaties tijdens een buitenschoolse activiteit van KlupUp. De presentatie van alle werken werd door beide museumdirecteuren geopend en was vier dagen lang te zien. Dit project is onderdeel van Buurt naar het museum.

Lees meer

<div style="text-align:right">Foto Ben Nienhuis</div>

Foto Ben Nienhuis

Vacature
Kom stage lopen

Voor najaar 2024 zoeken we een stagair voor de afdeling marketing, communicatie en contextprogrammering. Hier zorgen we voor de zichtbaarheid van het museum, maar werken we ook aan publieksprogramma’s en digitale innovatie. Naast je werkzaamheden krijg je genoeg tijd voor een eventuele scriptie of eindexamenopdracht en, in overleg, veel vrijheid.

Bekijk de vacature

<div style="text-align:right">Foto Ben Nienhuis</div>

Foto Ben Nienhuis

Steun het museum

Wil je het museum steunen? Dat kan! Klik hier om de mogelijkheden te bekijken. Op dit moment werken we hard aan prikkelende onderwijsprogramma’s voor kinderen en jongeren. Met jouw bijdrage, groot of klein, draag je bij aan een museumbezoek voor iedereen en help je mee het publiek van de toekomst te inspireren.

 

 

Pin It

Blokker prijspakkers

Betermode

betermodereklame