maandag, 05 juli 2021 14:12

Theater de Speeldoos | daar ga je uit en ben je thuis

Written by
Rate this item
(0 votes)
Laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie  
Laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie
Beste bezoekers van De Speeldoos, Wat fijn dat we de afgelopen weken jullie weer hebben gezien bij een film, een voorstelling of een andere activiteit in de Speeldoos. Nog even en dan is het alweer zomervakantie. Voordat deze van start gaat kan je bij ons nog genieten van 2 dinsdagavond films. We sluiten dit bijzondere seizoen af met eindmusicals van een aantal basisscholen om straks ná de zomervakantie weer fris en bruisend van start te gaan.
Wat kan je verwachten ná de zomervakantie?
Van 11 t/m 19 september is de Cultuurweek 2021 van Cromvoirt, Helvoirt en Vught. Met deze cultuurweek, die wordt ondersteund door de gemeente Vught,  vieren we de opening van het culturele seizoen. Op dit moment wordt hard gewerkt aan de programmering van deze week, met vele gratis activiteiten waar alle inwoners straks van kunnen genieten. Binnenkort volgt meer informatie!
En tot slot: de kaartverkoop van  De Bossche Komeedie is van start gegaan. Meer daarover lees je in deze nieuwsbrief.
Wij wensen jullie een fijne zomervakantie en graag tot ziens bij
De Speeldoos
film: Été 85 - met o.a. Melvil Poupaud
film: Été 85 - met o.a. Melvil Poupaud
Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer? 4 sterren - De Volkskrant – Été 85 is juist in zijn eenvoud bijzonder, met een oprechte toon en knap doorvoelde emotiesDrama | regie: François Ozon| met o.a. Melvil Poupaud, Valeria Bruni Tedeschi | duur 100 minDinsdag 6 juli | 19.30 uur  
Reserveer hier
film: The Biggest Little Farm - met o.a. John Chester en Emma the Pig
film: The Biggest Little Farm - met o.a. John Chester en Emma the Pig
The Biggest Little Farm is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Het begon allemaal met een belofte aan hun hond Todd… In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde. De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.
Documentaire | regie: John Chester| met Emma the Pig, John Chester, Molly Chester | duur 92 min Dinsdag 13 juli | 19.30 uur

 
Reserveer hier
Smeltend ijs - Jan van der Els & Piet van Bijnen
Smeltend ijs - Jan van der Els & Piet van Bijnen
Gratis voorstelling tijdens de Cultuurweek 2021: In deze ruim één uur durende voorstelling  krijgt u een helder beeld van het dementieproces van een vader en de beleving van zijn zoon.
Na afloop van de voorstelling is er een nagesprek. Tijdens dit nagesprek is er ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen.Gratis te bezoeken - wel reserverenDonderdag 16 september | 20.00 uur | Theater de Speeldoos
Vrijdag 17 september | 20.30 uur | HelvoirThuis
Reserveer hier
De Bossche Komeedie - Kleine Ziele in de Grôte Wiele
De Bossche Komeedie - Kleine Ziele in de Grôte Wiele
De Bossche families Donkers, van Dalen en Delmee willen op grootse wijze het jubileum van hun vriendschap vieren. 25 jaar geleden hebben de 3 vrienden en de 3 vriendinnen elkaar leren kennen in het Bossche uitgaansleven en vanaf dat moment delen ze lief en leed. Naast de beste vrienden zijn ze onlangs in de Grote Wielen ook elkaars buren geworden. Hoewel ze qua karakter sterk van elkaar verschillen heeft dat nooit tot onenigheid of bonje geleid. Totdat Dorus van Dalen opeens een nieuwe hobby heeft waar met Naam de Dick Donkers zich in toenemende mate aan ergert. Wat begon als een kleine irritatie lijkt te ontaarden in een ordinaire burenruzie waarin allerlei frustraties, oud zeer, misverstanden en verwijten plotseling boven komen drijven. Dit tot wanhoop van de familie Delmee die, door hun bemiddelende rol, tussen twee vuren komt te liggen. Wordt het ondanks alle meningsverschillen, ruzies, pesterijen en roddels toch weer koek en ei?  Dit alles in een nieuw hilarisch blijspel vol herkenbare situaties en Bossche humor. Hiermee gaat De Bossche Komeedie de uitdaging aan het grote succes van “Rooie Rôze Of Sperziebôôntjes?” minstens te evenaren. Met o.a. Nancy Gerrits, Robbert Oomens, Joyce Hulshoff, Ingrid den Teuling, Tjeu van Beekveld, Huipie Vugts, Jorg de Bakker e.a. Script en regie: Ruud van de Laar.We gaan er van uit, dat we in oktober gewoon voor volle zalen kunnen spelen.
Zouden we onverhoopt toch nog aan de 1,5 m-regel vastzitten, dan kunnen we per avond 80 bezoekers ontvangen.
De eerste 80 reserveringen zijn in dat geval zeker van hun plaats !
Zaterdag 22, 23, 24, 29, 30 oktober | 20.00 uur 
Zondag 31 oktober | 14.00 uur
Reserveer hier
Laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie
Laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie
OPENINGSTIJDEN & BEREIKBAARHEID THEATER DE SPEELDOOS
Openingstijden: 
maandag t/m vrijdag van 9.00u tot 20.00u
Bereikbaar op telefoonnummer: 073-7518044 
Verhuringen/ Horeca / techniek: keuze 1
Financiën: keuze 2
Receptie: keuze 3 Tijdens vakantieperiodes en feestdagen gelden afwijkende openingstijden.
Bij activiteiten , films en voorstellingen gelden tevens afwijkende openingstijden.Openingstijden kassa kaartverkoop:
De kassa  is geopend op woensdag van  11.00u – 16.00u èn een uur voorafgaand aan een film of voorstelling U kunt 24/7 online e-tickets via deze website kopen voor de voorstellingen & films.
Spreekt u liever toch een medewerker of heeft u een vraag over uw bestelling?
Bel dan of kom langs op woensdag tussen 11.00u – 16.00u : T 073 – 656 55 88.
Ook kunt u ons mailen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Expositie:
Exposities zijn te bezichtigen van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-19.00 uur (tijdens vakantieperiodes en feestdagen gelden afwijkende openingstijden).Activiteiten in de Speeldoos:
Heeft u vragen over een activiteit die plaatsvindt in de Speeldoos, 
neem dan  contact op met de organisator hiervan. Een overzicht van onze huisgenoten vindt u via onderstaande link.

Read 87 times

Leave a comment