vrijdag, 30 juli 2021 07:22

Nieuws Nationaal Monument Kamp Vught - augustus

Written by
Rate this item
(0 votes)
Logo NM Kamp Vught
Uit het gastenboek:
"Barak 1B heeft veel indruk gemaakt. Heel mooi gedaan, steeds de vier periodes die Kamp Vught heeft doorgemaakt. Door heel goede vrijwilligers kunnen we dit monument blijven bezoeken en horen we waardevolle verhalen. Dank!" 
"Een mooie en emotionele expositie, Lain Sayang Lain. Iemand zei: 'Don't look back' maar hier is het van wezenlijk belang." "Fijn dat wij na 70 jaar niet vergeten worden. Een mooie herinnering aan de plek waar mijn familie heeft gewoond" (over de nieuwe foto-expositie). Dit zijn enkele reacties uit ons gastenboek in barak 1B, die in de zomervakantie elke dag geopend is.
Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring in het herinneringscentrum en in barak 1B. Graag tot ziens - denk eraan om te reserveren!

PS Vanwege een Een evenement opgeven kan pas na registratie en inloggen in de vorige nieuwsbrief  ontvang je de nieuwsbrief hierbij in de juiste versie. 

Overzicht vaste expositie
Reserveren is noodzakelijk!
Zomervakantie = veel bezoekers
We zijn erg blij met de grote belangstelling van bezoekers voor ons museum. Vanwege de coronamaatregelen ontvangen we een beperkt aantal bezoekers per dag, voor een veilig bezoek voor iedereen. Reserveren is echt noodzakelijk. Kies je eigen datum en tijdslot eenvoudig via de nieuwe site! 
Lees meer
Nieuw: audiotour junior
'Achter prikkeldraad'
Vanaf 1 augustus krijgen bezoekers van 10 t/m 12 jaar de audiotour junior ‘Achter prikkeldraad’. In augustus wordt de audiotour junior getest; kinderen van 10 tot en met 12 jaar hebben dan gratis toegang (max. drie kinderen begeleid door minimaal één volwassene). Met een ‘fotoalbum’ gaan kinderen op pad. Reserveren is noodzakelijk (ook met Museumkaart)! 
Lees meer
Foto Ony Sahalessy in Lain Sayang Lain
Expositie 'Lain Sayang Lain'
70 jaar Molukkers in Nederland
Op de foto zie je Ony Sahalessy, schrijver van het Molukse volkslied. Voor het eerst gebruiken we een ontvangstruimte in barak 1B voor een expositie. Onder het glazen dak van de barak komen de foto's van Suzanne Liem mooi tot hun recht. In 'Lain Sayang Lain' staat de veerkracht van Molukkers centraal. De barak is tot 6 september elke middag geopend. 
Lees meer
Word Vriend van Nationaal Monument Kamp Vught

Foto's: Paul Jespers, DigiDaan, privécollecties, Suzanne Liem
Copyright © 2021 Nationaal Monument Kamp Vught
Alle rechten voorbehouden.
Lunettenlaan 600
5263 NT Vught
Nederland 
 .
Read 114 times

Leave a comment