dinsdag, 12 april 2022 17:19

Nationaal Monument Kamp Vught | Nieuwe expositie, 4 en 5 mei, tv-tips

Written by
Rate this item
(0 votes)
 
Logo NM Kamp Vught
Sinds de heropening van het museum eind januari hebben we weer veel bezoekers ontvangen -  en gestaag ook steeds meer schoolgroepen. De maanden maart tot en met juni zijn van maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur vol geboekt voor rondleidingen, zoals ook traditioneel tot in 2019 het geval was! Dit is mogelijk met dank aan de inzet van ruim 130 vrijwilligers. We ontmoeten je graag (weer) bij een activiteit en de herdenking op woendagmiddag 4 mei. 
Foto station Vught, mei 1943 - collectie NM Kamp Vught
Nieuwe expositie
De expositie 'De Jodenvervolging in foto's. Nederland 1940-1945' brengt een donkere periode in beeld. Ontwikkeld door het NIOD i.s.m. het Joods Cultureel Kwartier; na Amsterdam en Berlijn nu te zien in ons museum (t/m 8 januari). Voor het eerst zijn ook foto’s te zien van het transport met joden vanuit Vught op 23 mei 1943 én het verhaal erachter.
Lees meer
Daan Schuurmans Het verhaal van Nederland
TV-tip 1: 'Het Verhaal van Nederland'
Voor de laatste aflevering van deze populaire historische serie bezocht verteller Daan Schuurmans het voormalig kampterrein. Bekijk 'Bevrijders en bezetters' op 13 april en/of doe de 'podwalk' die je vanaf de Vughtse Heide langs ons museum leidt. En kom binnen voor museumbezoek of het museumcafé! 
Lees meer
Lambertuskerk
Lezing 28 april
Historicus Wim Berkelaar bllikt terug op de houding van de Nederlandse kerken in de Tweede Wereldoorlog. Kunnen kerken en andere ideologische groeperingen hieruit lessen trekken? Een activiteit van de Lambertuskerk in samenwerking met NM Kamp Vught. 
Lees meer
4 mei 2019- foto Jan van de Ven
Herdenking 4 mei
Na twee virtuele herdenkingen is het gelukkig weer mogelijk om de traditie van het gezamenlijk herdenken voort te zetten. Je bent van harte welkom! De hoofdsprekers zijn Astrid Sy, Vincent en Antoine de Kom; muziek is er van Diggy Dex. Op 4 mei is de entree vrij. 
Lees meer
Zandtekenaar
Bevrijdingsdag
Zandtekenaar Monique Groffen brengt met zand en licht de vrijheid in beeld. Je kunt een van de drie voorstellingen bezoeken. Op 5 mei is het museum geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Meer activiteiten worden later bekend. 
Lees meer
TV-tip 2: 'Selma van de Perre
TV-tip 2: 'Selma's oorlog'
Selma van de Perre (1922) bezocht vorig najaar met Philip Freriks ons herinneringscentrum voor een speciale uitzending.  In 2019 werd deze oud-gevangene van Kamp Vught en Kamp Ravensbrück bekend met haar boek 'Mijn naam is Selma'. Kijk 3 mei 20.30 uur, NPO2!
Lees meer
Word Vriend
Volg ons
Copyright © 2022 Nationaal Monument Kamp Vught; alle rechten voorbehouden.
Foto's: Monique Groffen, Pieter de Haan (Lambertuskerk),  NM Kamp Vught, Omroep MAX (Selma van de Perre), Jan van de Ven (4 mei).
Nationaal Monument Kamp Vught
Lunettenlaan 600
5263 NT Vught
Nederland
073 6566764
 .
Read 220 times Last modified on dinsdag, 12 april 2022 17:58

Leave a comment

Anbiedingen van de week!

 


 Mmmm.. de lekkerste smoothies en sapjes maak je met de Bourgini blender!

blender.jpg

Bourgini Classic Blender Plus 1.5L

Productinformatie

Met de Bourgini Classic Blender Plus maak jij in een handomdraai de lekkerste shakes, smoothies, soepen en sauzen!

Het enige wat jij hoeft te doen? Verse ingrediënten verzamelen en in het blender glas plaatsen. Deksel erop en klaar ben je. Deze blender is zó krachtig, dat je er zelfs ijs mee kunt verMann. Welke blender recepten je ook wilt maken, dit is jouw ideale keukenhulp.

Belangrijkste voordelen

  • Luxe roestvrijstalen afwerking
  • Geschikt voor het verMann van ijs
  • Blenderglas met maataanduiding
  • Navulbaar tijdens het blenden
  • Eenvoudig en veilig in gebruik
  • Hygiënisch dankzij afneembaar glas en mes

Goed om te weten:

+ Niet geschikt voor hete vloeistoffen (er is geen afvoer voor stoom)

+ De blender mixt en pureert (het is geen vervanging voor een mes of juicer)

Oververhittingsbeveiliging, motor stopt

Dankzij een beveiliging tegen oververhitting slaat de blender na een paar minuten af. Dit kan voor komen bij het te lang laten draaien van de motor, het verwerken van harde ingrediënten of het gebruik van teveel inhoud. Haal de stekker uit het stopcontact en laat even rusten. In de handleiding lees je exact hoeveel tijd wordt aangeraden om de blender te gebruiken en hoeveel en welke ingrediënten je kan mixen.

Veilige en gebruiksvriendelijke keukenhulp

De Classic Blender Plus is de beste koop wanneer je op zoek bent naar een veilige en gebruiksvriendelijke keukenhulp. Dankzij de antislipvoetjes blijft de blender goed op zijn plaats staan. Daarnaast voeg je via de vulopening gemakkelijk ingrediënten toe tijdens het blenden en schenk je de vloeistoffen moeiteloos over met de schenktuit. En heb je de onderdelen niet goed geplaatst? Dan zorgt de ingebouwde veiligheidsschakelaar ervoor dat de blender niet start.

koopnu

HEMAkleding: stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

dameskleding: stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

dameskleding: stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

Update je garderobe met het veelzijdige en trendy assortiment dameskleding van HEMA. Vind jouw favorieten vandaag nog online! Met zo’n uitgebreide collectie dameskleding scoor je zeker een casual outfit, of juist een zakelijke look en alles daartussenin. Van werkkleding tot vrijetijdsoutfit en van comfortabel t-shirt tot ‘wauw’ maxi-jurk, HEMA heeft dameskleding voor elke gelegenheid. En zoals je van ons gewend bent, zijn we dol op alle maten en stijlen! Met een breed scala aan maten en stijlen is er altijd een perfecte pasvorm voor jou. Blijf op de hoogte van de laatste damesmode met onze wisselende collecties en vind nieuwe favorieten. Of, vul je garderobe aan met de basics die elke vrouw nodig heeft. Je outfit maak je natuurlijk af met bijpassende schoenen, een tas en accessoires. Mix en match naar hartenlust met verschillende kleuren, prints en materialen en creëer de garderobe waar jij blij van wordt. Een outfit waar je je goed in voelt, dat is waar het om draait bij HEMA.

Naar de HEMA dameskleding

hema kleintjes.png

 

Kinderkleding van de HEMA; stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

 

Babykleding

 

Herenkleding