donderdag, 21 juli 2022 12:05

Nationaal Monument Kamp Vught | Nationaal Monument Kamp Vught - Zomer 2022

Written by
Rate this item
(0 votes)
Vanaf 23 juli heben alle schoolregio's zomervakantie. De drukte met rondleidingen voor schoolgroepen is nu voorbij; de belangstelling was gelukkig onverminderd groot!
"Het blijft indrukwekkend. Volgend jaar weer. Hoe verschrikkelijk de tijd ook is geweest, het moet doorverteld worden", schreef een docent. En dat is mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers. 

Onze nevenlocatie Barak 1B is vanaf 23 juli extra geopend; elke dag tot en met 4 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Wij wensen je een fijne zomer!

Jodenvervolging in beeld
De expositie 'De Jodenvervolging in foto's. Nederland 1940-1945' brengt een donkere periode in beeld. Ontwikkeld door het NIOD i.s.m. het Joods Cultureel Kwartier; is hij na Amsterdam en Berlijn nu te zien in ons museum (t/m 8 januari). Voor het eerst zijn ook foto’s te zien van het transport met Joden vanuit Vught op 23 mei 1943 én het verhaal erachter.
Lees meer
'Achter prikkeldraad'
Speciaal voor jongeren van 10 – 12 jaar is afgelopen jaar de audiotour junior ‘Achter prikkeldraad’ ontwikkeld, waarin de geschiedenis van Kamp Vught wordt belicht vanuit het perspectief van kinderen. Bij de audiotour junior hoort een ‘fotoalbum’ met vragen en opdrachten. Beide zijn beschikbaar in Nederlands en Engels. 
Lees meer
Expositie 'KNIL & Maluku'
Met een eresaluut werd op 7 juli de expositie met foto's van Ton Toemen geopend (te zien t/m 4 september). Hij noemt zijn foto's 'een eerbetoon aan de eerste generatie KNIL-militairen en hun families'. Het is een mooie afsluiting van je bezoek aan Barak 1B.

De toegang tot Barak 1B is inbegrepen bij het entreekaartje voor het herinneringscentrum. 

Lees meer
Herdenking
Op 5 september 1944 vond het laatste transport van gevangenen van Kamp Vught naar Sachsenhausen plaats. Elk jaar herdenken we de Nederlandse slachtoffers van dit kamp: meer dan 1.400 mensen. Je bent op 9 september welkom bij deze herdenking. Gastspreker is Pieter Broertjes, wiens vader vier jaar in Sachsenhausen gevangen werd gehouden.
Lees meer
Agenda

Zaterdag 23 juli t/m zondag 4 september
Dagelijks openstelling van Barak 1B van 12.00 tot 17.00 uur 

T/m zondag 4 september in Barak 1B
Foto-expositie 'KNIL & Maluku'

Vrijdag 9 september in Reeburgpark, Vught
Openbare herdenking i.s.m. Centraal Orgaan Voormalig Verzet en Slachtoffers

T/m zondag 8 januari
Tentoonstelling 'De Jodenvervolging in foto's. Nederland 1940 - 1945'

Alle rondleidingen over het voormalig SS-terrein op zondag zijn inmiddels vol geboekt; je kunt wel het Geniemuseum op zondag bezoeken (extra geopend van 12.00 tot 16.00 uur).

Read 72 times

Leave a comment

Anbiedingen van de week!

 


 Mmmm.. de lekkerste smoothies en sapjes maak je met de Bourgini blender!

blender.jpg

Bourgini Classic Blender Plus 1.5L

Productinformatie

Met de Bourgini Classic Blender Plus maak jij in een handomdraai de lekkerste shakes, smoothies, soepen en sauzen!

Het enige wat jij hoeft te doen? Verse ingrediënten verzamelen en in het blender glas plaatsen. Deksel erop en klaar ben je. Deze blender is zó krachtig, dat je er zelfs ijs mee kunt verMann. Welke blender recepten je ook wilt maken, dit is jouw ideale keukenhulp.

Belangrijkste voordelen

  • Luxe roestvrijstalen afwerking
  • Geschikt voor het verMann van ijs
  • Blenderglas met maataanduiding
  • Navulbaar tijdens het blenden
  • Eenvoudig en veilig in gebruik
  • Hygiënisch dankzij afneembaar glas en mes

Goed om te weten:

+ Niet geschikt voor hete vloeistoffen (er is geen afvoer voor stoom)

+ De blender mixt en pureert (het is geen vervanging voor een mes of juicer)

Oververhittingsbeveiliging, motor stopt

Dankzij een beveiliging tegen oververhitting slaat de blender na een paar minuten af. Dit kan voor komen bij het te lang laten draaien van de motor, het verwerken van harde ingrediënten of het gebruik van teveel inhoud. Haal de stekker uit het stopcontact en laat even rusten. In de handleiding lees je exact hoeveel tijd wordt aangeraden om de blender te gebruiken en hoeveel en welke ingrediënten je kan mixen.

Veilige en gebruiksvriendelijke keukenhulp

De Classic Blender Plus is de beste koop wanneer je op zoek bent naar een veilige en gebruiksvriendelijke keukenhulp. Dankzij de antislipvoetjes blijft de blender goed op zijn plaats staan. Daarnaast voeg je via de vulopening gemakkelijk ingrediënten toe tijdens het blenden en schenk je de vloeistoffen moeiteloos over met de schenktuit. En heb je de onderdelen niet goed geplaatst? Dan zorgt de ingebouwde veiligheidsschakelaar ervoor dat de blender niet start.

koopnu

HEMAkleding: stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

dameskleding: stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

dameskleding: stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

Update je garderobe met het veelzijdige en trendy assortiment dameskleding van HEMA. Vind jouw favorieten vandaag nog online! Met zo’n uitgebreide collectie dameskleding scoor je zeker een casual outfit, of juist een zakelijke look en alles daartussenin. Van werkkleding tot vrijetijdsoutfit en van comfortabel t-shirt tot ‘wauw’ maxi-jurk, HEMA heeft dameskleding voor elke gelegenheid. En zoals je van ons gewend bent, zijn we dol op alle maten en stijlen! Met een breed scala aan maten en stijlen is er altijd een perfecte pasvorm voor jou. Blijf op de hoogte van de laatste damesmode met onze wisselende collecties en vind nieuwe favorieten. Of, vul je garderobe aan met de basics die elke vrouw nodig heeft. Je outfit maak je natuurlijk af met bijpassende schoenen, een tas en accessoires. Mix en match naar hartenlust met verschillende kleuren, prints en materialen en creëer de garderobe waar jij blij van wordt. Een outfit waar je je goed in voelt, dat is waar het om draait bij HEMA.

Naar de HEMA dameskleding

hema kleintjes.png

 

Kinderkleding van de HEMA; stijlvol, praktisch en betaalbaar, die jarenlang meegaat !

 

Babykleding

 

Herenkleding