vrijdag, 30 juli 2021 08:11

Museum Jan Cunen | Een zomerprogramma boordevol activiteiten voor jong en oud

Written by
Rate this item
(0 votes)
Nieuws
De zomer is hier! Al laat het weer ons soms nog een beetje in de steek, wij vieren het met intrigerende tentoonstellingen van Willum Geerts, Koos Buster én een prachtig collectieoverzicht bij Jan Cunen blijft thuis. Aanvullend hebben we ook een zomerprogramma samengesteld vol activiteiten voor jong en oud. Sluit je dag af op ons terras in het park met een heerlijk drankje of een van onze nieuwe gerechten. 

Families met kinderen en vriendengroepen ontvangen bij een bezoek gratis het Museum Dobbelspel (t.w.v €3,-), dat je ook kunt spelen in andere musea. De leukste manier om samen het museum te ontdekken!
 
KOOP NU JE TICKET

Ons zomerprogramma


Boordevol activiteiten

Komt u nader door Liedfs

21 JULI T/M 22 AUGUSTUS
Komt u nader is een theatrale eenmansinstallatie die vragen stelt over hoe mensen nader tot elkaar komen. Wat is er nodig voor nabijheid? Is nabijheid altijd lichamelijk? En wat doe je als je naar nabijheid verlangt, maar nader komen niet kan of lukt? De installatie is elke dag gratis toegankelijk met geldig museumticket. Op zondagmiddagen zijn de makers aanwezig om te zorgen voor een volledige totaalervaring. Kijk voor aanmelden voor de zondagen op onze website.

Wijnproeven met Jean-Pierre
7 JULI 
Het museum serveert een huiswijn, maar heeft ook een wijnkenner-in-huis! Hoofd hospitality Jean-Pierre Vincken verzorgt een wijnproeverij van drie Duitse wijnen. Voor één proefglas betaal je €2,50, voor de hele proeverij €7,50. Heerlijk in combinatie met een borrelplankje van Café Cunen. Vooraf reserveren is niet nodig.


Leren over hedendaagse sieraden
8 + 21 AUGUSTUS
Doreen Pijnenburg-Timmers (Galerie Door) verrijkte onze archeologische opstelling met hedendaagse sieraden. Op 8 en 21 augustus is ze zelf te gast: met meer informatie, meer unieke creaties én ze biedt je de mogelijkheid om de sieraden zelf te passen. Je kunt aansluiten met museumticket, zonder te reserveren.

Workshop art-based learning
1, 22, 26 AUGUSTUS | 5, 19, 23 SEPTEMBER
Iets leren over jezelf terwijl je kijkt naar prachtige kunst? Tijdens de workshop art-based learning kun je dichter bij jezelf komen door intensief te kijken. Aan de hand van onze tentoonstellingen denk je na over datgene dat je bezighoudt. Of dit nu over je carriere, liefdesleven of je goede voornemens gaat.. ABL biedt verrijking. Lees meer over de workshop en het aanmelden op onze website.

Foto: Peter Cox

De prehistorische jurk bij Nieuwsuur

Een hele bijzondere gast: de reconstructie van de prehistorische jurk. Nieuwsuur kwam langs om een item te maken over het verhaal achter deze reconstructie, want hoe is ontdekt dat mensen 3000 jaar geleden zich zo kleurrijk kleden? Je kunt het item hier terugkijken.

Landelijke steun voor nieuwe publieksgerichte koers

Wij maken ons op voor een nieuw avontuur. Met het meerjarenproject Jan Cunen is van OnSS gaan we actief op zoek naar onze Osse roots.

Het project Jan Cunen is van OnSS komt voort uit de 100 Dagen Brief van directeur Herman Tibosch. In deze brief spreekt hij zich uit voor een laagdrempelig museum, meer zichtbaarheid en een innovatieve programmering, geïnspireerd op het roemrijke verleden van Oss en het Maasland. De brief werd omgezet naar een meerjarenaanvraag, en deze werd gehonoreerd door drie fondsen. VSBfonds, Mondriaan Fonds en het BankGiro Loterij Fonds omarmen onze ambities en honoreren Jan Cunen is van OnSS met een totaalbedrag van 390.000 euro: verdeeld over drie jaar en uitsluitend bedoeld voor de beschreven transitie. Absolute eyecatcher van het project is de Wonderkamer van Oss, die de stadsgeschiedenis een actueel gezicht geeft. De Wonderkamer toont een verrassende keuze uit vele Osse hoogtepunten en vormt de machinekamer voor de nieuwe programmering. 
‘Museum Jan Cunen is ooit opgericht om er voor élke Ossenaar te zijn. Dat klinkt logisch, maar ik vind dat we daarin nog veel stappen kunnen zetten. Jan Cunen is van OnSS zie ik daarbij als een onmisbare aanjager, die zich hopelijk vertaalt in veel nieuwe, Osse trots.’ - Herman Tibosch
Read 65 times

Leave a comment