donderdag, 08 juli 2021 11:30

Theater de Bussel Vele prachtige films in juli

Written by
Rate this item
(0 votes)
Juli filmmaand in de Theater de Bussel

Beste filmliefhebber,

Goed nieuws, want voor filmliefhebbers valt er in juli nog volop te genieten in onze filmzaal. We hebben tot aan de vakantie nog een aantal prachtige kwaliteitsfilms op het programma.

  • Zo vertonen we de meeslepende Nederlandse oorlogsfilm over de onafhankelijkheidsoorlog in Nederlands-Indië: De Oost, groots van opzet en met magnifiek acteerwerk.
  • Geweldige acteurs kun je ook zien in het intense Amerikaanse familiedrama Blackbird, met o.a. Susan Surandon, Sam Neill en Kate Winslet.
  • Verder zijn we enorm blij met de nieuwe musicalsensatie In The Heights, van de maker van de Broadwayhit "Hamilton", in ons filmaanbod. Deze soort moderne "West Side Story" is de ideale zomerfilm.
  • Ook heel bijzonder is de Nederlandse romantische zoom-movie, van Paula van der Oest, opgenomen in Lockdowntijd; Love in a Bottle. Lees hier de mooie filmrecensie in het NRC.
  • Wegens succes vertonen wij nog een keer op het grote scherm de epische, misschien wel beste Nederlandse oorlogsfilm ooit, Slag Om De Schelde.
  • We sluiten de juli filmmaand af met het aangrijpende Amerikaanse drama Land; het filmregiedebuut van de actrice Robin Wright (House of Cards) over een vrouw die op zoek gaat naar de zin van haar leven in de uitgestrekte wildernis van Amerika.


We hopen je nog deze maand bij één van de films te mogen begroeten. En anders graag tot in het nieuwe filmseizoen dat start in september. We kijken ernaar uit!

Met zonnige groet,

Team Theater de Bussel

Film: De Oost
wo 7 jul 2021 - zo 11 jul 2021
KLEINE ZAAL
Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.
Bestellen
Film: Blackbird
do 8 jul 2021 - za 10 jul 2021
KLEINE ZAAL
Lily (Susan Sarandon) is terminaal ziek. Na haar opties te hebben overwogen, besluit zij haar leven te willen beëindigen, met steun van echtgenoot Paul (Sam Neill). Ze vraagt haar geliefde familie om nog eenmaal bijeen te komen voor haar afscheid.
Bestellen
Film: In the Heights
wo 14 jul 2021 - zo 1 aug 2021
KLEINE ZAAL
De bedenker van de Broadway-musical Hamilton en de regisseur van Crazy Rich Asians, Step Up 2: The Streets & Step Up 3D nodigen je uit voor de gebeurtenis van de zomer, op een plek waar de straten gevuld zijn met muziek en kleine dromen groot worden... In the Heights. Lights up on Washington Heights.
Bestellen
Film: Love in a bottle
vr 16 jul 2021 - za 17 jul 2021
KLEINE ZAAL
Liefde op het eerste gezicht bestaat. Soms kijken twee mensen elkaar aan en beseffen: dit is het. Zo ook bij Lucky (Hannah Hoekstra) en Miles (James Krishna Floyd), ook al hebben ze elkaar slechts vluchtig op het vliegveld gezien.
Bestellen
Film: De Slag Om De Schelde
zo 18 jul 2021 14:00
KLEINE ZAAL
November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar.
Bestellen
Film: Land
do 22 jul 2021 - do 29 jul 2021
KLEINE ZAAL
Land is het filmregiedebuut van de veelgeprezen actrice Robin Wright (House of Cards), een aangrijpend verhaal over een vrouw die op zoek gaat naar de zin van haar leven in de uitgestrekte wildernis van Amerika.
Bestellen
 
Read 39 times

Leave a comment