dinsdag, 16 november 2021 20:40

Theater de Bussel Toneel in de wintermaanden

Written by
Rate this item
(0 votes)
Toptoneel in de Bussel

In de wintermaanden zijn er weer mooie, spannende en ontroerende toneelvoorstellingen in het theater. We willen jou, als toneelliefhebber, graag op de hoogte stellen van onze toneelagenda. We hebben vijf verschillende toneelvoorstellingen met elk hun eigen thema op het programma staan. Wat dacht je een avondje lachen met een humoristisch verhaal, of een politiethriller met een race tegen de klok?

Op zondag 21 november komt 'Matzer Theaterproducties' met 'Je kunt me gerust een geheim vertellen' naar ons theater. De voorstelling ging afgelopen juni in première en tourt vanaf september door het land. Theatermaker Madeleine Matzer gaat op zoek naar antwoorden op de vele vragen die er bestaan rondom het omgaan met dementie. Na deze hoopvolle voorstelling is er een nagesprek met als thema: hoe is het om iemand die nog leeft stukje bij beetje kwijt te raken? Kun je die persoon dan nog terugvinden? En zo ja, waar en hoe? Een bezoeker zei het volgende over de voorstelling: “Ademloos zitten luisteren en kijken. Enorm ontroerd kwetsbaar en grappig … wauw! Fantastisch hoe jullie een jarenlang proces hebben (samen)gevat. In hoog tempo en bijna poëtisch… Top! Hulde aan de actrice!”

We verwachten op donderdag 25 november de voorstelling van de gelijknamige bioscoophit 'Huisvrouwen bestaan niet'. Een herkenbare en humoristische voorstelling, gespeeld door Lieneke le Roux, Rian Gerritsen en Anouk Maas die op dit moment te zien is in 'Expeditie Robinson'. Het huishouden lijkt soms wel erg op het leven: 'Net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje.' 

Na het succes van Enkele reis, maakten dezelfde schrijver en regisseur opnieuw een thrillerkomedie, Hoog Spel, waarin het draait om een moord en om de vraag wie het gedaan heeft. Was het degene die met het mes in zijn hand boven het lijk stond, zijn praktisch ingestelde echtgenote of de zo plots verschijnende buurman met vreemde trekjes? Dan is het publiek getuige van een gebeurtenis waardoor deze toneelavond volledig op zijn kop wordt gezet en werkelijk niets meer is wat het lijkt.

Moeder van Glas is een bewerking van het gelijknamige boek van schrijver en columnist Roos Schlikker. Een verhaal over haar bipolaire moeder, maar meer dan dat. Het is een ontroerend en vaak ook humoristisch stuk over een belangrijk onderwerp dat te weinig aandacht krijgt: een mens is meer dan zijn gekte. Moeder van Glas is een theatermonoloog gespeeld door Sandra Mattie. Mattie is bekend van haar theaterwerk en speelde o.a. in tv-series als De Fractie, Zuidas en Flikken Maastricht.

In De Schuldige beantwoordt politieman Oscar Holm, gespeeld door Daniël Boissevain, verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen. Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden.


De Volkskrant: "Het goed vertaalde script geeft ‘De schuldige’ maxiMan impact" ★★★★

Theaterkrant: ‘Spannend stemmenspel op leven en dood. Al biedt De Schuldige ogenschijnlijk een snel te doorgronden verhaal, na afloop dringen zich intrigerende vragen op naar wat schuld is als goede bedoelingen de inzet blijken om kwaad te voorkomen, en daardoor nog meer kwaad oproepen.’

Je kunt me gerust een geheim vertellen
Matzer Theaterproducties
zo 21 nov 2021 - ma 22 nov 2021
KLEINE ZAAL

Morgen ben ik het toch weer vergeten. 

Bestellen
Huisvrouwen Bestaan Niet
Lieneke le Roux, Rian Gerritsen en Anouk Maas
do 25 nov 2021 20:15
GROTE ZAAL

'Het leven is soms net een vuilniszak, er kan altijd nog wat bij.'

Bestellen
Hoog Spel
Johnny Kraaijkamp jr, Doris Baaten en Trudy Labij
do 2 dec 2021 20:15
GROTE ZAAL

Een thrillerkomedie. 

Bestellen
Moeder van Glas
Sandra Mattie
vr 3 dec 2021 20:30
KLEINE ZAAL

Gekte is dichterbij dan je denkt. 

Bestellen
De Schuldige
Daniël Boissevain
do 16 dec 2021 20:30
KLEINE ZAAL

Een bloedstollende theatertriller.

Bestellen
Read 70 times

Leave a comment