dinsdag, 16 november 2021 20:50

Theater de Bussel Dansliefhebbers opgelet

Written by
Rate this item
(0 votes)
Dansliefhebbers opgelet

Er staan weer twee fantastische dansvoorstellingen op de Bussel-agenda, en van niemand minder dan Isabelle Beernaert en de mannen van EENVIJFVIJF.

Isabelle Beernaert komt langs met haar nieuwste voorstelling: 'NAAKT'. Met de gratis inleiding komt deze dansvoorstelling helemaal tot zijn recht. Een verhaal dat de grenzen doorbreekt van de door ons gemaakte realiteit, dat verder kijkt dan slechts de vorm. Want de echte vorm is de uiterlijke uitdrukking van de innerlijke inhoud. De dans tussen het licht en de duisternis, in de arena van het leven. De zoektocht tussen goed en kwaad. De balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke.... tussen de lusten en de liefde ... ons vuur en ons as ... het goddelijke en het duivelse ... het zwart en het rood ... gekleed en ongekleed. Isabelle is niet onbekend in Theater de Bussel, ze stond al twee keer eerder in ons theater met haar dansvoorstellingen 'Le Temps Perdu' & 'Ne me quitte pas'

De jongens van 155 willen bij elkaar zijn, dingen samen doen en weer een groep zijn, maar ze voelen geen enkele controle over de situatie. Het is alsof de vloer telkens onder hen vandaan wordt getrokken. Alsof iemand anders ze bestuurt met touwen en alsof mensen liever naar een scherm kijken dan naar hen. Wat is nog de waarde van een echte ervaring als je deze niet live kan delen? Hoe dicht moet je bij iemand zijn voordat het echt anders voelt dan een beeldscherm? De jongens gaan sowieso door tot het stuk is. stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft.

Stuk is een stuk van 60 minuten met vier stuks jongens die zin hebben om dingen stuk te maken in een wereld die aan stukken ligt.

Stuk is een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor zoals je van 155 gewend bent.

Isabelle Beernaert
NAAKT
vr 19 nov 2021 20:15
GROTE ZAAL

Puur, eerlijk, transparant, rauw. 

Bestellen
155 & MAAS THEATER EN DANS
Stuk
wo 1 dec 2021 19:30
GROTE ZAAL

Op je bek gaan en opstaan. 

Bestellen
Read 62 times

Leave a comment