Print this page
vrijdag, 04 maart 2022 13:20

Willem Twee Kunstruimte | Performance Remy Neumann | Meet the Maker Emiel Zeno

Written by
Rate this item
(0 votes)
Nieuws
Willem Twee Kunstruimte
maart 2022
Willem Twee muziek en kunst
Foto: Remy Neuman
Performance Remy Neumann
Oh My GOTH het festival
zaterdag 5 maart, 20:00 uur 
Willem Twee Poppodium
Beleef tijdens het Oh my GOTH Festival de performance POSSESSED van beeldend kunstenaar Remy Neumann in samenwerking met danser Simon Bus en muzikant Jornt Duyx. Schilderkunst, dans en live muziek komen samen in deze bijzondere performance. Geïnspireerd op de middeleeuwse dansplagen wordt de lichamelijke strijd tegen de innerlijke demonen verbeeld, gedoemd om te falen maar niet in staat om te stoppen.

De performance
Possessed is onderdeel van Remy Neumanns gelijknamige solotentoonstelling, die tot en met 27 maart in de Spiegelzaal van de Willem Twee te zien is.

Oh my GOTH Festival is een samenwerking tussen Willem Twee, het Design Museum en de Verkadefabriek, ter gelegenheid van de tentoonstelling
GOTH – Designing Darkness, de tentoonstelling die momenteel loopt in het Design Museum Den Bosch. Met film, muziek, theater, en workshops over de donkere kanten van het leven.
Bestel je ticket!
Willem Twee muziek en kunst
Installatiefoto Emiel Zeno: Head bounce, out out of our eyes:, 2022, Willem Twee Kunstruimte. Foto: Marcus Peters
Laatste week Emiel Zeno
t/m zondag 13 maart 
Kunstruimte
De installatie Head bounce, out out of our eyes: van Emiel Zeno in Willem Twee Kunstruimte is nog te zien t/m zondag 13 maart. Emiel reageert met zijn werk op de gecombineerde functie van de Kunstruimte als expositie- en werkplek. Via zijn vaak grote architecturale constructies verdiept de kunstenaar zich in de verplaatsing van informatie, taal en gesprek op een werkplek als deze. Hoe kunnen we iets dat in ons hoofd zit overbrengen aan een ander? Wat begrijpt diegene er vervolgens van, eenmaal omgezet in taal of schrift? Door te focussen op voorbeelden van (mis)communicatie uit zijn persoonlijke omgeving, maakt hij deze processen zichtbaar.
Meet the Maker
Op zondag 13 maart om 12:00 uur geeft curator Masha van Vliet samen met Emiel een rondleiding door de tentoonstelling. Aanmelden voor de rondleiding kan via de website en toegang is gratis. Na de rondleiding kun je genieten van een unieke lunch in het Willem Twee café!
Meld je aan!
Willem Twee muziek en kunst
Installatiefoto Emiel Zeno: Head bounce, out out of our eyes:, 2022, Willem Twee Kunstruimte. Foto: Marcus Peters
Kunstruimte gesloten wegens ombouw
14 maart t/m 1 april
Wegens de opbouw van de aankomende tentoonstelling en het plaatsvinden van verschillende programma’s van Festival Cement in de Willem Twee van 21 t/m 26 maart is er t/m vrijdag 1 april geen programma in de Kunstruimte. De werkplekken in de Kunstruimte zijn wel geopend voor publiek.
Straks te zien
Willem Twee muziek en kunst
Ontwerp: kunstenaars Le Dernier Combat
Le Dernier Combat
2 april t/m 29 mei
Kunstruimte
7 kunstenaars bouwen in Willem Twee Kunstruimte een primitieve nederzetting, waarin de creatie van het individu wordt ingezet in het belang van de groep. Hun kunstwerken zijn artefacten uit een verloren wereld die in deze nieuwe situatie een functionele of rituele rol vervullen. Vertrekpunt voor hun collectieve totaalkunstwerk is de Franse science fiction film Le Dernier Combat uit 1983, waarin door een onbekende oorzaak de verbale communicatie tussen mensen niet meer mogelijk is. Welke functie en betekenis heeft beeldende kunst heeft in een wereld waarin we onze rappe tong zijn verloren? De kunstenaars reageren op activistische maar ook humoristische wijze op het kapitalisme en individualisme van deze tijd.

Met werk van Marie Aly, Katrein Breukers, Bonno van Doorn, Daan Gielis, Niko Riedinger, Tanja Ritterbex, Arthur Stokvis.

De tentoonstelling is samengesteld in samenwerking met Niko Riedinger als gastcurator.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 2 april van 17:00 - 19:00 uur. Tanja Ritterbex zal tijdens de opening haar performance ZEN WITH TANJA (2022) opvoeren: een rituele handeling, die zij uitvoert ‘als korte rustpauze voor de ziel’.
Meer info
Willem Twee muziek en kunst
Leon Stoffelen, Untitled, 2020, olieverf op doek, 70 x 102 c
Queer Ontology
Leo Maher & Leon Stoffelen

2 april t/m 29 mei
Spiegelzaal
Op 2 april opent in de Spiegelzaal van Willem Twee een duotentoonstelling met Leo Maher (VK) en Leon Stoffelen (NL). Beide kunstenaars werken rondom thema’s als homoseksualiteit, intimiteit en queercultuur. In het werk van Maher vertaalt dit zich in eigenaardige sculpturale meubelstukken die refereren aan de westerse homogeschiedenis. Een geschiedenis van onderdrukking en strijd, en een nalatenschap waaraan de huidige homogemeenschap schatplichtig is. Stoffelen speelt in zijn schilderijen met de simulatie van homo-erotische en clichématige beelden in de context van een heteronormatieve omgeving. De figuratieve scènes lopen uiteen van portretten tot landschappen en zijn afgeleid van een commerciële en pornografische beeldtaal. [link: meer]

Curator: Haiko Sleumer
Meer info
Agenda
Kijken naar Kunst van Nu
Over Kunstenaarsinitiatieven

Zondag 24 april, 11:30
In het kader van de tentoonstelling Le Dernier Combat geeft kuns-teducator Marie Jose Eijkemans een lezing over het fenomeen kunstenaarsinitiatieven. Je kunt je nu aanmelden voor deze en alle andere Kijken naar Kunst van Nu-lezingen dit jaar
Kinderworkshops
zaterdag 9, 23 april & 21 mei, 13:30 uur
Na een succesvolle eerste reeks kinderworkshops rond de tentoonstelling van Remy Neumann, ontwikkelen we een nieuwe kinderworkshop waarin het thema ‘geheime schuilplaats’ centraal staat. Meer informatie over de workshop verschijnt binnenkort op onze website
Rondleiding + lunch
zondag 13 maart, 1 mei en 29 mei, 12:00 uur
Ontmoet de kunstenaars en curatoren tijdens een van de unieke Meet the Makers-rondleidingen en bekijk de tentoonstellingen vanuit een nieuw perspectief! Geniet achteraf van een unieke lunch in het Willem Twee café. Meld je hier aan voor de rondleiding. DeelNaam aan de rondleiding is gratis.
 
Willem Twee muziek en beeldende kunst
Boschdijkstraat 100
073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook
Instagram
YouTube
Read 249 times Last modified on vrijdag, 04 maart 2022 13:24
Super User

Latest from Super User