woensdag, 24 november 2021 15:35

Willem Twee Kunstruimte Deze week te zien en doen: World Press Photo | Lezing Kijken naar Kunst van Nu | Eerbetoon aan de Grootmeester van de Popjournalistiek

Written by
Rate this item
(0 votes)
Willem Twee Kunstruimte
Deze week te zien en doen
World Press Photo Den Bosch 2021
t/m 12 december 
De internationale persfotowedstrijd is dit jaar weer te zien bij Willem Twee Kunstruimte. Ruim 150 bekroonde foto's brengen belanghebbende verhalen uit de hedendaagse journalistiek in beeld. 
Openingstijden:
Ma - Vr: 09.00 - 17.30
Za - Zo: 11.00 - 17.00
Extra avondopenstelling op donderdagen tot 20.00 uur
Speciale lezing op zondag 28 november, 11:00 uur
Tickets & Informatie
Kijken Naar Kunst Van Nu: World Press Photo
28 november 11.00 uur
In deze lezing gaat kunstspecialist Marie-José Eijkemans (Hoofd Educatie bij De Pont Museum) in op de winnende World Press Photos. De tentoonstelling vindt plaats t/m 12 december in Willem Twee Kunstruimte.
Tickets + Info
Glashelder: Susan Reijnders
t/m 28 november
In de Etaloge van Willem Twee is in november nieuw werk te zien van Susan Reijnders. Geinspireerd door het bijzondere bondgenootschap tussen groene beuken en Amethistzwammen, die ze aantrof in de Vughtse Lunetten maakte Reijnders een serie inktschilderingen van beukenstammen en paddenstoelen. In de Etaloge richtte ze een speciale installatie in voor het project.  
Meer informatie
Eerbetoon aan de Grootmeester van de Popjournalistiek
t/m 2 januari 2022
Met originele interviewfragmenten, uitgewerkte OOR-artikelen, unieke OOR-memorabilia, exclusieve foto’s van onder meer Anton Corbijn en kunst uit Berts eigen collectie, biedt deze tentoonstelling een persoonlijke inkijk in het volwassen worden van de popjournalistiek in Nederland. De opstelling in de Spiegelzaal is ontworpen door oud-OOR vormgever Eric Schreurs en Frans Bevers, winnaar van de BNO Piet Zwart Prijs in 2019.
Meer informatie
Willem Twee Kunstruimte
Boschdijkstraat 100
073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook
Instagram
YouTube
Read 88 times

Leave a comment