woensdag, 17 november 2021 16:09

Verkadefabriek | Weeknieuws November Music on tour, Freek de Jonge en De Andersons

Written by
Rate this item
(0 votes)
November Music on tour
November Music hebben we inmiddels uitgezwaaid! Het was heerlijk. En nu? Nu gaan ze on tour!

Onze huisgenoot programmeert buiten de festivalperiode Naamlijk verschillende cross overs en gaat avontuurlijke samenwerkingen aan met een serie concerten on tour, zoals in de Verkadefabriek. Deze week zie je Instant Loneliness en Arcus Cloud.
Via Berlin
Instant Loneliness
Via Berlin & Cello Octet Amsterdam
ma 22 nov, 20.30 uur

Na het succes van Instant Happiness en Instant Love presenteren Via Berlin en Cello Octet het slotdeel van een drieluik over verwoestende, door mensen opgetuigde 'geluksindustrieën'. Een muzikale totaalervaring over eenzaamheid, met nieuwe composities van Kate Moore.

Tickets & meer info
Arcus Cloud
Arcus Cloud
Dunja Jocic & Cello Octet Amsterdam
di 23 nov, 20.30 uur
 
In Arcus Cloud begeven de performers zich in een videolandschap van designer Filip Mikic. Met ‘motion capture’ video worden bewegingen, beelden en geluiden van de dansers en musici omgezet in een fascinerende beeld- en geluidsstorm.

Tickets & meer info
FILMPREMIÈRES
Deze en andere films zijn vanaf donderdag te zien
Blue Bayou
BLUE BAYOU

Antonio is geadopteerd en van Koreaanse komaf. Hij werkt hard om zijn gezin een beter leven te kunnen bieden, maar moet ineens zijn verleden onder ogen komen als hij ontdekt dat hij dat hij gedeporteerd zou kunnen worden uit het enige land dat hij ooit zijn thuis genoemd heeft.

Bestel tickets

The power of the dog
THE POWER OF THE DOG

Een nieuwe western van Jane Campion (The Piano, Top of the Lake). Met Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons en Kirsten Dunst.

De Filmkrant: "Jane Campion bewijst zich als een van de grootste levende filmmakers."

Bestel tickets
(r)evolutie
(R)EVOLUTIE

Komische speelfilm uit de koker van Toneelgroep Maastricht, geregisseerd door artistiek leider Servé Hermans. Over de nabije toekomst waarin kunstmatige intelligentie vanzelfsprekend is en toeval niet meer bestaat.

Bestel tickets

Persona non grata
PERSONA NON GRATA

Laura heeft onlangs een succesvolle debuutroman gepubliceerd over haar jeugd op het Deense platteland, die vooral getekend werd door pesterijen door haar klasgenootje Cathrine. Voor het eerst in jaren gaat ze weer naar de familieboerderij om de bruiloft van haar broer te vieren. Pas daar wordt duidelijk dat hij gaat trouwen met Cathrine. 

Bestel tickets
Bekijk het volledige filmprogramma
DE ANDERSONS - EEN MOOIERE WERELD
vr 19 en za 20 nov, 20.30 uur (première)
'ER STAAT NERGENS IN DE WET VAN MOZES DAT OUDE WIJVEN NIET IN BOMEN MOGEN KLIMMEN'

Dat is wat pippi-schrijfster Astrid Lindgren riep toen ze op haar zestigste voor het oog van de camera in een boom klom. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze vrouw bij wie je je hart kon luchten en die je om raad kon vragen.

Bij haar begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat echt waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen. Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan ze op zoek naar antwoord op belangrijke levensvragen.
Bestel je tickets
Charlie Chaplin & Freek de Jonge
The Circus (1928) | Zo 21 nov, 15.20 uur
The circus
Je kent hem ongetwijfeld als een van Nederlands grootste cabaretiers, maar hij is misschien ook wel de grootste Chaplin-fan onder ons. Freek de Jonge komt op zondag 21 november naar de Verkadefabriek om een inleiding te geven voorafgaand aan The Circus.

The Circus 
is een film met de bekende ingrediënten die Chaplins film zo succesvol en geliefd maakten: de zwerver met het gouden hart die tegen wil en dank op het verkeerde moment op de verkeerde plek terecht komt… maar eindigt met het meisje én het geluk aan zijn zijde. De film leverde Charlie Chaplin een Academy Award op.
Bestel je tickets
IDFA EXTENDED
De mooiste documentaires
Het grootste documentairefilmfestival ter wereld keert terug naar de filmtheaters! Ook hier, in de Verkadefabriek. 
 
Uit het complete programma zijn vijf bijzondere films geselecteerd die tijdens het festival van 18 t/m 21 november te zien zijn in onze filmzalen.

We draaien onder andere de documentaire Four Journeys. Filmmaker Louis Hothothot, die als tweede kind illegaal was in China, reist na zeven jaar in Europa te hebben gewoond terug naar huis om zijn familiegeschiedenis te achterhalen.

En de hartverwarmende en inspirerende documentaire Herr Bachmann und seine klasse over leraar Dieter Bachmann en zijn leerlingen.

Ook te zien zijn Bigger than UsCow en Turn Your Body to the Sun.

Tickets & meer info
Vanaf 25 september vragen je om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs als je naar de Verkadefabriek gaat. Hier lees je er alles over.

Verkadefabriek

vergroot je wereld


Read 108 times

Leave a comment