woensdag, 24 november 2021 15:47

Verkadefabriek | Weeknieuws Goth, Gucci en Gerard van Maasakkers

Written by
Rate this item
(0 votes)
Vanaf 30 november start de meest enthousiaste filmdocent ooit, Constant Hoogenbosch, met een nieuwe filmcursus in de Verkadefabriek. En niet zomaar een filmcursus, we gaan het hebben over GOTH.

Goth is de grootste subcultuur ter wereld, een levensstijl vol onbestemd verlangen naar de donkere kant van het leven. Zo ook in de filmwereld. Filmdocent en cultuurhistoricus Constant Hoogenbosch neemt je in vier lezingen (ook los te bezoeken) mee naar deze duistere kant en bespreekt de invloed van de Gothic cultuur op film.

De filmcursus GOTH presenteren we in samenwerking met het Design Museum Den Bosch, waar tot en met 18 april de tentoonstelling GOTH – Designing Darkness te bewonderen is. Nog nooit eerder was het zó donker in een museum…
Meer info en kaartjes
FILMPREMIÈRES
Deze en andere films zijn vanaf donderdag te zien
HOUSE OF GUCCI

Geïnspireerd op de schokkende gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. Met Lady Gaga, Jeremy Irons, Adam Driver, Jared Leto en Al Pacino.

Bestel tickets

UN MONDE

Nora ziet op het schoolplein dat haar grote broer Abel wordt lastiggevallen. Als ze hem wil helpen gaat het van kwaad tot erger.

Un Monde is de Belgische inzending voor de Oscars van 2022.

Bestel tickets
ANNETTE

Henry (Adam Driver) is stand-upcomedian, Ann (Marion Cotillard) een bekende zangeres. Samen vormen ze een gelukkig en glamorous stel. De geboorte van hun eerste kind Annette, een mysterieus meisje met een uitzonderlijke gave, zal hun leven op zijn kop zetten. 

Bestel tickets

FOUR JOURNEYS

Vanwege het éénkindbeleid in China, was filmmaker Louis Hothothot - geboren als tweede kind in het gezin - illegaal. Zijn vader moest drie jaarsalarissen betalen en zijn politieke carrière opgeven voor Louis’ zijn bestaan. Na zeven jaar in Europa te hebben gewoond, reist Louis terug naar huis om zijn familiegeschiedenis te achterhalen.

Bestel tickets
Bekijk het volledige filmprogramma
Gerard van Maasakkers - Ik loop
zo 28 nov, 15.00 uur (uitverkocht) en 19.00 uur
Gerard van Maasakkers
Met een pen gedoopt in gevoel weet Gerard al een halve eeuw de Brabantse ziel woorden te geven. Dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend, zo klinkt Gerard. Wat klein is maakt hij groot, wat persoonlijk is maakt hij herkenbaar voor iedereen.

Ik zet d’n ene voet
Vur d’n andere voet
En ik loop
’t Is mee vallen en opstaon begonnen
Ik loop
Honderd schoenen versleten
En God mag ’t weten
Hoeveul paar ik in m’n leven nog koop
Ik zet d’n ene voet
Vur d’n andere voet
En ik loop
Bestel je tickets
Toneelgroep Oostpool - Baby Crazy
za 27 nov, 20.30 uur
Baby crazy
Een zwanger meisje, een medium succesvolle artiest, een ex-obese fitness fanaat, een restauranteigenaar en een non-monogame manager praten over baby’s. Het klinkt als een ingewikkelde mop, maar het is de basis van de gloednieuwe voorstelling van Toneelgroep Oostpool.

Baby Crazy is een tragische komedie over zwangerschap, overpopulatie, seks, milieu, vriendschap, eigendom, Geslachtidentiteit en prestatiemaatschappij. En dat allemaal in een sappig plot, waarin twijfelende individuen zich proberen te verhouden tot een wereld die in alles tegenstrijdig is. Geschreven en geregisseerd door het eigenzinnige duo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen is de voorstelling modern, gevat én een tikkeltje absurd.
Bestel je tickets
Originele cadeaus uit de Verkadefabriek
Van plantbare kalenders tot bijenhotels
Je neemt je elk jaar voor om je lief, je pa of je bestie in december een origineel cadeau te geven. En elk jaar weer vergis je je erin hoe moeilijk dat is! Gelukkig staat de Verkadefabriek winkel vol met originele, praktische, mooie, duurzame en verrassende cadeaus. 
 
We zijn elke dag open, dus je kunt elke dag komen neuzen of er wat voor je bij zit. Of je bestelt online op verkadefabriekwinkel.nl en komt het afhalen wanneer jij dat wilt. Heb jij het op tijd in huis (weg stress!) en hoeft de gelukkige ontvanger er niet zelf voor naar het pakketpunt op de hoek. Hè gezellig. Fijne feestdagen! 
Plantable Calendar 2022

Met deze kalender kan je na afloop van iedere maand bloemen, groenten of kruiden planten. De maand-kaarten bevatten Naamlijk zaadjes: rucola, tijm, citroen, wortel, basilicum, tomaat en wilde bloemen. Een fijn cadeau voor iedereen die van tuinieren of koken houdt.

€11,95
cadeaubon

DE VF*CADEAUBON

Op zoek naar een origineel cadeau voor kerst, sinterklaas of verjaardag? Met de VF*cadeaubon geef je een mooie belevenis cadeau. De gelukkige ontvanger kan Naamlijk kiezen uit een prachtige film, een borrel in het café-restaurant, een fijne voorstelling of iets moois uit de winkel.

Vanaf €7,50
Naar de winkel
Goed om te weten
De films beginnen iets vroeger

Omdat ook ons café-restaurant de deuren om 20.00 uur moet sluiten, is het minder makkelijk om voor of na de film een hapje of drankje te doen. Maar we zouden de Verkadefabriek niet zijn als we daar geen oplossing voor bedachten: we beginnen gewoon iets vroeger! Dat maakt het een stuk makkelijker om samen nog even bij te kletsen of na te praten. 


Reserveer een plekje of loop langs - we zien je graag!
Vanaf 25 september vragen je om in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs als je naar de Verkadefabriek gaat. Hier lees je er alles over.

Verkadefabriek

vergroot je wereld


Read 85 times

Leave a comment