zaterdag, 20 november 2021 09:00

Verkadefabriek | Henry, Diederik, Theo, Lisa en meer

Written by
Rate this item
(0 votes)
Lisa Ostermann

'Hét comedytalent van 2021'

Dat stempel kreeg Lisa Ostermann van de Volkskrant. Niet verkeerd! Daarnaast won ze in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival: de jury-, publieks- én studentenprijs. Ook niet verkeerd! Genoeg reden om eens een kijkje te gaan nemen bij Lisa.

Vrijdag 17 en zaterdag 18 december staat ze in de kleine zaal met haar eerste avondvullende voorstelling Met z'n allen

Een voorstelling over hoe we uit alle macht proberen de sfeer erin te houden: soms vol enthousiasme, maar regelmatig ook uit pure wanhoop. Veel zin heeft het echter niet, want de sfeer trekt zich er weinig van aan.

Gelukkig weet Ostermann met scherpe humor, muzikale intermezzo's en de nodige danspasjes zelf wel de stemming hoog te houden!

vr 17 en za 18 dec, 20.15 uur

Koop je kaartjes

Diederik van Vleuten - Moedig voorwaarts

Stand-up historian Diederik van Vleuten blikt voor de verandering vooruit. ‘Het leven wordt achterwaarts begrepen maar moet voorwaarts worden geleefd’.

Deze wijsheid van filosoof Kierkegaard heeft Diederik boven zijn bureau hangen. Als herinnering om zijn theatrale visie vol op de toekomst te richten. Of op zijn minst op het heden. Moedig voorwaarts dus.

vr 3 en za 4 dec, 20.30 uur
Bestel je tickets
Freek de Jonge

Charlie Chaplin & Freek de Jonge

Je kent hem ongetwijfeld als een van Nederlands grootste cabaretiers, maar hij is misschien ook wel de grootste Chaplin-fan onder ons. Freek de Jonge komt naar de Verkadefabriek! Niet voor een cabaretvoorstelling in de grote zaal, maar om een inleiding te geven bij de Chaplin-film The Circus.

The Circus, waarvoor Chaplin een Academy Award voor won, gaat over een kleine zwerver die rondhangt bij het circus. De politie ziet hem aan voor een zakkenroller en ongewild wordt hij de hoofdact van de show. De circuseigenaar neemt hem aan als clown maar eigenlijk heeft hij alleen maar oog voor zijn dochter.

zo 21 nov, 15.20 uur
Bestel je tickets
Amsterdams Kleinkunst Festival

Amsterdams Kleinkunst Festival - Finalistentournee

Maak kennis met nog meer cabaret talent tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. De drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2021 staan te trappelen om het podium van de Verkadefabriek te betreden en hun finaleprogramma te tonen: vol humor, ontroering en verrassing!

Dat het festival een succesvolle kweekvijver is, bewijzen de volgende Naamn. Onder meer Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, Lonneke Dort, Yentl en de Boer, Glodi Lugungu en Rosa da Silva waren finalist tijdens eerdere edities.

do 9 dec, 20.30 uur
Bestel je tickets

Soundos - Comeback kid

Met twee middelvingers in de lucht gaat Soundos door het leven. Ze werkt hard, blijft zichzelf, valt en staat op. Dat is wat ze doet, altijd.

Ze is niet voor niks de eerste Nederlandse vrouw met een Netflix Special, tien jaar lid van Comedytrain en deze maand te zien in de Verkadefabriek met alweer haar vijfde voorstelling.

do 9 en vr 10 dec, 20.15 uur
Bestel je tickets

Henry van Loon - Jannie the Show Dog

Henry zou eigenlijk in december naar de Verkadefabriek komen, maar dat gaat helaas niet door. Gelukkig heeft ieder nadeel ook een voordeel. Hij komt niet één, maar twee keer terug. Er zijn dus veel extra kaartjes in de verkoop gegaan en dat weet nog bijna niemand!

Henry bevindt zich alweer in een spiksplinternieuwe levensfase: Kinderen en Puppies luidde de werktitel voor zijn nieuwe programma. Toen Henry zijn vriendin met jonge kinderen ontmoette, werd hij Naamlijk zomaar ‘stiefvader’ of ‘bonuspapa’ of ‘jij bent niet mijn echte papa!’. Daarna nam Henry ook nog de pup Jannie The Show Dog in huis.

za 29 jan en vr 11 mrt, 20.30 uur

Bestel snel je tickets
Theo Maassen

Theo Maassen - Onbekend terrein

Dinsdag 26 april speelt Theo een try-out van Onbekend terrein in de Verkadefabriek. De kaartverkoop voor deze voorstelling begint op dinsdag 7 december om 11.00 uur. Ben je Supporter?Dan koop jij één dag eerder kaartjes dan andere Theo-fans, dus op maandag 6 december om 11.00 uur.

We bedenken van alles om ons houvast te geven in dit wankele bestaan. Proberen de zaak in kaart te brengen, te duiden, te berekenen. Dat geeft ons de illusie van helderheid, maar in wezen tasten we in het duister. Ondanks alle wetten, afspraken, protocollen, reglementen, richtlijnen, verordeningen, bepalingen, geschreven- en ongeschreven regels. Hoe iedereen zich ook uitslooft, wat voor plannen we ook smeden, waartoe we ons ook laten verleiden: elk moment is een nieuw moment. Elke stap die we zetten is een stap die nog nooit is gezet. Een stap op onbekend terrein.

di 26 apr, 20.30 uur
Bestel vanaf 6 of 7 december je tickets
Pieter Derks - Uit het niets
di 30 nov, 20.30 uur (UITVERKOCHT)

Diederik van Vleuten - Moedig voorwaarts
vr 3 en za 4 dec, 20.30 uur

Youp van 't Hek - De laatste ronde
wo 8 dec, 20.30 uur (UITVERKOCHT)

Soundos - Comeback kid
do 9 en vr 10 dec, 20.15 uur

Amsterdams Kleinkunst Festival - Finalistentournee
do 9 dec, 20.30 uur

Wim Helsen - Niet mijn apen, niet mijn circus
do 16 (laatste kaarten) en vr 17 dec, 20.30 uur

Lisa Ostermann - Met z'n allen
vr 17 en za 18 dec, 20.15 uur

Anne Neuteboom - Effe niet met je mening
vr 7 jan, 20.30 uur

Ton Kas - Best of...
vr 14 jan, 20.30 uur
Het volledige cabaretprogramma
Read 72 times

Leave a comment