donderdag, 08 juli 2021 11:28

Maurits Roes Trio in Willem Twee toonzaal

Written by
Rate this item
(0 votes)
 
Willem Twee toonzaal
nieuws
vrijdag 9 juli
Maurits Roes Trio

Maurits Roes (piano) is bekend om zijn subtiele improvisaties en lyrische eigen composities met veel aandacht voor de harmonieën. Hij wordt deze keer vergezeld door twee wel zeer gerenommeerde muzikanten: Frans van der Hoeven (bas) en Pieter Bast (drums). Maurits Roes begon op zijn 8e aanvankelijk met klassieke muziek. Op latere leeftijd werd hij gegrepen door de klanken van de eminente jazzpianist Bill Evans. In 2007 studeerde hij af op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jasper Soffers. In datzelfde jaar kwam zijn eerste cd ‘Essential Elements’ uit.

“Het eerste woord dat bij me op kwam bij het horen van de debuut CD van het trio Maurits Roes was: Poëzie. Muziek en noten als de woorden van een dichter die op zoek is naar iets ongrijpbaars en het soms aanraakt” (Bert Jansma)

Vrijdag 9 juli 20:30, entree € 15,-

zondag 18 juli
Verwacht: twee accordeonvirtuozen

Twee accordeonvirtuozen in één concert! De geliefde accordeonist Vincent van Amsterdam en de Russische grootmeester Yuri Shishkin tonen al jaren aan dat het accordeon net zozeer een klassiek instrument is als bijvoorbeeld de viool.

Zondag 18 juli 11:00 uur, entree € 17,50

Binnenkort
DI
13
JUL
Gloor
08:30u
ZO
18
JUL
Twee accordeonvirtuozen: Van Amsterdam & Shishkin
11:00u
VR
10
SEP
Rembrandt Frerichs – Jasper Staps Quartet
20:30u
ZA
11
SEP
Robert Visser en Zhengqiu Chen
15:00u
volledige agenda
donderdag 9 september
Mozarts Gran Partita door het Orkest van de Achttiende Eeuw

Wie de film Amadeus gezien heeft, herinnert zich ongetwijfeld de emotionele, lyrische beschrijving die componist Salieri geeft als hij Mozarts Gran Partita voor de eerste maal hoort: 'Het begin klinkt nergens naar. Belachelijk bijna, als het gehijg van een amechtige trekzak. Tot opeens, hoog bovenin, een hobo binnenzeilt op een lange, fonkelende toon die door een klarinet wordt omgesmolten tot de verrukkelijkste frase denkbaar.'

De beroemde blazersserenade van Mozart is inderdaad een lust voor het oor en wordt op 9 september uitgevoerd door het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Het begint een fraaie traditie te worden: minstens een maal per jaar bezoekt het Orkest van de Achttiende Eeuw Willem Twee in ‘s-Hertogenbosch. We wijken hiervoor uit naar het Jheronimus Bosch Art Center zodat we op veilige afstand van. elkaar zoveel mogelijk mensen van het concert kunnen laten genieten. Op het programma niet alleen Mozarts zevendelige serenade Gran Partita voor blazers, maar ook het Larghetto en Allegro voor 2 hoorns, KV 487, het Adagio voor 2 basset hoorns en fagot, KV 410, het Adagio voor 2 klarinetten en 3 basset hoorns, KV 411 en de ouverture van Die Zauberflöte, KV 620, voor blaasoctet.

Donderdag 9 september 20:15, entree € 35,- (incl. fee)

In Jheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2, Den Bosch

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Read 49 times

Leave a comment