maandag, 12 juli 2021 15:19

Binnenkort in Willem Twee toonzaal

Written by
Rate this item
(0 votes)
Willem Twee toonzaal
nieuws
vrijdag 16 juli
Trio Blauwhout

Het idee achter Trio BlauwHout is dat improvisaties klinken als composities maar het niet zijn. Met regelmaat kruipen de musici bij elkaar om te oefenen op improviseren als trio. Er wordt gespeeld vanuit gelijkwaardigheid, er is geen solist. Elk lid kan het initiatief nemen, luisteren en/of reageren. In 2019 is er de dubbel-cd BlauwHout Geel uitgebracht. Later dit jaar komt een nieuwe uitgave van het trio uit.

Jurriaan Dekker – contrabas, Bart van Dongen – piano, Eric van de Lest – drums

Vrijdag 16 juli 20:30, entree € 15,-

zondag 18 juli
Twee accordeonvirtuozen

Twee accordeonvirtuozen in één concert! De geliefde accordeonist Vincent van Amsterdam en de Russische grootmeester Yuri Shishkin tonen al jaren aan dat het accordeon net zozeer een klassiek instrument is als bijvoorbeeld de viool. Met meeslepend spel en veel gevoel voor de kleinste nuances in de muziek zijn zij de beste ambassadeurs die het accordeon zich maar kan wensen. Van Amsterdam speelt in dit concert muziek van Bach en Gubaidulina. Op het eerste gezicht twee totaal verschillende componisten, maar misschien wel het belangrijkste hebben ze met elkaar gemeen: een grote spirituele zeggingskracht. Met Van Amsterdam aan de knoppen zul je ontdekken hoe mooi deze kracht uit het accordeon zal komen. Shishkin speelt drie Europese premières van de Russische componisten Viatcheslav Semionov en Vladimir Vlasov. Semionov geldt als een echte accordeoncomponist en laat het instrument in zijn muziek prachtig tot zijn recht komen.

Zondag 18 juli 11:00 uur, entree € 17,50

zondag 1 augustus
Verwacht: pianist Florestan Bataille

Met weinig noten bijzondere muziek maken, je moet het maar kunnen. Het is muziek die schittert in eenvoud en maar weinig componisten is het gegeven dat voor elkaar te krijgen.

Zondag 1 augustus 11:00 uur, entree € 17,50

Binnenkort
ZO
01
AUG
Florestan Bataillie
11:00u
VR
03
SEP
Under The Surface – MINE TRIUWA
20:30u
VR
10
SEP
Rembrandt Frerichs – Jasper Staps Quartet
20:30u
ZA
11
SEP
Robert Visser en Zhengqiu Chen
15:00u
volledige agenda
donderdag 9 september
Mozarts Gran Partita door het Orkest van de Achttiende Eeuw

Wie de film Amadeus gezien heeft, herinnert zich ongetwijfeld de emotionele, lyrische beschrijving die componist Salieri geeft als hij Mozarts Gran Partita voor de eerste maal hoort: 'Het begin klinkt nergens naar. Belachelijk bijna, als het gehijg van een amechtige trekzak. Tot opeens, hoog bovenin, een hobo binnenzeilt op een lange, fonkelende toon die door een klarinet wordt omgesmolten tot de verrukkelijkste frase denkbaar.'

De beroemde blazersserenade van Mozart is inderdaad een lust voor het oor en wordt op 9 september uitgevoerd door het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Het begint een fraaie traditie te worden: minstens een maal per jaar bezoekt het Orkest van de Achttiende Eeuw Willem Twee in ‘s-Hertogenbosch. We wijken hiervoor uit naar het Jheronimus Bosch Art Center zodat we op veilige afstand van. elkaar zoveel mogelijk mensen van het concert kunnen laten genieten. Op het programma niet alleen Mozarts zevendelige serenade Gran Partita voor blazers, maar ook het Larghetto en Allegro voor 2 hoorns, KV 487, het Adagio voor 2 basset hoorns en fagot, KV 410, het Adagio voor 2 klarinetten en 3 basset hoorns, KV 411 en de ouverture van Die Zauberflöte, KV 620, voor blaasoctet.

Donderdag 9 september 20:15, entree € 35,- (incl. fee)

In Jheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2, Den Bosch

073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Read 50 times

Leave a comment