Plusmode | De Yoek sale in de Yoek outlet tot 50% korting

youkoutlet

De Yoek sale in de Yoek outlet tot 50% korting
Onze online grote maten outlet is speciaal voor jou het hele jaar geopend. Shop trendy plus size kleding in de sale met hoge kortingen op de Yoek collecties.

Grote maten sale
In de Yoek outlet vind je moderne grote maten kleding voor vrouwen, van maat 38 tot en met maat 58. Van speciale aanbiedingen tot promoties: de Yoek mode met korting. De sale geldt op plus size broeken, grote maten jeans, warme jassen in grote maten en onze moderne jurken in grote maten. We hebben geweldige looks voor lage prijzen in onze outlet. Dress for less!

 Naar deze outlet

dinsdag, 04 oktober 2022 13:42

Paradox Tilburg | Paradox nieuws - Dareyn, Het Brabants Jazz Orkest en Gary Lucas

Written by
Rate this item
(0 votes)
Deze week in Paradox - Dareyn / Gary Lucas / Het Brabants Jazz Orkest plays Niko Langenhuijsen

Dareyn

Filmisch en beeldend: Dareyn combineert klassiek, improvisatie en soefi-muziek

Deze week in Paradox een ode aan Niko Langenhuijsen - de 'godfather' van de Tilburgse jazz - door Het Brabants Jazz Orkest, een optreden van de Amerikaanse zanger / gitarist Gary Lucas en een zondagmiddagconcert van Dareyn waarin klassiek, improvisatie en soef-muziek samensmelten. Onderaan in deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de global & world concerten van de komende maanden in Paradox.

Dareyn ft. Emine Bostanci, Maya Fridman & Jacobus Thiele

Oost en west ontmoeten elkaar bij Dareyn. De mystieke strijkersklank van de uit Istanboel overgewaaide kemenche vloeit samen met de klassieke kleuren van de cello aangevuld met percussie. Kemenche-virtuoos Emine Bostanci richtte Dareyn op wat 'twee werelden' betekent in het Ottomaans. Samen met de bekende cellovirtuoos Maya Fridman en slagwerker Jacobus Thiele treedt ze op zondagmiddag in Paradox op.

Met haar vurige cellospel betovert Maya Fridman in binnen- en buitenland liefhebbers van muziek op het grensvlak van klassiek en improvisatie. Samen met Emine Bostanci is ze thuis zijn in de spirituele wereld van klassiek, improvisatie en soefi-muziek. Muziek met een beeldend en filmisch karakter. Met ook nog slagwerker Jacobus Thiele binnen de gelederen kan het trio uitbundig variëren met klankkleuren, dynamiek en ritmes.

Datum: zo 9 okt, 15.30 uur

Het Brabants Jazz Orkest

De levendige Tilburgse jazzscene heeft veel te danken aan pianist / bassist / componist Niko Langenhuijsen. Vanaf begin jaren zeventig, toen jazz- en geïmproviseerde muziek stormachtige ontwikkelingen doormaakten, richtte hij groepen op, organiseerde sessies en stond aan de wieg van podium Paradox.

Voor Het Brabants Jazz Orkest schreef Langenhuijsen nieuwe muziek. De nieuwe composities zijn een wonderlijk spel met contexten, waarbij de componist tovert met melodische en ritmische fragmenten. Het resultaat is onlangs verschenen op het album 'ERA', een toepasselijke naam, een halve eeuw na het ontstaan van de roemruchte Tilburgse jazzschool.

Datum: wo 5 okt, 20.30 uur

Gary Lucas (US)

Zanger en gitarist Gary Lucas is bekend van zijn samenwerkingen met Captain Beefheart, Jeff Buckley, John Cale, Nick Cave en vele andere grootheden. Vrijdagavond treedt hij op in Paradox.

Het eerder aangekondigde duoconcert van Gary Lucas met de Nederlandse bassist / zanger Peter Willems kan helaas niet doorgaan wegens corona-omstandigheden. Daarom geeft Lucas een soloconcert waarin hij werk zal spelen van Jeff Buckley en Captain Beefheart en van het album Double Dare dat hij opnam met Peter Willems.

Het repertoire op Double Dare varieert van van folk traditionals, covers, eigen materiaal en zelf een lied van Schubert, alles doordrenkt van een flinke dosis blues, folk en jazz

Datum: vr 7 okt, 20.30 uur

OVERZICHT GLOBAL & WORLD CONCERTEN IN PARADOX

zo 9 okt - Dareyn ft. Emine Bostanci & Maya Fridman (INT)
Mystieke Oosterse klanken met klassieke topcellist
Oost en west ontmoeten elkaar bij Dareyn. De mystieke strijkersklank van de uit Istanboel overgewaaide kemenche vloeit samen met de klassieke grandeur van de cello. Kemenche-virtuoos Emine Bostanci richtte vorig jaar het project Dareyn op wat 'twee werelden' betekent in het Ottomaans. Ze bundelt haar muzikale krachten met de fenomenale klassieke cellist Maya Fridman en slagwerker Jacobus Thiele.
[info]

za 22 okt - Tarwa N-Tiniri & Thijs Borsten (MAR/NL)
Opzwepende desert blues uit de Sahara
Tarwa N-Tiniri, een nieuwe generatie van Sahara- en Amazigh bluesmuzikanten uit Zuid-Marokko, zorgt voor een nieuwe impuls in de desert blues. Bedwelmende grooves en bijtende elektrische gitaren doen denken aan hun grote voorbeeld, de Malinees-Berberse band Tinariwen. De groep geeft een eigentijdse draai aan de desert blues en treedt in Paradox op met de Nederlandse pianist Thijs Borsten.
[info]
Tarwa

wo 26 okt - Amaro Freitas Trio (BRA)
Eigentijdse combi van Afro-Braziliaanse muziek en jazz
De Braziliaanse pianist Amaro Freitas wisselt Amerikaanse jazz en minimalistische patronen af met muziek uit zijn thuisland waarbij hij stijlen als maracatu, frevo en baião omvormt tot eigentijdse muziek. Downbeat: 'Het dekt niet helemaal de lading om het een mix van Abdullah Ibrahim, Thelonious Monk en Chick Corea te noemen, maar komt wel in de buurt.'
[info]

vr 18 nov - Isfar Sarabski Quartet (AZE)
Virtuoze mugham jazz uit Azerbeidzjan
De uit Azerbeidzjan overgewaaide muziektraditie mugham ontstond uit een kruisbestuiving tussen Perzische muziek en de volksklanken van de barden uit de Kaukasusgebergten. De aloude improvisatiekunsten van de mugham heeft via pianist Isfar Sarabski uit Azerbeidzjan ook een weg gevonden naar de eigentijdse jazzmuziek. Met onder meer de spectaculaire tar-speler Behruz Zeynal.
[info]
Isfar

vr 2 dec - NAOS Extended
De wereld van tango en jazz smelten
NAOS is de muzikale droom van bandoneonist Simone van der Weerden. Een groep waarin tango en jazz op geheel eigen wijze samenkomen. Samen met onder meer gerenommeerde jazzmuzikanten als Franz von Chossy (piano), Thomas Pol (contrabas) en Vincent Houdijk (vibrafoon) laat ze zich inspireren door composities van Astor Piazzolla en vibrafonist Gary Burton.
[info]
NAOS

za 17 dec - The BvR Flamenco Big Band
Vurige flamenco en keihard swingende jazz
Traditionele flamenco-elementen als de typische zangstijl, de ritmische gitaar en de ophitsende handklappen gaan in The BvR Big Band samen met het geluid van een flexibele big band die hard swingt en veel ruimte geeft aan de solisten. Volgens tijdschrift Jazzism combineert Van Rossum ‘flamenco op ingenieuze wijze met bigbandjazz’. In dit bijzondere collectief werken Nederlandse en Spaanse jazz- en flamencomuzikanten samen.
[info]

vr 31 mrt - L’Hijâz’Car (FR)
Dynamische mix van Arabische muziek, jazz en kamermuziek
Soms rauw en opzwepend, dan weer poëtisch en wonderschoon, het Franse kwintet L’Hijâz’Car creëert een subtiele balans tussen traditionele en moderne elementen uit de Arabische muziek, jazz en kamermuziek. Met de Mediterrane muziekcultuur als basis staat L’Hijâz’Car open voor werkelijk alle muziekgenres. ‘Bij dit kwintet komen de directe energie van Led Zeppelin samen met de muzikale hersenkrakers van Rabih Abou-Khalil en de fantasievolle folklore van Louis Sclavis', aldus Jazzthing.
[info]
Hijaz

Read 126 times

Leave a comment

winkelbeter koopjeshoek

koopjeshoek

Al doende komen we bij het maken van Winkelbeter niet alleen aantrekkelijke aanbiedingen tegen, maar ook sites die zich specialiseren op de verkoop van producten tegen lagere prijzen. Het gaat dan om bijvoorbeeld gecontroleerde internetretouren , restpartijen en speciale aanbiedingen . Omdat het leven al duur genoeg is verzamelen we dat alles in onze speciale koopjeshoek. Doe er je voordeel mee!

Naar de winkelbeter koopjeshoek

 

N