Print this page
dinsdag, 12 april 2022 17:08

Paradox Tilburg nieuws - Pascal Vermeer & Akasha, Lucas Santana 5tet, Gregory Page

Written by
Rate this item
(0 votes)
Pascal Vermeer & Akasha / Lucas Santana 5tet / Gregory Page

Akasha
Akasha neemt zondag 17 april een livealbum op in Paradox.

Aan de hand van saxofonist Lucas Santana beginnen we de concertweek in Paradox met groovende hardbop op een lekker bedje van Braziliaanse invloeden. Stevige progrock is er van het duo Wilson & Wakeman, terwijl singersongwriter Gregory Page juist de romanticus uithangt met zijn pakkende song. Deze week géén concert op vrijdagavond, maar wel een Eastern Jazz Concerts op zondag met Akasha, de gloednieuwe groep van drummer en bandleider Pascal Vermeer. Het kwartet neemt een livealbum op met publiek en treedt om 15.00 & 20.00 uur op.
Bekijk hier de hele concertagenda.

LUCAS SANTANA 5TET - wo 13 april, 20.30 uur

Vanaf het moment dat hij in 2015 voet aan wal zette in Nederland, speelt de Braziliaanse saxofonist Lucas Santana in de meest uiteenlopende groepen. Er waren trio's, kwartetten, kwintetten en grote bezettingen zoals Metropole Orkest met wie hij een breed scala aan jazz, blues, soul en Braziliaanse muziek bestreek.

Het paradepaardje van Santana is zijn kwintet. Vorig jaar verscheen het debuutalbum Reflections. De muziek van Santana is geïnspireerd op groovende en swingende hardbop en saxofonisten als Cannonball Adderley, Joshua Redman en Joe Henderson. Daarbij zijn de Braziliaanse roots van Santana nooit ver als weg. Met onder meer gitarist Davor Stehlik, pianist Timothy Banchet en drummer Tim Hennekes.

PASCAL VERMEER & AKASHA - zo 17 april, 15.00 & 20.00 uur

Drummer en componist Pascal Vermeer gaat met zijn gloednieuwe groep Akasha een livealbum opnemen in Paradox. Op zondag 17 april geeft hij om 15.00 uur en om 20.00 uur concerten. Akasha bestaat naast Vermeer uit saxofonist Jesse Schilderink, pianist Sjoerd van Eijck en bassist Marijn van de Ven.

De composities worden door alle vier de bandleden aangeleverd en kenmerken zich door openheid waardoor expressie, improvisatie en interactie ontstaat. Een vrije stroom van ideeën die met elkaar in beweging zijn. Akasha geeft ruimte aan invloeden uit onder meer de Scandinavische jazz, volksmuziek en hedendaagse jazz. Maar uiteindelijk is de muziek niet in één hokje te plaatsen. Belangrijker is dat er een verhaal verteld wordt en dat de muziek constant in beweging is.

GREGORY PAGE - za 16 april

Gregory Page is een singer-songwriter, troubadour, filmmaker en een onverbeterlijke romanticus. Nostalgie is wat hem betreft geen vies woord, en zijn werkdag bestaat bij voorkeur uit dagdromen over crooners, oude grammofoons en gedeukte hoeden.

Zijn charisma en parels van songs komen bij een liveshow geweldig tot hun recht. Hij transporteert de luisteraar naar een andere wereld, een tijdloos universum waarin het niet vreemd is een duet te doen met een denkbeeldige zangeres of een hartverscheurende ballade af te wisselen met een ode aan het circus.
TICKETS

WILSON & WAKEMAN - di 12 april

Damian Wilson’s veelzijdigheid is zeldzaam in de rockwereld. Sinds hij debuteerde met de progrockband Landmarq in 1992, heeft hij er min of meer twee parallelle carrières op nagehouden. In de (progressieve) rockmuziek is hij al jaren een constante factor als zanger bij Threshold, Ayreon en Rick Wakeman. Daarnaast is hij actief als soloartiest.

Adam Wakeman is vooral bekend als toetsenist van Ozzy Osbourne en Black Sabbath, maar ook als zoon van Yes-toetsenist Rick Wakeman. Zijn muziek gaat van klassiek tot rock en verder.
UITVERKOCHT

(OP)NIEUW IN DE AGENDA

di 26 & wo 27 apr - #trumpetstuff
Nieuw tweedaags festival gecureerd door trompettist Teus Nobel
[info]

za 21 mei - Better Get Hit: Warmin' Up Concerts
Sabrina Starke / Richville / PXRPLE Jazz

Kom alvast in de stemming voor festival Better Get Hit!
[info]

wo 01 jun - Oliver Le Goas ft. Nir Felder, John Escreet & Chris Tordini
Franse drummer met internationaal superkwartet
[info]

za 11 jun - Wouter Hamel
Pakkende popsongs met een jazzy twist
[info]

vr 23 sep - Tord Gustavsen Trio (NO)
Noorse pianist presenteert zijn nieuwe ECM album
[info]

do 10 nov - James Francies Trio (US)
Amerikaanse toetsenist en rising star bekend van o.a. Pat Metheny
[info]

za 8 apr 2023 - Black Flower (BE)
Hypnotiserende mix van ethio-jazz, grooves en psychedelica
[info]

PARADOX JAZZCAST - DE ALLEREERSTE PARADOX-PODCAST

Daar is ie dan! De eerste podcast van Paradox. Programmeurs Bartho van Straaten en Koen Graat bespreken met een knipoog het wel en wee in de jazz, nemen de luisteraar mee door het veelzijdige concertprogramma en hebben het over allerlei andere onderwerpen die toevallig voorbij vliegen. Met elke keer een gast die zijn of haar kijk op de jazz geeft en wat er op het podium gebeurt. Tijdens deze eerste aflevering schuift componist en podcastmaker Remy Alexander aan met bemoedigende tips over de 'do's and don'ts' in podcast-land.
Beluister de podcast op één van de kanalen.

Podcast avatar

Read 211 times
Super User

Latest from Super User