Print this page
maandag, 25 april 2022 13:56

Paradox Tilburg | nieuws- Festival #trumpetstuff, Nueva Manteca, BRUUT!,

Written by
Rate this item
(0 votes)
#trumpetstuff (festival) // Nueva Manteca // BRUUT!

trumpetstuff

De muzikale stof van 4 dagen Roadburn is nog niet gaan liggen, of de deuren gaan al weer open voor het volgende festival in Paradox: #trumpetstuff. Trompettist Teus Nobel is curator van dit gloednieuwe 2-daagse festival waar hij zelf in diverse bezettingen concerten geeft en tevens een aantal interessante collega-trompettisten heeft gevraagd om op te treden. En er is meer deze week in Paradox. Zo gaat het dak eraf met de latinjazz van Nueva Manteca en is er de powerjazz van BRUUT!.
Bekijk hier de hele concertagenda.

#TRUMPETSTUFF - DI 26 & WO 27 APRIL
Tijdens dit gloednieuwe festival in ons eigen Paradox vestigen we de aandacht op het meest heroïsche instrument uit de jazzwereld: de trompet. Festivalcurator en gastheer Teus Nobel neemt het publiek aan de hand van verschillende formaties mee langs de vele kleuren die het instrument aan de jazz meegeeft. Hoogtepunt wordt de première van Human First, een speciale compositieopdracht die Teus ontving van de BUMA en VNJJ. Deze première wordt uitgevoerd door Teus Nobel | Liberty Group met als extra gasten saxofonist Jasper Blom en gitarist Teis Semey. Verder geeft Teus een duo-concert met de Belgische meesterpianist Jef Neve, treedt hij op met saxofonist Rik van der Made en zijn er concerten van trompettisten Koen Smits en Bram van de Glind.

di 26 april
Teus Nobel & Jef Neve '100 jaar Toots'
Koen Smits ft. Sjoerd van Eijck & Bram Stadhouders
Rik van der Made Group ft. Teus Nobel

wo 27 april
Bram van de Glind Quartet ft. Bert van den Brink
Teus Nobel | Liberty Group ft. Jasper Blom & Teis Semey 'Human First'

NUEVA MANTECA

Nueva Manteca heeft een onomstreden status in de wereld van de latinjazz. De groep speelde op festivals en in clubs over de hele wereld en staat nu in Paradox met die kenmerkende mix van dansbare Cubaanse muziek en energieke jazz.

Nueva Manteca bestaat al sinds 1983 in verschillende gedaantes en bezettingen. Na een break is de band nu terug met een nieuwe super line-up met onder anderen saxofonist Ben van den Dungen, percussionist Nils Fischer – bekend van CaboCubaJazz en Timbazo – en pianist/arrangeur Marc Bischoff.

vr 29 april

BRUUT!

'Wat een heerlijk dampend, bruisend en opzwepend geheel is dit nieuwe album...een tombola van stijlen en geluiden sjeest in een sneltreinvaart voorbij, maar een rommeltje wordt het nooit' de Volkskrant

BRUUT! neemt de luisteraar op hun nieuwe album Zest mee naar een wereld waar stroboscopen en Spaghetti Westerns elkaar ontmoeten. Op nauwkeurige wijze wordt ieder genre in de popencyclopedie overgoten met de sound van goedkope Oost-Duitse orgels, moddervette synthbassen en een speelgoedsynthesizer.

za 30 april

Read 91 times
Super User

Latest from Super User