maandag, 22 november 2021 15:31

Paradox nieuws - PAX the humanoid / Shaun Martin Three-o / Gijs Levelt Spoken Quartet

Written by
Rate this item
(0 votes)
 
PAX the humanoid / Better Get Hit Warmin' Up: Shaun Martin Three-o / Gijs Levelt Spoken Quartet

PAX
Rapper PAX the humanoid staat op 24 november met zijn band in Paradox

PAX THE HUMANOID (Hall of Fame x 013 x Paradox)
wo 24 nov - 20.30 uur
Met zijn soloproject betreedt PAX the humanoid, bekend als de charismatische frontman van het alom gelauwerde Kyteman Orchestra, nieuwe wegen in een landschap van experimentele hiphop in combinatie met jazz en funk. Zijn verhaal vertelt hoe tegenslagen de man maken. Hoe zijn epileptische jeugd hem heeft gemaakt tot de artiest die hij vandaag is.

Met bandleider en toetsenist Niels Broos (bekend van Kyteman Orchestra, Jameszoo) aan het roer, vatten vier avontuurlijke bandbroeders zijn muziek en onmiskenbare drive in een kippenvelwekkende show vol hiphop grooves en jazzy invloeden (kijk & luister). Met verder Gersom Raams op gitaar, Glenn Gaddum Jr. op basgitaar en Yori Olijslagers op drums.
[tickets]

GIJS LEVELT SPOKEN QUARTET
vr 26 nov - 20.30 uur
De muziek van Gijs Levelt Spoken Quartet laveert op de grens van pop, jazz, hedendaags gecomponeerde en wereldmuziek. Centraal in de muziek van trompettist Gijs Levelt staan de loops en geluidseffecten waarmee hij zijn trompetgeluid manipuleert.

Geïnspireerd door de elektrische bands van Miles Davis, Massive Attack en Nils Petter Molvaer bevat de muziek tranceverwekkende grooves, duistere drones en avontuurlijke, sferische improvisaties. Invloeden uit het Midden-Oosten en India contrasteren met breakbeats en James Brown. Met verder Stefan Schmid (toetsen), Joost Lijbaart (drums) en Mark Haanstra (basgitaar). [tickets]

Better Get Hit Warmin' Up
SHAUN MARTIN THREE-O (US), PRIVATE TIME MACHINE XS - BIG BO
za 27 nov - 20.30 uur
Om alvast in de sfeer te komen van festival Beter Get Hit (14 t/m 16 jan) zijn er de komende weken een aantal warmin’ up activiteiten gepland waarbij soul, funk, hiphop, blues, jazz en gospel alvast tot leven komen. Tijdens de warmin' up concerten deze avond hoor je bluesman Bo Brocken, Private Time Machine XS van Eric van der Westen en de Amerikaanse groep Shaun Martin Three-o.

Grammy-winnaar Shaun Martin werkte met grote Naamn als Snarky Puppy, Erykah Badu, Chaka Chan en Guru's Jazzmatazz. Vorig jaar bracht Martin het album Three-O uit in de klassieke pianotrio bezetting, maar met een modern en fris geluid.

Hoewel beïnvloed door de muziek van Bill Evans, Oscar Peterson en Keith Jarrett, resulteert dit in een energiek en hedendaags geluid van piano, bas en drums anno NU. Op Three-O wisselt de groep een aantal eigen composities af met funky versies van de jazzklassiekers. [tickets]

(OP)NIEUW IN DE AGENDA

zo 09 jan - Anton Goudsmit & Mozes Rosenberg
Jazz, gipsy, blues & ballads op 12 snaren [info]

wo 16 feb - Kika Sprangers Quintet
Rising star van de nieuwe generatie komt met nieuw album [info]

wo 23 feb - Under the Surface XL
Sanne Rambags, Joost Lijbaart & Bramstadhouders met speciale gasten [info]

za 05 mrt - New Cool Collective
De welbekende groovemix van jazz, soul, latin & Afro [info]

wo 16 mrt - Marquis Hill New Gospel Revisited (US)
Black Music als uitgangspunt met Makaya McCraven op drums [info]

vr 08 apr - Tania Giannouli Trio (GR)
Filmische klanken op het snijvlak van jazz, klassiek en Arabische muziek [info]

Marquis Hill
Marquis Hill

 
Read 66 times Last modified on maandag, 22 november 2021 19:58

Leave a comment