Heerlijk uitwaaien op Texel

Buienradar Brabant

Bloos november

Bloosbrief november

November is in volle gang en ook bij Podium Bloos zitten we niet stil. De komende weken hebben wij een bomvolle agenda. Met voorstellingen, concerten, Theater Festival Breda (16 & 17 nov), Dock Fest #2 (28 nov) en het gezelligste filmcafé van Brabant: Belcrum Bios. We blikken ook alvast vooruit naar december, met de nieuwe editie van Ogentroost (13 dec). Kom je snel een keertje langs?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Theater Festival Breda
za 16 nov | 20.00 uur | Koop nu kaarten
zo 17 nov | 14.00 uur | Koop nu kaarten

Op 16 en 17 november vindt de 29e editie van Theater Festival Breda plaats in Podium Bloos. Het festival wordt georganiseerd door het Amateur Toneel Overleg Breda (AtoB). Op zaterdagavond zijn er drie voorstellingen te zien van Theater Achterom, Allure Theatersport en Teater 77. De zondagmiddag is traditioneel gereserveerd voor de familievoorstellingen, geschikt voor iedereen van 6 jaar en ouder. De familievoorstellingen worden verzorgd door 48HRS, Het Breda’s Theater en BST De Derde Akte. Lees meer

SENANG | Tg Goed Gezelschap
za 23 nov | 20.30 uur | Koop nu kaarten (bijna uitverkocht!)

In SENANG maken Nynke Heeg en Klemens Patijn korte metten met een Indische geschiedenis die onzichtbaar in hun genen ligt opgeslagen. In deze muzikale voorstelling zwijgt generatie drie niet langer maar vraagt, poert en confronteert. In een krachtige en kwetsbare regie van regisseur Jos van Kan die vaker de verschillen tussen Azië en het westen op scherp wist te zetten. 
Lees meer

De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn
Jongerentheatervoorstelling van Afslag Eindhoven en het zuid land
zo 24 nov | 19.00 uur | Koop nu kaarten

Dit najaar verschijnt een nieuwe voorstelling van locatietheatergezelschap Afslag Eindhoven: De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn. Vanaf november 2019 t/m maart 2020 reist deze voorstelling langs middelbare scholen in Noord-Brabant. Afslag Eindhoven werkt voor het concept en de regie samen met de jonge makers Jorg van den Kieboom (verbonden aan de broedplaats van Podium Bloos) en Hidde Brouwers van het zuid land uit Tilburg. De voorstelling is ook drie keer toegankelijk voor  publiek, waarvan één keer in Podium Bloos op zondag 24 november. Lees meer

Tweede editie Dock Fest
do 28 t/m za 30 nov | Koop nu kaarten

Van 28 t/m 30 november slaan Podium Bloos, PIER 15 Skatepark, Hall of Fame en Dock Zuid de handen ineen voor Dock Fest #2. Afgelopen september vond de eerste editie van dit festival plaats, waarin de muziek van Brabantse makers centraal stond. De tweede editie staat in het teken van de Brabantse hiphop en urbanscene. Lees meer

Filmtitels Belcrum Bios t/m eind februari bekend

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden lekker neer te strijken op een bank en jezelf - onder het genot van een biertje - te verliezen in een film die je écht gezien moet hebben. In november geniet je voor slechts € 5,- van Girl (12 nov) en The Wife (26 nov). Ook de titels voor december, januari en februari zijn al bekend. Neem snel een kijkje in onze agenda.  

PORTRAITS van Guilherme Miotto in première in Tilburg

Veel van ons werk is niet direct zichtbaar voor de buitenwereld, maar gebeurt achter de schermen. Zo zijn we de afgelopen periode nauw betrokken geweest bij de montage van PORTRAITS, de nieuwe voorstelling van choreograaf Guilherme Miotto (Corpo Máquina). Op 14 november gaat PORTRAITS in première in Theater De Nieuwe Vorst. Als coproducent kunnen we natuurlijk alleen maar zeggen: gaat dat zien! Lees meer

Laatste Ogentroost van dit jaar!
vr 13 dec | 20.00 uur | Koop nu kaarten

Benieuwd naar wat er op dit moment allemaal in onze werkplaats gebeurt? Kom dan eens een kijkje nemen bij Ogentroost! Op 13 december openen we onze deuren en laten we je proeven van nieuw werk van talentvolle makers die dichtbij ons staan. Een unieke avond vol verrassende ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Voor avonturiers en iedereen die graag grenzen verkent, of verlegt.
Programma:
het zuid land | reindier
Jorg van den Kieboom & Hidde Brouwers
theater

Een moeder ziet de boze buiten wereld steeds dichterbij komen en besluit haar enige zoon in totale afzondering op te voeden. Hoe lang houdt ze het vol? Vindt het gevaar de weg naar binnen? Vanuit hun fascinatie voor de breekbare onschuld van een kind startte het zuid land afgelopen jaar een traject bij Makershuis Tilburg. Daaruit kwam de eerste versie van de monoloog reindier. Tijdens Ogentroost zien we het tussentijdse resultaat van de volgende stap.
 
Anthony van Gog & Maarten Heijnens | Breathing Piece
performance/muziek

Waarom roept een concert vaak meer emoties op dan een theatervoorstelling? En kan je vanuit de theatrale vorm net zoiets bereiken? Breathing Piece is een muzikale performance zonder instrumenten, enkel de lichamen van de performers. Met behulp van hun ademhaling maken zij een performatieve geluidscompositie die de emotionele band tussen performer en ons, de toeschouwer, onderzoekt.
 
Fikry El Azzouzi | De Beloning
literatuur

Fikry El Azzouzi is auteur, bekend van zijn columns voor o.a. De Morgen en De Standaard, romans en theaterteksten. Na zijn juichend ontvangen debuutroman Het Schapenfeest (2010) en de novelle De handen van Fatma (2013) won hij in 2015 met Drarrie in de nacht de Arkprijs van het vrije woord. Tijdens Ogentroost draagt hij voor uit zijn laatste roman De Beloning (2019) en brengt hij slam poetry ten gehore.
 
We Are Public:
nu de eerste maand gratis!

Onbeperkt toegang tot de beste concerten, exposities, voorstellingen en films in Breda en de rest van Nederland? Ook Podium Bloos is partner van We Are Public. Sluit je deze maand aan en krijg je eerste maand gratis! Lees meer

Agenda november

12 nov  Belcrum Bios: Girl
16 nov  Theater Festival Breda
17 nov  Theater Festival Breda | Familiedag (6+)
23 nov  SENANG | Tg Goed Gezelschap (bijna uitverkocht!)
24 nov  De Ongelofelijke Poging van Niemand om Iemand te zijn | Afslag Eindhoven
26 nov  Belcrum Bios: The Wife
27 nov  Sing & Perform 1 | Rowan Boele Performer & Vocal Coach
28 nov  Dock Fest #2
30 nov  Nassau Harmonie Breda | MUSICA


Agenda december

10 dec  Belcrum Bios: Colette
13 dec  Ogentroost  met o.a. Anthony van Gog & Maarten Heijnens

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Bloos oktober

Bloosbrief oktober

In oktober hebben wij een bomvolle agenda. Met voorstellingen, concerten, festivals en het gezelligste filmcafé van Brabant: Belcrum Bios. In een nieuwe editie van Ogentroost (25 okt) presenteren we weer nieuw werk van makers die dichtbij ons staan, muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Sound of Europe (11 & 12 okt) en de albumpresentatie van Dock Zuid: Derelict (13 okt). Liever de voetjes van de vloer? Kom dan naar de SwingFactoryBreda: Swing Shift (19 okt), hét Lindy Hop-feest van Breda. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram.

Programma Ogentroost bekend
vr 25 okt 20.00 uur | Koop nu kaarten

Benieuwd naar wat er op dit moment allemaal in onze werkplaats gebeurt? Kom dan eens een kijkje nemen bij Ogentroost! Op 25 oktober openen we onze deuren en laten we je proeven van nieuw werk van talentvolle makers die dichtbij ons staan. Een unieke avond vol verrassende ontmoetingen in een ongedwongen sfeer. Voor avonturiers en iedereen die graag grenzen verkent, of verlegt.
Programma:
KNOT Kollektiv | Internal Jogging
circus, dans, theater

Iedere dag kruisen onze paden met honderden mensen. Hoe kunnen we ons zo alleen voelen in een wereld die zo verbonden is? Het KNOT Kollektiv zoekt via dans, performance en circus naar de meest fundamentele vorm van connectie: lachen. Lachen is namelijk een vorm van intern joggen, een ontsteker van grote verwachtingen.
 
Rohiet Tjon Poen Gie | We shall return
dans

Stilzitten? Dat woord kent Rohiet Tjon Poen Gie niet. En nadat je Rohiet ontmoet, zit jij ook niet meer stil! Met zijn swingende en dynamische performance en onbegrensde enthousiasme, weet hij elk publiek aan te steken. Tijdens Ogentroost toont hij zijn nieuwe choreografie We shall return, een cross-over tussen hiphop, hedendaagse dans en acrobatiek.
 
Bart Smout | De geboorte van schuld
literatuur

Bart Smout woont en werkt in Tilburg en schreef onder andere voor de Volkskrant, De Optimist en Hard//Hoofd. Hij was redacteur van het literaire tijdschrift De Titaan en stond als schrijver onder meer op de podia van Lowlands, Mensen zeggen Dingen en Festival Tilt. Tijdens Ogentroost leest hij voor uit zijn roman: De geboorte van schuld.
 
Sound of Europe
vr 11 okt (Podium Bloos) & za 12 okt (Electron)

De term ‘jazzfestival’ doet Sound of Europe tekort: verwacht op de tweede editie een spannende mix van jazz, brass, klassiek en rock-invloeden. Na een succesvolle eerste editie in Chassé Theater, zijn we verheugd dat het vrijdagavond 11 oktober bij ons plaatsvindt, en zaterdagavond 12 oktober bij Electron.

De rode draad door de line-up is de ruimte voor improvisatie en solisten. Met Franz von Chossy Trio, Hermine Deurloo, Vincent Peirani, Tini Thomsen, Kleptomatics, en Paul van de Calseijde's Contours Group met Nabou Claerhout. 

Meer info en tickets via deze link. Tip: online zijn kaarten een stuk voordeliger dan aan de deur!

Open Call: 39Graden zoekt jong talent!

Op 7, 8 en 9 februari 2020 vindt de twaalfde editie plaats van Festival 39Graden: dé start voor jong talent tussen de 15 en 21 jaar. De organisatie is in handen van een jongerenredactie, die wordt ondersteund door professionals van Podium Bloos. Voor de programmering zijn we op zoek naar jonge talenten met een passie voor theater, dans, muziek, spoken word, urban en circus. Heb jij altijd al op een professioneel podium willen staan? Meld je dan vóór 19 oktober aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Lees meer >>

Guilherme Miotto wint Gieskes-Strijbis Podiumprijs

De Braziliaans-Nederlandse choreograaf Guilherme Miotto (Corpo Máquina) is winnaar van de Gieskes-Strijbis Podiumprijs 2019, de grootste podiumprijs van Nederland. De prijs werd op 9 september j.l. voor de derde keer uitgereikt aan twee makers die een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit en diversiteit van de Nederlandse podiumkunsten. Ook theatermaker Alexandra Broeder mocht de prijs in ontvangst nemen. De winnaars ontvangen elk een geldbedrag van € 60.000,-. Podium Bloos werkt al sinds 2013 samen met Miotto. Onlangs was zijn werk nog te zien tijdens de derde editie van Live Art Festival Breda, waar o.a. zijn nieuwste voorstelling POLE in première ging.

The Beauty of Falling Apart reist af naar Canada

In januari van dit jaar ging The Beauty of Falling Apart van choreografen én fenomenale dansers Heather Ware en Hilde Elbers in première in het Chassé Theater. Als coproducent zijn we trots te kunnen melden dat de voorstelling nu op tournee is in Canada, het thuisland van Heather Ware. Op 16 en 17 oktober danst zij samen met Liah Frank, de vervangster van Hilde Elbers, op het Fluid Festival in Calgary.

Agenda oktober

08 okt  Graphic Matters | Pechakucha
11 okt  Sound of Europe (Podium Bloos)
12 okt  Sound of Europe (Electron Breda)
13 okt  Graphic Matters | Talking Matters
13 okt  Dock Zuid: Derelict
15 okt  Belcrum Bios: La Isla Minima
19 okt  SwingFactoryBreda: Swing Shift
20 okt  Graphic Matters | Talking Matters
25 okt  Ogentroost | KNOT Kollektiv, Rohiet Tjon Poen Gee, Bart Smout
29 okt  Belcrum Bios: No Country For Old Men


Agenda november

23 nov  SENANG | Tg Goed Gezelschap
27 nov  Sing & Perform 1 | Rowan Boele Performer & Vocal Coach
30 nov  Nassau Harmonie Breda | MUSICA

Facebook
Twitter
Instagram
Website

Pathé Nieuws: Nieuw: Relaxen in de verstelbare Relax Seat bij Pathé Breda!

Hoe kijk jij het liefst een film? Lekker relaxend achterover natuurlijk! Vanaf nu kan je in elke zaal bij Pathé Breda van de film genieten in een Relax Seat. De Relax Seats zijn zo gebouwd dat je vanaf elke stoel perfect zicht hebt op het scherm.

Kom jij snel langs om te ontspannen in een Relax Seat?

Bloos april

 

Bloos april

Deze maand in Podium Bloos: De vijfde editie van hedendaags dansfestival Moving Futures (vr 5 & za 6 apr), De gouden roof (za 13 & zo 14 apr) van Theaterwerkplaats Tiuri, een uitverkochte zaal voor Guido Weijers (wo 17 apr) en de theatrale rechtszaak Stormkamer: de Rechtbank (do 18 apr) van regisseur Hanna van Mourik Broekman. Ook poppodium Mezz is te gast met 40UP (vr 26 apr), een dansavond voor iedereen van 40 jaar en ouder. In Belcrum Bios, het gezelligste filmcafé van Brabant, vertonen we in april de filmtoppers Jackie (di 2 apr), Lady Bird (di 16 apr) en The Post (di 30 apr). Kortom, voor elk wat wils.

We blikken ook alvast vooruit naar mei, met het bijzondere project Theater Na de Dam (za 4 mei) en een nieuwe editie van Ogentroost (vr 10 mei), waarvan we de eerste namen bekendmaken.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Houd dan onze website, Facebookpagina en Instagram in de gaten.

Moving Futures 
vr 5 & za 6 apr | aanvang: 20.00 uur
dagkaart: € 15,- | combiticket € 21,50
Kaarten kopen

Vanaf 7 februari 2019 reist het vernieuwende dansfestival Moving Futures voor de vijfde keer langs elf verschillende steden in Nederland. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april strijkt het festival voor de tweede keer neer in Podium Bloos. In een even verfrissend als veelzijdig programma trekt een eigenzinnige generatie dansmakers aan je voorbij die de dansdiscipline oprekt. Met het randprogramma van films, workshops en de betere borrelpraat zet Moving Futures je overal met je neus bovenop. Kijk voor het volledige (rand)programma op www.movingfutures.nl.
Opwarmen met The100Hands
Hoe ver kan je gaan zonder een stap te verzetten? In STAAN stellen de kernleden van The100Hands elkaars vermogen om te blijven staan tot het uiterste op de proef. Deze performance vindt plaats als opwarmer van Moving Futures Breda, op 29 maart a.s. vanaf 16.00 uur tijdens de vrijdagmiddagborrel in MotMot gallery, Electron Breda (Belcrumweg 19). De toegang is gratis. Zien we je daar?
Stormkamer: de Rechtbank 
Hanna van Mourik Broekman (Tg Nomen)
do 18 april | aanvang: 20.30 uur
€ 10,- | Kaarten kopen
 


We doen niets liever dan voor eigen rechter te spelen. De tijd die we nemen om ons oordeel te vellen wordt steeds korter. Wat blijft er dan nog over van onze moraal? Bestaat het goed en het kwaad of is ons oordeel toch emotioneler dan wij denken? In Stormkamer: de Rechtbank nodigt regisseur Hanna van Mourik Broekman je uit om de moraliteit te lijf te gaan in een theatrale rechtszaak en je oordeel te vellen over de creatief boekhouder en de luier-rover. Lees meer >>

De gouden roof 

Rafels, de vrijetijdsgroep van Theaterwerkplaats Tiuri
za 13 apr | aanvang: 20.15 uur
zo 14 apr | aanvang: 14.30 uur 
€ 8,50 | Kaarten kopen

In de voorstelling De gouden roof ontmoeten we, diep verscholen in het woud, de roversbende van Florien de Dappere. Samen met Rover Edward, Rover Robin en de Wolfsrover aast ze op de schatkist van de koning. De koning heeft ondertussen heel andere dingen aan zijn hoofd. Zijn dochter, prinses Louise, gaat steeds naar het bos, terwijl de koning dat al zo vaak verboden heeft. Als ze op een dag verdwenen blijkt te zijn, staat het hele paleis op zijn kop…

Theater Na de Dam

Jeugdtheaterwerkplaats Ctrl-f
za 4 mei | aanvang: 20.30 uur
locatie: Paul Windhauseweg
toegang: gratis (reserveren noodzakelijk)

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig dertig jongerenvoorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Podium Bloos is sinds een aantal jaren partner van Theater Na de Dam. De jeugdtheaterwerkplaats Ctrl-f neemt ook dit jaar weer deel aan dit bijzondere project met de voorstelling Dertien Dingen. In een route langs de Paul Windhausenweg in het Bredase Boeimeer vertellen jongeren aan de hand van objecten (huisraad), archieven en gesprekken met ouderen een verhaal over uitsluiting en ontheemding. Lees meer >

Nieuwe editie Ogentroost

vr 10 mei | aanvang: 20.00 uur
€ 10,- (early bird t/m 10 apr) | Kaarten kopen

Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos op vrijdag 10 mei een nieuwe editie van Ogentroost. De eerste namen zijn inmiddels bekend. Danseres en choreografe Heather Ware en componist, muzikant en geluidskunstenaar Dyane Donck ontmoeten elkaar in een gelegenheids-performance.  

In Self-portrait, man on orange floor benadert Simon Bus de zelfportretkunst vanuit het perspectief van de dans. Met een vloer van 2 bij 2 meter als canvas portretteert hij zichzelf in poses en bewegingen die schommelen tussen zijn ideale zelfbeeld en een karikatuur.

Het complete programma is binnenkort te vinden op onze website www.podiumbloos.nl

Let op: Betaald parkeren in de Speelhuislaan

Sinds 1 maart geldt er in de gehele wijk Belcrum betaald parkeren. Parkeren bij de Belcrum Watertoren (Speelhuislaan 173), op 200 meter afstand van Podium Bloos, blijft voorlopig gratis. Parkeren op het terrein van Podium Bloos is niet toegestaan. We adviseren je om zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Lees meer >>

Agenda april

02 apr  Belcrum Bios - Jackie
05 apr  Moving Futures
06 apr  Moving Futures
13 apr  Theaterwerkplaats Tiuri - De gouden roof
14 apr  Theaterwerkplaats Tiuri - De gouden roof
16 apr  Belcrum Bios - Lady Bird
17 apr  Guido Weijers – Masterclass Geluk (uitverkocht)
18 apr  Stormkamer: de Rechtbank
26 apr  Mezz on tour: 40UP
30 apr  Belcrum Bios - The Post


Agenda mei

04 mei  Theater Na de Dam - Jeugdtheaterwerkplaats Ctrl-f / Dertien Dingen
10 mei  Ogentroost
11 mei  Mezz on tour: 80's Verantwoord
13 mei  Mezz on tour: Quiz'm - nr. 1903
29 mei  Mezz on tour: Pre Jazz

Facebook
Twitter
Instagram
Website
 

Grote cabaretnamen in de Bussel

Grote namen op de bühne van de Bussel

Geachte meneer/mevrouw,

Midden in dit prachtige theaterseizoen hebben wij nog een aantal grote namen uit de cabaretwereld voor u klaarstaan. De voorstellingen van Paul de Leeuw en René van Meurs zijn al uitverkocht, maar niet getreurd, er zijn nog genoeg namen om uit te kiezen.

Tim Fransen | Het kromme hout der mensheid
Een absolute aanrader is de winnaar van de Poelifinario in de categorie Engagement: Tim Fransen. Met zijn filosofische voorstelling Het kromme hout der mensheid won hij afgelopen oktober deze prijs. Zaterdag 9 februari is hij te zien in de Bussel.

“…Tim tilt met zijn muzikaliteit het programma naar een hoger niveau, en bovendien weet hij met gortdroge humor de nodige luchtigheid aan te brengen. Dat is zijn kracht. Het publiek hangt aan zijn lippen en ondergaat ademloos zijn verhaal...” - Jury Poelifinario.Sara Kroos | Zonder Verdoving

Ook oud lama Sara Kroos staat komende maand op ons toneel. Wegens succes komt ze dinsdag 12 februari terug naar Oosterhout met de voorstelling Zonder Verdoving.

"Doordat de depressie in de hele voorstelling sluimerend aanwezig is, blijft Zonder verdoving voortdurend spannend en krijgen we een ontluisterend en grappig inkijkje in de wereld van een depressieve ziel." - NRC ****Thomas Acda | Motel
In maart brengt Thomas Acda een bezoek aan Theater de Bussel. Van zingen tot acteren en van cabaret tot musical; Acda is een alleskunner. Vrijdag 15 maart komen twee van zijn talenten samen in de muzikale cabaretvoorstelling Motel.

"Thomas Acda overdondert solo met meesterlijke vertellingen en spetterende liedjes." - de Volkskrant ****


Benieuwd naar het hele cabaretaanbod? Bekijk dan onze website. Denk bijvoorbeeld ook aan Maartje & Kine, Rob & Emiel en Ronald Snijders.

Lachende groet,

Team Theater de Bussel

Voorstellingen
Emilio Guzman
Kom dan!
za 2 feb 2019
Emilio Guzman is vrolijk. Het einde van de wereld nadert. Als het niet Trump is, die...
Bestellen
René van Meurs
Ik beloof niks
vr 8 feb 2019
De afgelopen tijd heeft René van Meurs, genomineerd voor de...
Bestellen
Tim Fransen
Het kromme hout der mensheid
za 9 feb 2019
In 2016 debuteerde Tim Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma Het fail­liet...
Bestellen
Sara Kroos
Zonder Verdoving
di 12 feb 2019
Sara Kroos komt terug naar Theater de Bussel! Afgelopen seizoen bewees ze met haar...
Bestellen
Paul de Leeuw
VETTE PECH!
do 14 feb 2019
In 2017 bestond het Luxortheater 100 jaar en maakte Paul voor hen een speciale...
Bestellen
Maartje & Kine
Vibrato!
vr 22 feb 2019
Kruis een Noorse ingenieur met een Nederlandse muzikant, mix dat met bal kan,...
Bestellen
Trudy Labij & Frans Mulder
'T Is Nogal Fris Voor De Tijd Van Het Jaar
zo 10 mrt 2019
Trudy Labij en Frans Mulder in een muzikale cabaretvoorstelling met veel humor en...
Bestellen
Thomas Acda
Motel
vr 15 mrt 2019
Reikhalzend kijken we uit naar de eerste solovoorstelling van Thomas Acda. Het idee...
Bestellen
Rob & Emiel
Onderweg (12+)
vr 15 mrt 2019
Als Rob en Emiel het podium oprijden, begint de reis waarvan niemand weet waar die...
Bestellen
Ronald Snijders
Groot Succes 2
za 16 mrt 2019
Nederland staat aan de vooravond van een nieuw theaterprogramma van Ronald Snijders,...
Bestellen
 

Bloosnieuws december

 

Bloosnieuws december

Op vrijdag 7 december presenteren we een nieuwe editie van Ogentroost, met nieuw werk van makers die dichtbij ons staan. Twee dagen later kun je getuige zijn van een Deep Sound Experience, een live concert en bijzondere yogales ineen. Theaterwerkplaats Tiuri brengt het familie epos ‘Henri’ en in Belcrum Bios, het gezelligste filmcafé van Brabant, vertonen we deze maand drie klassiekers uit de jaren ‘80.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Bloos-nieuws? Houd dan onze websiteFacebookpagina en Instagram in de gaten.
Programma Ogentroost bekend
vrijdag 7 december | aanvang: 20.00 uur

kaarten
 
Mooie dingen moeten gezien worden. Daarom presenteert Podium Bloos op vrijdag 7 december een nieuwe editie van Ogentroost; de meest oogtroostende voorstellingen in een avondvullend programma.

Deze makers presenteren hun werk: Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe, TeaTime Company en Jorg van den Kieboom.

Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe 
Het Sterven 

theater

Groots en meeslepend nemen Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe je mee naar het einde. Voordat Kim Karssen morsdood op de vloer ligt, vertelt ze vol hartstocht en wrok over het leven en de duur daarvan.

Jorg van den Kieboom
De verhoopte terugkeer van meneer en mevrouw Blom 

theater

Jorg van den Kieboom | De verhoopte terugkeer van meneer en mevrouw Blom (theater)
De Bredase schrijver en regisseur Jorg van den Kieboom brengt samen met actrices Anne-Chris Schulting en Dorien van Gent een tussentijdse lezing van een absurdistisch toneelstuk in wording: ‘De verhoopte terugkeer van meneer en mevrouw Blom’.

TeaTime Company
Stick-Stok 

dans, circus

Een jongleur, een danseres en een Chinese Pole-artiest. Met hun lange stokken maken ze figuren, balanceren ze, maken ze het elkaar moeilijk en helpen ze elkaar. Een bijzondere combinatie van dans en circus.
Koop vóór 1 december kaarten en betaal slechts € 10 in plaats van € 13!
€ 10,- tot 1 december | € 13,- vanaf 1 december | € 7,50 student | gratis voor We Are Public leden
koop nu kaarten
Deep Sound Experience: live concert en yoga les 
Dock Zuid & Podium Bloos | Dyane Donck & Judith Clijsters
zo 9 december | aanvang: 11.00 uur
€ 5


Componist Dyane Donck en choreograaf Judith Clijsters onderzoeken hoe elektronische muziek de zintuigelijke ervaring verdiept. Zo wordt een ontspannen yin yoga les pure kunstbeleving. Wil je deel uitmaken van de eerste openbare test? Meld je aan! Voor slechts 5 euro ben jij ons eerste proefkonijn. Yoga ervaring is niet noodzakelijk.

meld je aan

 
Pin Only
Vanaf 1 januari 2019 kun je bij Podium Bloos niet meer met contant geld betalen. We hebben nieuwe pinautomaten aangeschaft, zodat je voortaan zowel bij de kassa als aan de bar kunt pinnen of contactloos kunt betalen. Op deze manier kunnen wij je sneller en veiliger van dienst zijn.

Agenda december

01 dec Jacob van Lennep - Sterallures
04 dec Belcrum Bios - Tootsie   
07 dec Ogentroost  
09 dec Dock Zuid & Podium Bloos - Deep Sound Experience  
11 dec Belcrum Bios - Raising Arizona
14 dec Theaterwerkplaats Tiuri - Henri
15 dec Theaterwerkplaats Tiuri - Henri
15 dec Theaterwerkplaats Tiuri - Henri

18 dec Belcrum Bios - Fast Times At Ridgemont High

Agenda januari
30 jan Hilde Elbers & Heather Ware - The Barren Lands/A Fine Kind of Madness (try-out)
31 jan Hilde Elbers & Heather Ware - The Barren Lands/A Fine Kind of Madness (première in Chassé Theater)

 

Facebook
Twitter
Instagram
Website
 

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook