Buienradar Brabant

Nieuws uit Brabant

AD:den-bosch

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

Omroep Brabant

Omroep Brabant: Home

Alle nieuwsberichten op de homepage
  • De eerste boeren zijn vrijdagochtend rond kwart over negen met hun tractoren gearriveerd bij het provinciehuis in Den Bosch. De actievoerders werden begeleid door de politie. In het provinciehuis wordt vandaag opnieuw gedebatteerd over de aanpak van de stikstofcrisis. Boeren zijn het niet eens met de vorige week gepresenteerde plannen van de provincie. Ze voeren daarom vandaag opnieuw actie om de politiek op andere gedachten brengen.
  • Bij een ongeluk op de Kloosterstraat in Loon op Zand, is vrijdagochtend een dode gevallen. Het gaat om een voetganger die werd aangereden door een auto. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.
  • Bewoners van een appartementencomplex aan de Pastoor Van der Zijlestraat in Waalwijk werden vrijdagochtend uit hun huis gehaald na een brand. Die was rond zeven uur ontstaan in de keuken.
  • Provinciale Staten beslissen vrijdag over maatregelen om de stikstofuitstoot door boerenbedrijven tegen te gaan. Agrarische bedrijven stoten bijna de helft van alle stikstof uit en worden daarom het eerst aangepakt. Volgend jaar gaan de Staten praten over maatregelen om de uitstoot door andere bedrijven en het verkeer tegen te gaan.
  • De gemeente Mill en Sint Hubert gaat de inwoners vragen of ze moet samengaan met de gemeenten Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis of dat Mill en Sint Hubert zelfstandig moet blijven. De raad stemde donderdag in met deze inwonersraadpleging, die gaat plaatsvinden op 23 januari.

 

 

 

 

 

 

 

Brabants Dagblad

 

Brabants Dagblad:den-bosch-vught

bd.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

 

 

 

 

 

 

 

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook