Buienradar Brabant

Verkadefabriek Nieuws Woord De laatste van 2019

Verkadefabriek Nieuws Woord twitter facebook
Beste Verkadefabriek-bezoeker,
Dit is alweer de laatste. De laatste maand,het laatste woordnieuws en woensdag de laatste avondeditie. Van 2019. Want in 2020 gaan we door en verder. Waar we gebleven zijn én waar we naartoe willen. Maar we kijken eerst nog vooruit; naar die van deze maand, met Peter Buwalda en Jet Steinz. En natuurlijk Wilma de Rek en Jan Tromp. En met jou, schuif je weer aan?
Peter Buwalda en Jet Steinz
in de Avondeditie
woensdag 18 december 2019, 20.30 uur | CLUBZAAL  

Een goed gesprek, een kritische noot, humor en mooie verhalen. Te gast in de Avondeditie van december: Peter Buwalda en Jet Steinz. Partners en schrijvers. Dit jaar verscheen van beiden nieuw werk. 

Peter Buwalda
Schrijver en columnist Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Het boek werd genomineerd voor twaalf literaire prijzen, waarvan hij er vijf won. Na meer dan acht jaar schrijven verscheen dit jaar zijn tweede roman, Otmars zonen. Deel één van een epische trilogie die verder bestaat uit de nog te verschijnen delen De jaknikker en Hysteria siberiana, samen goed voor 1750 pagina's. Buwalda wint met het eerste deel alvast de Bookspot Lezersprijs en staat op de shortlist voor de Bookspot Juryprijs. Ook voor de NS Publieksprijs is Otmars zonen genomineerd. Maar die prijs mag iemand anders van hem winnen: "Stem maar niet op mij, zou ik zeggen. En als ik dat ding onverhoopt win, zal ik hem weigeren, oké?"

Jet Steinz
Jet is net als haar partner van boeken en literatuur. Ze schreef samen met haar vader SteinzGids voor de wereldliteratuur, ook wel bekend als De Dikke Steinz, bespreekt voor de Volkskrant wekelijks de CPNB Bestseller 60 en publiceerde in 2016 de roman De tranen van Saar. Dit jaar verscheen P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven. Tegenwoordig begint een romance met een appje, of een superlike op Tinder. Maar er was een tijd dat de liefde onderhouden werd door middel van brieven. En ook het uitvechten van ruzies ging per brief, de overdracht van kennis, het wensen van geluk, uitingen van bewondering, treuren en troosten. De mooiste 150 zijn verdeeld over dertig genres in het boek terug te lezen. 

Wilma de Rek en Jan Tromp gaan met ze in gesprek. Er is een column en er is livemuziek door Lea Kliphuis

Schuif aan, woensdagavond 18 december in de Clubzaal. 
Koop je kaarten hier

De Avondeditie wordt ondersteund door Vrienden van de Verkadefabriek
ma 16 dec, 20.00 uur | Clubzaal
Te gast: Minc Café
MiNC-presentatoren Frank Finkers, Rob de Vrind en Lise-Marie Bom brengen je op de hoogte van de laatste actualiteiten op het gebied van duurzaamheid, innovatie en milieu. Deze maandag: een groene kerk, verstikkende stikstof en biodiversiteit op het boerenland. 
Lees meer
vr 17 jan, 20.00 uur | Grote Zaal
Boek in Beeld
In januari de derde editie van Boek in Beeld, een samenwerking van AKV|St. Joost en de Verkadefabriek. Tweedejaarsstudenten maken een boekcover, een beeldverhaal, een animatie en een vrij werk, gebaseerd op en geïnspireerd door een literair werk.
Lees meer
Wij werken samen en verkopen boeken van Adr. Heinen.
Samenwerken vergroot je wereld.

Theater De Leest o.a. De Verleider Female, R&B Old Skool Hits Part 2 en Irish Christmas

Binnenkort in Theater De Leest:

O.a. De Verleiders Female, R&B Old Skool Hits Part 2 en Irish Christmas

Donderdag 19 december
20.15 uur: De Verleiders Female
De Verleiders maken stukken over macht. Één onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn De Verleiders Female: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame.
20.30 uur: Martijn Kardol
Martijn Kardol won een handvol festivals en loste met zijn avondvullende en voor de Neerlands Hoop genomineerde debuutprogramma ‘Bang’ alle verwachtingen in. “Geraffineerd slim en spits in zijn ideeën.” ★★★★ Dagblad van het Noorden
Vrijdag 20 december
20.15 uur: R&B Old Skool Hits Part 2
Na het succes van ‘R&B Old Skool Hits’ kan een vervolg niet uitblijven en in Part Two dendert de trein snoeihard door, met John Williams als machinist. Het belooft weer een heerlijk Old Skool feestje te worden, met Salt-n-Pepa, Jodeci, Boyz II Men, En Vogue, SWV en Blackstreet op de playlist.
20.30 uur: Erik van Muiswinkel
Erik van Muiswinkel eert een honderdjarige. Een intiem eerbetoon aan Drs. P.

Uitverkocht
Zaterdag 21 december
20.15 uur: Pepijn Gunneweg
‘The Great Wonder’ is de eerste solo-voorstelling van Pepijn Gunneweg, acteur, presentator, komiek, maar uiteraard vooral voormalig Ashton Brother. Hij gaat met zijn Troupe muzikale Freaks verder waar hij ooit is gestopt en brengt acts en trucs die al jaren door zijn hoofd spoken, maar nooit het toneel hebben bereikt.
20.30 uur: JB Meijers
JB Meijers is een van Nederlands bekendste muzikanten. Het grote publiek leerde hem kennen als lid van The Common Linnets - met Ilse DeLange - en De Dijk. In ‘Deltaboy’ gaat de singer-songwriter op onderzoek uit. Wat heeft deze Zeeuwse deltaboy met de blues?
Zondag 22 december
20.15 uur: Irish Christmas
Kom helemaal in de kerststemming met Irish Christmas.Voor dit kerstconcert brengt de grootmeester van de traditionele Ierse muziek, Fergal Ó Murchú, een keur aan traditionele instrumentalisten en een strijkerssectie mee.
KAARTEN KOPEN

FILMS IN DE LEEST


Filmliefhebbers hebben deze week de keuze uit de volgende filmtitels:
Last Christmas (een romantische komedie vol met muziek van George Michael) te zien op zo 15 dec - 14.15 uur (met High Wine). Ook te zien op zo 22 en do 26 dec.

April, May en June | Ladies Night (nieuwe Nederlandse film met Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Elise Schaap) te zien op di 17 dec - 20.15 uur. Reguliere voorstellingen vanaf zo 22 dec.

Spookuil (een kerstfilm voor het hele gezin, opgenomen in het prachtige en winterse Estland!) te zien op wo 18 dec - 14.30 uur en di 24 dec- 13.00 uur.

Official Secrets (het waargebeurde verhaal van Katherine Gun (Keira Knightley), een klokkenluider van de Britse geheime dienst die, tijdens de aanloop naar de Irak-invasie in 2003, vertrouwelijke NSA-documenten lekte waarin een illegale spionageoperatie tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd onthuld) te zien op wo 18 dec - 19.45 uur
 
KAARTEN KOPEN
Kaarten koopt u 24 uur per dag via www.deleest.nl. De balie van de theaterkassa is op werkdagen geopend van 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films. Telefonisch bereikbaar van 11.00 - 13.30 uur.

Bekijk de eerste beelden van King Lear

Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich inspireren door een van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare en voeren u naar een wereld waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. De eerste beelden van de voorstelling zijn binnen. Bekijk ze hier. King Lear is te zien op vrijdag 17 april in Theater De Leest.

Voor € 10 naar Ons Wereldrijk 
Zo’n bijzondere theatervoorstelling zag u nog nooit!


Hotel Modern werd wereldberoemd met De Grote Oorlog en Kamp. Tijdens het Theaterweekend (zaterdag 25 januari) is hun nieuwe voorstelling Ons Wereldrijk te zien in Theater De Leest, waarbij een gigantische maquette van de Indonesische archipel het podium zal vullen. Duizenden poppetjes verbeelden de bewoners. Hotel Modern laat met ingenieus poppenspel zien hoe het kolonisatieproces zich heeft voltrokken.

Bekijk hier alle voorstellingen die tijdens het Theaterweekend in Theater De Leest te zien zijn >>
KAARTEN KOPEN

Alex Klaasen op tv bij Kunstencentrum Waalwijk

Alex Klaasen bracht zijn jeugd gedeeltelijk door in Waalwijk als zoon van oud-directeur van het Kunstencentrum, Tony Klaasen. In het televisieprogramma Volle Zalen blikt hij terug op zijn carrière. Afgelopen dinsdag was het programma om 20.25 uur te zien op NPO 2. Kijk het hier terug.

Op dinsdag 3 maart staat Alex Klaasen in Theater De Leest met Showponies 2 en trakteert hij het publiek op een spetterend vervolg, een rollercoaster van humor, slapstick, (zelf)spot, verkleedpartijen, dubbele bodems, jurken, pruiken en opgewonden hobbelpaarden.

KAARTEN KOPEN

DEZE WEEK IN DE LEEST

zo 15 dec
Peppa Pig Live!
Verrassingsfeest! (2+)
zo 15 dec
Last Christmas | High Wine
Emilia Clarke, Henry Golding e.a.
di 17 dec
April, May en June | Ladiesnight
Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Elise Schaap e.a.
wo 18 dec
Spookuil (AL)
Eia's Kerstfeest
wo 18 dec
Official Secrets
Keira Knightley, Matt Smith, Matthew Goode e.a.
wo 18 dec
Sara Kroos
Verte
do 19 dec
De Verleiders Female
Jelka van Houten, Susan Visser e.a.
do 19 dec
Martijn Kardol
Welkom
vr 20 dec
John Williams presenteert
R&B Old Skool Hits Part 2
vr 20 dec
Erik van Muiswinkel
Buigt allen mee voor Drs. P
Parkeren op het, schuin tegenover het theater gelegen, Unnaplein is op zaterdag t/m donderdag gratis vanaf 18.00 uur.
Op vrijdag (koopavond) is het betaald parkeren tot 21.00 uur.
Twitter
Facebook
Instagram
Theater de Leest
Vredesplein 12
5142 RA Waalwijk
T 0416 - 334 746
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Theaterkassa
T
0416 - 331 751 

Balie: ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur en één uur voorafgaand aan voorstellingen en films.
Telefonisch: ma t/m vr 11.00-13.30 uur 

Willem Twee poppodium: Up next

Willem Twee poppodium
nieuws
vrijdag 13 december
On The House: Indie!

On The House: Indie! (Gratis entree)

Alison's Fall
Alison's Fall is een alternatieve rockband uit Den Haag die je zal verleiden om te dansen op de mechanische beats die worden overgedragen op een echte drumkit.

Death Star Discotheque.
indie post-punk band uit Boxtel/Eindhoven.
In maart 2019 verscheen een eerste ep met daarop vijf nummers. Het plaatje mocht tot op heden zeer positieve reviews te ontvangen en werd opgepikt door VPRO 3 voor 12.

Info

zondag 15 december
Jazzwerkplaats dag

Eenmaal per jaar presenteert de Jazzwerkplaats de vaste groepen en lopende workshops op het podium! Dit jaar bij het Willem Twee poppodium, waar we iedereen graag voor uitnodigen.

Lekker kijken, luisteren & samen het muzikale jaar doornemen met een drankje erbij. Vaste en losse bezoekers van de Jazzwerkplaats; familie en vrienden; jong en oud; fans en muziekliefhebbers: iedereen is welkom!

Gratis Entree.
Start programma: 13.15 uur

Special guest dit jaar: De Misty House Band!

zaterdag 14 december
Dance4Air - Benefietavond voor taaislijmziekte

Dance4air is een idee ontstaan in 2018 toen Koen en Alicha (die zelf Cysitc fibrosis heeft) besloten mee te doen aan Skate4air. 100 km schaatsen voor Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Om hier geld voor op te halen besloten we samen met AR-let producties een feest te organiseren, Dance4air.
Een geweldig feest georganiseerd door vrienden om zo het onderzoek naar Cystic Fibrosis te steunen.

Sponsor + info

maandag 16 december
The Bony King Of Nowhere (try out) + Robin Kester

The Bony King Of Nowhere (try out)
In 2018 kwam de Belgische The Bony King of Nowhere na meer dan drie jaar stilte terug met zijn alom geprezen vijfde album.

Support: Robin Kester

Tickets + info

donderdag 19 december
Gluren bij de buren: Lakshmi

In het kader van Gluren bij de buren: Lakshmi - Adem bij de Verkadefabriek

Lana Del Rey meets Massive Attack

Adem is een modern verhaal. Over twintiger zijn, meisje en vrouw zijn in een nu en dan mannenwereld. Over soms de held zijn maar vooral ook de antiheld, de underdogpositie waar je trots op bent maar stiekem toch altijd verlangt naar erkenning.
Lakshmi is gefascineerd door het constant sterke verlangen om perfect te zijn, tegelijkertijd betoverd door alles wat kraakt en schuurt. Deze contrasten bezingt ze in haar pop-noir nummers vol electro en klassieke elementen, gespeeld door haar muzikanten en versterkt door beelden.

Tickets + info


TOP 2000 The Best of…LIVE 5 JAAR!

20 + 21 december

let op tickets gaan hard!

TOP 2000 THE BEST OF…LIVE 5 JAAR!
Dit jaar een feestelijke lustrumeditie van Top 2000 the best of…live

Top 2000 the best of… Live speelt 40 juweeltjes uit 40 jaar popgeschiedenis. Dit jaar is de setlijst samengesteld uit de keuze van het publiek. Een hoog “oh ja” gehalte met soms een knipoog.

20 december: Tickets + info
21 december: Uitverkocht

zondag 22 december
Calling Occupants … presents: The Dame

Onder de naam “Calling Occupants” gaat Willem Twee Poppodium vanaf december 2019 iedere maand een prog/sympho concert organiseren op zondagmiddag. In deze concertreeks zullen met name wat onbekendere, maar zeer talentvolle (buitenlandse) bands optreden. De eerste band tijdens deze concertreeks is The Dame.

Tickets + info

woensdag 1 januari
NYE 2020: Welcome to the Machine

Het is bijna tijd voor een nieuw decennium: the roaring twenties komen eraan en dit heugelijke feit kun je uiteraard vieren bij Willem Twee poppodium. Het feest zal in het teken staan van de industriële revolutie en alles wat daar mee te maken heeft. De areas worden onderverdeeld in ‘The Boiler Room’ (Grote zaal), The Engine Room (HangOp), The Factory Floor (Spiegelzaal) en ‘Heavy Machinery’ (Kleine zaal).

Tickets + info

vrijdag 10 januari
De Raad Van Toezicht

De Raad van Toezicht brak in 2016 door met een reeks optredens op grote festivals als Amersfoort Jazz, Jazz in Duketown, Jazz International Rotterdam en het North Sea Jazz Festival. De muziek is samengesteld uit de uiteenlopende invloeden van de leden, van rock tot Afrikaanse muziek, latin en zelfs westerse muziek. Toch blijven jazz en funk de belangrijkste ingrediënten waar de band zijn spontaniteit en aanstekelijk sterke groove vandaan haalt.

Tickets + info

zondag 12 januari
T-99 + Bob Wayne

T-99
Toonaangevend muziektijdschrift OOR schreef ooit : “ T-99 is de meest opwindende en vernieuwende rootsband van Nederland en ver daarbuiten” -en dat citaat hoeft nog steeds niet te worden

bijgesteld. Zo. Dus nu heb je gehoord van T-99. En nu ga jij ze live zien en wel op 12 januari bij Willem Twee poppodium!

Bob Wayne
Bob Wayne begon als roadie bij Hank (Williams) III, één van de bekendste countryrockers ter wereld. Inmiddels is hij samen met zijn begeleidingsband The Outlaw Carnies al jaren zelf eigenlijk constant op tournee. De opzwepende outlaw country van deze redneck is geïnspireerd door het leven 'on the road’, met teksten over truckers, vrouwen en BBQ's, en is een regelrechte aanrader voor iedereen met een hart voor rock & roll.

Tickets + info

Binnenkort
VR
17
JAN
Tumblin’ Triad + Animal Road
20:30u
ZA
18
JAN
Terug naar toen
22:00u
WO
22
JAN
Darkest Hour + Fallujah + Bloodlet + Une Misere + Lowest Creature
18:30u
DO
30
JAN
Litzberg
songwriter - 20:30u
ZA
01
FEB
Abba rocks
20:30u
ZA
01
FEB
Super Sounds of the 70’s
22:00u
DO
13
FEB
Crossfaith + Ocean Grove + Black Futures
Metalcore - 20:00u
VR
14
FEB
Spo Dee O Dee + The Burning Stash
Rock - 20:30u
ZA
29
FEB
Boundless
18:30u
ZO
01
MRT
Anvil + Special Guest
Heavy Metal - 15:30u
volledige agenda
Net bevestigd
do 09 apr - Jazz, Soul
Ntjam Rosie
do 30 apr
Microwave
vr 20 mrt
The Bruceband Born To Run – 45th Anniversary
zo 10 mei
Lucifer
do 07 mei
Randy Hansen
073 - 612 34 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Verkadefabriek Weeknieuws | do 12 dec 2019 t/m wo 18 dec 2019 Oprecht en inspirerend

   
 

Hors Normes, de nieuwe film van de makers van Intouchables, is vanaf donderdag te zien. Een film over twee mannen die zich inzetten voor kinderen met autisme. Een oprechte film met een inspirerende boodschap die in Frankrijk al veel indruk heeft gemaakt.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

★★★★ VPRO Cinema: ''Er wordt prachtig gespeeld, zowel door de professionele als niet-professionele (autistische) acteurs''

De Filmkrant: ''De tragikomedie is een sympathiek pamflet voor medemenselijkheid en tegen de rigide bureaucratie van het Franse zorgsysteem.''
 


 


FILMPREMIÈRES


THE TWO POPES
Brekend met de traditie dat een paus in het harnas sterft, treedt in 2013 de conservatieve paus Benedictus XVI (Anthony Hopkins) af na het opduiken van een vertrouwelijk rapport. Zijn opvolger in het Vaticaan zal een Latijns Amerikaans kardinaal (Jonathan Price) zijn. The Two Popes is genomineerd voor vier Golden Globes.

Kaartjes en tijden

ECHO
In 56 ogenschijnlijk onverbonden scenes schetst Echo een warm portret van een moderne samenleving op Ijsland en diens bewoners, met hun emoties, hun behoeftes, maar bovenal hun menselijkheid.

Kaartjes en tijden

KING OF THE CRUISE
King of the Cruise volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.

Kaartjes en tijden

MEES KEES IN DE WOLKEN 6+
Marie Louise heeft hem voor zijn verjaardag een ballonvaart cadeau gegeven, maar Mees Kees heeft vreselijke hoogtevrees! Gelukkig steunt de hele klas hem. Zij durven ook heel veel dingen niet. Zoals dansen op het schoolfeest!

Kaartjes en tijdenPODIUMUITZONDERLIJK, EVENWICHTIG EN MOOI GECOMPONEERD
LIJMEN

Lander Severins en Myrthe van Velden bevragen via ridders en bejaarden, Plato en perenvlaai het onvermogen om vast te houden en de angst om lost te laten.

Het Vlaams-Nederlandse cabaretduo leerde elkaar kennen op de Koningstheateracademie waar ze met de hoogste onderscheiding afstudeerden. Donderdag is het tijd voor de Nederlandse première van Lijmen, in de Verkadefabriek.

Laatste kaarten, koop ze hier
 


INTERNATIONALE DANSKUNSTENAARS
IVGI&GREBEN

Internationaal gerenommeerd en zaterdag voor het eerst in de Verkadefabriek: danskunstenaars Ivgi&Greben.

Ze presenteren hun nieuwste werk, De voorlopers. Een verbeelding van een krachtig idealisme en alternatieve wegen in kunst en leven. Hou je van Conny Janssen Danst, dan is deze voorstelling zeker wat voor jou, mis het niet.

Koop nu kaarten


HERMAN VAN VEEN
DOOR RENEE VAN BAVEL

Renee van Bavel kijkt naar de wereld en bezingt haar met het repertoire van Herman van Veen.

Begeleid door haar pianist Dirk Flatau zet ze klassiekers zoals Liefde van later, Suzanne en Cirkels in een nieuw licht. “Puur en prachtig”, aldus Herman van Veen. Woensdag in de kleine zaal.

Koop kaarten
 


PETER BUWALDA EN JET STEINZ
BOEKEN EN LITERATUUR IN DE AVONDEDITIE

Schrijver en columnist Peter Buwalda debuteerde in 2010 met Bonita Avenue. Dit jaar verscheen zijn tweede roman, Otmars zonen. Hij wint er de Bookspot Lezersprijs mee en stond op de shortlist voor de Bookspot Juryprijs. Ook voor de NS Publieksprijs werd Otmars zonen genomineerd. Van zijn partner, Jet Steinz, verscheen dit jaar P.S. Van liefdespost tot hatemail: de 150 opmerkelijkste Nederlandse brieven.

Wilma de Rek en Jan Tromp gaan in gesprek met Peter Buwalda en Jet Steinz. Een avond met mooie verhalen, humor en een kritische noot. Woensdag in de Avondeditie.

Koop hier kaarten
 


FILMSPECIALS

GOLDEN GLOBE KANSHEBBERS IN DE VERKADEFABRIEK

De Golden Globes zijn maandag bekend gemaakt. In totaal werden er 70 filmnominaties verdeeld over 33 prachtige films, waarvan je er 15 nu en de komende maand in de Verkadefabriek kan zien.

Tot de vijftien kanshebbers behoren o.a.: Marriage Story (6 nominaties), The Irishman (5 nominaties), The Two Popes (4 nominaties), Parasite (3 nominaties), Knives Out (3 nominaties).

Klik hier voor een volledig overzichtCITY TRIPS - TEL AVIV ON FIRE

Film kijken is een vorm van reizen. De camera brengt ons op bijzondere plaatsen, die anders onzichtbaar zouden blijven. Filmdocent Wim Franssen neemt ons maandag mee naar het verscheurde Tel Aviv.

Een komedie over het Arabisch-Israelisch conflict? Weinig filmmakers die daar hun vingers aan durven te branden, maar Sameh Zoabi bewijst met zijn film Tel Aviv on Fire dat er wel degelijk om kan worden gelachen.

Koop je kaartjes hier
 
 
 

do 12 dec 2019 t/m wo 18 dec 2019
Agenda
FILM

Filmclub Decemberspecial / The Peanut Butter Falcon - Filmclub 19/20
do: 10:30 uur

Amazing Grace - Alan Elliott / Sydney Pollack
do: 13:30 uur
vr: 17:20 uur

Martin Eden - Pietro Marcello
do: 13:45 uur

Hors normes - Olivier Nakache / Éric Toledano
do, za, di, wo: 14:00 uur
do, vr, za, zo, ma, di, wo: 19:00 uur
zo: 12:00 uur

The Good Liar - Bill Condon
do, za, di: 14:15 uur
vr, za, ma, wo: 19:15 uur
zo: 11:45 uur

Sorry We Missed You - Ken Loach
do: 14:30 uur
do: 19:15 uur
vr, za, zo, di: 19:30 uur
wo: 17:00 uur

Motherless Brooklyn - Edward Norton
do, za: 16:00 uur
vr, za, ma, wo: 21:00 uur
zo: 16:15 uur

Parasite - Bong Joon-ho
do, za, di, wo: 16:15 uur
do, vr, za, ma, di, wo: 21:10 uur
zo: 14:15 uur
zo: 19:45 uur

Instinct - Halina Reijn
do: 16:30 uur

Mi Vida - Norbert ter Hall
do, za: 16:45 uur
vr, za, ma, wo: 18:30 uur
zo: 17:00 uur
di: 13:30 uur

J'ai perdu mon corps - Jérémy Clapin
do: 17:00 uur
vr, di: 21:30 uur
za: 13:45 uur

Judy - Rupert Goold
do, di: 18:30 uur
zo: 16:45 uur

The Two Popes - Fernando Meirelles
do, zo: 18:45 uur
vr, za, ma, di, wo: 18:40 uur
za: 13:30 uur
zo: 12:15 uur

Déjà vu / The Invisible Life... - Filmcursus Déjà vu najaar 19
do: 19:30 uur

Knives Out - Rian Johnson
do, di: 20:45 uur
zo: 19:15 uur

Marriage Story - Noah Baumbach
do, za, wo: 21:20 uur
vr: 16:30 uur
zo: 12:30 uur
di: 16:00 uur

Echo - Rúnar Rúnarsson
do, za, ma, wo: 21:30 uur
vr: 17:30 uur
zo: 17:10 uur
di: 17:15 uur

The Irishman - Martin Scorsese
vr, za, ma, wo: 20:15 uur
zo: 13:00 uur
di: 13:45 uur

The Invisible Life of Euridice Gusmao - Karim Aïnouz
vr, di: 21:20 uur
za: 15:45 uur
zo: 16:30 uur

King of the Cruise - Sophie Dros
vr: 17:15 uur
wo: 19:30 uur

Mees Kees In De Wolken 6+ - Martijn Smits
za: 14:30 uur
zo: 15:00 uur

Portrait de la jeune fille en feu - Céline Sciamma
za, di: 16:30 uur

Samen - Carmen Cobos
zo: 11:30 uur

De Grote Boze Vos 5+ - Benjamin Renner / Patrick Imbert
zo: 14:00 uur

Ze noemen me Baboe - Sandra Beerends
zo: 14:45 uur

Buurman & Buurman, Experimenteren er op los! 3+ - Marek Beneš
zo: 15:45 uur

Citytrips / Tel Aviv on Fire - Filmcursus Citytrips najaar 2019
ma: 19:30 uur

AIC / Gauguin in Tahiti - Arts in Cinema
di: 19:15 uur

The Farewell - Lulu Wang
di: 14:30 uur

Sneak Preview 17 dec 2019 - Sneak Preview
di: 21:00 uur


THEATER

Seks(e)(n) - Mugmetdegoudentand / De Koe
vr 13 dec: 20:15 uur

Vriend van een vriend - Te Gast: Zoetelieve
za 14 dec: 20:00 uur


DANS

De voorlopers - Ivgi&Greben
za 14 dec: 20:30 uur


CABARET

Het leven an sich (reprise) - De Partizanen
do 12 dec: 20:30 uur

Lijmen (Nederlandse première) - Grof Geschud
do 12 dec: 20:30 uur

Lacrimosa (try out) - Yentl en De Boer
wo 18 dec: 20:30 uur


MUZIEK

Hidden Agenda DeLuxe & Suzanne Jarvie - Blue Room Sessions
di 17 dec: 20:30 uur

Mensenkind (Renee zingt Herman van Veen) - Renee van Bavel
wo 18 dec: 20:15 uur


KINDEREN

Mees Kees In De Wolken 6+ - Martijn Smits
za 14 dec: 14:30 uur
zo 15 dec: 15:00 uur

De Grote Boze Vos 5+ - Benjamin Renner / Patrick Imbert
zo 15 dec: 14:00 uur

Buurman & Buurman, Experimenteren er op los! 3+ - Marek Beneš
zo 15 dec: 15:45 uur


CLUBV

Danspaleis Verkade - DJ Kuif
za 14 dec: 22:00 uur


WOORD

Verstikkende stikstof vs biodiversiteit - Te Gast: Minc Café
ma 16 dec: 20:00 uur

Avondeditie - met Peter Buwalda en Jet Steinz - Avondeditie
wo 18 dec: 20:30 uur

PERRON-3 Kerstvoorstelling Tante Sjaan | Cabaretier Jules Keeris | Volop cadeautips voor december

perron3


 

December is de feestmaand bij uitstek. De knusse kerst komt er aan. Nog geen cadeau in huis? Geen nood: wij tippen je een aantal leuke voorstellingen en films in deze nieuwsbrief. Succes verzekerd!

Voor de hele familie is de voorstelling Tante Sjaan strandt in de sneeuw een echte aanrader. Kom met het hele gezin in je mooiste kerstkleren alvast in de kerststemming met een nieuw avontuur van Tante Sjaan. 
Ook zijn er voor onze jongste filmbezoekers weer een heleboel kinderfilms in de vakantie. Inclusief iets lekkers!

Het jaar met een lach afsluiten of juist beginnen? Kom naar een van de cabaretvoorstellingen in december of januari. Met toppers als Jules Keeris, Andries Tunru (die momenteel viraal gaat met z'n Lingo optreden) en Tim Hartog kan je avond niet meer stuk.

In deze nieuwsbrief:
- Familievoorstelling Tante Sjaan strandt in de sneeuw!
- Film tips
- Agenda komende weken
- Theater tips
- Absurde debuutshow van Jules Keeris
- Jeugd tips
- Geef een avondje uit cadeau!

Familievoorstelling Tante Sjaan strandt in de sneeuw!
Zondag 22 december is de kerstvoorstelling Tante Sjaan strandt in de sneeuw in PERRON-3 te zien. Een familievoorstelling in warme kerstsferen, waarbij CLUB-3 boegbeeld Tante Sjaan, een komische en ietwat onhandige dame bij wie soms van alles in de soep lijkt te draaien, weer een heel avontuur beleeft.

Kinderen t/m 8 jaar zijn uitgenodigd om in hun mooiste kerstkleren samen met papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s te komen kijken. Kom gezellig in de kerstsferen met Tante Sjaan!

HEVO organiseert i.s.m. PERRON-3 een reeks zondagfilms met een extraatje. Kom met de hele familie naar de feel-good musical Ja Zuster, Nee Zuster. | De opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona, gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal. | Maandelijks serveren we een smakelijke brunch als voorgerecht op een topfilm. In januari zie je Disney’s live action film The Lion King, geschikt voor 9 jaar en ouder.

Agenda komende weken


do 12 dec | Baantjer, Het Begin | FILM
vr 13 dec | Jules Keeris | CABARET
vr 13 dec | Burn-out voor beginners | THEATER | laatste kaarten
zo 15 dec | Een Muzikaal Kerstontbijt | MUZIEK | uitverkocht
zo 15 dec | CLUB-3 Film: Casper en Emma op jacht naar de schat (AL) | JEUGD
do 19 dec | The Children Act | FILM
zo 22 dec | Tante Sjaan strandt in de sneeuw! | JEUGD
vr 27 dec | CLUB-3 Vakantiefilm: Toy Story 4 (6+) | JEUGD| incl. iets lekkers
zo 29 dec | FilmPLUS: Ja Zuster, Nee Zuster (AL) | FILM | incl. iets lekkers

UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. | Cabaretier Andries Tunru wil alles tegelijk. Maar waar vind je rust als de lat steeds verschuift? | In zijn cabaretvoorstelling onderzoekt Tim Hartog hoe we kunnen voorkomen dat we eindigen als onzekere oververzekerden die zelfs zichzelf niet meer vertrouwen.

Absurde debuutshow van Jules Keeris


Cabaretier Jules Keeris uit Eindhoven brengt op vrijdag 13 december in PERRON-3 een absurd en fragmentarisch debuutprogramma. De show bestaat uit tal van (on)herkenbare personages en recht-voor-zijn-raap-liedjes. De Uitverkorenen is een snelle aaneenschakeling van worstelende mensen die iets proberen of pretenderen te zijn, meestal zonder succes.

Verwacht geen glasheldere rode draad. De belangrijkste verbinding tussen het grote aantal humoristische brokstukken is dat ze allemaal in hetzelfde concessievrije brein zijn ontstaan.

In de kerstvakantie zie je veel leuke kinderfilms. En steeds krijg je er iets lekkers bij! | Hiep hiep hoera, Juf Roos (AL) is jarig! Natuurlijk organiseert ze een gezellig verjaardagsfeestje en iedereen is uitgenodigd. | Beste vriendjes Casper en Emma (AL) vinden een rebus. Het is het begin van een grote schattenjacht. | Woody ontdekt in Toy Story 4 (6+) tijdens een avontuurlijke rondreis hoe groot de wereld van speelgoed werkelijk kan zijn.

Geef een avondje uit cadeau!


Op zoek naar een leuk decembercadeautje? Geef een avondje uit cadeau! Koop tickets* voor een mooie film of voorstelling of kies voor de PERRON-3 cadeaubon. Deze is onbeperkt geldig en voor € 10,00 te koop aan onze informatiebalie. Leuk om te geven én leuk om te krijgen!

Enkele cadeautips:

CABARET 
vr 10 jan | Niet Schieten! | laatste kaarten
za 8 feb | Comedy Vibe: Jörgen Raymann en Howard Komproe
do 23 apr | Enge Buren 

THEATER
vr 3 t/m 5 apr | 2Stage - De Blauwe Maansteen
vr 24 en 25 apr | Guido Weijers | laatste kaarten

MUZIEK
vr 24 t/m 26 jan | Operette Rosmalen
do 13 feb | Sound of Silence
wo 18 mrt | Joris Linssen en Caramba | reprise

FILM
do 16 jan | Yesterday
zo 26 jan | FilmPLUS: Dansen op de Vulkaan

JEUGD
wo 15 jan | Bekkens en Branie (6+)
zo 2 feb | Hip Hop Hoera (4+)
zo 8 mrt | Niet Wiet Wel Nel (6+)

* tip voor de zeer last minute shoppers: je kunt op onze website 24/7 tickets bestellen

Telecom keuzehulp

 
 

Agenda Brabant op Facebook

BeterBrabant op Facebook